Policie - zkušenosti, názory,...

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Zbraň: GLOCK

Re: Policie - zkušenosti, názory,...

Příspěvek od Ondísek » čtv 05.9.2013, 22:18

Na 112 je lokalizace ihned (to je jediná výhoda 112), avšak tam nemají patřičné zkušenosti. Info posléze po vytěžení předávají dál a to je problém. Na 158 je policista a ví na co se má ptát, co má zjištovat atd..Já jezdím linku 158 v Praze a mohu říct, že tísňová volání z linky 112 jsou nejhorší. Chodí od nic nesmyly, je to zmatené, základní informace cyhbí, no prostě hrůza. Nedělám si legraci, např. předali, že má někde hořet, ale ten dotyčný na 112 se ani nezeptal co hoří.. :D
Lokalizace na 158 je na vyžádání od operátora po souhlasu Policejního prezidia, takže na to zapomeň. To se používá akorát, když je někdo pohřešovaný atd..
Prostě volat na 158 a říct maximum informací. 112 používat, pokud jste někde v pustině. Ono taky nebuďte naivní..i kdyby PČR předali přesné souřadnice, stejně k Vám pojede hlídka, která je většinou vybavená pouze mapou. Navigace si kupují policisté za své.

Shi

Příspěvek od Shi » čtv 05.9.2013, 23:22

Číslo pozemku v katastrální mapě taky operátorka neocenila, jenomže jak jinak chcete uvést "adresu", když v lokalitě nejsou ulice. GPS příjmač mi do hlavy ještě nevoperovali. Fakt, že ani souřadnice GPS nejsou zrovna výhrou, je opravdu uklidňující.

Hlavně, že Pecina chce více policistů, když nemají na vybavení ani pro ty stávající. Navíc člověk by čekal, že fungující lokalizace při hovoru na tísňovou linku je v 21. století samozřejmost, ale tady aby si člověk k mobilu ještě přibalil signální pistoli ...

Příspěvek od Ondísek » pát 06.9.2013, 11:46

V Praze jde třeba také uvést číslo sloupu veřejného osvětlení.

Příspěvek od cover72 » pon 09.9.2013, 14:18

Takže kdybych jen vytočil policii v kapse a nic neřekl, tak to položí a nikdo "preventivně" nepřijede, jako v amerických filmech, jo?

No, co se dá dělat.

Mimochodem, s pevnou linkou je to také tak, nebo když zavolám z pevné na 158, nic neříkám nebo to brzy položím, tak k domu tu hlídku pošlou, zaklepou na dveře a zeptají se, zda je vše OK?

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » pon 09.9.2013, 15:15

Ne, to by asi fakt nebyly ucelne vynalozene prostredky...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Shi

Příspěvek od Shi » pon 09.9.2013, 20:08

Já jsem si vyzkoušel, že není v mých silách hovořit s operátorem tísňové linky a současně si hlídat, aby se mi šmejd nedostal do zad. Měl jsem víc štěstí, než rozumu a tak po mě šmejd neskočil.

Pokud nefunguje řešení ve stylu vytočit 158 a čekat na příjezd hlídky díky lokalizaci, tak je mnohem bezpečnější telefon vůbec v kapse nehledat :mad:

Příspěvek od Ondísek » pon 09.9.2013, 22:18

Pevná linka pravděpodobně ano, mobil jde taky lokalizovat, ale musí to být schválené. Schvaluje se to v případě, kdy je důvodná obava, že je ten člověk ohrožen na životě. Alespoň já mám takové zkušenosti. Jinak je lepší se nepouštět do žádné velké akce. Z povzdálí pozorovat a volat. Dát kvalitní popis, sledovat a dávat kam ten pachatel utíká nebo alespoň jakým směrem. To potom hodně pomůže.

Příspěvek od Pařez » pon 23.9.2013, 20:13

Zdroj:D-FENS Weblog

Zážitek s Policií České republiky

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013092204

VIP člen

Příspěvek od reddog » pon 23.9.2013, 21:06

Tomu spisovateli doporucuji projit kurzem sebeobrany, tomu strelna zbran pomuze akorat do vezeni. Pokud tedy ten pribeh nebyl jen pro ilustraci.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » pon 23.9.2013, 21:41

V diskuzi se zmiňuje pepřák, je to velice nevhodná věc! Nejenom, že ho jeho použití může velice naštvat, ale taky ho může k přimět k vyměšování různých biologických materiálů různými způsoby, což je to poslední, co chceme v případě osoby podezřelé z toho, že je nakažená různými chorobami. Takové osoby se nechceme ani dotýkat ani jí střílet a přijít to styku s její krví. Dokonce s ní nechceme ani mluvit, aby na nás třeba neprskla. Takové osobě je nejlepší se zdaleka vyhnout.

Bohužel život v dnešní společnosti ssebou nese dodatečné náklady, které v případě vlastníka domu můžou být docela vysoké, například na stavbu funkčního plotu. Stěžovat si na vetřelce, který překročil půlmetrový dřevěný plůtek, mi připadá docela legrační.

Pokud si vetřelec chtěl jenom povídat, tak mi postup policie, která ho chtěla jenom vyhodit, nepřipadá ani tak moc skandální, jenom ta dojezdová doba nebyla v pořádku.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pon 23.9.2013, 22:46

Stepan: jasne, vsichni si poridime dvoumetrove ploty s ziletkovym dratem, idealne dvojitym a mezi tema dvema budou behat psi.

Tak a az si poprve zasunes a (nedejboze) spolu zacnete resit bydleni, tak zjistis, ze tva polovicka (ci spise tvuj polovic) o takovem nesmyslu ani nebude chtit slyset a skoncis u toho, ze jeste budes rad i za tech 50cm plotek, kterej budes moci ob rok brousit a lakovat. I kdyz v panelaku se te to tykat asi nebude.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od coltik » úte 24.9.2013, 0:48

S474N: tak já teda nevím, co po tobě chce tvoje družka/manželka, ale dokud nepochopí, že pořádný plot a pes je nutností, nepouštěl bych si jí k tělu :)

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » úte 24.9.2013, 4:30

No, neznám Satanovu družku osobně, ale...

Určitě to není takovej imbecil, aby běhala po městě vybavená igelitovou fólií proti prskání agresorů. Taky asi není úplně vymaštěná, aby si myslela, že pepřák je špatný, protože může útočníka naštvat. No a nejspíš nebude taky úplně mimo mísu, aby si myslela, že porušení domovní svobody za účelem povídání není tak úplně skandální - pokud má někdo nízký plot.

Ale to jsou jen domněnky, ani nevím, proč mě tyhle bohapusté kraviny napadly... :roll:
Asi, že je půl páté ráno, anebo tu něco napsal Štěpán.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » úte 24.9.2013, 7:43

coltik: a ty uz takovou mas? Ta musi mit asi zajimave zkusenosti z detstvi ci zivota. Mimochodem ma polovicka ma jak slzak, tak i vlastni zbran, ale obavam se, ze ani ja bych nechtel z pohledove prijezdove strany domu dvoumetrovej plot s ziletkovym dratem. Teda pokud bych nemel nejakej Southfork, idealne i s vlastnim vratnym, jako to ma treba ve fantazii Stepan *40*
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od coltik » úte 24.9.2013, 8:43

S474N: doufám, že to nebereš osobně, bylo to jenom takové neškodné rejpnutí :) Já takovou mám, teď jde jenom o to, na ten kb blok vydělat :) Žiletkový drát ani vrátného teda neplánuju :lol:

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » úte 24.9.2013, 8:44

Kamarádi, jsem rád, že se bavíte, ale stát u nastydlého kýchajícího nebo kašlajícího feťáka v tramvaji je prostě pitomost. Myslíte si něco jiného? Když na takovou osobu nastříkáte pepřák nebo slzňák, problém se podstatně zvětší. Mimochodem, žloutenka se dá chytnout i z potu nemocné osoby. Žloutenka se dá chytnout z jediné kapénky vlétnuvší do oka - zadržet dech nebo začít vydechovat, pokud před vámi nějaký podezřelý člověk kýchne, nestačí. Nevím, jestli vám to neuniklo, ale některé typy žloutenky se nedají léčit. AIDS se taky nedá léčit.

Jakým způsobem si ohradíte pozemek vypovídá o tom, jak moc si přejete nebo nepřejete nevítané návštěvníky na vašem pozemku. Nebo je to úplně jinak???

Příspěvek od coltik » úte 24.9.2013, 9:24

Tak já nevím, my máme celkem krakonošovo a když se to někomu nezdá, tak mu to náš pes vysvětlí. Horší je, že k nám nechodí už ani listonošky :)

Příspěvek od Stenny » úte 24.9.2013, 10:10

Štěpáne, jeden nejmenovaný dobrý známý má pozemek obehnaný drátěným plotem vysokým zhruba 170 cm. Lidi mu přes něj občas (tak třikrát, čtyřikrát do roka) lezli hledat na parcele houby - a nejsou to jeho kamarádi, jsou to prostě neznámí houbaři. A to je parcela, kde stojí evidentně obývaný dům! Tolik k hodnotě plotu.
Známý natáhl na vršku plotu ostnáč a prozatím má pokoj...

Shi

Příspěvek od Shi » úte 24.9.2013, 10:43

"Jakým způsobem si ohradíte pozemek vypovídá o tom, jak moc si přejete nebo nepřejete nevítané návštěvníky na vašem pozemku. Nebo je to úplně jinak???"

Stepan - já jsem plot měl, ukradli mi plot, kovové sloupky i kovovou bránu.

Beton se zatím nekrade, nicméně betonový plot je zeď a k té potřebuješ souhlas sousedů a nejspíš i stavebního úřadu. Získáš je ? Vyměníš výhled, estetiku, za falešný pocit bezpečí ? Zločincům vyhovuje, když na ně není vidět. Na to je vysoká neprůhledná zeď ideální.

Udělat hezkou vysokou betonovou zeď je docela fuška - potřebuješ geniálního architekta a hromadu peněz. Jednu hezkou vysokou betonovou zeď kolem domu už jsem dokonce i viděl.

Příspěvek od Řepa » úte 24.9.2013, 12:21

Kavkazačka a středoasijat mají jeden společný koníček.
A to je osvěta, že tady ( myšleno za plotem ) můžeš být jen se svolením pána. A to ještě kavkazačka hledá skulinu, kde by šlo do strachem klepající se návštěvy, která je tam se svolením pánečka, tu a tam něžně hryznout.

Zatím i mentálně zaostalý pán ze sousední vesnice pochopil, že "medvědi" za plotem by asi udělali "bebí"

Jsem celý den v práci, pozemek je velký a v okolí je dost nenechavců.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz