Nabíječka mi dorazila z číny. Plexi na krytí displaye nic moc ale kvalita posuvných kontaktů je docela dobrá. Čitelnost displaye výtečná. Univerzálnost není k zahození. 500 mA nabíjecí proud je v tomto případě dost super věc. Nabíječka totiž na display zobrazí čas, po který nabíjela. Na základě čehož si můžete orientačně spočítat kapacitu baterie. Tedy pokud ji dáte nabíjet prázdnou. Já jsem takhle už podruhé na eBay reklamoval fake li-ion baterie a vrátili mi prachy.
1. Články 14500/2900 mA. Už když jsem je za ty prachy kupoval tak jsem věděl, že to není reálné. Svítil jsem s baterií naplno cca hodinu, což mi dávalo kapacitu cca 750 mAh. Reklamace - vrátili prachy. Zadarmo dobrý. Články vykazují stabilní kapacitu. Sice malou ale stabilní. Starší 14500, které jsem již likvidoval mi dávaly cca 200mA což bylo žalostně málo.
2. Články 18650/5300 mA. Stejná situace ale již s nabíječkou Nitecore. Vybil jsem články ve svítilně (ne do nuly, jen poklesla svítivost). V nabíječce se nabíjely 2:50. Tedy kapacita cca 1,5 Ah nikoli 5,3

což se ostatně také dalo čekat - stály $5 dva kusy. Vratili prachy.
-
Co se baterií Li-ion typu týče, dobrý test je
zde
Dá se předpokládat, že umístění v závislosti na výrobci bude podobné i v kategorii článků 14500.