SOUTĚŽNÍ DISCIPLÍNY - dotazy, návrhy, ...

Vše o Taktické malorážce, aneb o novém směru v malorážné střelbě u nás

Moderátor: Grinch

Pořadatel "TM"

Zbraň: Sako TRG 22 .308Win

Re: SOUTĚŽNÍ DISCIPLÍNY - dotazy, návrhy, ...

Příspěvek od Grinch » pon 11.4.2011, 10:22

Tady je :) Po 50ti ranách jsem málem nevstal :crazy:

Obrázek
STŘELECKÉ KURZY - Puška s optikou - GTac - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz

Zbraň: Suhl 150,CZ SP-01

Příspěvek od Haness » pon 11.4.2011, 10:34

Dobrý no, a teď ještě číslo na Jackie Chana, nebo někoho kdo mě naučí Jógu :D

Jak je ta puška zachycená na té holeni? :shock:

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » pon 11.4.2011, 10:36

no sranda je, že ta flinta tam nedrží - resp levá ruka ji drží... no a vzhledem k tomu jak si zkroucenej tak já na tu flintu tam sotva dosáhnu :crazy:

Jsou i jiný stabilnější polohy, ale ty Vám ukážu až na závodech - a ne, že budete protestovat :listen:
STŘELECKÉ KURZY - Puška s optikou - GTac - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » pon 11.4.2011, 10:58

Napadla mne varianta na Studenou ránu - ale to jen spíš zajímavost, protože se mi to designově nelíbí a navíc by dalo dost práce to začlenit do všech verzí co už mám udělané...

ale jen na čumendu... a popřípadě když by se to moc líbilo:D

Obrázek

Příspěvek od Haness » pon 11.4.2011, 11:02

TO je přesně to co jsem ti psal, několik stran nazpět, udělat terč na SR s killzonou ve tvaru T, tohle je o moc lepší :wink:

Zbraň: CZ 75 P-07, CZ 455

Příspěvek od Vrchy » pon 11.4.2011, 11:03

Ten šulínek se mi docela líbí :lol:

Re: Jaké náboje do CZ 455

Příspěvek od Haness » pon 11.4.2011, 11:12

Kolik je tam ran? 3 nebo 5?

Zbraň: G 26, PDW9

Příspěvek od karel.vp » pon 11.4.2011, 17:39

Jo tak ten terč se mi líbí. To je to pravé. :twisted:
G 26, PDW9

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » pon 11.4.2011, 17:43

Taky jste si nemohli vzpomenout dříve co?:D

Příspěvek od Haness » pon 11.4.2011, 17:49

Nechci rýpat........ ale já to říkal :D :wink: :!:

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » pon 11.4.2011, 17:54

Jo, uznávám :) takže si to předělej :)

uvidím, co dokáži...
ale neslibuji nic

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » úte 12.4.2011, 11:10

Takže všechny varianty Studené rány předělány...

Na webu je ke stažení ta nejtěžší z nich, takže kdo dá tuto dá pak všechny :crazy:

Obrázek

Zbraň: suhl150

Příspěvek od mac13 » stř 13.4.2011, 6:03

RChlapek píše: Jestli se nepletu, tak v poslednim zavode TM byly jen dve tercovnice a braly 1. a 2. misto.
pletes ;)
byla tam jeste jedna a obsadila pouhe 11. misto (musim to vedet = je to ta moje:))
omluva za pozdni reakci - driv jsem se sem nedostal

je SUPER, ze existuje soutez, kam muze prijet clovek s flintou za 5000 a optikou za 200 a pixli sypacek a uzit si den.
kdyz jdu hrat hokej na prehradu s kamosema tak taky nemam vybavu jako jagr. az budu chtit delat tento sport profesionalne tak do nej nasypu 750K. konicku mam cely stado a casu a penez bohuzel jako kazdej pouze limitovany mnozstvi - proto jsem rad, ze i za malo penez si coby amater muzu uzit spoustu srandy.

Chci timto podekovat vsem co poradaji jakoukoli soutez a muzou ji nazyvat treba "SuperMegaOdrstrelovacskoTaktickoStrategickoMarinackou" za to, ze si muzeme vybrat kam jet a tudiz nesedet doma na zadku.
At si kazdej strili co ho bavi a cim ho bavi.

Nebudu tady brecet, ze kdyz se soutez jmenuje TAKTICKA tak by mela vypadat nasledovne:
clovek by neznal cil az do zacatku souteze a pak by byl ten cil jen jeden a navic taky by ta soutez mohla vypadat tak, ze bysme tam nehnute lezeli 4 hodiny a grinch by pak rekl cil neprisel jedeme domu - konec operace :D
a jel bych domu s pocitem fakt dobry "takticky" souteze :D

vsechno je to vzdycky o kompromisech
1. mam na zbran novou - ne = koupim jetou
2. chci strilet rychle a nebo presne - presne = koupim jednoranku
3. chci s ni strilet na soutezich - jo = tak tam jedu a strilim a nebrecim, ze mi to nekdo dela tezky

tesim na vas priste :inlove:

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » stř 13.4.2011, 9:11

Přesně tak nějak to beru i já - osobně nejsem schopen zajistit vše...

Na jednu stranu bych moc rád, ale na druhou stranu jsou prostředky tak limitované, že už nemohu dát víc - popravdě TM se "splati" až za cca 5-6 let při těchto počtech lidí, takže už mi víc doma neprojde...

Pokud jde o systém položek atd - pracujeme na více položkách, tzn, že snad se někdy dopracujeme k tomu, že se budou překvapovat střelci - resp že třeba dvě položky by nebyly známé atd...

Ale zas to může být kontraproduktivní, protože již jsou nám známy jazyky, které by mohly začít tvrdit, že si to pořadatel ten daný závod připravil pro sebe :crazy:

Takže pro moje klidné spaní je soutěž zatím taková jaká je - tedy transparentní na 100%, a zlí jazykové a potenciální rejpalové si mohou brát prášky, protože nic nevymyslí...

Dále co se týče soutěže a principů...
Na 50m, s naší legislativou atd, NELZE udělat 100% taktickou soutěž...

Prostě je to krátké a omezené v činnosti.. nemám problém připravit zátěž pro střelce kde budou blbnout s výbavou tahat a přelézat překážky atd - to vše se dá udělat přesně s vahou flinty atd i mimo střelnici (díky imitacím zbraně)... ale zas kdo by měl zájem...

Popravdě jsem zklamán tím, že někomu připadá divné to, že by někdo mohl dostávat body za to, že se celý den bude pařit v hejkalu a nebo taktice...

Nechápu tuto argumentaci o to více, že daný člověk na sobě nic z toho po takovou dobu neměl a tedy neví, jak moc je těch pár bodů navíc tvrdě vydřených...

Každý musí objektivně přiznat, že v létě ležet 6 hodin v hejkalu, potažmo vykonávat tu činnost co na TM je a bude, není z hlediska komfortu a tepelné regulace super... to samé taktika - každý střelec ví, jak moc důležitá pro střelce z hlediska přesnosti je pohodlná střelecká poloha...

A té rozhodně neprospívá to, že Vás do pupku tlačí přezky, kapsy, popřípadě jste v tom narvaní a kdekoli Vás cokoli tlačí...

Takže Vás prosím, berte jako fakt, že Taktická malorážka byla, je a bude soutěž, kde bude zvýhodněn ten, kdo udělá víc...

Tzn, ano budou bonifikováni střelci, kteří budou fyzicky zdatnější (neb budou mít lepší schopnost se se zátěží vyrovnat) a budou bonifikováni střelci, kteří využijí možnosti plusových bodů výměnou za nepohodlí...

Dále pokud se týká nařčení toho, že tato pravidla jsou vytvářena pouze pro mne a "pár mých nejbližších", tak se musím ohradit, že jsou lichá...

tato opatření byla navržena kvůli atmosféře na soutěži - resp že toto jsou věci, která k tematice TM patří a která by měla být zohledněna...

A pokud budou lidi argumentovat od stolu, bez vyzkoušení toho, co kritizují, tak se tím doopravdy nebudu více zabývat...

Zajímá mne názor střelců, zajímá mne konstruktivní kritika, ale pouze ta opodstatněná...

Zbraň: G 26, PDW9

Příspěvek od karel.vp » stř 13.4.2011, 9:29

Pro všechny kteří si budou chtít vyzkoušet jaké to je střílet v zásahové vestě dovezu moji profi a mimo soutěž si můžou zájemci vyzkoušet jaké to je, když vás všude všechno tlačí a nemůžete ležet jak placka :lol: Třeba pak pochopí, proč nějaké ty body za používání navíc. Nakonec takový člověk může ztratit i víc bodů než dostane :twisted:
G 26, PDW9

Zbraň: CZ 75 P-07, CZ 455

Příspěvek od Vrchy » stř 13.4.2011, 9:33

Naprosto s tebou souhlasim a beru to tak, jak to je nastaveno, jako fakt. :)

Urcite prijedu na nejaky zavod v taktice uz jenom proto, abych si to vyzkousel a je mozny ze az bude v lete 30° ve stinu, tak se na ni taky vyprdnu a pojedu na lehko :lol: , ale nebudu remcat, ze nekdo zacal s par bodama navic, protoze ma vestu :crazy: .

Moc dobre vim jaky to je byt nekolik dni nonstop v taktice za kazdyho pocasi. Ty body za vystroj spis chapu jako kompenzaci, protoze jak jsi psal, jde o pohodli a je jasny, ze ten kdo bude mit lepsi strelecky komfot nastrili lepe...

Zbraň: ZKM 452 Style

Příspěvek od kitcarcup » stř 13.4.2011, 14:00

Střelba v taktické vestě opravdu není zrovna to pravé ořechové střelecky. Je na zvážení každého střelce zda mu to nepohodlí a komplikace za těch pár bodů do začátku stojí. A nebo radši hejkala? Je to na každém!
:arrow: TOTO PORADATELE UDELALI MOC PRIMA *52* - moct si vybrat.

Co se týká soutěže TM, byla to paráda a bude už za pár dní zase!!! Rozhodně přijedu, já i moje CZ452 Stylka a budem se snažit sbírat body.

A1907R? Nebo Suhl 150? To budou soupeři - nemám z nich v TM strach *3004* , pouze respekt. S dobrým střelcem ty zbraně prostě umí. Viz MAC13 na TM, položka "FIND ME" *3005* , Haness "SR+rukojmí" *3005* - více v reportu zahajovacího závodu.

Následující kolo TM bude ještě náročnější a propracovanější co do tlaku na schopnosti střelce se svou puškou a střelivem umět zasáhnout. Jsem zvědav jak to dopadne! :!:

Kdo se nebojí, ať přijde změřit síly s ostatními střelci TM na ligový závod. Nebo si jen vyzkoušet taktickou vestu či hejkala... a střelbu bez opory na 50m nebo střelbu s flintou na boku. *1*

Pak se bude fóra přispívat kvalitnějšími příspěvky. (...když oni vědět o čem mluvit...)

A ještě jeden poznatek...
když na TM mineš cíl... začneš hledat chybu spíš v sobě než ve flintě.
ZKM 452 Style + Leapers AccuShot 8-32x56 MilDot EZ-Tap + bipod Harris style 6-9"

Příspěvek od Haness » stř 13.4.2011, 20:54

Za sebe můžu říct že návrh bodů navíc taky beru kladně a to jak taktická vesta (každý ví jak je těžké najít dobrou střeleckou polohu a co teprve jak ji hledat když má na sobě člověk tu taktiku, nemluvě o timeru např.) tak o hejkalovi (jestli to někdo dá v letních závodech v hejkalovi tak opravud respekt *3005* :D ).

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » ned 17.4.2011, 16:30

Taxem se dneska vrátil z... ze střelnice...

Ještě, že jsme dneska nezkoušel studenou ránu - dopadla by hrozně - prostě to čištění flinty po střelbě není dobrý :(

Jinak jsem dneska jenom trénoval polohy a Trapy.

Polohy - stoják tragický, sed klek dejme tomu a ležák jsem si vymyslel novou polohu nalepenej na zemi... flintu na ohnutým lokti a koukání do optiky seshora - děs, ale pro mne jediná šance jak tu potvoru těžkou bez opory udržet :(

Trapy - tam mne to docela potěšilo, že mi odpovídají vypočítaný nástřely tak uvidíme...

Obrázky níže:

Stoj 10ran :crazy:
Obrázek

Sed / Klek 5ran :crazy:
Obrázek

Sed / Klek 5ran :crazy:
Obrázek

Leh 5ran :crazy:
Obrázek

Leh 5ran :crazy:
Obrázek

Trap 10m 10ran :crazy:
Obrázek

Trap 10m 10ran :crazy:
Obrázek

Trap 25m 10ran :inlove: :crazy:
Obrázek

Trap 25m 10ran :inlove: :crazy:
Obrázek

Pořadatel "TM"

Příspěvek od Grinch » ned 17.4.2011, 17:21

Jinak budu objednávat střelivo a to mazání (Shooters Choice Lead remover +FP-10)

Kdo by měl zájem, tak nejpozději do úterka říci co a kolik toho by chtěl...
Naposledy upravil(a) Grinch dne ned 17.4.2011, 21:19, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „Taktická malorážka“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz