Návrhy, co zde předkládá Pitt, tu již byly. Tak začaly zákazy zbraní (a následně rušení občanských práv) v USA.
Tam to tedy bylo míněno proti černochům -- aby je mohl stříelt Ku-Klux Klan a oni se nemohli bránit --, ale princip byl stejný. Mohu tedy Pittovi dát ještě pár dalších inspirativních nápadů od jeho duševních bratří.
Tak třeba
princip zaručení se: nedostaneš žádnou zbraň, pokud neznáš někoho z elity národa. Továrníka, soudce, miliardáře, senátora apod.
Úmysl byl samozřejmý: chudí lidé či černí takové známé nemají, takže zůstanou bezbranní, nu a smetánka, ta bude mít své.
Anebo proč to nevzít pořádně, jako v
San Franciscu? Tam smí mít zbraně jen celebrity a policisté. Takže pistole mají SFPD, protizbraňoví politici, jako ta ženská, co pak sestavovala seznam zakázaných zbraní, holywoodští gerci -- a samozřejmě gangsteři --, přičemž slušní lidé mají smolíka.
To by tak bylo, aby se plebs stavěl na roveň panstvu!
Pak bychom také mohli
zakázat levné zbraně -- tzv. "Saturday Night Special Ban".
Zkonfiskovat a zakázat všechny Kosy, Glocky, ČZty, Taurusy apod! Kdo nemá na pozlacený Desert Eagle nebo alespoň STI, je podčlověk a nemá co mít zbroják, natož zbraně!
Sice se to trošku tříská s tím, že by zbraně neměli mít ti, kteří je jako mají nástavec, ale to určitě nevadí, protože tato chybička je
všem těm Pittovým návrhům "jak odzbrojit plebs" jaksi
imanentní.
A ty
nepřijatelné poplatky za zbraně tam vznikly též: Roosevelt, otevřený obdivovatel Stalina, chtěl zbraně zakázat úplně, a když to neprošlo "protože Ústava", tak na které zbraně jen mohl napálil "daň" $200. A to nebyla pokuta nebo zákaz, to byla daň, takže to bylo v pořádku, áno?
Přepočteno na dnešní ceny tak člověk koupil brokovnici s o centimetr kratší hlavní a musel zacálovat 3,478 dnešních dolarů neboli 70,000 Kč.
Nebo co takhle si vzít za vzor rovnou fašistickou Británii, kde je občanům ouředně zakázáno se bránit napadení zločinci i ve vlastním domě? Plebsu má stačit maximálně dvojka brokovnice nebo malorážka! No uznejte sami, copak někdo
skutečně potřebuje dlouhou zbraň na redukované puškové střelivo? Odstřelovačku? Více, jak 7 nábojů v zásobníku? Nebo více, jak 5 v bubínku revolveru?
Nebo počkat, JUDr. Lněnička stejně usoudí, že na sebeobranu stačí 2 rány, takže zakázat vše kromě perskusních derringerů!
* * *
Člověk "skutečně potřebuje" jen vodu, jídlo a teplo. Což dostane i v koncentráku. Kde nevyhnutelně končí VŠECHNY cesty typu "potřebuje to? Nepotřebuje. Zakázat!"
Kdyby bylo po Pittovu, důchodce z Tanvaldu by byl mrtvý.
Václav Houštecký dost možné též.
Ten chlapík, co s v roce 2009 ubránil ČZtou feťáku se šroubovákem určitě.
A nepočítám řadu dalších.
Jo, to je fakt záslužná iniciativa.
Mne to prudit nemusí: papírově jsem vyučený puškař, takže bych si došel vyřídit zbrojní licenci a všichni fašouni a komouši, se zbrojákem či bez, mi mohou políbit pozadí.
Ale neskutečně mne dere ta otrokářská mentalita, že ostatní lidé -- nebo chudí, nebo nějaké menšiny -- nemají právo se bránit, nebo sbírat, co se jim líbí, že takové právo má jen samozvaná elita.
A proč? No protože panstvu nejde pod nos, že by i jiní lidé měli takové věci, jako zbraně. Nebo třeba auta. Nebo třeba necenzurovaný internet. Nebo svobodu změnit zaměstnání.
Připomíná mi to tu historku o uprchlém členu sovětského politbyra, co se z americké emigrace vrátil do SSSR, protože tam měl auto jenom on a připadal si elitně, zatímco v USA měl auto každý a z výjimečnosti nebylo nic. A pak kdo tu má zbraň jako nástavec
Ale chápu to -- třeba ve Vermontu jsou zbraně k dostání naprosto neregulovaně, řidičák tam seženou tuze snadno, internet se tam necenzuruje a kriminalita tam je výrazně menší, než v Commiefornii -- ale tam by se wannabe elity musely cítit stejně hrozně, jako ten emigrant z politbyra: "tady mají zbraně všichni, ne jenom elitní übermensch já? Tfuj."
Vždy znovu mne překvapí, že střelci nedrží spolu, ale je mezi nimi pátá kolona, která drží se zakazovači a ráda by zbraně zakázala snad všem kromě sebe.