Bezpecnostni agentury - skryte noseni

Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech

cmk

Re: Bezpecnostni agentury - skryte noseni

Příspěvek od cmk » stř 31.10.2012, 21:08

Carloss píše:Znova po milionté: Řešit to na místě nemá smysl, bo by se sekuriťák mohl rozhodnout po Tobě nadupanou vestou (nebo něčím jiným) hodit.
Tak ted uz tomu rozumim...
Ono to v tom zadku nejsou pupeny ;-)
Tak to aspon poradne pomluvime na foru :-)

Neumim si predstavit i hodne podprumernyho sekuritaka, jak ve sluzbe, kdyz ma prevazet penize, sunda vestu nebo se jde prat s nekym, kdo mu rekne, ze neskrytym nosenim porusuje zakon.

A o se tyka takticke vyhody skryteho noseni - ano, plati to u civilne oblecenejch lidi, protoze nikdo netusi, ze zbran u sebe maji. U ochranky (nepocitam hlidace obchodu v Tescu) se to jaksi predpoklada a skryty noseni na tom nic nezmeni.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 31.10.2012, 21:10

cmk: takze kdyz mam pocit, ze mi v necem pomuze laserovy zamerovac nebo tlumic, tak si to muzu dat na kver? Vim, je na to zakon, ale tak zase prece to neni nic tak zasadniho a duleziteho a taky se nikdo neposere, ne?
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

cmk

Příspěvek od cmk » stř 31.10.2012, 21:14

Mas pocit, ze je to naprosto idealni primer? :-)
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » stř 31.10.2012, 21:47

cmk: No.. ona to nemusí být zrovna vesta.. Ono by to moholo být něco praktičtějšího... Prostě cokoli... Opět nejde o to co, ale že vůbec je někdo schopen o tom byť jen uvažovat, neřku-li, že nemohu tušit, jestli by to nebyl skutečně schopen udělat.... a ještě se o tom hrdě šířit... Sri... ale mě to přijde opravdu mnohem nebezpečnější, než nějaký přitroublý CW, který leda tlachá.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 31.10.2012, 21:50

cmk: ano, naprosto stejny primer - primarne poruseni zakona, ktere se preci civila nijak nedotyka. Naopak, tlumic tlumi hluk a tim padem pro civila jeste lepsi, ne?

Obrázek

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » stř 31.10.2012, 22:11

Mi osobně přijde docela zvláštní, když jeden z představitelů Lexu zlehčuje porušování zákona, protože přece o nic nejde.., respektive zvláštní mi ta obhajoba přijde u kohokoliv, u představitele Lexu dvojnásob.
No a když schází argumenty, tak se hodí plácání o pupenech...

Zbraň: glock

Příspěvek od josuk » čtv 01.11.2012, 7:47

S474N píše:..takze kdyz mam pocit, ze mi v necem pomuze laserovy zamerovac nebo tlumic, tak si to muzu dat na kver? ..
pokud otázka stojí takhle, tak samozřejmě. Můžeš! Musíš (!) ale být připraven a schopen nést odpovědnost i s důsledky.

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 01.11.2012, 8:12

josuk: ano a tohle je ten samy pripad. Dotycny musi byt pripraven nest nasledky, kdyz se takto "chlubi", tak tim spis na sebe privolava pozornost, navic uplne zbytecne.

Obrázek

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Kmoch Vladimír » čtv 01.11.2012, 12:17

Ozbrojené složky státu mají právo nosit zbraň neskrytě proto,že jsou profesně povini plnit úkoly státem těmto složkám delegované právními předpisy,včetně donucovacích prostředků,jakými zbraně jsou!Jsou povini tedy ze zákona!Kdežto ostatní ozbrojení občané nemají povinnost "vynucovat"si zákon a jiná svá "přání"!!Zákon v podobě § Tz o KN a NO,či jako zájmovou činnost(střelnice,myslivost ap.)nedává oprávnění o použití zbraně ve znění §32 Tz.Třeba zákony:č.219/1999 Sb.,o ozbrojených silách ČR,zák.č.13/1993 Sb.,celní zákon,a.t.d.,o (PČR,BIS,OP,VaJ stráž,Vojen.zpravodajství).Prostě ozbrojené složky státu plní státem zadané úkoly,a jsou povinné se řídit zvláštními předpisy,včetně použití zbraní!V Tz dle znění §32 Oprávněné použití zbraně!Mi ostatní státní ůkoly neplníme,nejsme POVINI ze zákona!!Je jenom a vždy na našem rozhodnutí,zda a jak svá práva budeme bránit,a podle toho jak se nám to "povede"či "ne",budeme po zásluze soudem ohodnoceni!Toť asi vše k důvodům proč ozbrojené složky si mohou i se zbraní vynutit zákon,a to NESKRYTĚ a NEPOCHYBNĚ!A ovčan NEE...ÉÉ! :) Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

Zbraň: HK P30S

Příspěvek od nico » čtv 01.11.2012, 12:58

Hruštičky a jablíčka, Vladimíre.

Příspěvek od Kmoch Vladimír » čtv 01.11.2012, 14:24

Tak ty hruštičky od těch jablíček odděl nico!Ukaž co dovedeš doopravdy! :D Zdravím.

Zbraň: HK P30S

Příspěvek od nico » čtv 01.11.2012, 15:48

Při vší úctě, ten příspěvek je jeden velký guláš. Zejména mi není jasné, proč pleteš "ozbrojené složky" do diskuse o BA. Předpokládám, že víš, že BA nepatří mezi polici a další tebou vyjmenované. Mají naopak shodná práva s tím, komu říkáš "ovčan".

Příspěvek od Kmoch Vladimír » čtv 01.11.2012, 16:09

nico:Tak Ti děkuji žes to zde osvětlil a obohatil jsi toto forum.Teď už Ti rozumím. :shock: Zdravím

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 01.11.2012, 17:02

Lars píše:Mi osobně přijde docela zvláštní, když jeden z představitelů Lexu zlehčuje porušování zákona, protože přece o nic nejde.., respektive zvláštní mi ta obhajoba přijde u kohokoliv, u představitele Lexu dvojnásob.
No a když schází argumenty, tak se hodí plácání o pupenech...
Já už nevím, jak to napsat.
Říká tu snad někdo z Lexu, že nošení BA neskrytě není porušení zákona?

Opakuji po čtvrté...
Ano, neskryté nošení BA je porušení paragrafu XYZ (nechce se mi to teď hledat).
Máš právo to řešit na místě, zavolat na něj PČR.
Dokonce máš právo z toho mít i pupeny na prdeli - to je jen a jen Tvoje věc.

Můj osobní názor je (nebo alespoň byl), že společenská nebezpečnost takového jednání je malá, ne-li nulová, přesto, že je to porušení určitého paragrafu určitého zákona.
Teď když vidím, jak hluboký morální problém z toho někteří mají, o to více Vás jménem Lexu (jen slovní obrat) žádám - řešte to. Řešte ten problém přes oficiální cestu, zavolejte na takového ochrankáře Policii, nahlašte oficiálně přestupek a sdělte jim, že společenská nebezpečnost toho, že člen BA má zbraň neskrytě je velká, protože pro Vás je to zásadní morální a právní problém. A nechte Policii ať koná.

A volejte ji na každého, kdo jede po volné dálnici 140, ve městě na 4proudovce 55, na přehledné STOPce nezaství, rozjede se na semaforech na oranžovou, kouří na kraji zastávky, ... Předpokládám, že tohohle všeho máte podobný pupeny na zadku a proto je všechno tohle jednání také mimořádně společensky nebezpečné.

Dohled musí být. Co na sebe navzájem neprásknem, co nám projde a to je špatné, áááno?

V pořádku?

Zbraň: glock

Příspěvek od josuk » čtv 01.11.2012, 17:25

Vzdyt tu nikdo nepsal, ze tu je oficialni stanovisko Lexu. Do haje. To uz ani do diskuze clovek nemuze svobodne napsat nazor..
cmk: policie imho tak tak stiha to podstatny, tak bych videl toto Tve stanovisko, pokud ho nekdo zase vezme do pismena vazne, jako docela rizikovy.. :-D

kluci, Larsi, Carlossi, herrgot, trochu rozumu! A Vy ho mate! To jen aby diskuze nestala, ze jo? ;-)

Zbraň: Remington 870

Příspěvek od tuareg » čtv 01.11.2012, 18:01

CMK ty máš nějaký pupeny na prdeli? To máš blbý :lol:
Mě chrání Bůh a Remington 870
Cynik je ten, kdo za vůní květin hledá někde poblíž rakev.

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » čtv 01.11.2012, 18:57

josuk píše:Vzdyt tu nikdo nepsal, ze tu je oficialni stanovisko Lexu. Do haje. To uz ani do diskuze clovek nemuze svobodne napsat nazor..
cmk: policie imho tak tak stiha to podstatny, tak bych videl toto Tve stanovisko, pokud ho nekdo zase vezme do pismena vazne, jako docela rizikovy.. :-D

kluci, Larsi, Carlossi, herrgot, trochu rozumu! A Vy ho mate! To jen aby diskuze nestala, ze jo? ;-)
Nojo, no... To je pak těžký v této společnosti (nemám na mysli nikoho konkrétně, jen že to je zvyk v zemích českých) ponoukat k rozumu ty, co na nešvar upozornění, nikoli hnát k odpovědnosti ty, kdo něco porušují. To jen obecná poznámka.

Jinak ono nejde ani tak o neskryté nošení, ale o samotný přístup k zákonům, společnosti, to jak hrdě se k porušování někdo může stavět a ještě se hrdě hlásik k inzultaci toho, kdo by si, probůh, dovolil otevřit hubu... Jsem si tak nějak uvědomil, jaký je rozdíl mezi BA a našimi "milovanými" politiky. V podstatě jen ten, že jedni si přizpůsobují právo a jejich mafiánské způsoby jsou tedy z pohledu práva legální. Ti druzí používají jiné "kamarádíčkovské" metody. Přitom obě instituce vyřvávají, jak je to ve prospěch společnosti, při tom je to především ve prospěch toho, kdo platí. Ale hlavně: Slušný obyčejný občane, ty drž hubu, krok a hlavně... ZAPLAŤ...

Ale to už tu bylo řečeno mnohokráte.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 01.11.2012, 20:49

tuareg píše:CMK ty máš nějaký pupeny na prdeli? To máš blbý :lol:
Dekuji, zes potvrdil moji dlouho verejne proklamovanou teorii o tom, jak vypada tradicni diskuter, ktery se seberealizuje prave na forech.
Vytrhnout neco z kontextu, otocit vyznam a argumentovat tim...

Carloss> takze te nesere, ze nosej neskryte, ale ze se k tomu jeden z nich verejne hlasi?

A s tim upozornovanim... Uz asi 5 prispevku se ti snazim naznacit, ze places na spatnem hrobe.
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne pát 02.11.2012, 9:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky! Porušení bodu 6 pravidel!

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 01.11.2012, 20:55

cmk: tobe prijde normalni porusovat zakon A ZAROVEN se s tim chlubit stylem, jaky zde dotycny predvedl - ze to ma na PCR podchyceny, ze ti hodi vestu do xichtu, apod.?

Obrázek

Zbraň: Remington 870

Příspěvek od tuareg » čtv 01.11.2012, 20:59

CMK ale s těma strupama na prdeli okořeňuješ ty každý svůj příspěvek, když ti dochází argumenty :lol:

Pardon Pupeny, to se asi teď u vás říká že?
A je krásný jak ty máš ve všem hned jasno
Mě chrání Bůh a Remington 870
Cynik je ten, kdo za vůní květin hledá někde poblíž rakev.

Zpět na „Právní koutek“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz