Mě se to stalo, ale jen u nekalené verze. Pokud je to obušek ESP (FLY)zkontroluj si, jestli máš u na první trubce po vysunutí z rukojeti vyražené výrobní číslo - pokud ne, kalený není.Andy4 píše:...Mela to byt ta kalena verze..
Výběr vhodného teleskopu
Airsoft, vzduchovky, černý prach, praky, nože, slzáky a další
VIP člen
Zbraň: GLOCK
Tak zkus reklamaci, na instruktaznim videu se s nim rasi zidle, papundeklovy dvere, otlouka zed, a to vse ne uplne setrnym zpusobem (coz mi prijde dost "extremni zachazeni"), a prezil to.Andy4 píše:nestalo se nekomu z vas, ze se obusek zkrivil a nesel pak slozit? nevim jak se mi to povedlo, nijak extremne jsem s nim nezachazel.Mela to byt ta kalena verze..
Jak mam osahanej a oklepanej svuj obuch, tezko si dokazu predstavit, co bych s nim musel delat, aby se mu neco podobnyho stalo...
-- Si vis pacem, para bellum --
Takze pouceni z krizoveho vyvoje - po namazani obuchu se presvedcete, jak dobre drzi otevreny, dokud jste jeste doma a muzete to v pripade potreby doladit

Zbraň: G19

Řekl bych, že jeho použití jako zbraně se od sofistikovaného typu "krav-maga/eskrima" přesouvá spíše (vzhledem k samotným zápěstím nezvladatelné hmotnosti) k použití typu "baseball homerun/čtvrcení tupým předmětem".
Taky si s ním hůř vybereš, kam praštit - prostě proto, že jak se jednou rozhodneš s ním máchnout, už to ani nezbrzdíš, neodkloníš, ani nezastavíš. Dály je to nevýhodné do menších prostor - IMHO je to super na demonstrace, kde potřebuješ v řadě udržet dav

Ale na zabíjení dobytka je to jistě velmi dobrý, stačí jedno přesný máchnutí a seš na účinku rovnýmu přetnutí krkavice. Strašně hmotná, nebezpečná zbraň...
Já bych doporučoval spíš kompaktnější rozměry, se správným tréninkem je teleskop super i v menších rozměrech. Já bral původně dlouhý, protože jsem svého času byl poměrně zručný v jednoruční gotice, ale dnešní obranné systémy (nepočítající s prošívanou+kroužkovou+plechovou ochranou) jsou samozřejmě mnohem dál v efektivitě proti kožené bundě/tričku

EDIT: Ještě připojím doporučení - půjč si od někoho teleskop požadované délky a půl dne si potrénuj - budeš mít jasno, co je lepší na ovládání a přitom dostatečně úderné, aby to přerazilo kost

Zbraň: žádná
Díky všem

Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

18" považuju za rozumné minimum - ale to je podle každého ruky a zvyku, jen můj názor.

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

16" je fakt dost krátká a pokud bych nemusel, chtěl bych aspoň 18". Každý centimetr navíc dobrý a delší trubka má větší pádnost

A celkem doporučuju ergonomickou rukojeť, ta se ESP povedla. I když má člověk třeba unavené a mokré prsty, tohle v ní drží.

OC a ESP = EDC