Střelec na Frýdecko-Místecku zabil dědečka a vnučku, její ma
Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.
Stepan: Nejčastější příčinou smrtelných dopravních nehod je nepřiměřená rychlost. Tedy především podcenění vlastních schopností. Jakou má tohle souvislost s násilím ve hrách?
Naposledy upravil(a) maja dne pát 08.11.2013, 17:54, celkem upraveno 1 x.
Re: Střelec na Frýdecko-Místecku zabil dědečka a vnučku, jej
Aha, takže 2000 mrtvých na silnicích ročně problém nepředstavují, ale 10 zastřelených ročně ano? Jasně, a navíc 30 letý učitel s manželkou byl závislý na počitačových hrách a měl problémy odlišit hru a realitu. Tak a teď ještě tu o Karkulce a můžeme jít spát.Stepan píše:To je jenom jeden ze symptomů selhávající společnosti a systému spravedlnosti, žádný problém s umíráním na silnicích sám o sobě neexistuje. Agresivní chování lidí včetně takových strašných projevů jako vystřílení celé rodiny je jen důsledek toho, jak se agresivita dnes všeobecně prezentuje v médiích i počítačových hrách a stává se normální a běžnou.
Exot fóra
Ne, to je neopatrnost a nedostatek odpovědnosti a kašlání na cizí lidi.maja píše:Stepan: Nejčastější příčinou smrtelných dopravních nehod je nepřiměřená rychlost. Tedy především podcenění vlastních schopností.
Žádnou. Proč? V příspěvku jsem měl dvě nesouvisející části - příklady toho, že problémy nejsou izolované, asi jsem je zapomněl zřetelně oddělit.maja píše: Jakou má tohle souvislost s násilím v hrách?
Stepan: Takže máme řešení. Zakážeme násilí ve hrách i v médiích a ono najednou přestane existovat. A všichni se budeme mít báječně. Žij si dál v té své představě a doufám, že tě nikdy nic zlého nepotká.
(offtopic) No zajimalo by mne jake pocitacove hry hrali lidi co se ucastnili 100 lete valky a co jim zrovna davali v televizi .....
Lajte mi lhu-li
Než se tu vzájemně postřílíme..
Už si někdo položil jednoduchou otázku proč si ti blbečci chodí střílet lidi především do tzv. gun-free zón?Cože?

Už si někdo položil jednoduchou otázku proč si ti blbečci chodí střílet lidi především do tzv. gun-free zón?Cože?
Já jsem v podstatě mírumilovný 
Ano, tuto otázku jsem si zodpověděl už dávno.

Ano, tuto otázku jsem si zodpověděl už dávno.
No možná jsme si ji zodpověděli stejně.
Můj skromný názor je ten,že tito psychopaté jsou v jádru maximální zbabělci ,kteří by se v tváří tvář vyrovnanému odporu zhroutili a přitom pokakali a počůrali.
Proto jediným lékem na takové jedince je plně ozbrojená společnost
EDIT:získání ZP by mohlo být součástí třeba maturity.Jako volitelný předmět místo matematiky apod.
Můj skromný názor je ten,že tito psychopaté jsou v jádru maximální zbabělci ,kteří by se v tváří tvář vyrovnanému odporu zhroutili a přitom pokakali a počůrali.
Proto jediným lékem na takové jedince je plně ozbrojená společnost

EDIT:získání ZP by mohlo být součástí třeba maturity.Jako volitelný předmět místo matematiky apod.

Zbraň: P01
Tak je fakt, ze zbranova kultura tady je na dost mizerne urovni. A sam se k tomu ponizene hlasim, ze ze zbrani ktere neznam povetsinou nevystrelim a ze bych jich znal mraky si taky neodvazuju tvrdit.
Tuhle jsem dostal treba do tlapek poprve skorpa evo a nebyl jsem schopny to radne natahnout, stydel jsem se jako malej kluk chyceny na hruskach a volal o help.
Dokonce jsem tam poslal dva naboje za sebou do komory nebo co, cele jsem to beznadejne zasekl. A to se rekna vojenska = blbovzdorna zbran.
Tuhle jsem dostal treba do tlapek poprve skorpa evo a nebyl jsem schopny to radne natahnout, stydel jsem se jako malej kluk chyceny na hruskach a volal o help.
Dokonce jsem tam poslal dva naboje za sebou do komory nebo co, cele jsem to beznadejne zasekl. A to se rekna vojenska = blbovzdorna zbran.

Kurde, tady to ale fičí, si musím naskočit na vlnu !!!!
Jediný kdo dokáže zastavit magora s zbraní je dobrej chlap/žena s zbraní.. nic víc nic míň..
Dostupná zbraň a dostupný pořádný výcvik s bezpečných a efektivním zacházením s zbraní do každé rodiny..
PS: Nikdy to nebude 0 ( nikdo neumře ) je to stejné jako např. s sebevrahy, jsou zde linky bezpečí, SOS, krizová centra no prostě mrtě institucí, telefonů nonstop služeben, ale stejně se furt někdo sám vlastním rozhodnutím zabije..určitě se počet zmenšil, ale statistická 0 je prostě nesmysl a mýtus..

Jediný kdo dokáže zastavit magora s zbraní je dobrej chlap/žena s zbraní.. nic víc nic míň..
Dostupná zbraň a dostupný pořádný výcvik s bezpečných a efektivním zacházením s zbraní do každé rodiny..

PS: Nikdy to nebude 0 ( nikdo neumře ) je to stejné jako např. s sebevrahy, jsou zde linky bezpečí, SOS, krizová centra no prostě mrtě institucí, telefonů nonstop služeben, ale stejně se furt někdo sám vlastním rozhodnutím zabije..určitě se počet zmenšil, ale statistická 0 je prostě nesmysl a mýtus..
Zdejší fórum,a i jiná fóra o zbraních pouze čtu,a nezapojuji se do debat....ale co si tady čtu (Pitt,Štěpán,...) to mě už dělá špatně od žaludku:(. Jedna z prvních věcí (možná úplně první) kterou vzal člověk do ruky byla zbraň.Člověk měl ještě holou prdel,a žil v jeskyni,a už měl zbraň.Od počátku věků se taky lidi mezi sebou vraždili.A s tím nikdo nic neudělá.Pořád budou mezi námi lidé,kteří budou chtít vraždit a ubližovat,a pořád se jim ostatní budou chtít bránit.A tudíž se budou lidi neustále ozbrojovat.Dělají to tak už statisíce let.Přestalo se v Americe chlastat když byla prohibice?Ne,přesunulo se vše z legálu do ilegálu,mafie vydělala majlant,stát utřel nos,ale pilo se dál.Se zbraněma je to stejné.Furt se bude chlastat,furt se bude střílet,souložit,...a zákazy nic neřeší.Kdo bude chtít vraždit,vezme do ruky zbraň,a kdo se bude chtít bránit,vezme si ji taky.Je fajn,že existuje něco jako je zbrojní průkaz,a jistá omezení a předpisy jak ho získat,ale ruku na srdce...to není kvůli omezení počtu zbraní,nebo počtu ozbrojených lidí.A už vůbec to není o omezení počtu vražd a jiných násilných činů.To všechno tu je a bude bez ohledu na jakýkoliv zákaz. Pokud chce někdo vraždit,a vraždí...očividně ho nezajímá že vraždit je zakázáno,a nebude ho tudíž zajímat ani jakýkoliv zákaz ozbrojit se na to.To není o zbraních,ale o lidech,ale to každý rozumně uvažující člověk na tomto fóru ví.(kromě Pitta,Štěpána a podobných exotů).A pokud někdo namítá,že se dnes vraždí více než před 20-30lety,...
1) nemyslím si,že to je pravda
2) když jsem chodil do školy,byli na světě 4.miliardy lidí,dnes jich je 7.miliard.Je logické,že se děje "víc věcí" než dřív
Mimochodem zbrojní průkaz vlastním od roku 1994,a střelných zbraní mám už "jen" 18ks. (jsem tedy přesně 2x tak nebezpečnej než střelec z Raškovic??? Tak to potěš koště:) )
Vrátím-li se tedy k tématu "střelec z raškovic" stala se tam tragédie,vyšinutý magor zabil dva,možná tři lidi,ale to se bohužel stává.Škoda,že ten děda neměl na věšáku flintu,a nesmáznul toho debila hned jak vkročil do dveří.Před časem pozabíjel ten mladej Američan (tuším že se jmenuje Dahlgreen či tak nějak) 4.lidi nožem,ale nikde jsem se nedozvěděl kolik nožů bylo v oné nešťastné domácnosti v kuchyni k dispozici.Určitě jich tam bylo víc,ale proč by někdo takový detail řešil,že?Kolik jich bylo,k čemu má někdo v kuchyni víc jak jeden,nebo dva nože,...Tak proč někdo řeší kolik měl střelec v této tragédii zbraní k čemu je měl,...O to přeci vůbec,ale naprosto vůbec nejde.
1) nemyslím si,že to je pravda
2) když jsem chodil do školy,byli na světě 4.miliardy lidí,dnes jich je 7.miliard.Je logické,že se děje "víc věcí" než dřív

Mimochodem zbrojní průkaz vlastním od roku 1994,a střelných zbraní mám už "jen" 18ks. (jsem tedy přesně 2x tak nebezpečnej než střelec z Raškovic??? Tak to potěš koště:) )
Vrátím-li se tedy k tématu "střelec z raškovic" stala se tam tragédie,vyšinutý magor zabil dva,možná tři lidi,ale to se bohužel stává.Škoda,že ten děda neměl na věšáku flintu,a nesmáznul toho debila hned jak vkročil do dveří.Před časem pozabíjel ten mladej Američan (tuším že se jmenuje Dahlgreen či tak nějak) 4.lidi nožem,ale nikde jsem se nedozvěděl kolik nožů bylo v oné nešťastné domácnosti v kuchyni k dispozici.Určitě jich tam bylo víc,ale proč by někdo takový detail řešil,že?Kolik jich bylo,k čemu má někdo v kuchyni víc jak jeden,nebo dva nože,...Tak proč někdo řeší kolik měl střelec v této tragédii zbraní k čemu je měl,...O to přeci vůbec,ale naprosto vůbec nejde.
UZI-TAZI:dobře že jsi vystoupil ze stínu
npc051:hehe nápodobně..proto platí: čím víc zbraní máš,tím víc jich umíš ovládat
john.hawk:je poznat profesionální pohled na věc

npc051:hehe nápodobně..proto platí: čím víc zbraní máš,tím víc jich umíš ovládat

john.hawk:je poznat profesionální pohled na věc

Exot fóra
Vy tady nečtete a nemyslíte. Pařez tady opakuje, že by se z používání zbraní mělo maturovat, i když jsem to napsal o stránku dřív já, UZI-TAZI nejenom nečte a bere si mě do pusy a připisuje mi věci, které jsou v rozporu s tím, co jsem napsal, ale taky nemyslí a ignoruje fakta, například, že se chlastá v různých zemích různě intenzivně s různými následky, popírá tady princip učení, pomocí něhož se sám naučil psát, atd.
Jenže Pařez to pravděpodobně myslí jinak než ty 
A když ti tak vadí, co si tady lidi myslí (teda vlastně nemyslí), proč to vlastně čteš?

A když ti tak vadí, co si tady lidi myslí (teda vlastně nemyslí), proč to vlastně čteš?
Maja:ano,zde je mé oficiální stanovisko
Stepan: ano,opravdu si myslím,že zacházení se zbraní a příprava na ZP by měla být součástí středoškolského vzdělání.Pokud máš na to stejný názor tak jsem rád,že mám spojence
UZI vyjádřil svůj názor,který se sice nemusí někomu líbit či zamlouvat (stejně jako moje,nebo Tvoje názory),ale je jeho nezpochybnitelným právem ba dokonce povinností tento názor vyjevit,aby mohl být konfrontován s názory ostatních zde jsoucích individuí

Stepan: ano,opravdu si myslím,že zacházení se zbraní a příprava na ZP by měla být součástí středoškolského vzdělání.Pokud máš na to stejný názor tak jsem rád,že mám spojence

UZI vyjádřil svůj názor,který se sice nemusí někomu líbit či zamlouvat (stejně jako moje,nebo Tvoje názory),ale je jeho nezpochybnitelným právem ba dokonce povinností tento názor vyjevit,aby mohl být konfrontován s názory ostatních zde jsoucích individuí

Štěpáne v rozporu úplně se vším je to co tu píšeš ty.
A když by se měly nějak omezovat zbraně,tak bych začal u joudú co dostaly na zbraňovejch forech BAN
A když by se měly nějak omezovat zbraně,tak bych začal u joudú co dostaly na zbraňovejch forech BAN

Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning
Jj a ještě zakážeme jezdit rychle a nebudou nehody.... OH WAIT !maja píše:Stepan: Takže máme řešení. Zakážeme násilí ve hrách i v médiích a ono najednou přestane existovat. A všichni se budeme mít báječně. Žij si dál v té své představě a doufám, že tě nikdy nic zlého nepotká.

Almighty 6mm
At uz mate, kdokoli, na Pitta nahled jaky chcete (jemu samotnemu je to vcelku volne, alespon jak ho trochuUZI-TAZI píše:...Pokud chce někdo vraždit,a vraždí...očividně ho nezajímá že vraždit je zakázáno,a nebude ho tudíž zajímat ani jakýkoliv zákaz ozbrojit se na to.To není o zbraních,ale o lidech,ale to každý rozumně uvažující člověk na tomto fóru ví.(kromě Pitta,Štěpána a podobných exotů)...

Kdo Pitta zna (alespon trochu) vi, ze toto nejsou slova odpirace zbrani, ale spise slova cloveka, ktery ma utvoreny nazor nikoli z jednoho zivotniho nakopnuti.
Pokud budete argumentovat tim, ze nekdo je slaby pro fight, nesoutezivy typ pro strelecke zavody, pohodlny pro pravidelne zvysovani kondice a neni ochoten si pripustit fakt, ze tim ohrozuje hlavne sebe sama, pak mate presne toho, kdo zbran kupuje k zcela jinemu duvodu, nez k sebeobrane (ale k falesnemu pocitu bezpeci). Sberatele, sportovni strelci, myslivecka obec, to je jina kategorie, tech se toto netyka.
Proc jako idioti neustale doporucujeme nejen strelecke kurzy, kurzy sebeobrany, krav magu, LOS (ma velky potencial nejen kvuli strelbe tzv obranne, ale i kvuli lidem okolo!!)? Proc? Proto aby nekteri napsali, ze zbran prece muze mit kazdy a kazdy ma pravo se branit?. Svata pravda. A proto by mel delat vse proto, aby se pripadne ubranil. Nikoli si jen MYSLET, ze az na to prijde, ze proste "tak vytasim zelezo a smahnu ho, debila, heeej". Taky mam strach z amateru, bo profici jsou citelni

Hawk:
Opet s tebou plne souhlasim. Jsem rad, ze to opakujes vzdy, kdy je to nutne. Ti spravni vi a konaji. Snad nam osud, a my sami, nedovoli, abychom selhali, az na nas ukaze. Radeji jsem tady o BS nepsal, at se zase nedozvim, ze te propaguju vrchem spodem

Bože, z tohodle tématu je fakt totální žumpa výkřiků bez argumentů.
Vzdávám to, asi jsem taky levičák nebo co.
Pokud se tady řeší, že deset zbraní (nebo jiná "správná míra") už je moc; že psychotesty - nehledě na náklady a nefunkčnost - by třeba jeden život někdy možná mohly zachránit; že je třeba krom současné legislativy udělat další administrativní a finanční překážku v řádu desetitisíců pro získávání zbraní, že kdybychom měli důvodné obavy a bydleli ve špatné čtvrti, že bychom na to měli...
OMG - proč tady ještě jsem?!
Jooo, protože cítím potřebu argumentovat, že to je blbost!
...Ale to už jsem udělal.
Jdu si přečíst program Svobodných, asi jsou to vlastně komunisti, protože musím být taky levičák. Nechci se Bigglese dotknout, ale asi máme na zdejší téma stejný názor.
Pro pitta to možná znamená, že jsme homosexuální...? Odpovídalo by to způsobu diskuse.
Fakt na tohle nemám ani nervy, ani trpělivost.
(Jsem tím pádem potenciální šílenec? Prosil bych EMO rozbor, ten se tady asi jedině dočtu.)
Vzdávám to, asi jsem taky levičák nebo co.

Pokud se tady řeší, že deset zbraní (nebo jiná "správná míra") už je moc; že psychotesty - nehledě na náklady a nefunkčnost - by třeba jeden život někdy možná mohly zachránit; že je třeba krom současné legislativy udělat další administrativní a finanční překážku v řádu desetitisíců pro získávání zbraní, že kdybychom měli důvodné obavy a bydleli ve špatné čtvrti, že bychom na to měli...
OMG - proč tady ještě jsem?!

Jooo, protože cítím potřebu argumentovat, že to je blbost!
...Ale to už jsem udělal.
Jdu si přečíst program Svobodných, asi jsou to vlastně komunisti, protože musím být taky levičák. Nechci se Bigglese dotknout, ale asi máme na zdejší téma stejný názor.
Pro pitta to možná znamená, že jsme homosexuální...? Odpovídalo by to způsobu diskuse.
Fakt na tohle nemám ani nervy, ani trpělivost.
(Jsem tím pádem potenciální šílenec? Prosil bych EMO rozbor, ten se tady asi jedině dočtu.)
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --
-- Si vis pacem, para bellum --
reddog: Ty vždycky přijdeš a rozčísneš to. Ona je vždycky lepší debata z očí do očí než nějaké fórum, které dodává pocit anonymity.
A já si zase zalezu pod svůj kámen a budu opečovávat svého Glocka. Že se vůbec do těch debat pouštím
A já si zase zalezu pod svůj kámen a budu opečovávat svého Glocka. Že se vůbec do těch debat pouštím