LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Zbraň: 3 kusy

Re: LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Příspěvek od Carloss » sob 26.7.2014, 18:12

Tak tohle musím "zneužít". Ono totiž neznamená, že Tvůj postup kadění je ten nejlepší. Oni lidi pak vynalezli bidet a ještě později ty automatický mísy, který i ten zadek nejen umejou, ale ještě usušej, ošetřej a navoněj. Je jasný, že zdaleka ne každej na to má finance, nebo prostory. Leč už dávno není pravdou, že utírání zadku papírem je to jediné, správné a nejlepší řešení, který člověk vymyslel. :-D Omlouvám se za OT...
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Zbraň: G 19

Příspěvek od mara82 » sob 26.7.2014, 18:17

Aneb kazda spravna konverzace stejne skonci u sukani, nebo u srani....:-)

Příspěvek od AREYOU » sob 26.7.2014, 18:21

Carloss
já ale netvrdím, že je můj postup nejlepší já tvrdím, že je nejlepší pro mě :huh: .

mara82
:lol: jj tos trefil...hovna musí být.

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » sob 26.7.2014, 18:32

Mara82 :thumbsup:

AY: Mno.. to si právě nemyslím. Asi by Ti to lépe vysvětlil kdokoli, kdo se zabývá hygienou. ;-) Já to teda nejsem a ani ten bidet nemám... ale rozhodně netvrdím, že to, jak to dělám je to nejlepší, ba dokonce ani pro mě... Řekněme.. je to nejdostupnější.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od polucias » sob 26.7.2014, 20:15

mara82 píše:Jasně, máš správnej přístup, k těmhle věcem sis nějak došel, funguje ti to, věříš tomu, tak to děláš, zároveň ale myslím, že o těch věcech i přemýšlíš a možná konfrontací s jinejma zdrojema se utvrzuješ v tom, že seš na cestě, co ti vyhovuje a dává ti logiku. Zrovna ta kontrola zbraně je i věc, se kterou, kdyby mi člověk přišel na výcvik, tak bych ho to nepřeučoval, dal bych mu k tomu akorát nějaký informace a pokud by si vyhodnotil, že v tom bude pokračovat, dělal by to smysluplně a fungovalo mu to, tak ok, žádný problém. Naopak, pokud by mi přišel třeba člověk, co by měl zafixovaný zakleknutí jako automatickou reakci na závadu, nebo přebití, tak bych ho začal hned překopávat, protože to je prostě objektivně špatně a je to cesta do pekla.
je to tak ale tú cestu mi ukázalo práve ICS a tak ako som sa to naučil tak som to začal učiť aj ostatných a vidím, že dosahujú veľmi dobré výsledky aj v krátkom čase čo sa týka sebavedomia a zručnosti ako takej, samozrejme nesedí takýto prístup každému, je to normálna vec a ja to rešpektujem

s tou kontrolou to mám tak isto ako Richard, na to aby som ešte stíhal rozlišovať kedy ju robiť a nerobiť je lepšie robiť ju furt aj keď to človeka zvádza nerobiť to, jednak je to jednoduchšie a jednak už som párkrát bol prekvapený, že tam ta závada je a pritom tomu nič nenasvedčovalo, proste blbuzdorné riešenie,

len na také drobné objasnenie - aby to niekoho nepomýlilo, v ICS aspoň mi neučíme bezmyšlienkovité zakľakávanie pri prebíjaní , je to len základná metóda ako to bezpečne naučiť aj úplných začiatočníkov, vždy spomenieme, že všetko je závislé na situácií a môže aj nemusí to byť vhodné
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

Zbraň: Glock 17, Glock 26

Příspěvek od hermenet » ned 27.7.2014, 9:40

Pánové, tento akční seriál hltám s napětím denodenně. Dosud jsem nepřispíval, protože se přece nebudu motat do věcí, kterým nerozumím, ale nyní musím:
Když člověk má třeba hemorhoidy a nemá bidet, tak je optimální postup: vykadit, utřít zadek, dát kalhoty na půl žerdi, jít do koupelny, osprchovat zadek a namastit mastí, pak teprve natáhnout kalhoty (a třikrát zkontrolovat zapnutej poklopec – nejlépe trojím potažením).
Já osobně jsem stoupencem školy, která učí kontrolovat zapnutej poklopec před každým přesunem do nové pozice.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od polucias » ned 27.7.2014, 13:56

Teraz si to zabil :-D
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

cmk

Příspěvek od cmk » pon 28.7.2014, 9:05

Tak ted jsem to pochopil...
Me se naopak občas stane, ze se "nezapnu u krku" a tohle to vysvětluje :-)
:oha:
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od mara82 » pon 28.7.2014, 18:51

Chlapci, z toho, co tady píšete, je cítit přesně ten omezující dogmatizmus, kdy máte najetý postupy ještě z dob latrín, kde to určitě fungovalo velice dobře, jenže proto výše píšu o vývoji jako o pozitivním procesu, protože dneska máme většinou doma porcelánový hajzly a pokud nemáte najetou po spláchnutí ještě kontrolu, že ste nezanechali na tom bílém porcelánu vaši hnědou stopu, tak pokud sdílíte domácnost s dámou, tak je to cesta do pekla! Je dobrý sledovat moderní trendy, občas zkouknout nějaký DVD apod., prostě nebejt zamrzlej na 100 let starej postupech, život je vývoj!

Příspěvek od AREYOU » pon 28.7.2014, 20:27

mara82
hele DVD sem netahej to ti nic nedá chce si to zaplatit INSTRUKTORA nejlépe z USA nebo IL, ale to se tady už fakt bavíme o hovnech?!
:lol: :P

Okay tak, aby to mělo trochu úroveň co si všeobecně myslíte o odhazování prázdných zásobníků na zem? Viděl jsem někde na DVD myslím, že Suarez to byl kde se tvrdilo, že to je hloupost neb zásobník je součást zbraně a že určitě nezahazovat?
Mě to docela smysl dává pokud se budeme bavit o globálním kolapsu, blackoutu atp....co vy na to?

Příspěvek od mara82 » pon 28.7.2014, 20:40

Je to jednoduchý, je to zas otázka priorit, když budu řešit nutnou obranu na ulici a budu přebíjet, tak mě ten prázdnej kus plastu vůbec nezajímá a nebudu s ním ztrácet čas, protože mi v tu chvíli je a v průběhu a po dořešení sitace bude úplně k ničemu. Když budu někde vyjetej 14 dní ze základny a budu mít za sebou Tatru s 50k nábojema, tak si ho klidně to toho odhazováku dám, protože ho zas můžu použít/doplnit, pokud na to ovšem budu mít čas, když budu někde v blbý pozici a budu potřebovat po přebití rychle fungovat, tak se asi nebudu zdržovat s nějakým kusem plastu...

Příspěvek od AREYOU » pon 28.7.2014, 20:51

...jj jasný já právě myslel nějaký blackout atp.

Příspěvek od mara82 » pon 28.7.2014, 20:58

Však jo, buď tě najdou mrtvýho s rukou a prázdným zásobníkem v kapse, nebo budeš živej a budeš mít možnost ten chybějící zásobník někde sehnat :-)

Příspěvek od AREYOU » pon 28.7.2014, 21:05

:lol: tos mě pobavil s rukou a zásobníkem v kapse rozstřílenej na maděru :-)...myslel jsem, že se tady strhne filozofická debata na to téma a tys to takhle utnul :-)...tak něco jiného k probrání,...kromě hoven :-)?!

VIP člen

Zbraň: G17, SW Shield, M4

Příspěvek od dali » pon 28.7.2014, 22:09

Když jsme u těch zásobníků: nosíte puškový "koulema ke koulím" jako pistolový nebo obráceně?

cmk

Příspěvek od cmk » pon 28.7.2014, 23:16

K tem zasobnikum (odhazovani) nebylo vic co dodat ;-)...
Diskuze se mohla strhnout leda nad tim, jestli "poustet na zem" nebo "odhazovat na zem" a vsem uz je asi jasny, ze oboji ma sve pro a proti, ale tady by se to zvrhlo ve valku argumentu pro a odmitani proti.

Jinak ja nosim kulema dozadu i pistolovy... A je to z jednoho protyho duvodu - me to tak vyhovuje, i kdyz 99% lidi to dela jinak... Resp. pojem nosim je relativni standardne mam u sebe 1 zasobnik ve zbrani... Poradne otestovany, nikdy ne moc stary...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: Glock

Příspěvek od zdenek.charvat » úte 29.7.2014, 12:22

Zdarec střelci,

nejde se nepřidat :)

Myslím, že netřeba se představovat, ale pro případ..., zkrátím to odkazem http://www.hardtask.eu/cz/o-nas/instruk ... k-charvat/

Za svou kariéru jsem se účastnil několika izraelských kurzů, jak taktiky, tak střelby. Pro Izraelce jsem mnohokrát pracoval, většinou jako CP operátor. Obecně je uznávám především pro boj proti terorismu a v tomhle směru jim fandím.

K samotné izraelské střelbě, taktéž instruktorům ... z mého vlastního pohledu mi vždy na kurzech přišlo, že největší důraz je kladen na agresivitu a dynamiku podání, a to i za cenu zbytečných pohybů. Obvykle jsem si to spojoval s jakým si smyslem pro konzervativnost, kdy prostě ti zaťatí instruktoři neradi něco mění, když to funguje desítky let. Ale stejně jako třeba s novými leteckými materiály, kdy jsme začínali na papíru a dřevu a dnes se bavíme o kompozitech a slitinách berylia, i ta střelba se vyvíjí. Kdokoliv se tomu brání, jde jen sám proti sobě. Naštěstí střelba se dá vždy velmi dobře změřit... tedy ... tady je cíl, tady čas, tady cvičení a ukaž se.

Dovolím si říct, že velmi objektivně mi náboj mimo komoru nezrychlí první trefenou ránu do cíle, nezrychlí mi to ani zvednutí loktu nad hlavu a ani puštění zbraně a jaké si zastínění slunce, takové to přihlášení se. Dokonce mi ani to "kibadači" nepřijde lidsky přirozené. Proto se mi líbí vycházet z lidské anatomie a schopností, které vychází z denního života. Co mají ti Izraelci fajn, že dbají na tu dynamiku a stoprocentnost, ale bohužel to někdy zkazí nucením dodržování zbytečných pohybů. Já sám jsem vždy učil a stále učím lidi co nejkratší, nejladnější a co nejméně složité pohyby.

Ale nemějte strach, ta izraelská je ještě super, když ji porovnám z britskou armádní a nebo některými prvky té francouzské nové :)

Z.

Příspěvek od AREYOU » úte 29.7.2014, 16:05

dali
já osobně si pistolové skládám střelou dopředu, u pušky záleží jak u které u AR15 střelou dopředu u Sa58 střelou dozadu.

zdenek.charvat
mohu se zeptat co bylo myšleno těma zbytečnejma pohybama? Já osobně nosím In a natahuji u těla takže se k tomu nevyjádřím možná kluci, ale postoj "kibadači" :-) mě docela vyhovuje sice ho nedělám tak moc prdelou k zemi, ale něco tak na půl. Jaký je pro tebe ideální postoj pokud možno lze popsat?
Jinak určitě si neodpustím se zeptat na tvůj názor na DRILLY.CZ (tedy "soutěžní" srovnání lidí co prošli nějakým kurzem) je něco co bys nám vytknul nebo poradil...díky.

Zbraň: Glock

Příspěvek od zdenek.charvat » úte 29.7.2014, 19:08

Já už to před dávnem viděl, přišlo mi to jako fajn trénink, ale je to už hodně pro pokročilé střelce. Nicméně pěkně reálné. Řekněme jednou za čas to samé zařadit do výcviku jednotky není vůbec od věci. Jako závod bych se asi trochu bál, protože jsem sám závodů pořádal mnoho a na mnohých byl a úroveň je jako křivka BP, tedy špička i dno. Na to musí pořadatel dbát bohužel.

Co se týče universálního postoje, mohl by to být takový, ve kterém se dokážu poprat, dokážu vystřelit z každé ruční, i těžší, zbraně, obvykle do něj padnu, když do mě někdo nechtěně strčí v tramvaji nebo o mě zavadí, bude to ten, ve kterém skončím při nějakém doběhnutí a HLAVNĚ ten, který mi dovolí bez větší změny těžiště nebo pohybu navíc pohyb do všech stran, což to kibadači není :)

Příspěvek od AREYOU » úte 29.7.2014, 19:35

Díky za pozitivní slova to od člověka tvého ražení potěší, my se soustředíme na lidi co prošli kurzama a nebo na lidi z OS a pokročilé nadšence...nikdy jsme neměli ambice být pro širokou střeleckou veřejnost (ve vší úctě s lidma co si myslí, že dokončením ZP je jejich vzdělávání ukončeno nechceme pracovat...nikam se s nima nedá posunovat a drilly nejsou kurz). Kdyby to bylo na mě tak by každý kdo by chtěl ZP musel projít nějakým kurzem a mít minimum ze sebeobrany neb jedno bez druhého není moc v rovnováze.

Tvůj popisovaný postoj tak nějak vykresluje mě jak stojím :-) tedy postoj podobný boxerskému ovšem přední noha není tak vystrčena vpřed, mírně pokrčená kolena a těžiště zhruba pod hrudníkem (viz foto), v sobotu jsme zrovna o tomto vedli polemiku s klukem co má instruktorský kurz Aegis a on sám je thai boxér, ano někomu kdo bude mít průpravu v boxu, thai boxu atp. je postoj AMIDA trochu proti srsti neb je zvyklej chodit do boxerského, ale všechno má své a myslím si, že každý by si to měl pak napasovat jak mu to sedí.....škoda, že si o tom nemůžeme popovídat z očí do očí na střelnici mám rád tyto diskuze člověk se furt něco učí.
Přílohy

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz