Policisté zastřelili v Praze násilníka, který přepadl ženu

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Příspěvek od Andy » stř 13.6.2007, 13:46

Jinymi slovy kdyz dva delaji totez jeden musi z kola ven 8-) :lol:

Zbraň: Glock 17 Gen4

Příspěvek od para » stř 13.6.2007, 21:24

SATAN:
Já to vidím pořád ve stejný rovině a nic na tom nemění ani tvrzení jeho blízkých, že to byl slušnej kluk a že byl aktivní sportovec (viz O.J. Simpson) dokonce ani to, že napadená žena je jeho bejvalka a ani to, že strážník kterej zasahoval je její nynější přítel.

On prostě na někoho namířil zbraň a je uplně pasé jestli vystřelil nebo ne. Není poviností čekat až mě někdo střelí a nebo bodne nožem a až pak se můžu bránit, na tom se asi shodnem že? :wink:

Dle mého je důležité jestli opravdu někoho ohrožoval zbraní. Jestliže ano (podle očitých svědků to tak skutečně bylo) tak byl zásah proti němu adekvátní.

Prostě když na někoho namířim zbraň musím počítat s adekvátní reakcí a u policajtů se to dá předpokládat se 100% jistotou, páč každej ví, že oni zbraň mají.

Byla to jeho volba. Toť můj názor 8-)
"Only the dead have seen the end of war."

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od SINCITYMAN » stř 13.6.2007, 21:49

Dokonce i kdyby to bylo tak že byl zmlácenej a dezorientovanej a adrenalin mu stříkal z uší(a třeba i byl v právu) tak je pravděpodobné že policajti prostě neměli jinou volbu..
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.

Zbraň: Glock 19

Příspěvek od Sharkshooter » stř 13.6.2007, 21:50

No, vypadá to, že je z toho docela pěkná válka. Teď zrovna pozoruji, jak Městská policie vymetla všechny taxikáře z parkovacího zálivu před Státní operou. Je tam modrá zóna a taxi tam vždy čekají na konec představení. Do včerejška to nikomu nevadilo, ale teď mají asi po žížalkách :lol:

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 13.6.2007, 22:40

para: o tom samozrejme zadna. Jestli tam fakt maval kverem, tak je jasny, ze si to podepsal sam. Ale kdovi jak to bylo.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Mistral » čtv 14.6.2007, 9:04

"Byl strašně hodný, odsuzoval jakékoliv násilí na ženách, nepil, nekouřil, nesnášel lidi, co berou drogy. Měl jediný problém – dost nízké sebevědomí," to je řekl bych - dost smrtelná kombinace. Uťápnutej slušňák, co mu ruply nervy. :?

Příspěvek od crusader » čtv 14.6.2007, 10:02

...Uťápnutej slušňák, co mu ruply nervy....

Takovej malej českej Falling Down, akorát to nestačil moc rozject...
Kdo je připraven, není překvapen.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Strážník: Zastřelený taxikář křičel, že všechny zabije

Příspěvek od S474N » čtv 14.6.2007, 13:40

Strážník Václav Havlík zasahoval proti muži, kterého v neděli zastřelili policisté na pražském Proseku. "Křičel, že všechny zabije," řekl strážník MF DNES, která mluvila také se svědkem střelby Vladimírem Zykovem. Ten říká, že si strážníci s útočníkem nevěděli moc rady.
"Kopal do mne jako do hadru a nepříčetně křičel, že ho nikdo nedostane a že všechny zabije," tak popsal televizi Prima strážník Václav Havlík chování jednatřicetiletého taxikáře Pavla Vopěnky. Celý incident skončil střelbou policistů na Vopěnku. Ten na místě zemřel.

Strážník: Mířil na mne pistolí
Byla neděle odpoledne, když městský policista Václav Havlík s kolegou Martinem Oravcem vyjeli do parku na pražském Proseku, kde se údajně stalo loupežné přepadení.

"Hledali jsme nakrátko ostřihaného mladíka v pruhovaném tričku a kraťasech," popsal Havlík.

Hledaným byl taxikář Pavel Vopěnka. V parku nikoho nenašli, tak chtěli projet okolní ulice. Po pár metrech viděli, jak proti nim jde muž, na kterého seděl popis. "Vystoupil jsem z auta a snažil jsem se, aby nebylo poznat, že tam jsme kvůli němu. Když došel na mou úroveň, skočil na mne, udeřil mě pěstí do oka a omráčil mne," vzpomíná Havlík.

Co se dělo pak, zná jen z vyprávění kolegy. Muž do Havlíka kopal, Oravec mu v tom chtěl zabránit, a tak ho také kopal a bil tonfou. Vopěnka prý jen nepříčetně křičel, že ho nikdo nedostane a že všechny zabije.

"Když jsem se probral, mířil na mne pistolí kolegy a procvakával kohoutek. Martin držel pistoli za závěr, aby nemohl vystřelit," popsal strážník. Přitom měl Martin Oravec celý obličej od krve. Když se s Vopěnkou pral, vypadla mu tonfa z ruky. Vopěnka ji vzal a udeřil ho.

"Chtěl jsem mu nějak pomoct, ale nemohl jsem se zvednout. Vyřešila by to jen střelba, ale to bych buď postřelil kolegu, nebo střílel do oken paneláků a do parku. Zařval jsem na něj: Martine, za auto, do auta!" dodává.

Když byl v autě, zavolal posilu. Vopěnka prý odcházel a mířil na ně pistolí. "Otočil jsem se a viděl dva policisty, jak ho drží na chodníku. Zastyděl jsem se, že ho tak rychle zpacifikovali. Až pak jsem pochopil, že došlo ke střílení. Nevím, kdo střílel, já žádný výstřel neslyšel," dodal Havlík.

Svědek: Pak policista vystřelil
Vladimír Zykov seděl v neděli odpoledne v zaparkovaném autě pár metrů od místa, kde se strážníci s Pavlem Vopěnkou poprali. "Slyšel jsem za sebou řev. Když jsem se otočil, viděl jsem, jak k policejnímu autu běží strážník a další se pak kousek od auta pere s nějakým mužem," vypráví Zykov s tím, že se strážník snažil držet muže zezadu, což se mu prý moc nedařilo.

"Strašně se zmítal. Vyběhl jsem strážníkovi na pomoc, ale najednou vidím, že má ten muž v ruce pistoli. Musel ji strážníkovi vytáhnout z pouzdra," dodal svědek.

Po krátkém zápase o zbraň policisté boj s taxikářem vzdali. Do auta naskočil i druhý z nich a vůz popojel asi dvě stě metrů. Vopěnka mezitím vyrazil se zbraní v ruce na druhou stranu. Vtom se proti němu přiřítil hlídkový vůz státní policie.

"Řidič vyskočil a vytahoval pistoli. Ten kluk na něj mířil a řval, že ho zabije, že zabije všechny," vzpomíná svědek na okamžiky těsně před střelbou. "A pak policista vystřelil. Nevím, jestli ho varoval. Něco zařval, ale tomu já nerozuměl."

Ve stejný okamžik na místo přijel další policejní vůz. I jeho posádka se po pachateli pokusila střílet. "To bylo to auto, u kterého si policisté prostřelili sloupek u předních dveří," dodal Zykov.

Střelba na Proseku
Co se stalo v neděli v Praze-Prosek Drama v Litoměřické ulici trvalo v neděli 10. června jen 15 minut. 14.19 Jedenatřicetiletý Pavel Vopěnka napadl u svého bydliště mladou ženu. Podle některých informací byla žena jeho známá 14.20 Strážníkům telefonuje jejich kolega, který z okna viděl, jak žena před mužem utíká 14.25 Přijíždějí strážníci, muž je napadne, perou se o zbraň 14.33 Strážníci utečou do vozu a volají policisty 14.34 Přijíždí policejní hlídka, která po násilníkovi také začala pátrat. Vopěnka na ně míří pistolí, ti ho zastřelí.

Celý rozhovor se strážníkem uvidíte dnes ve 21.15 v pořadu Krimi live na Primě

Puvodni odkaz:
:arrow: http://zpravy.idnes.cz/straznik-zastrel ... _praha_joh
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od abeille » pát 15.6.2007, 19:43

Takhle vystřelit si v autě - to je asi na jasnou hluchotu, co?
G17, a když ne G17 pak G10 nebo G12.

Příspěvek od Poli » sob 16.6.2007, 18:06

V pohoděěěěééé :woot: *36* *92*
Nejhorší je smrt z vyplašení.

Příspěvek od Lukáš Koukal » sob 16.6.2007, 18:53

To víš že ne... zase taková jeba to není. Spíš co se mu vrátilo z toho sloupku.. :shock:
Obrázek

Příspěvek od para » sob 16.6.2007, 21:21

LK:
No nevim, já si jednou zapoměl v boxu strčit špunty a prásknul jsem si *102* . To byla taková mrda, že mě to tam málem umlátilo a v uších mi pískalo tak dvě hoďky *92*

Příspěvek od Lukáš Koukal » sob 16.6.2007, 22:15

@para: to znám taky, ale na jasnou hluchotu to prostě není :wink: pískání v uších budiž, ale to je kulový.
Obrázek

Příspěvek od para » ned 17.6.2007, 20:29

LK:
To asi budeš mít plechový ušní bubínky že??? *2009*
Si piš že po druhý nebo třetí ráně bys rychle změnil názor *4403*

Příspěvek od Mistral » stř 20.6.2007, 11:36

Sem si jednou vystřelil v betonovym zakopu dávku ze sapiku jen s vatou v uších. Asi tak měsíc mi hučelo v uších.

Příspěvek od Andy » stř 20.6.2007, 12:27

Vono se to chlapci casem secte... sejdeme se na usnim :blink:

Příspěvek od SINCITYMAN » stř 20.6.2007, 15:23

A budem si něžně hulákat do oušek :(
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.

Příspěvek od provarenec » stř 20.6.2007, 15:38

Já si jednou na Avimu před vstupem nevzal sluchadla, protože tam byl klid. Otevřu a... PRÁSK!!! No bubínky pěkně pískaly... :roll:
Glock 26, CZ 858 Tactical, Glock 17, Mossberg A590, Glock 27

Příspěvek od Andy » stř 20.6.2007, 16:14

SINCITY:
Jak jsem te tak videl na fotkach ze srazu ... to bych nerad, to nezne hulakani do ouska ... mam jeste dost jemnej sluch *88*

akce pacifista

Příspěvek od Gforce » sob 23.6.2007, 2:15

Mno nemuzu si pomoci a zaroven nechci generalizovat slovy botickar atp., ale ty kluci MP maji nejake poslani a je hodne smutny, ze ve 2 pri ocekavanym stretu to nezvladnou. Kurna co kdyby tam bylo vic lidi, to by si jako nechali namlatit :evil: a odbachnout nekoho?? Prijde mi to jako naprosty selhani, ale to je muj nazor :idea:

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz