LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od Steiner » stř 09.7.2014, 22:09

AREYOU: ad videa a LOS - absolvoval jsi LOSíky, klubovky LOSu v Bíteši i pohárový LOS závod. Proč se tam bezpečnost řeší tak jak se řeší jsem ti já osobně několikrát vysvětloval a určitě jsi to tam slyšel i od jiných. Že neposloucháš není náš problém. Pokud děláme "lidovou" soutěž, kterou si může přijít střelit jakýkoli držitel ZP i bez výcviku a jen se základní znalostí manipulace, od kterýho nevyžadujeme bezpečnostní zkoušku ani předchozí abolvování kurzů, tak tam prostě tu bezpečnost musíme mít nastavenou maximálně blbuvzdornou, protože nevíme kdo to je, jak se zbraní manipuluje a fakt nikdo nestojí o to (první video) aby si tam někdo při tasení zbraně z pouzdra vsedě za volantem prostřelil nohu nebo tam postřelil někoho jinýho (šlo o to aby si jen vyzkoušeli střelbu za jízdy a ne aby tam předváděli komplexní systém manipulace se zbraní ve vozidle). Totéž třetí video, když bude tasit z pouzdra vleže tak bude mít hlaveň směrem na rozhodčí a diváky. Že sou pravidla bezpečnosti v LOSu nastavený dobře dokazuje třeba to, že za celou dobu za ty roky co se LOS střílí nikdo neskončil ve špitále protože ho někdo trefil když vystřelil kam neměl. Chápu, že je to pro tebe málo hardcore a že se toužíš posunovat "někam dál" (kdo by nechtěl). Ale nesrovnávej prosím kurzy (ať už profi nebo hobby kurzy) obranné střelby s LOSem. Jsou to jablka s hruškama. Mimochodem, ty advanced drilly si taky netroufnete dělat pro lidi "z ulice" o kterých nic nevíte.

A abych tady nebyl úplně off-topic, v LOSu se startuje s nábojem "jak kdo nosí", takže je na střelci aby se rozhodl, jestli bude startovat s prázdnou nebo plnou komorou. Neupřednostňuje se tam ani jedno, ani druhý.
Naposledy upravil(a) Steiner dne stř 09.7.2014, 22:17, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Int1m1thy » stř 09.7.2014, 22:17

Co ja vim tak je to dany na stagy nebo ne ?
G17gen4

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 22:18

Steiner
ale já to chápu, ale můžete mít nastaveny třeba dvě úrovně kde už budou lidi co mají něco za sebou a tam by se pak mohlo klidně tasit i v autě, v leže na břiše atp. pokud to budete mít furt ultra "bezpečné" nikdy se nikam neposunete, protože nebude mít možnost selekce. OK radit Vám nebudu dělejte si to po svém....nicméně si trvám na tom, že by mě uráželo si dávat zbraň na stolek.
Steiner prosím neber si to osobně nebylo to směřováno na tvoji osobu znám tě a vím, že tys jeden z těch co se snaží jít správným směrem viz progresivní hodnocení zásahů na klubovkách atp. takže za mě respekt vím, že to tam v té LOS bandě není snadné. OK at nejsme OT u nás si taky každý může vybrat zda chce střílet s nábojem v komoře nebo mimo komoru.

Příspěvek od Steiner » stř 09.7.2014, 22:30

AREAYOU: LOS nemá více úrovní naprosto záměrně. Vyšším levelem LOSu je IPSC (pro sportovce) a nebo kurzy obranné střelby (pro obranáře) a ty se nedají dělat formou soutěže a LOS ani nemá žádné ambice je suplovat.

A abych nebyl zase úplně offtopic, tak dřív sem nosil náboj v komoře, ale teď už rok nosím 5 nábojů v 5-ti komorách :twisted: , protože jinak to prostě nejde :mrgreen:

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 22:58

Ale dají DRILLY.CZ možná si o tom již slyšel :-) je s podivem, že po 9 letech co pořádáte LOS se u Vás nevyselektovala skupina co by řekla hele lidi posuneme to zase o kus dál už jsme dost ostřílení borci tak přece nebudeme dávat pistole na stolek...a to, že se to po 9 letech nestalo a nikomu z Vás nepřipadne stolek jako něco co ho musí po těch letech opravdu nasrat neb to z něj dělá furt střelce kategorie "včera mi uschnul inkoust na ZP" mě docela překvapuje...tebe ne?

Já bych revolver nechtěl nedá se takticky přebíjet at nejsme OT sice máš furt v hlavni "nadrcnuto" ale zase ti chybí dostatek včelek :).

Příspěvek od Steiner » stř 09.7.2014, 23:12

No jestli to bude tím, že ten LOS neděláme pro sebe, ale pro určitou cílovou skupinu kterou jsi celkem přesně definoval jako "včera mně uschnul inkoust na ZP" :wink:

Pro sebe děláme jiný věci :twisted:

A abych nebyl zase offtopic, tak ten revolver je naprosto skvělá věc. Nemusím totiž řešit pičoviny typu dilema jestli nosit prázdný nebo plný komory :mrgreen: . A takticky přebíjet se dá taky a včelek je dost, stačí mít dost plýnch klipů :wink:
Naposledy upravil(a) Steiner dne stř 09.7.2014, 23:18, celkem upraveno 1 x.

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 09.7.2014, 23:13

AY: Hele, podle sebe nesud... vsechny.

Smysl LOSu - aspon podle me, cloveka "zvenku" - je, ukazat lidem, ze existuje vic, nez jen na stavu v klidu nadrcnout a strilet mirenku.

Ze existuje pohyb, kryti, prebijeni.
A ze vlastne neumi zatim NIC pro obranu - i kdyz si mozna (diky devitkam desitkam na terci) mysleli neco jineho.

Tohle vsechmo ale ukazuje se zachovanim max.bezpecnosti i pro nove prichozi - proto super bezpecne uhly, pistole na stolky oproti smyslu zadani situace, prebijeni bezpecnym smerem, apod.

Pak se z toho prirozene selektuji skupiny:
- nic mi to nedalo, neresim (doufam, ze tech je minimum),
- dobry, to si obcas zkusim u nas na strelnici,
- super, LOS je fajn zabava, budu jezdit zavodit, tohle me bavi :-)
- super, jdu na kurzy obr.strelby a budu trenovat sam a obcas zavod,
- super, najdu si instruktora nejen na close combat, ale i na strelbu, to je muj konicek nr.1,
- fajn, ale radeji rychlost a presnost bez tech obrannych taskaric kolem, zkusim IPCS

Kazdy, kdo LOS zkusil, jsme (pri trose toletance k memu rozdeleni) v jedne ze skupin.
Netlac nas (nebo LOS) do te sve.
Uvedom si, ze ty lidi casto nejsou izolovani jen na LOS jako soutez, ale maji i aktivity okolo.

Kapis? ;-)
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 23:34

Steiner
ty jiné věci by mě zajímaly...mohu se přidat?

Starosta
ano podle sebe soudím to máš pravdu, ale až si uděláš nějaké kurzy (cos psal, že chceš) tak pak budeš vidět, že LOS je pro člověka s kurzem špatná cesta.
Pro lidi "včera mně uschnul inkoust na ZP" bych místo LOSu doporučoval kurz....a nebo teda pro sportovce IPSC, protože LOS se tváří jako nějaká forma obrany (viz velice zavádějící název), ale ve skutečnosti na lidech "včera mně uschnul inkoust na ZP" kterým nejde o sport, ale obranu zanechává velice špatné návyky a v podstatě je LOS škůdce obrany neb lidi co by šli na kurz jdou raději na levnější LOS s pocitem, že se tam naučí bránit s pistolí. LOS má všechny páky i zázemí být L Obranou S, ale bohužel musel by selektovat lidi a říkat některým sorry ty na to nemáš běž do přípravky (Losík) tou selekcí by si vytvářel zkušené jádro a s tímto jádrem by se mohl posouvat a dělat furt složitější věci, ale pokud furt zůstáváš ne jednom místě nikam to posunout nelze...jj pak by to, ale nebyl takovej kšeft a na "závody" by nepřišlo 50 lidí po 300 kč.
Mě spíše mrzí na LOSu, že lidi kolem něj nedělají nějaký progres...ty vole po 9 letech vyrukovat se stolkem a dávat to jako hardcore obranku....no to mě připadne teda nedůstojné.

A jedna mimo OT a řešils někdy u revolveru, že bych nechtěl mít náboj v komoře...co pak s tím? :)

Příspěvek od Steiner » stř 09.7.2014, 23:45

AREYOU: všechny revolvery jsou konstruovaný pro nošení s nabitejma komorama, neexistuje žádnej důvod, proč je nosit prázdný a ani žádnej systém to tak nevyučuje :mrgreen:, to jen s pistolema se řeší pikatchoviny a dělá se z toho bouře ve sklenici vody
Naposledy upravil(a) Steiner dne stř 09.7.2014, 23:49, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od AREYOU » stř 09.7.2014, 23:47

OK, beru na vědomí tak zůstanu u Glocka s nabojem IN...co ty tajné seance...mohu se přidat?

VIP člen

Příspěvek od reddog » čtv 10.7.2014, 6:27

No, snad uz mate dost dokazovani si co je DRILLY.CZ a co LOS. Drilly laskave prestanou napadat LOS, protoze se toto mezi slusnymi lidmi nenosi. Dilly si resi svuj pristup k "vycviku" a LOS si resi svuj pristup ke "sportu" (ano, v uvozovkach, protoze to tak je). LOS ma pravidla dane a schvalene svym vedenim a historickym vyvojem. DRILLY maji sve vedouci a vychazi z aplikace znalosti a zkusenosti navstevniku.
KAZDY MA SVOJE A JA VAM ZOPAKUJI, CO UZ TADY PREDSTAVITELE OBOU TABORU NEKOLIKRAT PSALI:
LOS NEJSOU DRILLY A DRILLY NEJSOU LOS. Osobne plne respektuji oba tabory, neb se snazi privest strilejici verejnost k praktickemu konani a nikoli jen k bezduchemu tlachani. Osobne si vazim vsech osob obou taboru, ktere makaji a delaji neco pro ostatni. At uz dobrovolne nad ramec svych povinnosti nebo pro penize. Ano, "startovne" u obou taboru se plati.
Omlouvam se za tolik velkych pismen, ale plevelite dalsi misto a i moje klidna povaha zacina bublat. Pokud si chcete neco dokazovat, tak jinde. Pokud chcete dale diskutovat z pozic JA JSEM DRILLY a JA JSEM LOS, pak prosim jen v konkretnich pripadech problematiky IN nebo OUT :wink:

Jeste mne tak vytanulo na mysli. Jak nosite mimo pouzdro? Treba v COPce nebo jinem presramennim baglu?

Příspěvek od maja » čtv 10.7.2014, 9:06

Pokud nemám zbraň u boku v pevném pouzdře, tak jednoznačně OUT.

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od Bukowsky » čtv 10.7.2014, 9:15

Co se me tyce,me skilly jsou zatim nizko,takze zatim spise nenosim :D A az absolvuji kurzy,na ktere jsem se prihlasil, pak to vidim spis do odvolani na OUT - neco uvnitr mi tak veli :)

Příspěvek od Starosta » čtv 10.7.2014, 10:07

AREYOU píše:...až si uděláš nějaké kurzy (cos psal, že chceš) tak pak budeš vidět, že LOS je pro člověka s kurzem špatná cesta.
Nějaké kurzy mám, nepovažuju se za bůhví jakého střelce, ale něco málo mám zažito.
Pořád si nemyslím, že by LOS byla špatná cesta pro člověka s kurzem - jak psal reddog - DRILLY nejsou LOS a LOS nejsou DRILLY.
Oboje rád navštívím, až bude čas (což je v mém případě bohužel dost velkohubé prohlášení, času je minimum) - protože oboje respektuju pro to, co jsou a co za dané peníze nabízejí.
AREYOU píše:Pro lidi "včera mně uschnul inkoust na ZP" bych místo LOSu doporučoval kurz.
Souhlasím a taky tam každého známého "ne-kurzistu" s vřelým doporučením posílám.
AREYOU píše:...LOS se tváří jako nějaká forma obrany (viz velice zavádějící název), ale ve skutečnosti na lidech "včera mně uschnul inkoust na ZP" kterým nejde o sport, ale obranu zanechává velice špatné návyky a v podstatě je LOS škůdce obrany neb lidi co by šli na kurz jdou raději na levnější LOS s pocitem, že se tam naučí bránit s pistolí.
To si nedovoluju soudit, co si lidi na LOSu myslí. Podle mě je LOS spíš o tom, zjistit, jak jsem na tom špatně a jak jsem nepoužitelnej začátečník a že je třeba něco s tím dělat.
Z tohohle pohledu bych slova o škůdci obrany fakt nevytahoval.
AREYOU píše:...tou selekcí by si vytvářel zkušené jádro a s tímto jádrem by se mohl posouvat a dělat furt složitější věci, ale pokud furt zůstáváš ne jednom místě nikam to posunout nelze...jj pak by to, ale nebyl takovej kšeft a na "závody" by nepřišlo 50 lidí po 300 kč.
Mě spíše mrzí na LOSu, že lidi kolem něj nedělají nějaký progres...
Jsem přesvědčen, že LOS není o vydělávání peněz a beru jej jako pozitivní a osvětovou činnost, viz výše.
Kam směřuje vývojem a jestli členit základnu na různé úrovně apod. přenechám k diskusi jiným a na jiném místě (mně vyhovuje, jak je - necítím potřebu ho měnit).

To už jsme ale hodně daleko od původního tématu, takže se omlouvám a zkusím to za sebe uzavřít:
- nemyslím, že by LOS kazil střelce z hlediska obranky, spíš jim nastavuje zrcadlo
- nemyslím, že by účel LOSu byl vytřískat prachy, za ty peníze by mi (v dostupné lokalitě) soukromě nikdo tolik situací nepostavil, nezměřil a nezalepil + k tomu porovnání se zbytkem a možnost odkoukat lepší střelce
- nemyslím, že by LOS byl z hlediska střelecké přípravy lepší, než nějaký z renomovaných kurzů, příp. i DRILLů - ale ani to od něj nečekám
- nemyslím si, že LOS "krade" čas a peníze střelců, kteří by je investovali jinak do kurzů

Proto prosím rozlišujme, co bychom od LOSu/DRILLů chtěli, co nabízí teď a jestli jsou vzájemně v nějaké kolizi. Podle mě totiž absolutně ne a ani jedna strana (LOS vs DRILLy) nemá na co plivat...
Starosta

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » čtv 10.7.2014, 12:22

No já souhlasím s Richardem v maximální možné míře..bezpečnost, stolečky, atd. ne proto že se známe a že spolu střílíme, občas se i nezhodneme a vo tom je život..
Ale za mně si myslím, že kdyby lidé co pořádají LOS by měli mít povinně za sebou kurzy ICS, určitě by se na tyhle věci dívali jinak, možná dál přes kopec..a celkově by to mělo určo pozitivní dopad..
Protože jsem součástí Drilly.cz a protože jsem tam spolu s lidmi, jejichž kvality jsou pro mně dostatečnou zárukou toho že je v rovnováze bezpečnost a zároveň i funkčnost střeleckých položek, myslím si že štěstí že se nikdo nepostřelil s tím nemá nic společného.. Máme odvahu to dělat jinak..a nevnímám to jako něco ultra mega nebezpečného..spíše mně těší zájem lidí a teší mně když vidím jak ti střelci rostou a posouvají se dále..naučí se natahovat jednou rukou, naučí se střílet po fyz. zátěži, naučí se spoléhat sami na sebe, sami se rozhodovat a naučí se že nikdy není konce dokud opravdu není konec.. :wink:
Je pravdou že nikdo z ulice k nám nepřijde rovnou na Advance bez toho aniž bychom ho omrkli..
To co mně mrzí je že lidé z LOS a okolí tvoří ,,štvavou kampaň" protože se lišíme..je to smutné, je to smutné a je to fakt typicky české.. plivat špínu, závidět, pomlouvat..

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 10.7.2014, 12:54

Priznam se, ze uz nevim, jak to napsat pochopitelneji...

LOS vice mene prejal pravidla bezpecnosti z IPSC ci IDPA. Proc? Protože na svete probehly uz tisice zavodu v tehle disciplinach a nevim, ze by se nekomu nekdy neco stalo.
Ve chvili, kdy jako poradatel "neco prikazuji" nebo "neco umoznuji" nesu plnou zodpovednost za to, ze tim necim neohrozim ani strelce, ani rozhodciho, ani divaky, ani vesnici za strelnici.
Nikdy samozrejme nemuzu vyloucit, ze se něco nestane. Ale nikdy to nesmi byt systemova chyba.
A pokud se neco stane a nekde se objevi video, ze lidi u nas stavbou situace, vynucenou polohou zbrane nebo cimkoli nutime jit si třeba pres nohu nabitou zbrani, odsereme to. TECKA. Při vsi ucte, o tom není diskuze.

Pokud tohle riziko nekdo mini podstoupit, je to jen a jen jeho boj.

Opakuji, ze fandim vsem ruznym aktivitam, ktere vedou k tomu, ze lidi budou umet zachazet se zbranema, o to vic, pokud to bude pod stresem a vyzadovat nejakou formu obranneho strileni.

Co se tyce financi...
Pokud chci poradat rocne 20-30 pohárových zavodu, k tomu 10-20 LOSiku, dalších 10 klubovek - pak na to potrebuju LIDI. Hodne lidi. Když podobnou věc budou lidi delat "z lasky k e strelbe" bude je to bavit jen chvili. Když si pak prectou, jaky jsou to vocasove, ze neumoznej na zavodech, aby si lidi pomirili zabitou zbrani za sebe, prestane je to bavit o to driv... Tzn. abych aspoň nejak motivoval lidi to delat, musim je ZAPLATIT nebo pridat nejaky bonus.
Rozpocet všech zavodu, ktere jsem poradal byl vzdy na nule nebo lehce prebytkovy (nepocitam MCR, ktere je prebytkove jen do chvile, nez do rozpoctu zahrnu nakup cen).
Takze ano, na LOSu vydelavame... 0 - 3.000 Kc za zavod. Vsechno ostatni jde do najmu strelnice, zaplaceni stavecu, rozhodcich, kantyny, stavebniho materialu.
Kdyz uz se něco vydela, rozhodne to nejde do kasy nekomu, aby se mel lepe, ale jde to treba na ty ceny pro MCR, pripadne na nakup ruznych propriet (uderovy stit, obuch, nuz, maceta, timer...). Takze toliko k penezum.

Ja, z pozice oficiálního vedeni LOSu tedy muzu:
a) delat standardni zavody presne podle pravidel LOS
b) spolupracovat s lidmi, kterym poskytnu know-how, nase lidi, nas prostor na strankach a necht si pak kazdy udela zavod podle svého - ale musi z toho byt zrejme, ze to NENI LOS.

Co se tyce kurzu vs. LOS...
To jsou věci, ktere si nekonkuruji, ale ktere nedelaji totez...
Asi nejlepší popis je, ze se DOPLNUJI.

Na zadnym kurzu nikdy nebudes mit tak presny srovnani toho, co dokazes nastřílet ty a co dokaze nastrilet nekdo jiny.
Na zadnym LOSu nikdy nemuzes strelce nejak subjektivne zatezovat/vest situaci/prubezne udílet pokyny (pokud to nedokazes udelat 100x lautr stejne).

Porad se tu snazis porovnavat 2 rozdilne veci (treba jako rallye a skolu smyku).

Spousta lidi z kurzu jezdi na LOSy prakticky procvicit strelbu. Spousta lidi z LOSu chodi na kurzy, pac zjistili, ze trefit na 25m desitku je neco uplne jineho, nez z krytu 10 tercu v co nejrychlejsim case.

A uz me to nebavi psat dokolecka :-)

PS - nez jsem to dopsal, napsal ještě JH...
Ohledne te bezpecnosti a toho, kdo kam dohledne... Moc si (resp. hlavne Vam) preju, abychom se o tom nemuseli bavit za nejakych nestastnych okolnosti.
Ale jasne stanovena pomerne prisna pravidla při poradani verejne sportovni akce naopak jsou koukani za velehory.

A o tom, kdo tvori stvavou kampan a kdo odmita tolerovat a uznat neco jineho - necht si kazdy z te diskuze (a vsech predeslych) udela svuj vlastni nazor...
Uz jsem myslim jednou psal, ze urcita skupina strelcu inklinuje k tomu "jak to delam ja je jedina spravna cesta a vsichni by se ode me meli ucit a nic jiného neuznavam" - dik za priklad :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 13:14

cmk
ano už to začíná být únavné...ano děláte to 9 let a nikdy se nic nestalo, ale jaké lidi za sebou necháváte? Ty lidi co příjdou k nám z LOSu od Vás "udělaní" to je hrůza...oni se bojí zbraně, když mají závadu hledají bezpečnou zonu a drží zbran metr od sebe jako by smrděla...místo toho, aby závadu odstranili a pokračovali dál ve střelbě. Jejich vybavení...hrůza nylonové pouzdra co nefixují zbrań pak když mají běhat válet se a plazit se...všechno z nich padá. Návyky děs a hrůza.
Vy jste ultra bezpeční a představ si, že by jste mohli na střelnici dělat cokoliv nikdo by Vás neomezoval jsme ted na planetě Mars a nikdo nikde kolem není...změnil by se LOS....? Já myslím, že ne neb mám pocit, že ani ty nevíš co by se mělo změnit.

PS možná je na čase začít Vašim střelcům více důvěřovat a dát jim více prostoru...ano nese to sebou jisté riziko, ale od toho tam jste Vy, aby jste to pohlídali, ale to by chtělo více pohybu se střelcem...já s každým na drilech běhám a kontroluji prst na spoušti, když tam máme 14 lidí po 7 položkách je to kurva hodně naběháno a to u toho ještě pak střílím...ano domů přijdu zničený jak hadr, ale pak můžeme lidi nechat dělat to co by dělat měli. Pokud zmáčknu timer a vzadu s cigaretou to budu kontrolovat pak to musím mít extra bezpečné, když na ti lidi seru a nechce se mi je kontrolovat.

https://www.youtube.com/watch?v=61J2lsSyby4 tady ještě opravdu povedené video...toto je to Vaše honění času...až mi půjde o krk chtěl bych, aby mě chránil někdo takto ultra rychlej :-)
Naposledy upravil(a) AREYOU dne čtv 10.7.2014, 13:37, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Starosta » čtv 10.7.2014, 13:37

AREYOU: A kdo si sakra myslíš, že by k vám jezdil bez LOSu - střelci "udělaní" kvalifikovanými lektory? Nemyslíš, že by ty lidi spíš zůstali úplně doma a o žádnou dynamickou střelbu by se nezajímali?
Buď rád, že ty lidi k Tobě přijedou a nechají se přetavovat v použitelný materiál - to je snad cílem, ne???
AREYOU píše:PS možná je na čase začít Vašim střelcům více důvěřovat a dát jim více prostoru...ano nese to sebou jisté riziko, ale od toho tam jste Vy, aby jste to pohlídali, ale to by chtělo více pohybu se střelcem...já s každým na drilech běhám a kontroluji prst na spoušti, když tam máme 14 lidí po 7 položkách je to kurva hodně naběháno a to u toho ještě pak střílím...ano domů přijdu zničený jak hadr, ale pak můžeme lidi nechat dělat to co by dělat měli. Pokud zmáčknu timer a vzadu s cigaretou to budu kontrolovat pak to musím mít extra bezpečné, když na ti lidi seru a nechce se mi je kontrolovat.
Možná je na čase si uvědomit, že LOS se nezmění podle Tebe.
Že nejsi v pozici svoji obětavost (patří Ti za ni respekt) aplikovat na vše ostatní kolem sebe a ze všech ostatních dělat nemakačenka a neumětely.
A že bys neměl říkat v rozrušení něco, co není pravda (kontrola vzadu s cigárem, sraní na lidi), protože se tím dost dotýkáš těch, kdo taky dřou a odvádějí dobrou práci.

Možná je na čase si dát kafe a hodit se trochu víc do pohody? Protože tohle začíná nadzvedávat i mě a to nemám s organizací LOSu nic společného - jen mi to přijde nefér.
Zbytečně to dostáváš do roviny - všichni ostatní umí hovno a dělají hovno, jen my na drillech jsme co k čemu. Možná to tak nemyslíš, ale můj pocit z toho takovej je.

Easy ok? Respect (resp. respect Maja).
Starosta

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 13:43

Starosta
Mám dost důvodů mít k LOSu a Losákům averzi...například bonzování na nás správci střelnice, neustále otírání si o nás svoje huby.

Bohužel kdyby ti lidi co příjdou z LOSu místo LOSu šli na kurz udělali by lépe. OK to co píši není směřováno plošně na všechny organizátory LOSu (Steiner jest výjimka a chlap který má můj respekt...škoda, že se nepodílí s nama na drilech :-)). OK necháme toho nikam to nevede...idealní by bylo si na to sednout a probrat s lidma s LOSu osobně.

Admine bylo by možno tuto debatu přesunout pod naše drilly do nového vlákna Zamyšlení nad LOSem a DRILLY.CZ at to tady opravdu nesviníme lidem co mají zájem o debatu náboj IN nebo OUT, dík

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 10.7.2014, 16:07

O tom, kdo si o koho otira hubu uz jsem se zminoval...
Zacalo to, pokud si pamatuju, tim, zes uz před vic jak rokem neuspel se svymi navrhy a pokracuje to dodnes...

Ze lidi drzi prst mimo spoust pokud nestrili mi prijde jako vyhoda. Zvlaste u vas, kde behate s nadrclejma kverama otoceny dozadu mezi lidi (a tady se poprvy v tyhlle diskuzi poustim do otevreny kritiky konkretne do DRILLY.CZ na rozdil od tebe a Hawka, kteří se tu do nas navazite porad).

Ze někdo neumi odstranit zavadu není chyba LOSu. U nas se zavady odstranuji v ramci reseni situace na cas. Pokud to nekdo neumi, je dobře, ze si najde nejaky kurz, kde ho to nauci (když vidíme, ze to nekomu nejde, taky se mu snažíme pomoct - ale mame omezeny casovy moznosti a smerujeme ho na kurz).

Na pouzdra mame jasne pravidlo a kvůli LOSu si spousta lidi koupila mnohem lepsi pouzdra, nez se kterými chodili na první zavody. Ze tak někdo neudelal a prisel k vam, to je taky chyba LOSu?

Kdyby nas nikdo neomezoval, nezmenila by se pravidla. Zmenily by se technicke podmínky a podle toho organizace... Pokud by byl bezpecny uhel strelnice 360 stupnu (krome mista, kde jsou rozhodci), strelec by mohl mirit všude (krome mista, kde jsou rozhodci). Pokud by bylo bezpecne mirit do nebes (bezne na střelnicích, kde kolem několik km není nic), mohlo by se mirit při prebijeni do nebes. Proste by se dodrzovaly pravidla a technicke moznosti strelnice.

A to video? Vis ty, kolik kurzu ma za sebou tenhle kluk? A bylo mu to hovno platny... Jenze na rozdil od vas - my to vymysleli bezpecne, spadl při sbirani prazdne zbrane, takze ani nahodou nehrozilo, ze se nekomu něco stane... Spis se zamysli, co by se asi stalo, kdyby podobne uklouzl někdo u vas s nadrclou kosou otocenej do lidi...

Jestli probehlo za 9 let celkem 160 pohárových zavodu, 40 klubovek, 40 LOsiku a dalších 10 akci "na podklade pravidle LOS", v prmeru na závod 5 situaci - to mas vic jak 1.000 situaci, v prumeru kolem 50 strelcu - to mas 50.000 moznych "pruseru"... A tys nasel 1, kde se něco takového stalo a ještě mas tu smulu, ze se s tim pocitalo a proto zbran lezela vybita... To ses ve finále solidne argumentacne a statisticky znemoznil (celosvetove k tomu pricti IPSC a IDPA a budes na milionu moznejch pruseru).

A to je odpověď na otázku, proc neprijedu.

Hodne stesti.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz