Někdejší člen policejní zásahové jednotky dostal podmínku

Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.

Re: Někdejší člen policejní zásahové jednotky dostal podmínk

Příspěvek od trubkin » stř 01.12.2010, 18:09

NO neresi jestli byl utok jakkoli vyprovokovanej nebo ne. Jde o to ze i kdyz by byl Garry na kasi a na psa zval je ze mala kocka, tak porad nezavdal duvod k brutalnimu utoku na svoji osobu a nechapu o cem se polemizuje protoze kazdej ma pravo branit svuj zivot a zdravi a to i ozralej clovek.
Vy delate jakoby opilec nemel pravo na zivot. Svedek obzaloby (manzelka) nekolikrat menil svoji verzi stejne jako syn kdezto garry ne, jak manzelka tak syn vypovidali v rozporu se znaleckejma posudkama a dokonce v rozporu mezi sebou.
Garry by mel bejt potrestanej za to ze pozil a zaroven byl ozbrojenej, ale to co se stalo pak chapu a schvaluju (to ze pri tom umrel clovek je smutny alemel si rozmyslet nasledky svoji agrese)

cmk

Příspěvek od cmk » stř 01.12.2010, 18:13

Lze s Tebou obecne souhlasit az na jednu vec - proti vyprovokovanemu utoku nelze pouzit NO.
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od Biggles » stř 01.12.2010, 21:48

No nikdo neupírá právo bránit se i pod vlivem. Nicméně je k diskuzi jestli tenhle případ byl obranou (byť pod vlivem) či nikoli. Soud dospěl k názoru, že nikoli. A to je i věc o které mluvím, že co se zdá člověku s pozměněným vnímáním jako NO, jí ani zdaleka být nemusí. Platí stejné mantinely pro střízlivého i pod vlivem a je nasnadě, že opilý se do nich nevejde poměrně jednodušeji, viz můj (přibarvený) příklad na minulé straně.
A i jinak se mýlíš, proti vyprovokovanému útoku se NEJEDNÁ o NO, pokud tedy tvoje teze o obraně vychází z opaku, tedy NO je to "ať se děje, co se děje", tak se tvé rozmrzelosti nedivím. Nicméně to je mimo právní rámec. A tedy trestným činem a kruh se uzavírá.......nikoli NO, ale prachsprostý smáznutí protistrany. Bez ohledu na množství chlastu v žíle.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » čtv 02.12.2010, 16:57

Faktem je, ze v tom dopisu ministrovi spravedlnosti je dost veci, ktere soud posoudil jinak, nez by si treba strelec a jeho sympatizanti predstavovali a nektere nemusi byt vyslovene koser.

V kazdem pripade me osobne vadi to, ze kdyz jsme se tu konkretne Garyho ptali, at dolozi nejake scany nebo cokoliv jineho, byli jsme odmitnuti. Tak tedy nevim, ale kdyz se budu preci "prat za pravdu", tak vylozim veskere karty na stul.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Zbraň: Glock

Příspěvek od panvrabec » pát 03.12.2010, 0:22

trubkin píše:NO neresi jestli byl utok jakkoli vyprovokovanej nebo ne. Jde o to ze i kdyz by byl Garry na kasi a na psa zval je ze mala kocka, tak porad nezavdal duvod k brutalnimu utoku na svoji osobu a nechapu o cem se polemizuje protoze kazdej ma pravo branit svuj zivot a zdravi a to i ozralej clovek.
Vy delate jakoby opilec nemel pravo na zivot. ...
No tak si zkus představit, jak by to na ulicích vypadalo, kdyby to bylo podle tebe..všichni co mají ZP by mohli každého svévolně urážet a slovně napadat, či provokovat až na hranici přijatelnosti a běda, jak by protistrana něco zkusila, nebo jim nedejbože chtěla dát facku. Já se někdy fakt nestačím divit, co tu z některých plyne :shock:

Zbraň: CZ vz. 27

Příspěvek od Anderson » pát 03.12.2010, 1:28

ad vyprovokování útoku: celé tohle téma jsem pročetl za dva dny takže mám v paměti věci které už někomu možná vypadli, nechce se mě to teď hledat ale na začátku bylo myslím zmíněno svědkyní i svědkem že k žádné slovní potyčce nedošlo, což vylučuje některé "pohádky" (dle mě) které jsou zde prezentovány o tom že byl garym útok vyprovokován

jinak by mě zajímalo kolik měl v době útoku postižený (zastřelený) promile, jak bylo zmíněno byl také pod vlivem, u soudu padlo něco o tom že jednal v NO a gary tím pádem v NO jednat nemohl, hmm pro mě docela zajímavé že se například nevzalo v potaz to množství alkoholu a že mohlo dojít k špatnému vyhodnocení i z druhé strany, co když poškozený viděl za plotem ufona který mu chce sežrat psa a tak se rozhodl s ním zkoncovat? přijde mě že většina lidí to bere strašně jednostranně a černobíle, samozřejmě že gary neměl mít u sebe v podnapilém stavu zbraň to je jasné a s tím souhlasím, ale ty další věci jsou pro mě nejasný, třeba jak můžou zaručit že oba svědci vypovídali skutečně pravdivě? jsou to příbuzní poškozeného a tak nevěřím tomu že mohou poskytnout objektivníé svědectví

VIP člen

Příspěvek od S474N » pát 03.12.2010, 8:20

Anderson: ja to co si napsal beru, ovsem ty si pro zmenu precti muj posledni odstavec. Pokud budu sam vedet, ze jsem v pravu, tak se budu prat a davat o tom svetu najevo a ne, ze vyhlasim embargo *4*.

Obrázek

Příspěvek od Anderson » pát 03.12.2010, 13:30

ano v tom musím souhlasit že to nezveřejnění asi byla trochu chyba ale zase když se to veme z druhý strany, když by si gary něco přikrášlil a neřikal jak to bylo tak myslíš že by se odvolával když dostal dva roky podmíněne? to by musel bejt podle mě hodně blbej aby tohle udělal pokud by za to mohl on

Příspěvek od Biggles » sob 04.12.2010, 14:50

A nebo si byl hodně jistej, že když je cajt, tak mu nikdo nic nemůže..........třeba....... Já tam nebyl a nehodlám ani zjišťovat, kde je skutečně pravda. Už jen proto, že to při internetové diskuzi ani není dost dobře možné. Nicméně soudů proběhlo poměrně dost, k dokazování zřejmě došlo a dopadlo to, tak jak dopadlo. Od Garryho jsme se dozvěděli, že si šel popovídat s pejskem, od jeho příznivců, že to nebylo úplně v pořádku, ale desítka je za smáznutí moc a od soudu, že to byla vražda..............takže kolik nicků ještě vznikne k dalším spekulacím?
edit: K té objektivitě svědků: Jakpak si člověk může být jistý objektivitou střílejícího? Je zainteresovaný ještě víc než příbuzní......takže co na to on? Svědci? Jan Tleskač?

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » sob 04.12.2010, 15:32

Ano nerikam ze to bylo uplne vporadku, treba proto ze pil, ale jak jsem rikal to se ma snad projednavat jako uplne jiny pripad.

dejme tomu ze pujde nekdo z hospody, bude si zpivat po ceste, pribehne chlapek ze psem a zacne ho rezat, rvat ze ho zabije, pes ho pritom bude kousat. jedna ten co ho mlati v NO?
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od Biggles » sob 04.12.2010, 15:50

Dejme tomu, že po upozornění na faleš svýho zpěvu, dotyčného pošle do hajzlu a v opilosti mu připomene, že je policajt, tak ať si políbí šos nebo ho zpacifikujou kámoši v uniformách a při tom do přítomného strčí........pokud pak dostane přes držku, tak kromě toho, že to vcelku chápu, taky nemůže tahat krochnu, protože NO není přípustná proti vyprovokovanýmu útoku..........

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Kmoch Vladimír » sob 04.12.2010, 16:35

Anderson:Blbej Gary rozhodně není!Právě naopak!Jenže pokud dostal podmínku,tak mu nezbývá než uhradit "finanční nároky"rodiny!!Což při NO by nemusel.Proto to odvolání s nadějí na beztrestnost a osvobození se tak od finančního narovnání s "rodinou".Ovšem teď ho čeká výkon trestu 10ti roků a ještě navrch to finanční "narovnání".
Co se týká toho navýšení trestu na 10 roků,je to stále jen v rozmezí § 360 Tz -Opilství,odst.1,s tr.sazbou od 3 do 10 let.Takže to překvalifikováno asi nebylo.Byla změněna asi jen sazba, v rámci téhož § 360.Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

Příspěvek od kuba » sob 04.12.2010, 18:02

ted uz si tu ovsem vymejslis pohadky ktery taky nejsou nicim podlozeny :wink:

podle toho jak to popisuje gery tak dotycny vybehnul, srazil ho nazem, zadny varovani atd, podle toho ze gery zjevne nestihnul ani zareagovat a vratit mu ji(usuzuju z toho ze jiny zraneni nez ty strelny nemel (otlaky na krku nejak neumim zaradit jak by se stali) bych rekl ze je celkem dost pravdepodobny. Tak uz nemel jinou moznost jak se z toho dostat.

pokud by geryho umlatil, bral bys to jako nutnou obranu? jestli ano tak je to fajn, kazdyho ozralu muzes beztrestne zmlatit jak chces, no nevim me se takovy scenar moc nelibi.
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...

Příspěvek od Biggles » sob 04.12.2010, 20:53

Vymejšlím si to samý co ty........pozpěvujícího si pitomu.
A ke Garrymu. Opětovně musím zopakovat, že neznám všechna fakta. Nicméně silně pochybuju, že je zná i on sám (viz podnapilost), natož ty. A nebo lže, případně obojí........což je koneckonců legitimní způsob obhajoby. Takže můžeme zůstat u fabulací (jakéhokoli příběhu) a nebo se na to vykašleme, protože jediný, kdo měl právo rozhodnout, tak již učinil.
2 K.V.:Vrchní soud skutek překvalifikoval na vraždu. Opilství je, podle mne, jen "vedlejší efekt". A pokud soud dojde k tak významné změně, tak si myslím, že zřejmě k tomu měl nějaký důvod.
A ještě k tomu vymejšlení. Co kdybych si zahrál na pohádkáře?
A máme tu dvě pohádky děti.
Začneme prvním příběhem.
Byl nebyl, žil nežil jeden hodný policista. Tento milý, všemi oblibený pán se občas rád napil. A nebylo to jen čisté vody. A tak si jednou zašel na pár piv a panáků čehosi dobrého do jednoho restauračního zařízení. Nepil moc, jen tak ke dvou promilím. Cestou domu si všiml za plotem jednoho domku pěkně stavěného psa. A protože pan policista měl pejsky rád, zvláště rotvajlery, kterýž to byl za plotem, tak přidřepl a jal se k psíkovi promlouvat. A jak si tak s milým psem hovoří, tak se z dveří domku vyřítil úplně rozčílený a zlý majitel domu i psa. Vůbec nenechal našeho milého policistu promluvit a hned ho mocným úderem, kterým mu vyrazil dva zuby, poslal k zemi. Tady je tady nutné říci, že tento trhan byl strašně opilý, agresivní a chudáka muže zákona napadl jen tak bez varování. Pravda je, že přes svojí opilost byl stále schopen našeho policistu zneškodnit (a to prosím i přes velké schopnosti našeho ochránce pořádku) a dále na zemi tlouci. K útoku vlastníka domku se přidal i ten pes, možná veden poslušností k pánu, možná jen vrozenou krvelačností, ale s děsivými následky oděrek na levé ruce. V tu chvíli bleskla hlavou našeho chrabrého policisty myšlenka na záchranu. Ano, jeho věrný přítel GLOCK. Ten jediný ho zachrání. A tak stále mlácen a kousán rozhodně tasí. Po první ráně útok neustává a tak statečný policista dostřeluje majitele domu a pro jistou ještě usmrcuje psa. Uff, konečně má za sebou tu hrůzu nočních okamžiků a může se ze země zvednout. Vrávorajíc se přidržuje plotu a hledá mobilní telefon..................
A druhý příběh:
Člověk vobčas tak zachlastá, sem tam si i k tomu vezme krochnu. Takovej je život. Blbý je, když se to nějak zašmodrchá.
A tak tu máme jednoho vylitýho človíčka, vracejícího se z tahu domů. Zcela předvídatelně se mu po množství vypitých tekutin chce vysypat "písek". Tu za plotem zaštěká pes. Človíček má nějakou špatnou náladu, tak ho okřikne, snad i klackem po něm mrští. Co čert nechtěl, pes není ustrašený kokršpaněl, ale dobře rostlej rotvajler, takže svoje území hájí ještě hlasitěji. To nemohl neslyšet majitel přilehlé nemovitosti, trpící nespavostí. A onen majitel, protože není úplné ořezávátko i jedná. Vyběhne a křičí:" Co tu děláš vobejdo, mazej vod mýho psa!" To se ovšem hrdinovi našeho příběhu líbí pramálo: "Na koho řveš šmejde? Zavolej si toho čokla, kdo ho má poslouchat!" I majitel domu lehce zbrunátní a začne vyhrožovat příslušníkem, který by mohl zjednat pořádek. To nebyl ovšem zcela dobrý nápad. Náš opilec se jen suše zasměje: "Jen si to zkus pitomče, JÁ jsem policajt, takže když sem někdo přijede, tak dojebe tebe!" To už chudák rozespalý muž nevydrží a z vrátek odstrčí nabubřelého opilce. V tom se seběhne potyčka. Padne rána, hned další, oba se ocitnou občas na zemi. Pes vidíc, jak je jeho pán v klinči, mu přiběhne na pomoc. Situace hrdiny našeho příběhu se stává potupnou a dosti bolestivou. V tom ho popadne myšlenka na svojí zbraň. Ano, to je ono, jen jí vytáhnout. Přece ho nějakej pitomec nebude mlátit jen proto, že si na něj otevřel hubu, zvlášť, když von je ten, kterej představuje zákon. A tak tasí..............celkem zazněly tři výstřely.............
A to je vše milé děti............ Dobrou noc..............
Naposledy upravil(a) Biggles dne ned 05.12.2010, 14:27, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od kuba » sob 04.12.2010, 21:05

no ani jsem to necetl, to moje neni pohadkareni, ale to jak to bude vypadat kdyz by nekdo sel a treba si zpival, je to stejny prohresek (ruseni nocniho klidu) podle tebe na ruseni nocniho klidu se muze odpovidat tak ze do cloveka budes na zemi busit atd, podle me to neni moc adekvatni to je vse, furt se tu ohanis tim ze k pripadu neznas vsechna fakta, tak pokud chces neco tady k tomu psat, nechces si je zjistit? aspon treba procist tady cely forum, precist rozsudek a ten dopis co je k tomu napsanej?

ty rikas ze soud rozhodnul a tne ma 100% pravdu, no k tomu uz snad nemam co rict, o tom si muze obrazek udelat kazdy sam.

VIP člen

Příspěvek od S474N » sob 04.12.2010, 21:32

kuba: neuraz se, ale sam to stavis do roviny "kdyby" a na druhou stranu nerespektujes ani jine prispevatele a celou "diskuzi" srazis pouze "to tvoje jsem ani necetl".

Takze pokud je cilem, aby sis tu doslova vyblil svou pohadku a furt ji opakoval jako zasekla deska, bez ohledu na ostatni lidi a jejich nazory, tak si to uz udelal a muzes jit zase o dum dal.

Obrázek

Příspěvek od kuba » sob 04.12.2010, 23:22

nekde bude neco spatne protoze tak jak to pises ty, to citim i ja :)

nicmene, to co sem necetl jsem myslel tou dlouhou pohadku, rekl bych ze jsem zustal v nekterych castech trosku nepochopen.
to s rovinou "kdyby" vetsinou jsem se snazil podotknout jak by to vypada kdyz se to trosku jinak podda, ale vpodstate to vystihuje to stejne (viz treba moje pozpevovani na ulici).
to ze na vyprovokovany utok nelze pouzit nutna obrana, to je samozrejme (pak by to vypadalo tak ze kdo vyhraje, jednal v nutne obrane vdusledku) ale slo mi o to jestli opravdu pan co zemrel jednal v NO?

Příspěvek od Anderson » sob 04.12.2010, 23:59

a opět bych chtěl připomenout to co už si asi dost lidí nepamatuju ale padlo to na začátku, jestli pro vás jsou oděrky zranění který se musí šít tak OK, pro mě to teda moc malá oděrka není, chtělo by to osvěžit si některá věci co zde padli na začátku

VIP člen

Příspěvek od S474N » ned 05.12.2010, 10:32

Anderson+kuba: panove, vas nahled na vec je pouze dalsi "pohadkou" (cti moznou variantou). Stejne tak se cela vec mohla odehrat tak, jak napsal Biggles - tzn. hlasky o tom, jak je on sam policajt a jak ho srovna apod. Pro me jsou vsechny tyto varianty mozne i pravdepodobne.

Obrázek

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Kmoch Vladimír » ned 05.12.2010, 11:15

To Biggles:V květnu 2009 se konaly Olomoucké právnické dny,O novém trestním zákoníku.JUDR.Jiří Jelínek.CSc ve svém příspěvku s názvem "K pojmu trestného činu v novém trestním zákoníku"na str.30 uvádí k § 360Tz toto.Cituji:Jednání podle § 360 tr.zákona totiž může být přečinem,zločinem,dokonce i zvlášť závažným zločinem,v závislosti na tom,jaký"jinak trestný čin"byl v nepříčetnosti pachatelem spáchán ... viz věta za středníkem v § 360 odst.1 tr.zák.a § 14 tr.zákona."Další věta,cituji:Podle naší úpravy při zohlednění vysoké horní hranice trestní sazby však bude trestní odpovědnost pachatele ve skutečnosti závislá na tom,jaký čin jinak trestný ve stavu nepříčetnosti spáchal.Konec citace.Takže,pokud by se soudilo podle tohoto § 360 Tz.,potom za vraždu,by připadala v úvahu sazba 10ti let,tedy za zvlášť závažný zločin!Nevylučuji však i odsouzení podle § 141 Zabití.Zde je trest.sazba v 1 odst.také 3 až 10 let.Chtělo by to vidět rozsudky!Zdravím.
V nouzi poznáš -Jericho FB!

Zpět na „Sledované případy“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz