Já určitě přežiju

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Zbraň: Glock

Re: Já určitě přežiju

Příspěvek od panvrabec » stř 21.9.2011, 16:00

Nevim, ty by jsi chtel nosit viditelne :) ? Pro ty pruvodci by to proste mohlo platit na draznich pozemcich.

Příspěvek od Nikdo » stř 21.9.2011, 18:45

No a co. Spousta lidí nosí viditelně, a nikdo je o zbraně neobírá :twisted:

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » stř 21.9.2011, 20:11

Kdybych mohl, tak bych minimalne obcas viditelne klidne nosil :)
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od VEIKO » stř 21.9.2011, 22:14

Minimálně by to bylo zajímavé jet s osumapadesátkou do práce... Nebo se steyr augem. Ale je to o důvod víc tě okrást a o 30 důvodů míň to udělat... :-) Skryté nošení je výhoda...
Šest ran do klobouku, sedmá do hlavy. (Smrt rozdává karty)

Heckler & Koch USP Compact

Příspěvek od Nikdo » stř 21.9.2011, 22:30

Ano, také raději připravuji pro ostatní překvápko, než vykecat všechno předem :mrgreen:

Ale haksnu na hercnu, kdyby ses rozhlíd kolem sebe, a viděl že (například) každýmu desátýmu okolo se houpe na opasku hračka, šel bys loupit do banky, vykrádat auta, troubil bys a najížděl na někoho autem bez skutečně zásadního důvodu, atd atd atd?

Příspěvek od panvrabec » stř 21.9.2011, 22:56

Skrytá zbraň je prostě výhoda. A jak by to asi vypadalo na ulicích, kdyby se mohlo nosit viditelně ? :) Minimálně by policistům přibylo dost práce s kontrolováním takových osob. Kdyby je nekontrolovali, tak by každý s ilegálkou chodil za opaskem bez výčitek. A já osobně bych se asi cítil trochu trapně, chodit po městě s odhalenou bouchačkou. Minimálně by jsi zbytečně na sebe strhával pohledy kolemjdoucích.

Příspěvek od Nikdo » stř 21.9.2011, 23:38

panvrabec píše:Skrytá zbraň je prostě výhoda. A jak by to asi vypadalo na ulicích, kdyby se mohlo nosit viditelně ? :)
No jak... jako ve slušné společnosti.
http://www.ammoland.com/wp-content/uplo ... ncarry.jpg
http://kcoy.images.worldnow.com/images/14993999_BG1.jpg
Na střelnici je koncentrace viditelných nosičů vždycky velká, a necítím se tam nijak špatně.
Na ulici potkáváš denně lidi nosící viditelně, nikdo je nekontroluje, nepřepadá, nikdo se nad tím nepozastavuje. A spousta z nich určitě ovládá ten kvér daleko hůř než Ty.
I já jsem rád, že mohu nosit skrytě. Byl bych ještě daleko raději, kdyby si každý moh vybrat. Slušný člověk přece nemusí nic skrývat :lol:

Zbraň: ALFA 9241

Příspěvek od Vašek » čtv 22.9.2011, 0:23

Já bych neměl problém vidět zbraně za kdejakým opaskem když jdu po ulici. Vždyť i strážníci, kteří jsou také jen obyčejní lidé, nosí zbraně zcela otevřeně a nikdo se necítí ohrožený. Povinnost skrytého nošení mi taky připadá jako odstranění zbraní z očí "běžných lidí". Jako by to právo nosit zbraň bylo nějaké špatné. Stát tím říká, že sice máme oprávnění nosit zbraň, je to úplně v pořádku, ale "hlavně to nikomu neříkejte, bude to naše malé tajemství".

Proč se stát tak bojí, když lidé uvidí jak využívám možnosti legálně nosit zbraň? Proč MUSÍM využívat toto své právo tak nějak tajně?

P.S.
Kdyby je nekontrolovali, tak by každý s ilegálkou chodil za opaskem bez výčitek.
Zatímco zločinec se skrytou zbraní není problém, protože co policistovo oko nevidí,...
... to policista nemusí řešit :D

Příspěvek od admix » čtv 22.9.2011, 10:11

Taky bych si ze zacatku pripadal divne, ale kdyby nas bylo vic, tak by se to casem srovnalo. Je to presne jak rika Vasek - statisticky denne ve meste potkas aspon jednoho "nosice", ale navzajem o sobe nevite, a co je horsi - nevi o vas ani okoli. Kdyby si lidi zvykli na to, ze nosit zbran neni nic divnyho a nosi je nejen policajti, ale i nahodni kolemjdouci, asi by to u nas vypadalo jinak.
Stejne tak bych nemel problem, kdyby me na ulici zastavil policajt a chtel videt zbrojak - zkusenosti z USA ukazujou, ze pri takovejch kontrolach si clovek casto jeste dobre pokeca, protoze koneckoncu policajti jsou lidi jako my :mrgreen:

CCW ma rozhodne moment prekvapeni, ale uz jen kvuli propagaci tohohle prava bych proste nosil neskryte dle uvazeni.
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » čtv 22.9.2011, 10:24

admix: ja bych i nadale asi nosil skryte - respektive pistoli urcite. Pusku bych asi zvazil *40*. V kazdem pripade to clovek zbytecne avizuje do sveta a potom se muze dockat, ze se v nejake ulicce duverne seznami s nasadou od lopaty zezadu do hlavy, coz by se mi asi moc nelibilo...
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od admix » čtv 22.9.2011, 10:36

Realita z USA ukazuje, ze neskryte nosena zbran pusobi naopak jako repelent na problemy, protoze kazdy musi pocitat s variantou, ze nositel neni salonni intelektual, ale ze se mozna umi branit i beze zbrane *40*
Kazdopadne samozrejme neskryte nosena zbran s sebou nese nutnost jeste vetsi ostrazitosti, abych nebyl prekvapen nasadou lopaty na svoji hlave :mrgreen:
Obrázek

Příspěvek od panvrabec » čtv 22.9.2011, 14:10

Je to blbost. Jsme v ČR, tady na to lidé nejsou připravení. Tohle není Texas, na zbraně se tady širokou veřejností nahlíží úplně jinak, než jak to vidí tady 5 lidi na foru. Totéž platí pro držení zbraní, kdyby ode dneška vstoupil v platnost zákon, že každý bezúhonný starší 21 let může vlastnit zbraň (bez ZP), tak podle mě do týdne půlka republiky vymře.

Příspěvek od Steiner » čtv 22.9.2011, 16:26

panvrabec píše:... kdyby ode dneška vstoupil v platnost zákon, že každý bezúhonný starší 21 let může vlastnit zbraň (bez ZP), tak podle mě do týdne půlka republiky vymře.
To těžko, vždyť už dneska může každý bezúhonný, spolehlivý a zdravotně způsobilý vlastnit zbraň - resp. pořídit si ZP. A kolik lidí ho má? V republice je 10mio obyvatel, 7mio starších 18 let a z toho 320.000 držitelů ZP - to je cca 5%. Kdybys povolil zbraně bez ZP (nemusí abslovovat test na ZP), o kolik by se zvedl počet lidí, kteří by si ji skutečně koupili? Hádám, že by ten celkovej počet u nás nepřekročil 7-8%. Drtivá většina lidí zbraň mít nechce a nepotřebuje ji.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od VEIKO » čtv 22.9.2011, 16:33

Kdyby bylo možno koupit si kvér ve 21 bez zbrojáku a podmínkou by byla bezúhonnost, tak si lidi pokoupí kvéry a za chvíli by je měli i ti úhonní tomu věř.
Šest ran do klobouku, sedmá do hlavy. (Smrt rozdává karty)

Heckler & Koch USP Compact

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz