Svitilny - jake pouzivate vy?

Debaty o různém příslušenství k pistolím GLOCK

Re: Svitilny - jake pouzivate vy?

Příspěvek od Glockmaniak » pát 13.2.2015, 18:55

Já jsem na ní dosáhl. Škoda že už svítilnu ani G19 nemám. Poslal bych foto. Na APL jsem neslyšel moc chválu, ale vím to jen z doslechu. Osobně jsem jí nikdy nezkoušel, tak nemohu za sebe říct žádné stanovisko.
Meč a kříž tělo jedno jest.
Moje zbraně: GLOCK 17 3.gen. osazený TLR-1 HL, CZ 75, SA vz.58

Příspěvek od Levit » pát 13.2.2015, 20:19

Quirinus: kde jsi jí prosimtě kupoval.

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » úte 17.2.2015, 19:22

Tak si sypu popel na hlavu, teďka jsem tu našel ještě k té TLR3 výměný uchycení, a dá se to dát tak aby to bylo k dosahu :) takže tím se mění úplně situace a doporučuju i pro glocka :)
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od Quirinus » úte 17.2.2015, 21:06

Já kupoval APL použitý od někoho na fóru, o to víc potěšilo, ze výrobce vyměnil za úplně nový.

Ale prodává ho např. s-gear a zrovna dnes jsem zahlédl inzerát na strelectvi.cz

Příspěvek od tslaby » pon 02.3.2015, 22:19

Ahoj, zajímalo by mě, jak moc praktické a užitečné je využití podvěsné taktické svítilny na montážní lištu na pistoli, když ji chci používat na sportovní střelbu. Sportem uvažuji okresní soutěže ve stylu KVZ, pak LOS a IPSC? Nejedná se o zbraň pro denní nošení.

cmk

Příspěvek od cmk » úte 03.3.2015, 16:26

Na závodech, které jsou strilene v noci (Cekanice listopad, prosinec, leden) nebo při zhasnutych svetlech na skryte strelnici (Otrokovice) je to obecne vyhoda.
Proste neresis věc navíc. Kam míříš, tam svitis - strilis téměř stejne jako bez svetla..

Dost teoreticky by mohla byt vyhoda i v tezsi zbrani a tudíž nizsim zdvihu, na druhou stranu se to trochu hur drzi, takze v tomhle ohledu tam moc vyhod nevidim.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od tslaby » úte 03.3.2015, 16:39

Takze pokud na LOS jezdim pouze rekreacne parkrat do roka, tak je to pro me asi zbytecna investice. Diky

Příspěvek od Int1m1thy » úte 03.3.2015, 21:13

kup si radsni normalni svitilnu na vsedni pouzivani ;)
G17gen4

Příspěvek od tslaby » úte 03.3.2015, 21:47

Jo to bude asi lepsi. Ptal jsem se z duvodu nakupu zbrane a zda ma cenu cekat na model s railem. Ted uz vim ze nema. Diky tedy za pomoc.

Příspěvek od Harmitsch » stř 04.3.2015, 9:35

pokud to nepospíchá, klidně bych počkal na model s railem. Nikdy nevíš, kdy v budoucnu změníš názor a koupíš podvěsnou baterku, nebo povolí lasery apod :) (jasně, můžeš pistoli prodat a koupit novou)
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba.
Roland Deschain z Gileadu

Příspěvek od tslaby » stř 04.3.2015, 9:52

No pokud by se naskytla dobrá nabídka na model s railem, tak ji určitě upřednostním. Jedná se mi o ten Sig P226, na nový totiž finančně nedosáhnu, tak to budu případně řešit komisními kousky, pokud se pro něj rozhodnu. Tímto díky za rady.

Jinak ještě malý OT: osobně nevidím moc přínos laseru pro sportovní střelbu. A využití ve dne na venkovní střelnici (což je 95% mích návštěv) je taky nulové).

tom

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od tom » pon 16.3.2015, 20:49

No ono taky záleží jestli startuješ s nasazenou svítilnou, nebo sundanou. Na jednom závodě byl start se sundanou a než se mi podařilo jí potmě nasadit, tak měli všichni dávno odstříleno. :D
Nikdy není tak blbě, aby nemohlo bejt hůř.

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » úte 17.3.2015, 9:51

No protože jsi strašně pomalej :mrgreen:
Ono LOS s baterkou je super věc, ale pokud jsem na ně jezdíval, nesnažil jsem se o umístění. Soupeřit se zbraněmi se svítilnou na railu nelze. Všimněte si skutečnosti, že se svítilny na rail začaly u lidí objevovat až poté, co v Čekanicích začali dělat noční střelby. Vznikla tím i dost nevole mezi střílejícími "bez" a "s". Já to neřeším, střílení ve tmě je super i s obyčejnou svítilnou. Svítilna na railu se mi líbí. Taková Inforce APL na railu je fakt super. Ještě že na G26 nemám rail :mrgreen:
...zbraně, mám zbraně

Příspěvek od kuba » úte 17.3.2015, 10:16

hv: ale tak na to je jednoduchá pomoc :) prostě se tam ten rail udělá. pak se použije svítilna od viridianu a je to :)
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » úte 17.3.2015, 14:53

Kubo díky, ale bez svítilny se opravdu obejdu, tedy bez té na zbrani. Jinak používám Nitecore NDI jako Satanáš a musím potvrdit, že z 99,99 % ji používám úplně k jiným věcem než je střílení a to jedno promile zvládne taky :)
...zbraně, mám zbraně

cmk

Příspěvek od cmk » úte 17.3.2015, 17:09

Takhle - co si budeme povídat - v realu ta baterka na pistoli dost pravdepodobne zustane navzdy zhasnuta, pokud ji clovek nerozsviti pri treninku ci pri zavodu.
Takze se nabízí na první pohled zaver: "baterka na zbrani je vlastne zbytecna"...

Ale řekl bych, ze to není tak uplne pravda... Vyhoda baterky na zbrani je, ze tam proste porad je... Ze když clovek zapomene tu, kterou v realu nejak uzije, tak při trose snahy muze tu z ty zbrane sundat a nouzove ji pouzit místo nejake kapesni...

Ze se ta baterka obecne na reálnou obranu patrne nevyuzije, to je pravda, nicmene - kdyz uz, tak by se sakra hodila a je lepsi ji tam mit nez na pomezi cerveneho a cerneho rezimu hledat po kapsach jeste baterku

A pokud s tim chce nekdo zavodit, je ta baterka na zbrani zcela legalni a smysluplna vyhoda.

Každý, necht si ucini zaver sam :-)

Dokud bude jedine reseni na G26 Viridian za 4 a neco tisice, tak mi to za to nestoji... Hold si proste pockam, az bude něco, co je stejne velky jako Viridian, stoji to min a sviti to vic...
A na zavody v MPi mam beztak P11 s railem a levnou baterkou od Odeonu upravenou tak, aby na tom držela.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Příspěvek od kuba » stř 18.3.2015, 7:22

tak já v kapse běžně nosím taky k podvěsný svítilně i jednu do ruky :)

ale two is one, one is none :)

pistoli se světlem když je potřeba vytahnu do sekundy, svitilnu z kapsy už bohužel tak rychle ne. a vzhledem k tomu že i světlo je zbraň :) plus ta na zbrani svítí podstatně víc takže o to je to větší "zbraň".

ale každý svého štěstí strůjce, ale říkat, že podvěsná svítilna je zbytečnost je také špatně. Já třeba i u té pistole ji doufám nikdy nepoužiju a i tak je to v 99,99999999% nosím zbytečně, stejně jako tady ostatní a hle všichni ji nosí, tak proč ne i se světlem. při ceně vystříleného střeliva, vybavení ostatního atd to zas tak velká položka není.

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » stř 18.3.2015, 9:38

určitě dvě stívilny, jednu za zbraň a druhou do kapsy..!!

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » stř 18.3.2015, 10:47

Čím více svítilen tím více Červenáček :)
Neměl jsem v úmyslu polemizovat o smysluplnosti svítilny na zbrani. Svůj smysl rozhodně má. Já jsem smířen s tím, že mám světlo jen v kapse a zbraň jen jednu, vlastně dvě, pokud se počítá kudla v kapse. Jsem přesvědčen o tom, že tato kombinace pokryje všechny myslitelné situace se kterými přicházím do styku. Proto se bez podvěsné svítilny obejdu a nikomu ji nezávidím ani při soutěžích. HAWK :wink:
...zbraně, mám zbraně

cmk

Příspěvek od cmk » stř 18.3.2015, 11:16

john.hawk píše:určitě dvě stívilny, jednu za zbraň a druhou do kapsy..!!
Urcite jo... A prave proto, když clovek jednu zapomene, ma k dispozici druhou :-)

Zpět na „Příslušenství“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz