Měl jsem za to, že někteří se k tomu vyjádří raději soukromě
Ale koneckonců proč ne. Pokud někdo nebude chtít odpověď zveřejnit, ať mi ji hodí do SZ.
Vzhledem k tématu diplomky (ZP sk. E a jeho právní úprava) mě zajímají tyto věci:
- Pokud zde někdo osobně vlastní G18 - z jakého důvodu mu byla udělena výjimka, jak dlouho trvalo vyřízení, jaký byl důvod a jak si potom G18 objednal?
- Pokud zde někdo vlastní "origo" kostku - je problém se k ní dostat nebo se dá nějak standardně objednat a dostat do ČR? Soudím, že samotná kostka žádné registraci nepodléhá a sama o sobě není zakázaný doplněk zbraně ani v okamžiku jejího nasazení na pistoli, protože není specifikovaná v zákoně.
- Je možné podle nákresů, co se na netu povalujou, si kostku vyrobit doma?
- Je možné nějak jednoduše a cíleně přeleštit něco natolik, že z toho bude stoprocentní full-auto? (Smith to tu někde psal, ale jestli se nepletu, tak to bylo spíš náhodný než že by to opravdu "kulometilo" permanentně.)
- Je ve střelbě rozdíl mezi G18 a jiným G s kostkou?
- Je ta zbraň použitelná pro sebeobranu? Chová se při střelbě nějak rozumně? Považujete full auto - vy kdo jste ji měli v ruce - za výhodu? (právo teď nechme stranou, myslím to pouze funkčně)
Předem všem dík