Policie.cz - Zastřelil muže
Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.
Zbraň: vícero
Re: Policie.cz - Zastřelil muže

Ale budu reagovat na něco jiného:
Proč nesmysl? Tohle je přece typická modelová situace NO, kde bych jen těžko hledal důvod k nestřílení. Máš-li jaký, uveď ho.Josh píše:Pokud Ty budeš hovado 150 kg živé váhy, mistr světa v karate, budu vědět, že chodíš ozbrojen, a začneš na mne vřískat z dvaceti metrů, že mne zabiješ, rozběhneš se proti mně, budu moci střílet i na těch 20 metrů v rámci nutné obrany? Podle Tvé teorie asi ano, přeci jsem se Tě bál a tak jsem jednal v pudu sebezáchovy... nesmysl.
JRY2000: já jsem čerpal jen z toho, co naskenoval Satan. Dokumentace ze běžně neztrácí, to je hloupost. A je zřejmé, že poškozený měl zranění (byl přeci postřelen). Já se bavím o odsouzeném. Každopádně znalec píše, že odsouzený na svém těle neměl zranění.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky! Porušení bodu 6 pravidel!
Zbraň: 3 kusy
Ony se věci vůbec vlastně neztrácej... Joshi.. věci se prostě ztrácej. To je realita ať chceš, nebo ne. Z toho pak může vycházet spousta omylů. Jde jen o to si přiznat, že mýliti se je prostě lidské. I pro znalce, právníky i soudce.
Ano, máš pravdu, věci se ztrácejí běžně, všechno je to spiknutí, někdo ho chtěl prostě dostat, obyčejného kluka, který není ničím zvláštní, ničím nezaujal, není ani boháč, ani nikomu nevadí, jen prostě z nějakého zvláštního důvodu se domluví několik složek policie, státní zástupce i senát, že přikryjí to, že fotodokumentace zranění odsouzeného, existující lékařské zprávy, které zranění popisují, zmizí ze spisu. Až moc náhod najednou, na můj vkus...
Sladime se na stejnou uroven. Vaclav Houstecky byl pri utoku druhe osoby z kratke vzdalenosti zranen minimalne v oblasti hlavy (ted uz vazne tapu a nemam k ruce papir) a byl i nasledne fotografovam PCR. Fotky snad uz ani nikde nejsou.Josh píše:JRY2000: já jsem čerpal jen z toho, co naskenoval Satan. Dokumentace ze běžně neztrácí, to je hloupost. A je zřejmé, že poškozený měl zranění (byl přeci postřelen). Já se bavím o odsouzeném. Každopádně znalec píše, že odsouzený na svém těle neměl zranění.
§ 29
Nutná obrana
(1) Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem.
(2) Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku.
A laskavě mne přestaň úkolovat. Věř si, čemu chceš, dělej, nač Ti Tvůj rozum stačí. Ale pak se nediv. Tečka.
2. Ten paragraf známe asi všichni. Nemusíš jej sem kopírovat.
3. Nikde nevidím, že by tam bylo nějaký vymezení vzdáleností, nebo zbraně v rukách útočníka.
4. Koukám, že začínáš ze svého původního tvrzení ustupovat s tím, že je nutno každou situaci posuzovat individuálně... Kurnik.. čím to je???
Carlossi, dnes mne Tvá hloupost opravdu nevytočí. Ten paragraf si přečti i tisíckrát, opakování je matkou moudrosti, a ve Tvém případě je tisící přečtení pořád málo. Snad dá rozum, že každý případ se musí posuzovat individuálně, lidé nejednají stejně. Je logické, že exaktní vzdálenost v takovém případě nemá v předpise co dělat. A když se vrátíme k tomu, co jsem psal, tak ne, nebude to nutná obrana ani omylem. Na 20 metrů odstřelit člověka, který Tě neohrožuje jinak, než tím, že na Tebe křičí. Ty jsi opravdu vtipálek. Ale dělej, jak myslíš, máš svůj rozum (i když o jeho kvalitách si myslím své). Prosím, raději už nereaguj, buď tak laskav. Chci Tě ignorovat, tak mne nenuť reagovat na Tvé nesmysly a provokace. udělej to pro mne. Díky.
A už po několikáté se dopouštíš, kromě manipulace se stanovenými fakty jejich záměrné ignoraci, o napdadání mé osoby ani nemluvím.
Evidentně p. H. a mnoho dalších, dopadl tak jak dopadl právě kvůli takovým lidem, jako jsi Ty.
A jen doplním k té obraně na dvacet metrů: 100m se běhá vrcholově lehoučce nad 10s. Rychlý, poměrně průměrně zdatný člověk 12-13s, když budu hodně skeptický, 15s. 20m je pětina ze stovky. Pětina z 15s jsou 3s. Během té doby je nutno vyhodnotit reagovat a konat. To je clkem hooodně činností, co je potřeba zvládnnout k úspěšné obraně střelbou.
To all: to, že nereaguji na příspěvky pana Carlosse neznamená, že s nimi souhlasím. Je to jeden nesmysl za druhým, třeba o tom, jak za odsouzení pana H. může averze soudce ke zbraním. No, soudný člověk si udělá obrázek sám, fanatikovi je to jedno. Snažím se pana C. ignorovat, tak jen proto mu už neodpovídám. Nemám zájem o rozhoření další debaty o ničem, která by vás všechny mohla obtěžovat. Proto jej vyzývám, jestli chce, můžeme se utkat v soukromých zprávách, a nezaplevelovat fórum. Upřímně se všem zdejším diskutérům omlouvám. Lituji toho, že jsem se zde vůbec registroval, a žádám o radu, jak svou registraci zrušit. Boj s lidskou hloupostí je zbytečný.
Zbraň: G17
ta chybajuca bunda by bola voditkom k tomu, z akej vzdialenosti sa strielalo.Josh píše: 1.) v protokolu o OMČ je uvedena bunda, která ale nebyla zajištěna, stejně jako nebyly zajištěny věci, které měl poškozený na sobě, protože je žena vyhodila do koše. To je nedostatek, samozřejmě. Co z oné bundy, kterou policisté viděli, ale kterou nikdo nezajistil, dedukuješ? Pachatel měl vestu, poškozený triko (jak je tvrzeno). Čí to byla bunda, to opravdu nevím, a otázkou je, zda má bunda vliv na samotný skutkový děj, na posouzení nutné obrany.
pretoze obzalovany tvrdi, ze strielal z bezprostrednej blizkosti pri tom, ako bol na zemi prilahnuty a bity, zatial co poskodeny tvrdi, ze stal na kopceku a obzalovany na neho vystrelil z poklaku z 1.5m vzdialenosti.
Urcenie vzdialenosti osob, ked jedna je neozbrojena a druha ozbrojena je podla mna, a zjavne aj podla teba (podla toho co si napisal dnes), jednym z klucovych faktov.
vzhladom na povahu dokazovania (takmer vylucne na zaklade svedectiev zainteresovanych osob) to teda bol jeden z klucovych vecnych dokazov.
Nemyslis?
Ty jsi i lékař,nebo zas jenom cintáš a vyjadřuješ se k něčemu,čemu prdlajs rozumíš?To by jsi čuměl co dokáže adrenalin a co lidi dokážou s mnohem horším zraněním . .Josh píše:neodpovídá to poznatkům lékařské vědy, aby poškozený pokračoval v útoku pěstmi i s takovým zraněním ruky, jaká utrpěl po jednom z výstřelů.
Hovoříš tady ke každýmu jakoby z "patra",jako ten co tomu rozumí . . . Vy tam nahoře prostě nemáte rádi,když se někdo brání,když pak se poukazuje na to,že soudce a ani státní zástupce asi žijou v jiném světě,kde neplatí fyzika a střely lítaj cik-cak . . ,vy máte prostě rádi,když pachatel svůj čin dokoná(co je s obětí už není důležité) a vy si pak toho "sprostého pachatele" v klídku odsoudíte.Jakejkoliv mezi-článek,třeba bránící se slušnej člověk,je pro vás vopruz,moc práce,dokazování,táááááááhne se to,lidi pak remcaj na netu že si nevšimnete,že kulky lítaj po nějaké "sci-fi " křivce,že policie odflákne práci na místě činu,že soudce je zaujatej proti zbraním . . . to jsou věci zbytečné,viď?
Sailore, to tvrdí znalec. Já jen přepsal jeho závěry

Tak já to jen upřesním: Ta averze soudce byla jednou z mnoha příčin, nikoli jedinou příčinou. Bohužel byla velmi podstatná. A jako fanatik se tu projevuješ Ty. Vůbec nepřipouštíš, že by vůbec někdo mohl pochybit. Teda z Tvé branže... Je-li to vůbec pravda. A už zase se uchyluješ k vulgarritám, místo toho, abys místo stupidního opisování zvážil okolnosti jako celek a na základě toho odpovídal na otázky, na které neodpovídáš nejen mě. Upřímě, podle Tvé schopnosti věcně reagovat, odpovídat na otázky, podle Tvvých vulgárních invektiv silně pochybuji o Tvém jakémkoli vzdělání, natož o vysokoškolském a v právu.Josh píše:Jsou i zajímavější kauzy, než ničím nevybočující kauza pana H. Vzpomeňme třeba na pána, který na severu Čech sejmul ty Romy... Nutná obrana jako když vyšije. To bylo moc zajímavé.
To all: to, že nereaguji na příspěvky pana Carlosse neznamená, že s nimi souhlasím. Je to jeden nesmysl za druhým, třeba o tom, jak za odsouzení pana H. může averze soudce ke zbraním. No, soudný člověk si udělá obrázek sám, fanatikovi je to jedno. Snažím se pana C. ignorovat, tak jen proto mu už neodpovídám. Nemám zájem o rozhoření další debaty o ničem, která by vás všechny mohla obtěžovat. Proto jej vyzývám, jestli chce, můžeme se utkat v soukromých zprávách, a nezaplevelovat fórum. Upřímně se všem zdejším diskutérům omlouvám. Lituji toho, že jsem se zde vůbec registroval, a žádám o radu, jak svou registraci zrušit. Boj s lidskou hloupostí je zbytečný.

A to je škoda,já myslel,že zas budeš mlátit pěstičkama do stolu a bude prdelJosh píše:Zbytek Tvého elaborátu nestojí za to komentovat.

Hele ale zkus se teď přenést přes to co jsem ti řekl a napiš mi,prosímtě,z jakých jiných důkazu llze tedy zcela jistě dovodit pozici těch dvou v Krušnohorské kauze?