Já taky nechci píchat do hnid, ale to oficiální zahájení s pevně předem daným časem by v propozicíh i fakticky být mělo a měla by mu být dána patřičná váha a pozornost.
Projevy celebrit jsou asi možná někdy nevyhnutelné a je nutné se jim časově přizpůsobit, ale za daleko důležitější považuji např. bezpečnostní instruktáž. Už proto, že na závod může přijet (a možná i přijelo) i několik desítek nováčků, kteří často moc netuší, která bije. A tu jsem ani já (registrace kolem 9:30), ani několik dalších závodníků rozhodně nedostal. Dále měly být podle pravidel ukázány terče a to jaksi taky nic... Takže, kdo se řídíl propozicemi a nepřijel ze zvyku již v 8:00, měl dosti smůlu.
Taky by bylo dobré fakt, že nebude žádné vyhlášení, sdělit již ve 14:00 kdy se dostřílí, nikoli až v 16:50, ušetřit nás téměř tříhodinového čekání na nic a naopak dopřát našim ratolestem o pár hodin více aquaparků a podobných kratochvílí s tatínky

Jinak co se situací týče, mělo to myšlenku i logiku, až na ta něšťastná zvolání.
Chápu, že se MON drží dobového kontextu a jisté historické věrnosti. Pochybuji ale, že pokud tasím zbraň s cílem někoho v sebeobraně zasáhnout, budu ještě mít myšlenku a čas na nějaké bojové pokřiky. A stavět na špatném provedení pokřiku, který sice někdy někdo ve zcela jiné situaci zvolal, penalizaci, mi příjde jen o trochu méně zcestné, než kdysi v LOSu velmi oblíbené "bezpečné" vybíjení zbraně na čas.
Ovšem pominu-li "výkřikovou problematiku", bylo to, z hlediska situací myslím, dosti dobré a celkem povedený závod.