S dovolením umístím sem, ač se nejedná přímo o plný 10mm auto výkon.
Na jedné předváděčce jsem si párkrát vystřelil z g20 gen3, přičemž mi bylo poskytnuto střelivo, viz fotka dna nábojnice níže.
Po střelbě jsem si schoval jednu nábojnici (hliník), na které jsem při pozdější prohlídce našel zajímavou věc - při výstřelu došlo na jednom místě v drážce nábojnice k drobnému průšlehu spalin. Při prohlídce jsem dále zjistil, že průšlehový otvor byl v době výstřelu na opačné straně nábojové komory, než je skluzavka. Usuzuji tak podle vydutí nábojnice, které je markantní na opačné straně, neždošlo k průšlehu, tedy v místech nejmenší podpory nábojnice. Na první pohled ne tak zřejmé a hezky ohraničené, jako u mosazných nábojnic.
Tahle nábojnice byla sebraná jako jediná a to namátkově, nicméně počítám, že ve větší či menší míře to bylo nejspíš na všech, jinak by to byla veliká náhoda. O použitých nábojích prakticky nic nevím, měly potombakovanou střelu a co mi řekl google, jedná se nejspíš o náboje pro terčovou střelbu o výkonu necelých 700J. Jestli to jsou teda tyto, krabičku jsem na předváděčce neviděl:
http://www.midwayusa.com/product/130136 ... tal-jacket
Proto se chci zeptat, jestli jste se s tím taky někdo setkal a pokud ano, tak jestli je to jen výsada hliníkových nábojnic? Chápu, že nejsou určeny pro přebíjení, ale po jednom použití tohle moc důvěru nebudí...díky.
EDIT:
Omlouvám se za drobnou mystifikaci, průšlehový otvor je vlevo. Otisk Zápalníku je přece daný, teď jsem si toho všimnul

.
[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]
[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]