PRAHA - střelnice AVIM
Obecné i konkrétní informace o střelnicích
VIP člen
Zbraň: G17, SW Shield, M4
Zbraň: Paraodnance 1911 9mm
teď chodím na Suchdol a s dospělejma dlouhejma do Velvar

ještě je jedna u Velké Dobré (venkovní po předchozím objednání) - 25m i s 58 mou - na nastřelení kolimátoru proč ne a na tréning přebíjení atp ...
Samotného mne to překvapuje - už jsem nečekal, že otevřou. Půl roku platit nájem a žádná tržba

Důležité je, že znovu otvíraj.

No to jsou skvělé zprávy pro střelce v Praze.

MujGLOCK team
Zbraň: G17, G43, CZ858
(bohužel nešlo pravidla vyfotit, jedná se o autorská práva atd..)
- každý, kdo tam je poprvé od rekonstrukce se s nimi musí seznámit, následně se zapíše do provozní knihy včetně čísla ZP. Při další návštěvě řekne, že je poučený a už se jen zapíše.
- před vstupem do střelnice (před vstupem do recepce a klubovny) je potřeba vybít, dveře fungují na zvonek a vpuštění je osobní správcem
- střelnice má na obou střelištích pevnou palebnou čáru označenou na stolku na palpostech, to znamená, že není možné střílet z plochy (!!!)
- minimální vzdálenost pro terče je také označena a je to cca 6 metrů od palebné čáry.
- střelnice mi připadá lépe odhlučněná (asi tím větším obložením gumou), plechy, které byly pod stropem a chránili pojezdy jsou nyní ještě chráněny obložením z prken.
- na každý palpost mají přístup maximálně 2 lidé a v provozní knize je dáno na jakém postu střelec je a neměl by přecházet na jiný.
- není již možné to, co se občas na dýcháncích dělo, že někdo jde na střelnici, pak se vrátí do klubovna a pak se zase za chvíli jde podívat na někoho dalšího. Může zůstat jeden člověk vevnitř jako instuktor, střílet s jedním a třeba po půl hodině tam jít další, ale ten co vyjde už dovnitř nesmí.
- není omezena střelba ve smyslu rychlosti - dvoustřely a vícenásobné výstřely jsou povoleny, samozřejmě dokud jim nějaký umělec nebude střílet do podlahy nebo často do stropu.
- střeliště jsou sledovány kamerami a to velmi bedlivě, jak jsme se přesvědčili

Toť asi tak vše co mě napadá a s čím jsem se seznámil.
Zbraň: 3 kusy
Jinak díky za vyčerpávající info...
MujGLOCK team
Zbraň: G17, G43, CZ858
Samozřejmě to správce hned po vstupu nekontroluje, takže si osobně myslím, že když projdeš dovnitř s nabitou a pak půjdeš na stav a tam si bezpečně vybiješ co nosíš a nabiješ to čím trénuješ, nic se nestane. Je to prostě jen to aby vyhověli podmínkám zákona, balistika a Policie a v případě průseru byli více chráněni.
Akorát v minulosti, pří dýcháncích a dalších akcích, kdy jsme si "otlapkávali" hračky v klubovně, občas jsme vybíjeli v rohu místnosti do zdi. A to už tam vidět nechtějí a nesmí.
Teď si uvědomuju, že jsem tam vlastně nějak nečetl nebo přehlédl právě to, jestli je možné manipulovat s vybitými zbraněmi v klubovně, ale předpokládám, že na tom se nic nezměnilo.
Zbraň: Makarov, CZ 858
Další změna - klíč od toalety není u pultu, ale u futer klubovny.
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."