Nechtěný nápadník prostřelil otci dívky ruce a varle
Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.
don seladon: Věř, že nám držitelům zbraní je upřímně líto, že se to vůbec stalo. Jestli jsi četl přízpěvky tak ses mohl dočíst, že střelec není zrovna v dobré fyzické kondici. A byl zřejmě v situaci kdy se musel bránit. Třeba by teď trpěl v nemocnici on. Zřejmě víš něco co my nevíme tak se prosím snáma poděl. R
Naposledy upravil(a) rostar dne čtv 24.8.2006, 0:22, celkem upraveno 1 x.
Si vis pacem, para bellum!
2don: Mohl bys to upřesnit?
Můj názor je prostě takový, že když na mě bude trvat vážný útok, tak nemusím čekat dokud mě útočník zmrzačí (teď upustme od tohoto případu a jak vážný útok byl, protože bys mě nařkl, že vycházím z jednostranných informací). To si měl útočník rozmyslet dřív, až už budu zmrzačenej/mrtvej, tak si to od něj zpátky nevezmu a i kdyby ho zavřeli, zdraví/život mi to zpět nevrátí.
(mimochodem sám u sebe zbraň k ochraně zdraví/života/majetku nenosím)
Jo a věř nám, že my i střelec sám bysme byli mnohem raději kdyby se tahle událost vůbec nestala.
Můj názor je prostě takový, že když na mě bude trvat vážný útok, tak nemusím čekat dokud mě útočník zmrzačí (teď upustme od tohoto případu a jak vážný útok byl, protože bys mě nařkl, že vycházím z jednostranných informací). To si měl útočník rozmyslet dřív, až už budu zmrzačenej/mrtvej, tak si to od něj zpátky nevezmu a i kdyby ho zavřeli, zdraví/život mi to zpět nevrátí.
(mimochodem sám u sebe zbraň k ochraně zdraví/života/majetku nenosím)
Jo a věř nám, že my i střelec sám bysme byli mnohem raději kdyby se tahle událost vůbec nestala.
Naposledy upravil(a) MarK dne čtv 24.8.2006, 0:24, celkem upraveno 1 x.
Jestliže ten kluk byl napaden tak měl právo se bránit, a i z policejní zprávy je jasné že hned netahal kvér, ale snažil se útok odvrátit pepřovým sprejem. Takže si myslim že je irelevantní o něm mluvit jeko o zběsilém střelci co hned tahá kolty a stříli kolem sebe. To je můj osobní názor.
P.S. Jinak taky myslim že celá událost je politování hodná.
P.S. Jinak taky myslim že celá událost je politování hodná.
Naposledy upravil(a) para dne čtv 24.8.2006, 0:30, celkem upraveno 1 x.
"Only the dead have seen the end of war."
DON SELADON: po pravde - jsem rad, ze se ozval i nekdo z druhe strany - nechtel bys nejakym rozumnym zpusobem shrnout verzi tve strany, co se tam stalo? My nejsme tupa banda nadsenejch zastancu zbrani, ver, ze v ramci objektivity radi na http://pravo.mujglock.com tve vyjadreni hodime.
Ovsem do ted mame jen policejni zpravu pro tisk a vyjadreni strelce - a ty se shoduji a z toho vychazime.
Zkus nas tedy misto zatracovani presvedcit (paklize se ti povede nejake podrobnosti zjistit).
Cmk
Ovsem do ted mame jen policejni zpravu pro tisk a vyjadreni strelce - a ty se shoduji a z toho vychazime.
Zkus nas tedy misto zatracovani presvedcit (paklize se ti povede nejake podrobnosti zjistit).
Cmk
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Jak to vidim ja : Podle toho popisu co je zverejnen tam ten strelec byl s kamaradem. Kdyz nastala takova situace, ze lezel na zemi a dostaval spousty ran na ktere nebyl schopen reagovat nebylo nic jednodussiho nez, aby jeho "kamarad"
stahnul toho cloveka pripadne ho skopnul a nic takoveho se nemuselo stat. Utocnik by nejspise prestal a kdyz ne tak by se ziskal nejaky cas!!!!
Ale problem dnesnich lidi je, ze vsichni koukaji nebo se otoci a delaji, ze nevidi a rikaji si hlavne, ze to nejsem ja a pomoc nepujdu jeste by se mi mohlo neco stat, ale i oni muzou byt v opacne sitauci a budou chtit pomoc.

Ale problem dnesnich lidi je, ze vsichni koukaji nebo se otoci a delaji, ze nevidi a rikaji si hlavne, ze to nejsem ja a pomoc nepujdu jeste by se mi mohlo neco stat, ale i oni muzou byt v opacne sitauci a budou chtit pomoc.
To je fakt, problém je kapku v tom, že hodně lidí ne to nemá fyzické předpoklady, já sám nevím, jestli bych se k něčemu takovému odvážil kdyby ten člověk vypad mohutněji nebo bych z něj měl strach :-/ Na tohle je potřeba trochu průprava, aby pak člověk nezmatkoval a ta lidem bohužel chybí. Sám se chci přihlásit na nějaký kurz ...
Zbraň: GLOCK
Jop, taky mi od vcerejska vrta hlavou, proc mu nikdo z tech lidi nepomoh. Notabene kamos, kdvuli jehoz zadosti tam jel.
Takze jsou tu moznosti:
a) Nestihli to (to se mi ale nezdá, útok musel trvat dost dlouho)
b) Báli se (tak to musel být děd pěkně v ráži, nebo kamarád pěknej posera)
c) Nechtěli (pak střelec mohl konflikt vyvolat nebo přiživit a ostatní ho neechali, ať si to vylíže.
Ale když vidím, na jaké úrovni píše "syn" tak si o dědkovi nědělám velké iluze, protože inteligence je dědičná.
Zatím to vypadá, že dědek se řadí do skupiny agresivních hulvátů, co si myslí, že když je "demokracyje" tak si můžou dělat co se jim zachce a notabene na svým pozemku. Základní lidská slušnost ale říká, že k hostům, i nezvaným, se člověk má chovat zdvořile, i když je vyhazuje.
Takze jsou tu moznosti:
a) Nestihli to (to se mi ale nezdá, útok musel trvat dost dlouho)
b) Báli se (tak to musel být děd pěkně v ráži, nebo kamarád pěknej posera)
c) Nechtěli (pak střelec mohl konflikt vyvolat nebo přiživit a ostatní ho neechali, ať si to vylíže.
Ale když vidím, na jaké úrovni píše "syn" tak si o dědkovi nědělám velké iluze, protože inteligence je dědičná.

Zatím to vypadá, že dědek se řadí do skupiny agresivních hulvátů, co si myslí, že když je "demokracyje" tak si můžou dělat co se jim zachce a notabene na svým pozemku. Základní lidská slušnost ale říká, že k hostům, i nezvaným, se člověk má chovat zdvořile, i když je vyhazuje.
Zbraň: GLOCK
Mistral: asi není nutné se hned špatně vyjadřovat o synovi. Nezdá se mi že by tady vystupoval z pozice "jste banda šmejdů, kteří na každého hned střílej a ohrožujou ostatní". Rád bych se od něj také dozvěděl víc a hlavně informace z druhé strany. Že jeho otec trpí je jasné, že k tomu ale dal podnět a pravděpodobně si to zavinil sám je věc s tím související. Nejsme teď schopni věc posuzovat podle ničeho jiného než dle výpovědi střelce a vyjádření PČR.
Co se týká pomoci kamarádů, tak jednoznačně, z vlastní zkušenosti, můžu říct že většinou jsou tak překvapeni že k něčemu takovému došlo a nejsou schopni jakékoliv reakce. Pokud navíc jsou ti kamarádi slušní lidé a nemají žádné zkušenosti s nějakými bitkami nebo rvačkami tak nezasáhnou, protože ani nevědí v tu danou chvíli co a jak dělat. Každý tam stojí jak tvrdé Y a jen kouká.
Co se týká pomoci kamarádů, tak jednoznačně, z vlastní zkušenosti, můžu říct že většinou jsou tak překvapeni že k něčemu takovému došlo a nejsou schopni jakékoliv reakce. Pokud navíc jsou ti kamarádi slušní lidé a nemají žádné zkušenosti s nějakými bitkami nebo rvačkami tak nezasáhnou, protože ani nevědí v tu danou chvíli co a jak dělat. Každý tam stojí jak tvrdé Y a jen kouká.
Dobrý úsudek pramení ze zkušeností. Zkušenosti bohužel pramení ze špatného úsudku.
Kdyz si z rodiny, tak ti urcite tatik nebo nevlastni segra rekla, jak se to semlelo ne? A nebo ti nahodou rekli, ze to tak opravdu bylo a ty to proste nechces u sveho otce akceptovat, ze by mohl byt az takovy magor?don seladon píše:jinak ja u toho nebyl a vse vim taky jen z tisku ale podle toho co rekl strelec se divim ze nebyl v beyvedomi po tolika ranach do hlavy

| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Opravdu ne? A proc ma ve vasem okoli povest vyhlaseneho gaunera a alkoholika? To je opravdu nekolik nahod najednou, ze? No nicmene v tomto plne duveruji policii, protoze ona si provede pozadavek na povest.don seladon píše:muj otec taky na tom neni fizicky tak dobre aby si mohl dovolit nekoho napadnout pestmya jinak nema zadne problemy at dusevni nebo alkohol
V kazdem pripade bych i ja uvital, kdybys sam pokusil zjistil vice informaci z "druhe strany".

No ja tedy nevim, ale kdyby me nekdo postrelil otce a byl bych presvedcen, ze neopravnen, tak bych asi vyvadel jinak. Takoveto vcelku umirnene psani muze take lecos vysvetlovat - on totiz ten dedek asi bude pekne kvitko.