Přesně tak nějak to beru i já - osobně nejsem schopen zajistit vše...
Na jednu stranu bych moc rád, ale na druhou stranu jsou prostředky tak limitované, že už nemohu dát víc - popravdě TM se "splati" až za cca 5-6 let při těchto počtech lidí, takže už mi víc doma neprojde...
Pokud jde o systém položek atd - pracujeme na více položkách, tzn, že snad se někdy dopracujeme k tomu, že se budou překvapovat střelci - resp že třeba dvě položky by nebyly známé atd...
Ale zas to může být kontraproduktivní, protože již jsou nám známy jazyky, které by mohly začít tvrdit, že si to pořadatel ten daný závod připravil pro sebe
Takže pro moje klidné spaní je soutěž zatím taková jaká je - tedy transparentní na 100%, a zlí jazykové a potenciální rejpalové si mohou brát prášky, protože nic nevymyslí...
Dále co se týče soutěže a principů...
Na 50m, s naší legislativou atd, NELZE udělat 100% taktickou soutěž...
Prostě je to krátké a omezené v činnosti.. nemám problém připravit zátěž pro střelce kde budou blbnout s výbavou tahat a přelézat překážky atd - to vše se dá udělat přesně s vahou flinty atd i mimo střelnici (díky imitacím zbraně)... ale zas kdo by měl zájem...
Popravdě jsem zklamán tím, že někomu připadá divné to, že by někdo mohl dostávat body za to, že se celý den bude pařit v hejkalu a nebo taktice...
Nechápu tuto argumentaci o to více, že daný člověk na sobě nic z toho po takovou dobu neměl a tedy neví, jak moc je těch pár bodů navíc tvrdě vydřených...
Každý musí objektivně přiznat, že v létě ležet 6 hodin v hejkalu, potažmo vykonávat tu činnost co na TM je a bude, není z hlediska komfortu a tepelné regulace super... to samé taktika - každý střelec ví, jak moc důležitá pro střelce z hlediska přesnosti je pohodlná střelecká poloha...
A té rozhodně neprospívá to, že Vás do pupku tlačí přezky, kapsy, popřípadě jste v tom narvaní a kdekoli Vás cokoli tlačí...
Takže Vás prosím, berte jako fakt, že Taktická malorážka byla, je a bude soutěž, kde bude zvýhodněn ten, kdo udělá víc...
Tzn, ano budou bonifikováni střelci, kteří budou fyzicky zdatnější (neb budou mít lepší schopnost se se zátěží vyrovnat) a budou bonifikováni střelci, kteří využijí možnosti plusových bodů výměnou za nepohodlí...
Dále pokud se týká nařčení toho, že tato pravidla jsou vytvářena pouze pro mne a "pár mých nejbližších", tak se musím ohradit, že jsou lichá...
tato opatření byla navržena kvůli atmosféře na soutěži - resp že toto jsou věci, která k tematice TM patří a která by měla být zohledněna...
A pokud budou lidi argumentovat od stolu, bez vyzkoušení toho, co kritizují, tak se tím doopravdy nebudu více zabývat...
Zajímá mne názor střelců, zajímá mne konstruktivní kritika, ale pouze ta opodstatněná...