Ukrajina 2014

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Re: Ukrajina 2014

Příspěvek od Biggles » pát 09.5.2014, 17:53

Proč? Protože se mi nelíbí, když si uloupne kus sousední země? Nebo proto, že se stejnou logikou jsem naznačil, že chci to samý po něm (tedy odevzdat kus země)? :D

Příspěvek od Pařez » pát 09.5.2014, 18:14

Ale ale,tomu,že si autonomní republika Krym,dříve Ruská chvíli Ukrajinská,sama zvolila navrácení do matičky Rusi říkáš loupání? :D :lol:

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od pitt » pát 09.5.2014, 20:43

Biggles: když většina obyvatel (řekněme třeba 70%) prohlásí že nechce žít pod aktuální vládou a nějakým způsobem ji svrhne, je to v pořádku........je tak?
a když většina obyvatel(řekněme třeba 90%) určitého území prohlásí že se bojí žít pod novou vládou a chtějí být součástí někoho jiného, tak je to špatně?

Zbraň: Glock 17, Glock 26

Příspěvek od hermenet » pát 09.5.2014, 21:39

Ve volbách se dějou paradoxy: v roce 1986 si 99,94% z 99,39% oprávněných voličů se Sověty v zádech přálo vládu Národní fronty. V roce 1990 během úpadku Sovětů už volilo 53% nějaké Občanské fórum.

Příspěvek od Biggles » sob 10.5.2014, 7:36

pitt: Svobodě rozhodnutí pod hlavněma okupační armády snad může někdo věřit? No já se divím, že ve volbách se nezúčastnilo 106% oprávněnejch voličů a pro nebylo 115%...
Pařez: Tvůj poslední příspěvek už beru čistě jako hejtrovství. Ohledně voleb viz výše, co jsem napsal pittovi. A ohledně "návratu" k matičce Rusi jsem toho napsal již dostatek, pokud si nechceš připustit historická (a ostatně i současná) fakta, tvůj problém. Dvakrát nekáže ani farář v kostele...(doufám, že máš mávátka, co ti zbyly z prvomájovejch průvodů, s podobným lezením do medvědí prdele je budeš brzo potřebovat).

Příspěvek od pitt » sob 10.5.2014, 7:50

pitt: Svobodě rozhodnutí pod hlavněma okupační armády snad může někdo věřit?

chceš tedy říct že referendum bylo zfalšované?

Příspěvek od hermenet » sob 10.5.2014, 8:35

pitt: Možností, jak to bylo je celá řada. Tady např. tvrdí, že bylo zfalšované: http://www.forbes.com/sites/paulroderic ... nnexation/
Biggles myslím nepsal, že bylo zfalšované, ale spíš že proběhlo pod velmi něžným tlakem (sem tam se zjevil nějaký neoznačený ozbrojenec, pár lidí, co měli námitky, se ztratilo... však to známe z minulé doby, jak probíhají svobodné lidovědemokratické volby pod dohledem sovětů).

Příspěvek od Biggles » sob 10.5.2014, 9:20

hermenet to přesně rozklíčoval :wink:

Příspěvek od pitt » sob 10.5.2014, 9:25

A nemyslite ze pod hlavnemi Praveho sektoru a ostatnich ze by to bylo jiny? Pruser Ukrajiny je ten ze ihned po uteku Janukovice nebyli nove volby a sesla se chytili nackove a nasilnici ze stinu barikad. V tomto pripade se nelze divit "domobrane"

Příspěvek od hermenet » sob 10.5.2014, 9:50

Já osobně si nemyslím, že Majdan byl správně. Majdan byl počátkem průseru. Něco jiného je, když se bijou francouzští, italští nebo němečtí levicoví studenti za demokratický svět bez vlády korporací, protože tyto země mají staletou demokratickou tradici a už si vyzkoušely všechny její světlé i stinné stránky. Něco jiného, když se bijou lidi na UA, která se teprve před pár lety vymanila ze sovětské náruče, nemá pořádné hranice, dřímá tam spousta neodpuštěného a nepomstěného zla z různých (často protikladných) dějinných minulostí a kolem nich krouží Putin, u kterého si jaksi svět, zaujatý americkým bojem proti antiamerickému islámskému terorismu, zapomněl všimnout, že má vlastní politiku, vlastní armádu a vlastní nacistickou ideologii.

Dnes ale nemáme ten přepych, abychom si mohli představovat, jaké by to bylo kdyby – například kdyby ty hlavně patřily Pravému sektoru. Kdyby mu patřily, tak bychom protestovali. Je směšné obávat se něčeho, co se nestalo, a nebát se toho, co se děje proto, že kdyby se bylo bývalo stalo něco jiného, bylo by to bývalo určitě stokrát horší (protože to tvrdí Putinova propaganda).

EDIT: Hele, Pitte, jaký je rozdíl, mezi Pravým sektorem a pittem, který po rozpadu politického pořádku u nás vezme kosu a půjde kosit cikány? (srov. pitt stř 07. 5. 2014, 22.52 a čtv 08. 5. 2014, 21.19)
Naposledy upravil(a) hermenet dne sob 10.5.2014, 9:59, celkem upraveno 2 x.

Příspěvek od Biggles » sob 10.5.2014, 9:56

Volby měly proběhnout bez útěku Janukoviče, tak aspoň zněla prezentovaná dohoda (ovšem to je jiná písnička - nehodlám se pouštět do diskuzí, kdo je mi více či méně sympatický, naopak nemám problém přiznat, že Ukrajina je průser i západu). Nicméně na Krymu nebyla žádná domobrana, ale ruské síly. A to přestože to Putin popíral. V posledním televizním vystoupení o situaci na Ukrajině naopak přiznal (a v podstatě se chlubil), že "jeho" vojáci dohlíželi na "průběh referenda" na Krymu (čímž pro mne přiznal i to, že je zbabělej lempl - i ten amík, když někam vpadne, tak s vlaječkou na rukávu - tihle se za tu svojí dvouhlavou slepici nejspíš styděj...)... Takže šermovat "domobranou" je v tomto případě snaha být papežštější než papež...ehm putinovštější než Putin. Ostatně stejně mluví o východu Ukrajiny...tedy zatím stejně jako v původní krymské verzi...já nic, já muzikant...žádní ruští vojáci, to "domobrana"...
hermenet: Opět s tebou musím souhlasit.

Příspěvek od pitt » sob 10.5.2014, 10:00

Jenze ja se bojim toho co se tam deje. Uz jen proto ze je to "za kopcem". Neschvaluji postup ruska,jen rikam ze Putin dela jen to co se bezne deje jinde. Rozdil je v tom ze to mame blizko a Putin v podstate pred barakem. Nebo myslis ze Amici v Syrii delaji neco jinyho? V Iraku taky valcili za blaho tamniho lidu? Afganistan byl jen pomsta, nic jinyho. Proc se resi jen Evropa a Blizkej vychd kde je ropa? Proc neresi Afriku,kde umiraji statisice lidi v bojuvkach mezi krestany a muslimy?

Příspěvek od pitt » sob 10.5.2014, 10:03

hermenet píše: EDIT: Hele, Pitte, jaký je rozdíl, mezi Pravým sektorem a pittem, který po rozpadu politického pořádku u nás vezme kosu a půjde kosit cikány? (srov. pitt stř 07. 5. 2014, 22.52 a čtv 08. 5. 2014, 21.19)
Tohle jsem nikdy nerekl,takze se uklidni......
A ani jsem to nenaznacil.....
prosim admina aby tento prispevek neslucoval s predchozim, protoze bych byl rad aby hermenetuv blabol a moje reakce na nej byli dostatecne citelne

Příspěvek od hermenet » sob 10.5.2014, 10:20

Dobrý, pitte, potřeboval jsem si to ujasnit. Protože z těch tvých příspěvků, které jsem (technologicky neobratně – nechtělo se mi hledat, jak se v phpBB linkují příspěvky) ocitoval, by se to dalo vyvodit.
S tím kosením dost jednozančně z této (doufám) nadsázky:
pitt píše:... Takže co dělat až bude něco takovýho u nás?......vytáhnout kosu a urvat co nejvíc
Spojit tento příspěvek s tím o cikánech (které už jsi opravil na romské spoluobčany) to bylo trochu přehnané, to uznávám, ale měl jsem potřebu si vyjasnit domácí pozice, když s někým hovořím o problému ozbrojeného pravicového extrémismu na UA.

Příspěvek od Pařez » sob 10.5.2014, 10:24

Biggles píše:... nehodlám se pouštět do diskuzí, kdo je mi více či méně sympatický, naopak nemám problém přiznat, že Ukrajina je průser i západu).
Tak v tomto se shodneme :D ,řek bych,že Ukrajina je hoodně velký průser a to především západu.O Ukrajincích ani nemluvě,ti chudáci poznají,že nikdy nebylo tak špatně,aby nemohlo být ještě hůř.. :(
Ano začalo to Majdanem.Velkou chybou bylo,že se do toho západ hned začal naplno vměšovat.Ty návštěvy politiků z EU v Kyjevě a jejich podpora probíhajícím událostem to byla ta pravá rozbuška všeho následujícího.Zaseli vítr a teď sklidíme hurikán,jak praví staré přísloví..

Příspěvek od pitt » sob 10.5.2014, 10:53

hermenet: Ty jsi smotal dva v podstate nezavisly prispevky do jednoho.
V jednom jsem psal ze se neco takovyho klidne muze stat u nas. Myslel jsem tim to ze jakakoli mensina,skupina v podstate kdokoli se rozhodne ze uz toho ma dost a silou se rozhodne prevzit moc. A to vse jen proto ze vetsina bude preferovat nenasilny protest a diskuzi.(romske spoluobcany jsem jen uvedl pro priklad,protoze jsou zde nejpocetnejsi mensina,tudiz by na to meli adekvatni podporu.

Prispevek o urvani nejvice pro sebe bylo mysleno dosti v nadsazce a vetsinou to bylo tak pochopeno, jen tobe se hodilo to prekroutit.
Nicmene primarne byl myslen tak ze pokud zde vznikne obcanska valka,ozbrojeny konflikt,nebo cokoli podobneho,nebudu se bat zbran pouzit pro ochranu sebe,rodiny a meho majetku.....a pokud mi neco z toho nekdo vezme v takovem konfliktu, tak zbran pouziji abych si to vzal zpet.......

Příspěvek od cover72 » sob 10.5.2014, 14:22

Pařez: "někdo" unesl, resp. "zmizel" ukrajinské pohraničníky z úseku hranic, který přechází v několik kilometrů dlouhé zalesněné údolí, ideální pro přesuny pěšáků. Zároveň se vyskytly informace, že separatistům se vydali na pomoc "dobrovolníci od hloubkového průzkumu a specnaz, veteráni Afghánské války."
Zároveň "někdo" zničil dva ukrajinské přehledové radary -- přičemž 25km naproti radarům jsou ruští výsadkáři --, díky čemuž teď přes ukrajinskou hranici může létat co chce.

Podotýkám, že jsou to hlavně ruské zprávy, protože rusáci mají tolik drzosti, že se tím chlubí. Samozřejmě "na krymský způsob", tzn. chlubí se úspěchy, které připisují anonymním bojovníkům, DLR nebo je prezzentují jako "provokaci pravého sektoru", pokud je to příliš drsné.

Každopádně RF-UA hranice jsou teď tak děravé, že jimi bez problémů provezli Tigra v modré metalíze, kterého donětsku věnoval nácek Žirinovský z ruské Dumy (ten, co ustavičně navrhoval vyhláášení třetí světové, preventivní jaderné údery na Evropu a USA a nejnověji dělení Ukrajiny mezi Polsko a Rusko.)

Příspěvek od Pařez » sob 10.5.2014, 16:20

cover72: a agenti a žoldnéři západu na UA určitě nebudou,že ne? *88*

Nějaká další videa:
OBYVATELÉ PROTI UKRAJINSKÉ ARMÁDĚ: OBČANÉ SE ZMOCNILI OBRNĚNÉHO VOZU
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4018 ... eneho-vozu

VIDEO: UKRAJINSKÁ VOJSKA ÚTOČÍ NA PROTI-PUČISTICKÉ CIVILISTY, ALE VĚTŠINA MÉDIÍ MLČÍ
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4017 ... medii-mlci

Příspěvek od Pařez » sob 10.5.2014, 22:39

Ještě jedna záležitost,kterou sem prostě musím dát :D

https://www.youtube.com/watch?v=MxOD3H2cYXM

Příspěvek od hermenet » sob 10.5.2014, 23:32

Jéééé, to je krásné divadlo!!!

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.