Kapesní Glock - G 43 9mm Luger
Debata o pistolích GLOCK
Re: Kapesní Glock - G 43 9mm Luger
Starosta píše:Phoenix308: Možná by to mělo spíš mířit do tématu G42, ale jaké jsi měl závady a s jakým střelivem?
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
Zbraň: Glock 19 a jiné
RE Starosta - ok omlouvám se, vím že toto vlákno je o GL43... Jen mne udivovalo vyzdvihování, někdy až propastného rozdílu velikosti těchto dvou ,,želízek,,

Phoenix308: No tak já už tu otázku potřetí snad nastolovat ani nebudu. 
Starosta
Zbraň: G17
Phoenix>
g42 so 7 nabojmi vazi 455g.
g43 so 6 nabojmi ma vazit 634g.
pri noseni na opasku je to po case jedno, lebo si zvyknes. Ale pri noseni vo vrecku alebo na kotniku je citit kazdy gram a kazdy mm. A tu sa bavime o takmer 200 gramoch.
Mne je jasne, ze tomu nerozumies, ani od teba porozumenie nechcem, ale nedalo mi nekomentovat tu hlupost, ktoru si napisal vcera a dnes.
g42 so 7 nabojmi vazi 455g.
g43 so 6 nabojmi ma vazit 634g.
pri noseni na opasku je to po case jedno, lebo si zvyknes. Ale pri noseni vo vrecku alebo na kotniku je citit kazdy gram a kazdy mm. A tu sa bavime o takmer 200 gramoch.
Mne je jasne, ze tomu nerozumies, ani od teba porozumenie nechcem, ale nedalo mi nekomentovat tu hlupost, ktoru si napisal vcera a dnes.
to mi připomíná diskuzi jakou vedou cyklisti, honí gramy na přehazce, rámu, sedlovce, řídítkách a jsou strašně spokojení že za kolo utratili 60tis a ušetřili 0,5kg. a jak říká kámoš co fakt jezdí...........a pak si ti čuráci na to navěsí 8 blikajících světýlek,flašku vody, náhradní duši,do kapsičky narvou klíče, telefon,peněženku a ujedou s tím 30km a sdílí to na FB. a nejlepší na tom je že každej druhej takovej cyklista váží kolem 90ti kg
nic proti 42, ale vzhledem k lepšímu úchopu a spolehlivosti se střelivem je pro mě 200g nepodstatných
nic proti 42, ale vzhledem k lepšímu úchopu a spolehlivosti se střelivem je pro mě 200g nepodstatných
No, nosím "vo vrecku" a ještě se mi neprotrhlo, tak si tu G43 nechám

a citis sa dobre ked vyzeras ako keby si vo vrecku mal tehlu?
neexistuje aby si nemal nohavice z takej hmotnosti vytahane...
neexistuje aby si nemal nohavice z takej hmotnosti vytahane...
hele a jak velký je rozdíl ve vytahanosti s G42?
myslím že se tu řeší už kraviny....
No, každej ať si nosí, co chce 
Jestli to někomu kapsu vytahává, nebo ne, bych nechal na jeho úvaze.
Podle ofiko údajů výrobce jsou loaded hmotnosti 490g vs. 634g - to je spíš 150g, ale i tak...
Pro mě je třeba těch +30% a pár milimetrů navíc dost. Hlavně co se týče tloušťky zbraně (a to je rozdíl pouhé 2mm).
Ale na druhou stranu bych je taky klidně oželel, kdyby se mi z G43 střílelo o trochu líp. Nosil jsem dlouhá léta G17 (910g) v OWB a taky mě neubylo (spíš naopak).
To už mi přijde fakt důležitější aspekt ráže, spolehlivost, vhodné pouzdro, apod...
Jestli to někomu kapsu vytahává, nebo ne, bych nechal na jeho úvaze.
Podle ofiko údajů výrobce jsou loaded hmotnosti 490g vs. 634g - to je spíš 150g, ale i tak...
Pro mě je třeba těch +30% a pár milimetrů navíc dost. Hlavně co se týče tloušťky zbraně (a to je rozdíl pouhé 2mm).
Ale na druhou stranu bych je taky klidně oželel, kdyby se mi z G43 střílelo o trochu líp. Nosil jsem dlouhá léta G17 (910g) v OWB a taky mě neubylo (spíš naopak).
To už mi přijde fakt důležitější aspekt ráže, spolehlivost, vhodné pouzdro, apod...
Starosta
jak říkáš, oproti G17/19 naprostý luxus, ty 2mm šířky bych taky neřešil.....pouzdro má taky nějaký mm navíc
pro mne bylo rozhodující že se mě 43 líp drží a tím pádem líp chová při střelbě, spolehlivost se střelivem a jednotné střelivo je jen bonus
pro mne bylo rozhodující že se mě 43 líp drží a tím pádem líp chová při střelbě, spolehlivost se střelivem a jednotné střelivo je jen bonus
udaj o hmotnosti so 7 nabojmi, kt. som uviedol vyssie som zmeral na vahe, ktora nam vazi na stotinu gramu.
zrejme zalezi na pouzitom strelive.
zrejme zalezi na pouzitom strelive.
Morris: Věřím, je to odvislé od střeliva, prodlužky zásobníku, apod.
Starosta
Morris, jsi mimo, doporučuju vyzkoušet. Poměrně dlouho jsem vybíral (tím netvrdím, že jinému nemůže vyhovovat něco jiného lépe) a už dlouho nedávám na blbý kecy okolostojících...
Proc se k porovnani G42/43 vyjadruji zejmena ti, co G42 nemaji? 
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Reaguju na G42 vs cihla...a věř, že G42 a G43 jsem porovnával docela pečlivě (ovšem přiznávám, že G42 nevlastním - právě proto - zas na druhou stranu to není směroplatný
-jinej má jiný pařáty, těsnější kalhoty a volba je rázem jiná)

protože si ji nekoupili u záchvatu "glock novinka"? Nekoupil ale střílel a udělal jsem moc dobře.....
Biggles: ale tak sis to vyhodnotil pro sebe. Ja zase obe dve pro zmenu vlastnim a i presto jsem se po dukladnem seznameni priklonil ke G42. Jak bude cas, napisu k tomu vice (mam i videa, kde je i jednoznacne videt horsi chovani u G43), nicmene nemusim si lhat do kapsy a presvedcovat se, jestli je lepsi A nebo B, proste si ho z trezoru vezmu

Jo, pro tebe může bejt G42 lepší, já to beru, ale tak jako není G43 oproti G42 cihla, tak není G42 oproti G43 třeba "hračka" - o tom byla moje reakce 
Z meho pohledu treba je. Schvalne si spocitej procentualni narust hmotnosti.