LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Re: LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Příspěvek od SOCP » pát 25.7.2014, 16:01

Myslim si ze neexistuje jeden system ktery je idealni. Nemuze , vzhledem k tomu ze jsme kazdy uplne jiny, vyska , vaha , sila, mysleni, zkusenost, odolnost na strest, reakcni cas, kvalita smyslu....
A proto by se mel kazdy kdo chce pouzit zbran na obranu zucastnit a projit si co nejvetsi mnozstvi ruznych systemu a vycviku, pote nad nimi premyslet , sam si je zkouset a vzit si z nich to co sedi na jeho osobnost, postavu, povahu, zamereni. A hlave to co mu osobne sedi k vykonani naseho spolecneho cile.
Pokud nekdo , kdokoli tvrdi ze pouze jeho je nej , proste nema pravdu.
Strom skusenosti se holt musi tak nejak nechat vyrust kolem persony nas kazdeho a taky podle toho se musi ruzne kroutit podle toho kolem koho roste.
Bohuzel u nas v CR funguje "efekt sekta" kdy velka vetsina lidi ma tendenci zboznovat nejakou osobu a styl kolem dotycneho. Potom ho neuveritelne brani, je schopna se hadat do krve ze jenom on a ono je nej...
A vsechno jine je satan. A dela to zatim kazdy v tehle debate, dela to kazdy ve vsech predchozich na tema jeden system vs. jiny vs. jine...
Ja , moje , jedine bajecne jablecne.
Takze dle meho ucit se, ucit se, ucit se, premyslet, a zase neco jineho ucit se , ucit se a ucit se a kombinovat.
Naposledy upravil(a) SOCP dne pát 08.8.2014, 11:04, celkem upraveno 2 x.

Příspěvek od Aleš Vondráček » pát 25.7.2014, 16:39

SOCP:
V principu s tím souhlas, až na věty o společném cílu zabíjení zmrdů - to bych se ohradil. Nicméně pokud si v mých názorech našel vyhranění ve smyslu "sekta" nebo "já a moje jen to je nejlepší a všechno jiné je satan" (protože, to cituji" zatím to dělal každý v této debatě") tak si asi nečetl dobře. Ano, věřím v to a hájím to, co děláme my (Aegis) a vím proč, ale to neznamená, že si nevážím jiných lidí nebo neuznávám to, co dělají. Je třeba to říct ještě víc polopatě?

Příspěvek od SOCP » pát 25.7.2014, 16:43

AEGIS:

k cemu jinemu nez k obrane (zabijeni, zraneni) clovek zbran na sebeobranu ma? Ja rozhodne se zbrani nesportuji a mirenku nestrilim. A zmrdu (cti) kriminalnich zivlu.
Ano branite , a nekolikrat jste zminil skusenosti, nadhled...a prave diky tomu bych ocekaval ze to spis nechate byt jako jednu z mnoha podobnych debat. At si lidi rikaji co chteji.
Ad Satan, to byl vseobecny popis situace u nas na vsech frontach. (strelba, sebeobrana, krav maga vs. cokoli atd..) vyjadreny expresne.

Příspěvek od cmk » pát 25.7.2014, 16:57

Tak povazujme "zabijeni zmrdu" za vyhraneny popis cinnosti "ubraneni se drbanum", at se tu jeste nehadame nad vykladem pojmu :-)

Ja treba nemam duvod fanaticky Aegis zboznovat (Ales, nebo spis Martin to asi potvrdi).
Ale kdyz se me nekdo pta na strelecke kurzy v okoli Prahy, zcela pravidelne je uvadim spolu s dalsimi (kteri z Aegisu bud primo cerpaji, nebo castecne, nebo vubec, ale je dobre si to zkusit taky jinde), o kterych vim, ze "jim to funguje".

Osobne jsem rad, ze sem Ales napsal (i když me nazval chcipakem :-) )...
Bylo dobře cist názor nekoho, kdo ma mezi streleckou verejnosti respekt.
A bylo zajimave i sledovat, u koho, kdy a jak ten respekt konci :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Aleš Vondráček » pát 25.7.2014, 17:01

Je to tak, obvykle nechávám(e) podobné debaty bez komentáře, protože je to z 99,9% ztráta času - navíc z principu nemám rád anonymní diskuze. Tady jsem se zapojil, protože se to týkalo mé osoby na margo článku v ZN. Vysvětlovat, argumentovat atp. v nějaké míře samozřejmě budu, ale pokud se to drží v nějakých mezích, tak na tom nevidím nic špatného a nadhled nemusí být vyjádřený tím, že se to nechá být ať si každý plká co chce :-) Znova - jestli někdo v mém vyjadřování vidí sektářství a neuznávání ničeho jiného, tak nečte dobře.

Nemám rád veřejné expresivní výrazivo podsouvající něco, co je zavádějící, viz. zabíjet zmrdy atp., ale ze stylu příspěvku nemám pocit, že byste byl asociální magor :-)
P.S. člověk na sebeobranu má zbraň proto, aby v mezích zákona mohl řešit "přímo hrozící nebo trvající útok"

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pát 25.7.2014, 18:04

Asi tak, obrana se zbrani preci automaticky nerovna zabiti protivnika. Takovou retoriku s jednoduchou rovnici je mozno spatrit spise u tech, kteri proti zbranim bojuji. Naopak muze to byt prave kratka palna zbran, ktera muze zastavit eskalaci nasili.

BTW s temi Satany opatrne! *88* *3* *49* *40*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od SOCP » pát 25.7.2014, 18:07

quote:

"k cemu jinemu nez k obrane (zabijeni, zraneni) clovek zbran na sebeobranu ma?"

a me vzdycky rikali (mam pocit ze i na Aegisu :) ze zbrani se nehrozi..:)

Příspěvek od Aleš Vondráček » pát 25.7.2014, 18:47

Tak to si asi SOCP pamatuješ špatně :-) Pokud není myšleno "nezlob mě, mám zbraň a nebudu se bát ji použít :-)

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od Bukowsky » pát 25.7.2014, 20:26

Aleš Vondráček: Rovnou bych se při této příležitosti s dovolením zeptal - několikrát jsem prostřednictvím Vašich stránek zasílal žádost o informace ohledně možnosti absolvovat dva z vašich kurzů. Delší dobu bez odpovědi, proto jsem zkusil dnes Facebookové stránky - taktéž zatím nic. Nevím, zda informace nepronikla, nebo zda je plný stav, či pozastavena činnost. Děkuji za zprávu, zda to bude v dohledné době reálné.

Příspěvek od AREYOU » pát 25.7.2014, 20:44

Aleš Vondráček
..."Kdo chce, ať přijede nebo se aspoň ptá slušně" nevím kde jsem použil něco neslušného nebo co si tím konkrétně myslel můžeš mě citovat? Ohledně těch DVD už to nechci furt omílat ti napíši toto pokud se podíváš na video od Suareze a Magpul (handgun) tak na obou najdeš :
- úchop zbraně
- práce se spouští a reset
- namačknutí zbraně v pouzdře a následné tasení
- přebíjení...atp. prostě základy které se skoro neliší....pokud tvrdíš opak tak jsme asi oba koukali na jiné DVD.
No a pak si tam něco psal o hlavě z prdele a že jsem vlastně blbec co všechno načerpal z DVD atp....není to čtení které mi dělá radost, ale holt je to tvůj názor a asi mě tak vidíš okay musím se s tím srovnat.

To, že si mi na nic neodpověděl nechápu neb toto je diskuzní fórum kam lidi chodí pro rady, že se tu občas hádáme no to je taky pravda, ale primárně zde lidi hledají rady/informace.

Tys napsal od plic co si o mě myslíš tak ti taky nezůstanu nic dlužen já tě zase vidím jako nabubřelého businessmana který pokud nedostane zaplaceno neodpoví ani na "ahoj". Ne každý má finance na kurzy v USA Izraely atp. tak se snaží čerpat z DVD (snad proto ty DVD byla natočena) a mě osobně je více sympatický člověk který je zapálen pro věc čerpá info kde se dá a pokud je osloven s dotazem rád poradí co umí, než náfuka co má sice hlavu vystrčenou z prdele, ale přes zvednutej nos nevidí.

Ptal jsem se tě na ten dvoubodovej popruh hlavně protože jsem dříve byl zastánce dvouboďáků (mohl bych se rozepsat, proč, ale zadarmo...?) až po dlouhém vrkání od Johnyho, že dvobodaky jsou už "překonané" jsem pořídil jednobodák...proto mě to zajímalo, ale okay beru něco si zaplatil a chceš to prodat zpět.

K drillům ses taky nevyjádřil tak bych měl pro tebe návrh zda bys příjmul pozvání na drill startovné budeš mít zadarmo a cestu ti taky uhradíme (vím jak lpíš na penězích) a že bys nám to tam ukázal, klidně pokud usoudíš co děláme blbě a co je "překonané" můžeš nám to tam nandat a udělat z nás blbce...i tak já za to budu rád neb se chceme posouvat a hlavy máme otevřené, pokud budeš mít zájem více bych probral přes SZ.

Zajímal by mě tvůj názor na LOS jelikož jejich ředitel a rozhodčí atp. se ohánějí komplet kurzama Aegis a pak postaví položku kde střelec z důvodu bezpečnosti netasí pistol z polohy v leže, ale ze stolku (přitom by se dalo tasit jen bez náboje In, aby bylo vše bezpečné)....připadne ti to okay?
Mě osobně to totiž připadne dost mimo a pokud se to spojuje s Aegis tak mi pak to připadá dost úsměvné neb si nemyslím, že toto by jste někoho učili...?

Ze začátku jsem měl radost, že ses tady objevil a říkal jsem si super konečně někdo znalej (ano, beru tě že si dál a máš více nakoukáno, osaháno a že tvoje názory budou mít váhu....ale do prdele ti nepolezu a nemám problém tě do ní poslat) kdo nám může poskytnout nějaké info co a jak zlepšit nebo udělat jinak, ale bohužel nestalo se tak.

Pokud ti pokládám otázky co by nějak odhalily Vaše know how tak si toho teda nejsem vědom vše je to dle mě v obecné rovině.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » pát 25.7.2014, 21:15

Jak se tady da udelat rekurzivni citace? :-D

EDIT: Tak zkusím třeba takhle:
AREYOU píše:Aleš Vondráček
..."Kdo chce, ať přijede nebo se aspoň ptá slušně" nevím kde jsem použil něco neslušného nebo co si tím konkrétně myslel můžeš mě citovat?
AREYOU píše:No a pak si tam něco psal o hlavě z prdele a že jsem vlastně blbec co všechno načerpal z DVD atp....není to čtení které mi dělá radost, ale holt je to tvůj názor a asi mě tak vidíš okay musím se s tím srovnat.
...
Tys napsal od plic co si o mě myslíš tak ti taky nezůstanu nic dlužen já tě zase vidím jako nabubřelého businessmana který pokud nedostane zaplaceno neodpoví ani na "ahoj". Ne každý má finance na kurzy v USA Izraely atp. tak se snaží čerpat z DVD (snad proto ty DVD byla natočena) a mě osobně je více sympatický člověk který je zapálen pro věc čerpá info kde se dá a pokud je osloven s dotazem rád poradí co umí, než náfuka co má sice hlavu vystrčenou z prdele, ale přes zvednutej nos nevidí.
...
Ze začátku jsem měl radost, že ses tady objevil a říkal jsem si super konečně někdo znalej (ano, beru tě že si dál a máš více nakoukáno, osaháno a že tvoje názory budou mít váhu....ale do prdele ti nepolezu a nemám problém tě do ní poslat) kdo nám může poskytnout nějaké info co a jak zlepšit nebo udělat jinak, ale bohužel nestalo se tak.
Myslím, že Aleš teď bude překypovat touhou Tě poučit o svých důvodech, proč dvouboďák ano či ne :D
Což si nejspíš vyložíš tak, že si za to nechá jedině tučně zaplatit, místo aby pomohl a tím jak je lepší někdo než někdo jinej a proč....... :lol:

Přátelé, pochopte už jednou, že to není o rytí, reklamě, nebo velkých penězích.
Nechte to zavadnout.
A zkuste se pak na již napsané podívat konečně tak, že by vám to i něco mohlo dát.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Zbraň: G 19

Příspěvek od mara82 » pát 25.7.2014, 21:48

k tomu dvouboďáku: samozřejmě nic překonanýho není, je to o tom, k jakým účelům to používáš, může i být (a je), že jeden člověk používá oba typy popruhu v závislosti na tom, co právě dělá, nebo se chystá dělat. Těch věcí je samozřejmě víc, ale úplně obecně je dvouboďák lepší pro takový to vojenský použití, kdy někde tejden šmajdáš a potřebuješ líp rozložit váhu zbraně, jinak na takový to stříleníčko a fotečky na střelnici v kukličkách vám asi jednoboďák poslouží díky menšímu omezení některých věcí líp ;-)

Příspěvek od AREYOU » pát 25.7.2014, 21:58

mara82
Díky jj tak nějak jsem to viděl i já a taky bych dodal, že je to lepší v případě, že táhneš zraněného kolegu nebo nějaké břemeno, že ti puška nezavazí můžeš jí hodit na záda s tím jednobodákem je to přesně jak píšeš na krátkodobé střílení, přebíjení změnu guardu atp. je to lepší, ale do války bych volil dvoubodák.
Docela mne ještě zaujalo to co si psal ohledně toho stresu a řvaní při výcviku my to na BASICu neděláme tam se snažíme, aby lidi v klidu pobrali co mají dělat a na ADVANCED už ovšem ano, mě to v tom zapalu ani nepřipadne, že mě někdo mlátí lapou po hlavě a da se říct, že to necítím a nevnímám....máš nějaký jiný nápad jak jakoby navodit atmosféru, že je člověk napumpován adrenalinem?

Příspěvek od mara82 » pát 25.7.2014, 23:11

Né, "atmošku" můžete navozovat klidně řvaním a lapama, to je levný a funkční, pointa spíš byla v tom, kdy, jak a proč se tak děje a že při mojí zkušenosti s IL systémama se tak dělo naprosto neřízeně, výcvik na tom byl v podstatě postavenej a ve finále to nebylo tak efektivní, jak by mohlo být s jiným přístupem, neboli bylo to dělaný spíš pro efekt a image, než pro výsledek...

Příspěvek od mara82 » sob 26.7.2014, 10:43

Ještě jsem si všiml, že tady hodně řešíte kontrolování zbraně ve vztahu k závadám, dál to budu nazývat "kontrola zbraně" a jestli jsem to dobře pochopil a četl, tak to bylo zas hned o dogmatizmu, že kdo to nedělá, tak dělá všechno špatně. Ano, dá se to vysvětlit a přijmout tak, že to má logiku a kdo to dělá, tak si to obhájí, dokonce myslím někdo psal, že to dělá pouze před přesunem, tam mi to dává smysl daleko větší, rozhodně nemám v úmyslu to někomu vyvracet, kdo to dělá, tak si k tomu asi nějak došel, tak proč ne. Zkusím hodit, ale pár bodů k zamyšlení a i když sem si k něčemu taky došel pod působením jinejch lidí a jejich zkušeností, tak se budu držet čistě toho, jak to vidím já a co mi dává logiku. Ještě upozorním, že to zas hodnotím z pohledu mojí zkušenosti a toho, co jsem zažil, nebo spíš viděl ohledně tohodle tématu, nehodnotím nikoho tady, protože jednoduše nevím, jak to děláte, ale beru, že ortodoxní ICS je i po 50ti letech jen jedno ;-)

Kontrolování zbraně v ICS má úplně stejnej historickej základ jako nenošení náboje v komoře, myslím, že to tu psal Aleš, tak to nebudu rozepisovat, je to prostě o tom, že v době tvoření tohodle systému byly v IL ty největší sračky z celýho světa, který byly jednak nebezpečný střelci a druhak vykazovaly spolehlivost ve smyslu toho, že na každý zásobník připadlo několik závad, proto mělo smysl dělat tak často kontrolu zbraně, protože se čas a mentální kapacita k tomu potřebná vrátila v lepší bojeschopnosti. A já se ptám, vrátí se mi to i dneska, kdy už nemáme sračky s několika závadama na zásobník? Zkusím to vzít přes svoje čísla, nejčastější závadu "selhač" kontrolou zbraně stejně neodhalíte, takže beru jenom "zádržku".

Vemu čísla z loňskýho roku:
VZ 58 - 9000 výstřelů, zádržek 0
AR-15 - 2000 výstřelů, zádržek 0
Glock 19 - nevím kolik výstřelů, ale zádržku řeším s přebíjenou municí tak každej 3tí trenink, tak ať nežeru, budu brát zádržku 1x za 500 výstřelů - toho se budu dále držet.
Pokud má mít kontrola zbraně nějaký efekt, tak k závadě musí dojít při posledním výstřelu, pokud k ní dojde při samotné střelbě, identifikujeme/řešíme to předpokládám stejně a kontrolování/nekontrolování zbraně na tohle nemá vliv. Beru, že kontrolu zbraně dělá ICSák po vystřílení 2 -X nábojů, budu brát v průměru 3, takže provádění kontroly zbraně mi odhalí závadu dejme tomu 1x za 1500 - x tisíc výstřelů, hodně to zjednodušuju, ale budu teda brát, že cca 300x provedu kontrolu zbytečně, a 1x mi odhalí závadu, aby ta kontrola k něčemu byla a dal jsem očím a nervový soustavě (pohyb zbraně, přeostření, vyhodnocení, přeostření zpátky, pohyb zbraně) čas to vůbec vstřebat, tak to i v ideálních podmínkách (v klídečku na střelnici) sebere přes 0.5 vteřiny, ale budu teda brát těch 5 desetin. Takže to mám dvě a půl minuty čumění na zbraň, abych odhalil jednu závadu a to jsem myslím v těch počtech hodně při zemi, u dlouhý zbraně by to v mým případě byly desítky minut čumění na zbraň úplně zbytečně. Je teda provádění kontroly zbraně, tak jak to učí ICS efektivní?. Z mýho pohledu určitě ne, navíc se mi ještě nestalo, že bych zůstal se zádržkou stát a nevšiml si toho, ať už vizuálem, nebo to necítil, ale beru, že ICS je primárně dělaný pro nezkušenýho brance, navíc někde ve sračkách pravděpodobně nebudu mít kapacitu na to, abych ještě cítil jinej pohyb závěru, to beru.

Pořád ale vnímám, že pokud někdo tu kontrolu dělá tak jak se má, tak si to v mých očích klidně může obhájit, většinou jsem se však setkal s tím, že to ty lidi měli už spíš jenom jako tik, aby teda zůstali pravověrný a dělali to způsobem, který vůbec nedal tělu (očím) šanci něco zaregistrovat a stejně pokud nastala závada, tak ji odhalili až po zmáčknutí spouště, když to nestřílelo, úplně stejný princip, jako když někdo vybíjí zbraň šmrdláním závěrem, vidí, jak mu lítaj náboje ze zbraně, protože si nevyndal zásobník a stejně už ten prst nezastaví a prostřelí si doma televizi, protože už to má najetý jako celek, kterej udělal 5000 předtím a po 5001 to udělá zase, akorát, že tentokrát je něco špatně. Kdo ví, jak funguje motorická paměť, tak to pochopí, kdo ne, tak má díru v televizi :-) - tohle s tím vybíjením prosím není výmysl, slýchával jsem to dřív, že se to děje a měl jsem tu čest to i vidět na vlastní oči! Jde o to, že už to ty lidi dělaj tak rychle a tak automaticky, že se úplně vytratí původní záměr a sice identifikace závady, ale to už je věc instruktora, aby u toho ty lidi držel.

Protiargumentace bude asi taková, že kontrola zbraně mě nic nestojí, ale to není tak docela pravda, v krizový situaci je nervová kapacita člověka vytížená a tohle z ní docela velký kus sebere (pro mě zbytečně, pro někoho možná ne), navíc jsem viděl (poze u 2 vzorků - Itay Gil a ještě nějakej IL superkomandokiller), že ač při ukázkách to měli najetý jak blázen, tak při zatížení kapacity tu kontrolu stejně nedělali (dokonce zmizelo i IL "áčko", protože to není přirozená reakce těla), prostě naše nervová soustava nějak funguje a jsou věci, který neovlivníte ani obřízkou, v tomhle jsou pardon třeba zrovna USAci daleko dál, protože jsou schopný se na věc podívat komplexně, přizvat odborníky i z jiných oborů, vyhodnocovat a vyvíjet se). A tím zas nechci říct, že to Izraelci nedělají, hodnotím jen to, s čím jsem přišel do styku já a doufám, že mi nikdo nepodsune, že tady na ICS kydám hnůj, jen píšu, jak jsem si k některým věcem došel.

Marek Hvížďala

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od polucias » sob 26.7.2014, 16:38

hezký,
človeče takto vedecky som to ešte napísané nevidel, ale fakt paráda ohladom tých závad,
k tomu by som len povedal, že matematicky to všetko pasuje, ale reálny život nie je matematika, a zrovna pri tej záťaži som videl veľa krát behať ľudí so závadami a ešte aj všelikde inkde kde stres nebol ale to už som popisoval.
ono to je to svinstvo murphyho zákonov, 1 na 500 nábojov + stres, vo chvíli kedy si zranený a potrebuješ to najmenej, - to % zlyhania zbrane/streliva je dnes oproti minulosti omnoho menšie ale nie je ani náhodou 0 a preto ja som ochotný tieto milisekundy obetovať,
pretože som to na sebe testoval a mnohokrát aj keď si myslím, že už niečo odstrielané mám, tak som dostrieľal nejakú položku a nezacítil som na zbrani nič zvláštne ale práve kontrolou pred pohybom som zistil závadu

rovnako po veľmi tvrdej záťaži aj s kaserom v očiach som držal aj postoj, aj zásahy, aj prebíjanie aj odstraňovanie závad

otázka - testuje to niekto z Vás podobným spôsobom? jak svoju výdrž tak techniky ktoré robíte nech už sú akékoľvek?

bol som vždy vedený k tomu aby som si techniky vyskúšal vždy tým najťažším spôsobom
za 1. či to je vôbec možné zvládnuť
za 2. či majú žiadaný efekt pod záťažou

mara82 - k tomu zaťaženiu obrancu kontrolou pri nejakej vypätej situácií poviem len toľko že v reále som našťastie nemal možnosť vyskúšať ale v stovkách najrôznejších siuácií, ktoré sme kedy modelovali ma to nijak neobmedzovalo,
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

Příspěvek od mara82 » sob 26.7.2014, 17:17

Jasně, máš správnej přístup, k těmhle věcem sis nějak došel, funguje ti to, věříš tomu, tak to děláš, zároveň ale myslím, že o těch věcech i přemýšlíš a možná konfrontací s jinejma zdrojema se utvrzuješ v tom, že seš na cestě, co ti vyhovuje a dává ti logiku. Zrovna ta kontrola zbraně je i věc, se kterou, kdyby mi člověk přišel na výcvik, tak bych ho to nepřeučoval, dal bych mu k tomu akorát nějaký informace a pokud by si vyhodnotil, že v tom bude pokračovat, dělal by to smysluplně a fungovalo mu to, tak ok, žádný problém. Naopak, pokud by mi přišel třeba člověk, co by měl zafixovaný zakleknutí jako automatickou reakci na závadu, nebo přebití, tak bych ho začal hned překopávat, protože to je prostě objektivně špatně a je to cesta do pekla.

Příspěvek od AREYOU » sob 26.7.2014, 17:23

mara82
Lukáš ti tady odpověděl za ICS já ti ještě odpovím za DRILLY.CZ (snad to nevadí ve vlákně o drillech :-)) u nás se vyhodnocuje pouze to pokud se přemisťuješ z jedné subpoložky na další položku a přemistuješ se
a) s prázdnou zbraní (tedy doběhneš někam chceš střílet a teprve zjistíš, že máš prázdno)
b) se zbraní co má závadu/zádržku (tedy doběhneš někam a chceš střílet a ejhle závada)
musím souhlasit s Lukášem a tady je video jako důkaz https://www.youtube.com/watch?v=xAUXypW ... a5U0A&hd=1 na ADVANCED si páskujeme do zásobníku závady takže jsem jí tam očekával v 1:22 jsem provedl precizně kontrolu a závada tam nebyla v 1:27 sem tu kontrolu už neudělal a jen koukl zda padl popr a ejhle zavada tam byla...jak na svini. Jinak za sebe musím říct, že mi kontrola zbraně při přechodu ze stoje do kleku a lehu atp. moc smysl nedává, ale dělám jí a to z toho důvodu, že si nedokážu v hlavě nastavit, že to mám dělat jen pokud jsem dostřílel (prostě mě to moc zatěžuje pak přemýšlet jestli ted jí mám udělat a nebo ne) takhle vím, že mám nastaveno prst mimo spoušt a pak kontrola zbraně...prostě pro blbce.

K tvému matematickému výpočtu hodím můj :-) pokaždé když vezmu svoji zbran s trezoru kontroluji komoru, pokaždé pokud odložím zbran a znovu jí vezmu do ruky dělám kontrolu komory, pokaždé pokud mi někdo podá jeho zbran dělám kontrolu komory, u své zbraně jsem to udělal dejme tomu za tento rok 1.000x za dobu co mám ZP dejme tomu 15.000x kolikrát jsem tam našel náboj 0 slovy nula a přesto to dělám. A další příklad pokaždé, když nabíjím zbran dorazím zásobník přetáhnu a pak zkontroluji, že je náboj v komoře toto jsem udělal určitě již taky několik tisíckrát a pokaždé tam byl, ale i tak to dělám....proč no chci mít 150% jistotu. Vím je to zbytečné to dělat, ale prostě sichr je prostě sichr.

Příspěvek od mara82 » sob 26.7.2014, 17:47

Jenom v rychlosti k poslednímu odstavci - tos popsal činnosti, který dělám, protože na to mám čas a klid a záměrně k tomu směřuju naplno svoji pozornost, to je úplně z jinýho ranku, než co jsem popisoval výše. Stejně tak i já dělám na zbrani "kontrolu závady", ale když na to mám kapacitu, nemám to prostě jako zautomatizovanou činnost, protože jsou pro mě v tu chvíli možná prioritní jiný věci, ale je to na každým. Nejhorší zdůvodnění, proč někdo něco dělá - protože mi to říkal největší zabiják z Izraele a tím pádem je to pravda a nejde to dělat jinak. Tak jak argumentuje třeba Polucias, tak nemůžu říct ani ťuk, naučil se, vyzkoušel, porovnal a dělá to, co mu prostě dává největší smysl, není co řešit, má to protě nějakou váhu...

Příspěvek od AREYOU » sob 26.7.2014, 17:58

Tím posledním odstavcem jsem chtěl říct, to, že ač vím na 100%, že mám v trezoru ted prázdnou a vybitou zbraň tak stejně pokud jí vezmu do ruky udělám kontrolu. Máš pravdu, že jsem mixnul jabka a hrušky, ale nevěděl jsem jak lépe to jako by vysvětlit na nějakém příkladu.
Já to mám dané pro sebe v jednoduchosti ...BUM, BUM, prst mimo spoušt, kontrola a stáhnutí zbraně...prostě jako vykadit, utřít zadek natáhnout kalhoty a spláchnout...atd. :lol: .

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz