Zdravím všechny,
nedá mi to abych k tématu nereagoval. Je pravda že jsem do závodu opravdu odmítl připustit zmíněného soutěžícího bez vydaného ZP. V propozicích jsou jasně dané podmínky za kterých je možná účast. Už jen z principu nechci dávat výjimku komukoliv i kdyby se to týkalo třeba mojí osoby. Jak by to asi mohlo vypadat příště? Někomu kdo neorganizoval ještě žádné závody se asi těžko vysvětluje co všechno to s sebou nese. Závodů LOS se letos pořádá poměrně slušné množství a pokud střelec jeden vynechá nebo se přijde podívat jako fanda této střelby určitě ho to neohrozí. Další závody pořádáme v Čelákovicích 2. června a to by dotyčný už mohl mít vyřízený ZP. Rádi ho pak uvítáme jako řádného soutěžícího. Tímto neposuzuji a ani nechci posuzovat jeho praktické znalosti nebo dovednosti v ovládání střelné zbraně. Pokud se týká jiných závodů a připuštění účastníka bez ZP je to na zvážení pořadatele a organizátora a nezakládá to důvod k precendetnímu jednání na ostatních soutěžích.
Jsem ochoten "soutěžícího" bez platného nebo vydaného ZP nechat odstřílet situace za následujích okolností.
1) střelec bude střílet před začátkem nebo po skončení oficiálního závodu
2) bude mít stálý dozor instruktora
3) jeho výsledky budou zahrnuty do celkové tabulky, ovšem MZ (mimo závod)
Pokud se tímto způsobem chce střelec zúčastnit je na jeho iniciativě aby kontaktoval některého z instruktorů na Čelakovické střelnici (coffee, missfast, atd....) a domluvil se osobně s nimi.
Tolik moje stanovisko jak ř. závodu (aby tady nebylo moc těch řed. a předs.

)
Willy