re pitt

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat
jestli me pamet neklame a vzpominam si dobre na "o nas, bez nas" tak se na nas zapadni evropa tenkrat pekne vysrala a mysleli si ze se jim to vyhne. nehlede na to kolik nasich lidi padlo behem II sv. za Anglii a oni pak po revoluci jeste chteli za veskere vydaje spojene s vystroji, ubytovani, vycvikem a stravou zaplatit, coz pan Havel moc rad udelal. nebejt nasich lidi-prevazne letcu, tak tenkrat dopadli hodne spatne.Dydla píše:myslím ,že Česká republika republika nejen záp. Evropě ,ale i USA dost dluží , stačí se podívat trochu do historie.
Dydla možná ne, ale já to popíram!!! Druhá světová vycucala ekonomiku spojenců až do mrtě. Například v británii byli v důsledku špatné hospodářské situace základní potraviny na příděl až někdy do roku 1953. A USA to tak zlé nebylo, protože státy nebyli válkou zasažené, ale ve válečných letech se třeba povinně odevzdalo vše, co bylo jen trochu cejtit mosazí, aby bylo z čeho dělat munici.Stampee píše:Kazda valka je bisness to poprit nemuzes![]()
![]()
![]()
Ano víceméně to tak bylo. Dobové zdroje se vesměs shodují, že mnichovská dohoda byla především "soukromá" iniciativa tehdejšího britského ministerského předsedy pana Arthura Nevilla Chemberlaina. Všichni asi někdy viděli jak pan Chemberlain mával na letišti cárem papíru.Stampee píše:chces mi rict ze kdyz Francie s Anglii a Nemeckem tenkrat resili co bude s nama, tak to byla taky propaganda komunistu?
Takže názor "odborníka":Základna jako taková mě nevadí.Co mě vadí je to,za jakých podmínek by měla fungovat a jak se k Nám staví USA.Proč u Nás zákony USA,proč víza?Když Oni po nás něco chcou,tak ať něco nabídnou.Co z toho budeme mít(ekonomicky,bezpečnostně,politicky)?Dydla píše:Základny se probírají už na každém střeleckém foru, odpůrci používají nejrůznější argumentace,jsou "odborníky" na všechno, nejlepší byl - lidem se budou zastavovat kardiostimulátory !
Vyjádřím jen svůj názor - jsem pro spolupráci s civilizovaným světem,chci se podílet na obraně proti komunistickým zločincům a náboženským fanatikům, myslím ,že Česká republika republika nejen záp. Evropě ,ale i USA dost dluží , stačí se podívat trochu do historie. A pokud se stále budeme někde krčit, bát se Rusů a nebo si stěžovat "kam jen budu chodit na houby ",budeme stále těmi ubohými,závistivými a ustrašenými čecháčky.
Takže závěr : chci tu radar i americké rakety . D.