DRILLY.cz

Termíny akcí k DRILLY.cz a obecná diskuse k nim

Re: DRILLY.cz

Příspěvek od jemhadar » čtv 10.7.2014, 9:31

Osobně doporučuji také combatsim.eu, byl jsem na třídenním kurzu ICS basic a nemám tomu co vytknout. Ale opravdu to není až taková sranda...

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » čtv 10.7.2014, 22:17

Diky za zpetnou vazbu. idealni je mit kurz a pak dojet na drilli vyladit formu. tam se ukaze jestli to treba nebyli vyhozene love. a ja i AREYOU se snazime vytvaret tak drilly vyvazene po strance technicke a fyzicke s nejvyssim moznym durazem na pouzitelnost v boji. chceme posouvat schopnosti strelcu na vyssi uroven drzet to pri zemi to nema cenu. :)

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pát 11.7.2014, 9:36

Já bych tu debatu z náboje IN a Out přesunul sem.
Není pravdou, že když se na střelnici kde má kurzy Aegis, Base a jiní dají trénovat složitější věci, tak že na těchto stejných střelnicích by se nedal pořádat technicky zajímavá Lidová Obranná střelba..
Argument od CMK prostě kulhá na jednu nohu.
Tak a ohledně bezpečnosti : for CMK máš pravdu, že vy to máte postavené takřka jak v laboratoři.. všechno je jaksi sterilní, umělé a pod kontrolou. Na jednu stránku je to dobře, nikomu se nic nestane, na druhou stránku si ten střelec co už něco umí pořádně nezastřílí a nevyladí si formu pro to proč si kvér vůbec pořizoval a to je především OBRANA..
Obrana aby byla učinná předpokládá určitý skills střelce a tyto věci by právě Lidová Obraná střelba měla pomáhat rozvíjet..udržovat..
Trošku mně vyvolá usměv na tváři výraz pěstování střelecké kultury..Kam na to chodíš ??
Chápu že se snažíš přiblížit střelbu obyčejným lidem..za to můj respekt, ale do jaké formy je to položeno, mně osobně se to nelíbí, připomíná mi to reklamu na speciální hrnce od Horsta Fuchse..prostě asi tak.. Kdyby v názvu jsi měl Lidová střelba na terče, je to uplně v pořádku..ale název Obranná je opravdu v přímém kontrastu s tím, co se děje na Vašich akcích..

Příspěvek od maja » pát 11.7.2014, 12:01

Odpovím ti na to, že si střelec, který něco umí moc nezastřílí. Na závody jezdí i lidé, kteří začínají a nemají takové zkušenosti, proto to musí být postaveno i s ohledem na ně. LOS nemá několik úrovní, jako třeba IPSC, tak je prostě potřeba myslet i na nováčky.

Příspěvek od AREYOU » pát 11.7.2014, 12:09

Já myslím, že Johnymu jde zhruba o to stejné co jsem řešil s cmkáčkem já a to o to O v názvu LOS. Pokud by se to jmenovalo LSS lidově střelecká soutěž tak by pistole na stolečku nikoho nepobuřovala, ale pokud se to zaklíná slovem OBRANA tak stoleček je výsměch tomu O v názvu.

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » pát 11.7.2014, 12:11

Já to už sleduju nějakou dobu, tyhle diskuse... Jeden dí na druhého, jak "Ty to děláš špatně, jen já to dělám dobře..." Lidi, je třeba si uvědomit, že každý děla něco jiného. Je tedy jasné, že to dělá jinak. Dál je třeba si uvědomit, že ne každý chce být nutně vycvičeným pouličním bojovníkem.

A za sebe... uvažoval jsem nějaký čas o nějakém tom kurzu... Ale když vidím, s jakou arogancí vůči jiným činnostem tu někteří jednají... už se mi fakt nechce. Nestojím o to, aby se mnou takhle jednal naprosto kdokoli.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Zbraň: GLOCK 19C

Příspěvek od Julek » pát 11.7.2014, 12:17

Já jedu, mě jsou ti arogantní hajzlové docela sympatický :inlove: :lol:
Něco o mě www.danyi.cz

Příspěvek od AREYOU » pát 11.7.2014, 12:20

Carloss
možná, že kdyby sis udělal nějaký kurz (což ti určitě nebude na škodu) tak bys to pak třeba viděl jinak, momentálně to vidíš z pohledu bez kurzu. U tebe tvůj postoj docela chápu vzpomínám si jak si tvrdil, že i stokrát zkontrolovaná prázdná zbraň může vystřelit.

Julek
tak za tuhle větu dostaneš v sobotu speciální zátěž :-), ale dík za podporu.

Příspěvek od Carloss » pát 11.7.2014, 12:30

Já jsem nikdy neřekl, že prázdná zbraň může vysřelit... Spíš jsem řekl, že stokrát zkontrolovaná prázdná zbraň nemusí být v kritický okamžik prázdná. A ta vystřelit může. Zkrátka mi přijde lepší nevěřit, že prázdná zbraň je prázdná a podle toho se k tomu stavět, než věřit a jedinkrát se splést.

Ale co se mi na Tobě, AY, líbí, že se vždy ozveš... ačkoli jsem nikoho nejmenoval, ani jsem nepsal o nikom a ničem konkrétním. ;-)

Mimochodem... netvrdím, že by se mi nějaký ten kurz nehodil... Ba spíše naopak... Ale po tom, co tu vidím mě chuť fakt přechází.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pát 11.7.2014, 12:34

tento týden jsem nějak při chuti tedy :
Obrana od slova bránit se.. tedy se bráním.. střelba od slova střílet, tedy bráním se střelbou..
Obrana střelbou znamená mít u sebe zbraň, v případě nutnosti ji z pouzdra tasit a pak střílet..
pričemž z několika let poslední doby je trend stále stejný, tasím, umím tasit z různých pozic, v různém stupní skrytosti, tasení může/nemusí předcházet nějaký ruční výměna názorů..tedy to tasení není ala přestřelka na divokém východě..je to složitější..zejména když musíte tasit a jste uprostřed ruční výměny..proto se u nás často boxuje do lapy..
Obranná střelba - střílím abych se bránil.. většinou se to děje na blízko..do 3metrů..a tady to naráží na realitu - situace nejsou postaveny tak,aby byl střelec nucen střílet na kontaktní vzdálenost, byť se toto učí všude..
střelba na 10 metrů může být do jisté míry obranná ( bráním napadení někoho jiného) ale dokáži si představit situaci kdy jsem od útočníka na 10 metrů a jsem ohrožen jeho zbraní..a tedy střílím tak, abych ho zabil..pokud zbraň nemá, tak ho střílet nemusím, pokud se situace nějak nevyvine..Střílet jen ale nestačí, v reálu..jsou tam další věci jako úhyb, výzva a další činnosti..tak jak to děláme na drillech, tak to bude fungovat i v reálu, není důvod to dělat jinak jen pro ,,závodní karakter dané činnosti..
Zbraň na stolečku pod vedením rozhodčích co mají za sebou mega akcí, mega kurzů a jsou osobně velmi profesně na vysoké úrovni mi prostě hlava nebere..
PS: Dále si troufám tvrdit, že v případě že se na takové akci někdo zraní ( postřelí se držitel ZP, není pod vlivem, podepsal reverz atd) jen na základě vlastní šikovnosti nikdo, opakuji nikdo opakuji i pro CMK nikdo jej nemůže hnát k odpovědnosti, toto si troufám tvrdit jako policista s praxí aktivně se zajímající o tuto problematiku. Pokud někdo ( CMK) takového tvrdí, jedná se o blud, o omyl, o blbost o dezinterpretaci. Tak jako Areyou zde uvedl příklad že se na kurzu Aegis zranil střelecký policejní instruktor, nebyl Aegis nijak hnán k odpovědnosti, vyšetřován nebo to mělo vliv na odnětí licence. Dál normálně fungují, byli max. vyslechnuti jako svědci události a případ se odložil neboť prověřováním nebyli nalezeny skutečnosti odůvodňující závěr že byl spáchán TC nebo PŘ. Něco jiného je to v případě kdy střelec nevlastní ZP..
Přijde mi to divné strašit lidi takovými bludy..pokud se mylím hodte mi sem číslo jednací nebo link kde se toto stalo a já že jsem v omylu :) tak jako s tím zavřením střelnice, co ?? nikdo nic.. ale zná někoho kdo to slyšel.. :wink:
for Carloss : v pohodě, já z tebe monstrum neudělám když sám chtít nebudeš..ale nemůžeš se bavit s někým o rally když jezdíš na koloběžce : tvé pointy nejsou přínosné pro odbornou debatu..

Příspěvek od AREYOU » pát 11.7.2014, 12:36

Carloss
asi jsem moc vztahovačnej, ale myslel jsem, že to tak nějak míříš na drilly.cz a dle toho jsem to vztáhnul na sebe, pokud to tak nebylo mířeno (čemu tedy nevěřím) tak promiň, že jsem reagoval.
OK, kurz si určitě udělej a pokud pak budeš mít na prázdnou zbrań i pistoli na stolečku stejný názor budu to respektovat jako tvůj názor momentálně tvůj názor beru s nadhledem neb nemáš srovnání.

Příspěvek od Carloss » pát 11.7.2014, 12:42

Ten příměr se mi líbí... A naprosto souhlasím. Vtip je v tom, že život není rallye... ;-)

A už zase přispívat nebudu, bo se mě ta diskuse vlastně netýká. Jen jsem chtěl naznačit, že jsem jedním z těch, které tento způsob diskusí od něčeho prostě odradil.
Naposledy upravil(a) Carloss dne pát 11.7.2014, 12:51, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od maja » pát 11.7.2014, 12:49

A já tu už odmítám psát to samé pořád dokola. Klidně za vámi přijedu a probereme to u nealko piva :)

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » pát 11.7.2014, 12:56

já chci toužím po tom, aby zahájení obranné střelby bylo vedeno v tomto duchu :
http://www.youtube.com/watch?v=mKZ9_T8dc30
proč 1) přijde mi to praktické
2) přijde mi to reálné
3) procvičuje se tím několik věcí zároveň..
4) není to technicky složité
5) vypadá to drsně na kameře..
Drilly to tam mít určitě budou, tak kdo chce něco reálně obranného je vždy vítán ( nezkoumáme stranickou příslušnost..zatím :)

Zbraň: GLOCK 19C

Příspěvek od Julek » pát 11.7.2014, 16:43

AREYOU píše: tak za tuhle větu dostaneš v sobotu speciální zátěž :-), ale dík za podporu.
Já miluji fyzický kontakt :inlove: už se těším :D
Něco o mě www.danyi.cz

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » pát 11.7.2014, 16:53

john.hawk píše: Přijde mi to divné strašit lidi takovými bludy..pokud se mylím hodte mi sem číslo jednací nebo link kde se toto stalo a já že jsem v omylu :) tak jako s tím zavřením střelnice, co ?? nikdo nic.. ale zná někoho kdo to slyšel.. :wink:
myslím, že jsem ti tu něco reálného už psal s naší střelnicí. nicméně, teď je tu případ z avimu kdy se jim tam odraženou střelou postřelila holka, zkoumá balistik, pozastavená činnost střelnice. někdo z prahy zjevně bude vědět víc. bohužel nikoho z nich neznám takže to samozřejmě je jenom jedna paní povídala. (a kdyby to někoho zajímalo tak holka sice přišla o kus střev ale vypadáto že z toho vyvázne snad jenom s tímhle zdravotním omezením).

ps: ještě nikdy jsem nezažil že by něco bylo přímo jako na tréninku a to i z obyč hospodské rvačky ;)
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od AREYOU » pát 11.7.2014, 18:45

Kuba
nemáš k tomu Avimu trochu více informací? Já osobně jsem byl zainteresován (dále jsem vystupoval jako svědek) na postřelení/odraženou střelou na kryté střelnici (vše bylo dle bezpeč. nařízení a pravidel dané střelnice...to jen tak pro hnidopichy). Vyšetřovala to PČR a zasažený člověk musel na operaci do nemocnice. Nicméně střelnice fungovala normálně dále bez nějakých omezení a komplikací. Tak s tím Avimem mi to nějak nejde do hlavy a docela bych více informací uvítal? Např. zda ta slečna měla ZP atp., protože toto je třeba dost zásadní věc jak psal Johny o kus předemnou.

K tomuto "ještě nikdy jsem nezažil že by něco bylo přímo jako na tréninku a to i z obyč hospodské rvačky ;)" s tím se nedá souhlasit a ted mohu mluvit z vlastních zkušeností, na hospodskou rvačku nebo rvačku na ulici se dá dost dobře připravit např. aktivním spárováním, bojem s jedním nebo více soupeři, tréninkem jak udeřit popelníkem, tréninkem jak udeřit sklenicí od piva atp. Jestliže trénuješ ovšem pouze stínový boj nebo katy, tak ano máš pravdu, že se na to nedá připravit.

Kdo si co dosadí za stín. boj a katy je jeho věc :-) :inlove:

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » pát 11.7.2014, 19:40

víc toho nevím, jen tohle, nikdo nic moc nechce říct, asi až bude konec do ty doby nikdo nechce nic vypouštět.

ty neznáš základní poučku že každej bojovej plán platí jen do prvního střetu s nepřítelem? :) připravit určitě ale že by něco bylo přesně jako na tréninku? mno nevím....
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od AREYOU » pát 11.7.2014, 19:52

Myslím si, že v tom Avimu to bude asi něco jiného no uvidíme.
K tomu zbytku...ano máš pravdu mno nevíš o tom nic, bitka na ulici, diskotéce, hospodě má skoro stejný průběh mění se pouze obličeje a kulisy...kdysi jsem se tady o tom rozepisoval docela dost, tak se nechci opakovat.

Nic proti tobě Kubo, ale k Avimu nemáš lautr žádné informace, ale pustíš to tady jako strašáka pro neznalé, ach jo, jak typické pro jistou skupinu lidí. A víš co je největší prdel, že k tomu mému incidentu došlo ve zcela "sterilním prostředí" abych použil slova Johnyho.

A co ty nechceš přijít na drilly.cz docela by mě zajímalo jak by ses s tím ty popral, dle toho co jsem o tobě slyšel bys to měl dát na pohodu a určitě by mě pak zajímal tvůj názor a srovnání...co, cože?

cmk

Příspěvek od cmk » pát 11.7.2014, 22:02

Ctu to a pisu mobilu.
Snad naposled rikam "Los je sport", "Drilly jsou kurz".
Nic vic, nic vic.
Sport a Kurz jsou veci, ktere nedelaji totez a ktere si nekonkuruji nybrz se doplnuji.
Vy si delejte na kurzech co uznate za vhodne (jen popremejslejte, co z toho je vhodne poustet ven a nechte nas si o tom myslet sve), my si budeme delat co uzname za vhodne my (a o vas si taky budeme myslet sve).
Je to dostatecne strucne a jasne napsane? (psali mi nezavisle 2 lidi, ze pisu zbytecne rozvlacna souveti a at ze pak nedivim, ze to ne vsichni poberou ve spravne souvislosti).
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zpět na „DRILLY.cz“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz