Naboj v komore - ANO ci NE?

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Nošení náboje v komoře

Ano
152
64%
Ne
68
29%
Je mi to jedno
16
7%

Celkem hlasů: 236

Příspěvek od FRENKY » pát 21.3.2008, 18:23

Náboj jednoznačně v komoře, kohout dole a odjištěno. Koneckonců na to tam ta komora je ne? :)
Kdysi jsem bral do úvahy, že při eskalaci konfliktu by mohlo mít nadrcnutí zbraně požadovaný odstrašujicí efekt..ale stejný efekt bude mít i výstřel do hlíny :)
Koneckoncu kdo si chce mermomoci potahovat závěrem, tak náboj v komoře mu přeci nebrání...jen to bude vypadat poněkud komicky, když poletí plný náboj oknem ven :) (přesto jsem si téměř jistý, že dotyčný pán před ústím hlavně se i přesto smát nebude :) )
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od M a r c e l » pát 21.3.2008, 20:32

Fredouch píše:Brumla:

Pokud zrovna přidržuješ protivníka nebo např. jeho ruku se zbraní (podařilo se Ti např. zachytit ruku s nožem) a máš tasíno je nejlepší využít zbraně jako úderového prostředku a párkrát útočníka udeřit ústím (např. hlava je ideální místo). Pak poodstoupíš a natáhneš. Takovýhle postup preferuje např. Krav Maga i když odzbrojíš útočníka, který na tebe střelnou zbraní míří.
No ja teda nevim,ale nas na kurzu ucili, ze nikam ustupovat nemame ...
M a r c e l

nejdůležitější je stát na správné straně hlavně B-)))

Příspěvek od M a r c e l » pát 21.3.2008, 20:35

2Frenky - rana do hliny muze bejt ta posledni co udelas ...
M a r c e l

nejdůležitější je stát na správné straně hlavně B-)))

Příspěvek od Kmoch Vladimír » pát 21.3.2008, 21:46

Jsem také zastáncem nošení v komoře.Jsem na to zvyklý,není to zakázaný a je to pohotový.Nikdy nikdo neví zda ten čas nabití nebude chybět!Ve chvíli rozhodnutí je dobré vědět,že jediný nepřipravený jsi ty sám!Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

Příspěvek od netmaster » ned 23.3.2008, 19:30

od zacatku nosim naboj v komore - hlavne je podle me dulezite toto pravidlo dodrzovat vzdy, at uz se clovek rozhodne jakkoli :!:

cmk

Příspěvek od cmk » ned 23.3.2008, 22:33

Tak tak, obecne plati, ze kazda rana "navic" muze nakonec chybet...
Sice si dokazu predstavit i momenty, kdy se rana do hliny muze vyplatit, ale obecne - pokud je duvod tahat, je i duvod strilet (resp. naopak - melo by se tahat az kdyz je duvod pripadne strilet).

Co se tyce ustupu - to je o situaci... Nejlepsi je utyct kdyz uz neni koho jinyho chranit - a to je ustup :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od lubo.k » čtv 03.4.2008, 10:07

Mám otázku na skúsenejších. V zime som nosil G vo Fobus-e na opasku a s nábojom v komore. Zvykol som si na to. Problém nastal, keď sa trochu oteplilo. Obstaral som si ľavé, vnútorné puzdro od Dasty a nosím ho vzadu za pasom tak, aby som mohol tasiť pravou rukou. Mám však obavy z náboja v komore, aby som si nepráskol do kaďáku. Má niekto skúsenosti s týmto spôsobom nosenia, alebo potrebujem iné puzdro?

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 03.4.2008, 10:21

lubo.k - trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat, trenovat.
Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust, Prst mimo spoust.

:-)

Co vic k tomu. Uplne kazdy, kdo nosi, by mel mit zazitou bezpecnost natolik, aby volba naboje v/mimo komoru neyla dana strachem z prostreleni sebe sama.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Příspěvek od lubo.k » čtv 03.4.2008, 10:32

cmk to je v poriadku. Som tak zblblý, že aj na aku vŕtačke, keď s ňou práve nepracujem, držím prst mimo spúšť.
Mne skôr išlo o to, či je to bezpečné pri nosení. Dasta je mäkká a napr. pri šoférovaní je to dosť nepríjemné. Nerád by som si bouch bez toho, že by som to chcel.

Příspěvek od Black_Onyx » čtv 03.4.2008, 10:48

Ona sice měkká je, ale zkus zmáčknout spoušť, když je pistole v pouzdře.

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 03.4.2008, 13:55

Tak tak, neboj se toho... Ale popremyslej spis o tom pouzdre na boku... Zada jsou fakt na nic...

Příspěvek od lubo.k » pát 04.4.2008, 7:13

Ďakujem.
Toto som chcel vedieť. Takže frčím do Prahy pre iné puzdro.

JWK

Zbraň: RUGER GP100, vz.58

naboj v komore

Příspěvek od JWK » pon 28.4.2008, 20:51

jestli muzu napsat svuj pripad tak naboj v komore nenosim.
1. jezdim vetsinou vsude autem
2.pocit toho ze mam ve zbrani predepnutou pruzinku ktera se tim padem unavuje mi nedela dobre
3.nosim fobus a naboj do komory si natahnu opravdu jen kdyz jsem v prostredi ktere je rizikovejsi. napriklad jdu z s pritelkyni v noci z mesta domu pesky apod.

jinak si glocka beru vsude i kdyz jedu na kolo nebo se psem ven. jak sem doma v CR chci mit miláška porad u sebe.

P.S. cvicim strelbu i s natahnutim
P.P.S cele tema je silne individualni
Glock 19

JWK

Zbraň: RUGER GP100, vz.58

Příspěvek od JWK » pon 28.4.2008, 20:53

Black_Onyx píše:Ona sice měkká je, ale zkus zmáčknout spoušť, když je pistole v pouzdře.
nevim pocitove vim ze bych si glocka "nikdy" natazeneho do nepevneho pouzdra nedal, fobus, glock je proste jistota
Glock 19

Příspěvek od VEIKO » úte 06.5.2008, 10:36

V komoře nebo ne. A což takhle ho dát do pouzdra se závěrem v zadu.

1. je mi jasné že trpí pružiny a můžou se do gloca dostat nečistoty.

2. je to zajimavý nápad

3. nenadávejte mi.
Šest ran do klobouku, sedmá do hlavy. (Smrt rozdává karty)

Heckler & Koch USP Compact

Příspěvek od Mistral » úte 06.5.2008, 10:41

Já nevim, co řešíte. Jedině s nábojem v komoře. Nikdy nevíš, jeslti tu druhou ruku nebudeš potřebovat k vykrytí útoku, nebo jeslti s ní budeš vůbec ještě vládnout. Nehledě na určité riziko šprajcnutí náboje, chyby při natahování atd.

Příspěvek od Glockmaniak » úte 06.5.2008, 14:11

VEIKO píše:V komoře nebo ne. A což takhle ho dát do pouzdra se závěrem v zadu.

1. je mi jasné že trpí pružiny a můžou se do gloca dostat nečistoty.

2. je to zajimavý nápad

3. nenadávejte mi.

... se závěrem vzadu :shock: :shock: :shock: Teda teď si mě dostal, že ani nevim co mám napsat. rozhodně mi to nepřipadá jako zajímavý nápad, spíš jako totální blbost. Bez urážky. Vůbec mi není jasné, čeho tím docílíš.
Meč a kříž tělo jedno jest.
Moje zbraně: GLOCK 17 3.gen. osazený TLR-1 HL, CZ 75, SA vz.58

Příspěvek od VEIKO » úte 06.5.2008, 17:23

Je mi jasné že je to kravina ale je to jediné řešení mezi naboj v komoře a nebo ne.

1 zmáčkneš záhyt závěru a je nadrcnuto

2. mužeš 100x mačkat spoušt a nic.

3. Skloubeno
Šest ran do klobouku, sedmá do hlavy. (Smrt rozdává karty)

Heckler & Koch USP Compact

Příspěvek od lukas » úte 06.5.2008, 17:44

To je ale hodne velka kravina :shock:
Glock 19, ČZ 858

Obrázek

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » úte 06.5.2008, 18:18

VEIKO: Tento zpusob noseni zda se mi ponekud obskurnim :lol:
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“