Tady bych zas trochu polemizoval já...
Musím říci, že vůbec nesouhlasím s ničím, co napsal Richard (AreYou)...
Bedding je věc, která zcela jistě zbrani pomůže a tím nemyslím jenom ve výsledku..
to žes nic nepoznal, pro AreYou, zřejmě bude tím, že Tvoje zbraň o bedding ani nezakopla a ani kolem něj nešla, protože plastová podložka z krabky od eley a kousek podbroušení rozhodně není bedding...
Dále zkus protáhnout tisícovku jestli to půjde, přeci jen je to 2x tak velký obnos
Osobně jsem pro bedding v každém případě, jde totiž o víc věcí než jen o tu utkvělou představu, že ti bedding stáhne 5mm na soustřelu, to je kravina a blbost...
Do beddingu bych šel vždy z toho důvodu, že to zblbuvzdorní uložení, že bude více odolné vůči změnám teploty, vlhkosti, momentu dotažení (neb postupem času se každá pažba pod šroubama vymačkává a ne že ne) prostě něco co je šetrné ke zbraní a co může pomoci...
Z tohoto důvodu bych šel stopro do beddingu, a ne s představou "že se to dělá abych střílel přesněji"... což de facto je kýžený výsledek, ale kvůli zcela jiným principům...
Za další, do beddingu na 456ku bych šel taky, ale velké ALE...
Jde o cenu... upřímně ti řeknu, že dělat tam bedding v řádu tisícikorun je blbost, protože ta flinta to nepozná...
Pokud jsi ale koumal jako třeba Haness, tak si jsi schopen udělat bedding podobné kvality, který sice nebude nejlepší, ale pomůže za velmi směšnou cenu... řádově v rámci stokorun...
Pak říkám ano, bedding má jednoznačně výhodu a určitě do něho...
Pokud to nezvládneš sám, tak bych nepřemýšlel o pillar beddingu a nebo block beddingu, ale zkusil si pročíst co napsal Haness o Glass beddingu a spojil se s ním a nebo si to doma zkusil - sundat to jde vždy...
Takže je to na Tobě a zda to vyzkoušíš je jen Tvoje věc, ale napsat že nikdy a že to nikdo nepozná kdo nestřílí BR je kravina...
Osobně jsem na anče dost výrazně poznal block bedding, ale to je zcela jiná situace protože u téhle flinty se ta investice vyplatí a hlavně ta flinta to pozná...
a neřešil bych cenu patron, protože i jinde severně od TM se střílí patronama za 5 a 7kč a většina zbraní bedding má a přesto BR nestřílejí
Nejde o střelivo ale vesměs o psychický pocit střelce, že udělal maximum... protože tvrdím, že malorážková střelba je z 80% o pohodě v hlavě a o tom to mít v paži a nestresovat...
Vše co sem napsal je čistě můj názor, takže si to ověř kde se dá a nejlíp 15x protože taky občas kecám kraviny