Otec voják nešťastně zastřelil tříletou dceru!
Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.
A obávám se, že možná ani cílenou krizovou intervencí a následnou terapií takovému činu nezabrání. Každopádně by měl být alespoň postaven mimo službu a vůbec nepřijít ke zbrani. Ale připravit se o život, pokud člověk chce, lze i beze zbraní.daveG17 píše:Zatím. A řek bych, že bude mít psycholog plné ruce práce, aby to tak nakonec stejně nedopadlo.
Každopádně je třeba, aby se mu psycholog začal věnovat okamžitě a nejen jemu, ale celé rodině. Taková tragedie zasáhne celou rodinu a především matku. Ta by měla mít rozhodně psychologickou péči.
Nicméně můj závěr je ten, že, jak psal Lubo, zanedbal zásady bezpečné manipulace se zbraní. V dnešních novinách jsem četl, že zbraň přendával z místa na místo. Kde byl ukazováček? Je si jistý, že byl mimo spoušť? Toto je snad nejzákladnější pravidlo, které naši bojaři učí už úplné nováčky.
Nenasirej 7 chlapů když máš jenom šestirannej kolt.
Říkám za sebe, že může udělat hodně, ale některé věci prostě změnit nedokáže. Udělá krizovou intervenci, zahájí terapii, ale toto může vést k mnoha koncům - rozvodem manželů počínaje a sebevraždou (kohokoliv z nich, klidně obou) konče.gewarosse píše:No,já bych se na ty psychology zase tak nespoléhal.
Snad to dobře dopadne.
Nenasirej 7 chlapů když máš jenom šestirannej kolt.
Zbraň: GLOCK
Vždycky, když někomu půjčuji zbraň aby si ji prohlédl, i když ji předem vybiju a zkontroluju, dotyčnému říkám aby nemířil na mě a neměl na spoušti prst pokud nemíří někam, kde to nenadělá takovou paseku. Když sám držím zbraň, vždycky se mi sepne něco v hlavě, nějakej vykřičníček, když se blížím záměrnou k nějaké osobě. To jsou reflexy ze střeleb z vojny, kdy jsme za takovou hovadinu dostávali dřevěným nabíječem kanónu přes blembáky. Tyhle reflexy by měl mít každý zažité. Měly by se obnovovat aby nezevšedněly jako je tomu u řízení auta, kdy člověk skoro usíná a reflexy mu naskočí až v kritickém okamžiku.
Nechci kritizovat nešťastného taťku, co se stalo se stalo a věc je to opravdu tragická. Ale také ho není možno ničím omluvit. Bohužel. Pouze vyjádřit nad celou věcí politování. Což tímto činím. Věřím, že si z toho všichni vezmeme ponaučení a takovýchto incidentů nadále nebude přibývat.
Nechci kritizovat nešťastného taťku, co se stalo se stalo a věc je to opravdu tragická. Ale také ho není možno ničím omluvit. Bohužel. Pouze vyjádřit nad celou věcí politování. Což tímto činím. Věřím, že si z toho všichni vezmeme ponaučení a takovýchto incidentů nadále nebude přibývat.
Není známo jak to bylo, ale možná někteří zapomínáte, jak rychle a nevyzpytatelně se pohybuje malé dítě. Tam kde byl bezpečný prostor už za zlomek vteřiny není. Tohohle se občas bojím i doma. Zatím mi jako nejbezpečnějí prostor přijde směr do stropu - na prádnou půdu a to ještě směrem na tlustou nosnou zeď.
"See, guns dont kill people. People kill people. Guns defend people against people with smaller guns." American Dad
Nee, myslím, že kdo dítě v tomto věku má/měl nikdy na to nezapomene. Já osobně bych se zbraní před klukem v tomto věku nikdy nemanipuloval. Dost času poté co se uloží ke spánku. Jak říkám, ať už to bylo jak chtělo, je to neomluvitelné a ten, kdo to způsobil si to určitě myslí také. Netvrdím, že se to nemůže stát někomu z nás, netvrdím, že se to nemůže stát třeba zrovna mě, moc toho dotyčného lituji, ale to nic nemění na mém názoru, že taková věc se prostě ničím nedá omluvit.
Hmm, trochu OT, ale když mám revolver, s nošením náboje v které z komor přesně nesouhlasíš? V té první, co je proti hlavni, aby to nevystřelilo při pádu? Nebo v té druhé, která se před hlaveň otočí, aby to nevystřelilo, když náhodou stisknu spoušť? Nebo jestli je to snad u revolveru jedno, proč by to nemělo být jedno u pistole, když standardní soudobá (SA)DA pistole má potom konstrukčně zajištěnou bezpečnost na stejné úrovni, jako revolver?John píše:... Nehledě na to, že osobně nesouhlasím s nošením náboje v komoře!
Pokud by toto lidé nedělali, bylo by jich mnoho ještě naživu.
Nábojem v komoře to není. Je to v hlavě.
Nemam zadny konkretni misto, ale vzdy je to neco, co je ze dreva a za cim je zed, aby to prolitlo, s velkou ztratou narazilo do zdi a pokud mozno po odrazu zustalo za tim, cim to prolitne.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.
Víte,já mám pořád takovou vtíravou a hrozně blbou versi,jak se to mohlo taky stát.Prst musel být při tom na spoušti a nemuselo to být vybíjení zbraně či rána jistoty.
Já někdy používám při sušení postavy na TV obrazovce.Za ní je tlustá cihlová zeď (45cm).To je rozhodně bezpečnější verse a mám výběr,něco jako fackovací pytel.Inu vůl je vůl nemá fantasii a suší do vlastních řad.Je to možné?Je to hrozné!Zdravím.
Já někdy používám při sušení postavy na TV obrazovce.Za ní je tlustá cihlová zeď (45cm).To je rozhodně bezpečnější verse a mám výběr,něco jako fackovací pytel.Inu vůl je vůl nemá fantasii a suší do vlastních řad.Je to možné?Je to hrozné!Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!