Střelec na Frýdecko-Místecku zabil dědečka a vnučku, její ma

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Re: Střelec na Frýdecko-Místecku zabil dědečka a vnučku, jej

Příspěvek od Biggles » pát 08.11.2013, 21:51

reddogu, tady nejde o zvyšování si schopností, což je bezpochyby správná činnost, byť si myslím, že není nutné se umět prát nebo bejt více než stokilovej uzlíček dojmů, abych se mohl bránit. Nicméně to by bylo na diskuzi z jiného soudku. V čem se shodnu s tvým příspěvkem v tomto směru je, že obrana střelnou zbraní je až poslední možnost............už jen pro vlastní pohodlí na pár dalších let po úspěšné obraně. V případě polemiky s pittem jde o zcela něco jiného. Jeho názor, že je potřeba omezit zbraně mezi občanstvem není pro mne (zvláště s jeho argumenty) ani za mák přijatelný. A ještě nepřijatelnější je omezení práva na obranu po zcela nesmyslné linii, tedy na základě majetku.
Soudruhu Starosto, na dotýkání nejspíš nedojde, ale stranickou linii je třeba držet :D .......minimálně v tom, že svobody každému dle jeho potřeb (abych se přidržel rudých žvástů) :D

MujGLOCK team

Zbraň: G17, G43, CZ858

Příspěvek od Jasik » pát 08.11.2013, 22:27

Odborník žasne, laik se diví, perzekuční orgán se raduje...

Pánové, jsme na stejné lodi, my, informovaní, kteří nemáme zbraně na zvýšení EGA a kompenzaci nedostatků nadělených nám "Matkou přírodou", ale pro které je to součást života, koníček, záliba a zároveň určitý závazek vůči sobě samým a svému okolí.
Osobně bych klidně souhlasil s určitým zpřísněním podmínek pro získání ZP a to např. podobnou formou jako jsou jízdy v autoškole, tak mít povinnost absolvovat určitý kurz "obranné" střelby a používání zbraně.
Ano, teď můžete namítat, že jízdy v autoškole jsou na hovno, dají se uplatit apod. Ale podobně je to i se získáním palné zbraně. Kdo jí chce mít legálně nebo nelegálně, obstará si jí.
Mít určité osvědčené instruktory, podobně jako jsou komisaři pro zkoušky na ZP, u kterých by následně nový majitel ZP (nebo žadatel o ZP skupiny E) a zbraně za účelem ochrany zdraví, života a majetku absolvovat základní kurz, mohl si uvědomit na co má a nebo jestli vůbec palnou zbraň bude nosit.
Není dobré se bránit názorům, že mezi legálními majiteli střelných zbraní nejsou kreténi, kteří si myslí, že jsou IN a COOL, když chodí s bouchačkou za páskem a když bude potřeba, klidně někoho smáznou (jak to napsal reddog). Ano, jsou, stejně jako mají zbraň desítky starých pánů myslivců, kteří sotva vidí na televizi, ale na hony si tu svou kozlici vezmou.. a pak mnohdy trefí úplně něco jiného než po čem měli střílet..
Psychotesty nic nevyřeší, čas od času se stane nějaký případ podobný tomu, o kterém je toto téma, na nás je chovat se tak, aby veřejnost neviděla šílence ve všech majitelích střelných zbraní - a po přečtení pár diskuzí zde by to klidně někoho napadnout mohlo..

A vadí mi, že se tu dohadují lidé, které osobně znám (bohužel se asi neznají oni navzájem) a vím o nich, že jsou na té správné, naší straně barikády, že to myslí stejně dobře.. Akorát si to musí vysvětlit asi opravdu osobně :-)

Příspěvek od UZI-TAZI » pát 08.11.2013, 22:44

Jak už jsem psal,moc se do zdejších debat nezapojuji,...Nechal jsem se vyprovokovat možná proto,že v Raškovicích žije část mých příbuzných,že sám vlastním po kokot zbraní,...a tak jsem měl pocit,že se mě ta událost tak nějak víc dotýká.Pitta ani Štěpána neznám,nemám čas číst vše co napsali,udělal jsem si názor z pár posledních příspěvků,a pokud se mýlím (u Štěpána si tím jistý nejsem),tak se tímto omlouvám:)
Rozčilujou mě na tom dvě věci:
1)pokud by ten šmejd vraždil nožem, motorovou pilou,semtexem,nebo kdyby je utloukl holýma rukama (a těžko by ho dokázal zastavit ten děda,babička,17.letá holka,nebo její matka),nikdo by neřešil tuto otázku střelných zbraní které použil,a už vůbec by neřešil zbraně které k tomu ani nepoužil.Byl by to prostě vraždící kripl,...nic víc-nic míň.Ať už ty vraždy spáchal z jakýhokoliv důvodu,zcela jistě to nebylo proto,že měl střelné zbraně.Nejdříve jeho chorý mozek našel důvod,a poté našel i způsob.Pokud by neměl střelnou zbraň,stejně by je zabil-tím jsem si jistý.Naopak pokud by někdo z té rodiny střelnou zbraň měl...zůstali by pravděpodobně naživu-tomu věřím.Takže otázka?...jsou zbraně špatné?...Jak v kterých rukách že???Jakékoliv zákonné omezování stáhne z "ulice" jen ty "hodné" zbraně,ty "zlé" tam zůstanou,ale tohle ví také každý kdo se o to trochu zajímá.A kdo se nezajímá,toho stejně nelze přesvědčit.(dělám tuhle zbytečnou práci 20.let)
2) ne každý má čas,chuť a peníze trénovat nějakou sebeobranu,lítat po posilovnách,...A tak si pořídí stř.zbraň,aby vyrovnal šance,aby byl schopen chránit sebe,svou rodinu,a pokud na to má koule,a věří (naivně)systému,i cizího člověka.Jsou lidé,kteří zbraně i násilí odmítají,a tací si řeknou "ještě že jsem se nepřipletl tomu sociopatickýmu střelci do rány.Ještě že jsem tam nebyl,..."A pak jsou tací,kteří by si moc přáli bez ohledu na to jak jsou silní,trénovaní,...být se svou "hodnou" zbraní tam někde...mezi vrahem a obětí.

Příspěvek od rotmistr » pát 08.11.2013, 23:02

UZI-TAZI: Tesat do kamene a pozlatit. Děkuju.
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris.

Zbraň: Alfa 641

Příspěvek od Beaver » pát 08.11.2013, 23:46

Jasik píše:...stejně jako mají zbraň desítky starých pánů myslivců, kteří sotva vidí na televizi, ale na hony si tu svou kozlici vezmou.. a pak mnohdy trefí úplně něco jiného než po čem měli střílet...
http://boleslavsky.denik.cz/zpravy_regi ... ancem.html
To jsi nečekal, že se tvoje slova potvrdí ještě ten samý den, že ? :lol:
Almighty 6mm

Příspěvek od rotmistr » sob 09.11.2013, 2:07

Zajímavý článek vyšel ve čtvrteční MF dnes. Okénka kolem textu a titulky byli značně bulvární, o to víc mě překvapilo pro běžnou střeleckou veřejnost až pozitivní vyznění textu. Ve zkratce:
a) sloupek vedle článku popisující zbraně:
- škorpion je zbraň ideální na skryté nošení
- nezjištěný revolver ráže .357 nebo .38 má devastační účinek
- vojenský samopal pro účinný dosah až 600 metrů
- pumpovací brokovnice jakou používá vězeňská stráž nebo zásahové jednotky

b)titulky:
- smí vůbec civilista vlastnit takový smrtící arzenál?

c)samotná stať článku
(Tady už to začíná být zajímave)
- ministerstvo vnitra si nemyslí, že by plošné zavádění psychotestů mělo smysl, systém není špatně nastavený a funguje
- oslovení experti považují pumpovací brokovnici a kosu za zbraně docela běžné a vhodné ke sportovním účelům
- úředník ministerstva si myslí, že by nebylo špatné, kdyby na psychotesty mohl žadatele o ZP poslat kromě lékaře i zkouškový komisař, pokud by mu bylo během zkoušky něco divného (zmatené chování a manipulace se zbraní například)
- podle ministerstva vnitra ozbrojených občanů a zbraní ve společnosti postupně ubývá

Zajímalo by mě, jestli článek psal jenom jeden člověk, nebo se o omáčku kolem s někým podělil. Jestli ten druhý případ, je škoda že to nenapsal celé sám.
Memento homo, quia pulvis es et in pulverem reverteris.

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » sob 09.11.2013, 3:53

UZI-TAZI - když už jsi se tedy rozhodl vstoupit do diskuze, mohl sis pořádně přečíst co předcházelo.
Navíc se dopouštíš jedné, v diskuzích velmi časté, chyby - kdy svou myšlenku vydáváš za něco, co by se prokazatelně stalo, ač to nemáš a ani nemůžeš mít nijak potvrzeno.
Píšeš: pokud by ten šmejd vraždil nožem, motorovou pilou,semtexem,nebo kdyby je utloukl holýma rukama (a těžko by ho dokázal zastavit ten děda,babička,17.letá holka,nebo její matka),nikdo by neřešil tuto otázku střelných zbraní které použil,a už vůbec by neřešil zbraně které k tomu ani nepoužil - všimneš si toho výrazu: pokud by? Podmiňovací způsob, co by kdyby - ale takhle se to nestalo, on ten šmejd nevraždil nožem...atd, ale vraždil legálně získanou pistolí, jednou z devíti zbraní, které doma měl.
A já třeba tvrdím, že kdyby ty zbraně doma neměl, k žádným vraždám nedošlo, protože zmáčknout spoušť je mnohem snazší, než někoho zapíchnout nožem, nebo umlátit tyčí (jak sis mohl přečíst o pár stránek zpátky, ale buď sis nepřečetl, nebo úmyslně nereaguješ).
Tvoji větu: Pokud by neměl střelnou zbraň,stejně by je zabil-tím jsem si jistý tedy považuji za čistě Tvou spekulaci a já naopak tvrdím: pokud by ten chlápek žádný kvér neměl, k žádným vraždám by nedošlo!!
Jak chceš dokázat, kdo z nás má pravdu?
Já si ten nárok neosobuji, ale Ty tady vystupuješ se "svatým rozhořčením", někdo už to přirovnal k lidem poblázněným vírou, stejně tak když se někomu byť jen náznakem sáhne na jeho "svaté právo" držet a nosit, zasloužil by si dle stupně rozhořčení místních "obránců víry" přinejmenším upálit.
V tomhle (v tom neuvěřitelném rozhořčení) vidím určitou labilitu určitých jedinců a tím více absence povinných psychotestů - jako držitel a každodenní nositel - lituji!!!

Na druhé straně zase musím poctivě říci, že souhlasím s Tvou další větou: Pokud by někdo z té rodiny střelnou zbraň měl...zůstali by pravděpodobně naživu-tomu věřím.
Sice souhlas, ale je to o odpovědnosti každého jednotlivého člena společnosti, těžko budeme kvéry všem nutit dle hesla: zbraň do každé rodiny.

Příspěvek od Biggles » sob 09.11.2013, 6:24

Je úsměvné, že někomu vytýkáš "chybu", které se sám velmi rád dopouštíš. Zde v diskuzi například ohledně funkčnosti psychotestů a jejich vlivů na počet tr. činů se legálními střelnými zbraněmi, potažmo míry ohrožení veřejnosti klesající s jejich zavedením. Pokud bys totiž měl data tvoji tezi potvrzující, nepochybuji, že bys je zveřejnil. Troufám si dokonce tvrdit, že UZI-TAZI svůj názor má alespoň částečně podložený neoddiskutovatelnou existencí tzv. "domácích zabíjaček", kde dovozuje pravděpodobný stav. Na rozdíl od tebe, který není schopný ani trefit zemi, kde by psychotesty něčemu pomohly či mohly pomoci, nemluvě o směšném názoru spojujícím nutnost psychotestů se stoupajícím množství zbraní vlastníka, kdy zcela opomíjíš fakt, že většina vražd se střelnou zbraní se odehrává se stisknutou jednou spouští.
A k závěru? Nikoho nehodlám nutit, aby si zbraň pořizoval. Svoboda je možnost volby. S možností volby jde také ruku v ruce odpovědnost za vlastní rozhodnutí. Až tohle pochopí větší část české společnosti, přestane hledat viníky všude okolo místo v sobě a nebude vyžadovat předpis na každou zhovadilost spolu s úředním glejtem...........bude nám všem rázem lépe, protože zvítězí zdravý rozum.

VIP člen

Příspěvek od reddog » sob 09.11.2013, 6:45

UZI-TAZI píše: 2) ne každý má čas,chuť a peníze trénovat nějakou sebeobranu,lítat po posilovnách,...A tak si pořídí stř.zbraň,aby vyrovnal šance,aby byl schopen chránit sebe,svou rodinu,a pokud na to má koule,a věří (naivně)systému,i cizího člověka.Jsou lidé,kteří zbraně i násilí odmítají,a tací si řeknou "ještě že jsem se nepřipletl tomu sociopatickýmu střelci do rány.Ještě že jsem tam nebyl,..."A pak jsou tací,kteří by si moc přáli bez ohledu na to jak jsou silní,trénovaní,...být se svou "hodnou" zbraní tam někde...mezi vrahem a obětí.
1) lide vsady ruzni ;-) a to je dobre, protoze to dokazuje, ze jsme lide. Ale neznam nikoho, kdo by chtel "...byt se svou "hodnou...mezi vrahem a obeti". Zato vim o mnohych, kteri se v duchu modli, aby "nezvadli" pokud se toto nekdy stane jim (dostat se do konfliktu, kdy doopravdy pujde o zivot a budou se musit rozhodnout, co udelat).
2) "ne kazdy ma chut...tak si poridi zbran.." - a trenovat strelbu a reseni moznych pruseru chodi? Budu se opakovat, ale pokud dotycny pujde osdtrilet svych 100ran mesicne, kdy se postavi do stavu se slovy "tak, ted se pohodlne postavit, ted natahnout, zamirit, bum, jejda v cernem, tak to si to dame jeste jednou" a mysli si, ze timto pripadnou situaci vyresi... No, tak ma pravdu. Situaci to jiste vyresi. Jak? No prave. Takze na kurz strelby nekam "ven" asi nepujde bo je to drahe a nema na to cas. Do posilovny nepujde bo nima moznosti, cas, penize (ruzne kombinace). Kolem baraku si zabehat nepujde bo na to nisu podminky. Pitomu hrazdu za ctyricet petek nikupi bo do futer ji neumi namontovac. Ta co uz? Ta to u mne divnosynek. Vlastne divnosynek s pistolu za opaskem a falesnyma dojmama z vlastnictvi.

Vzdy kdyz se modlim k Bohu, prosim jej, aby nedal ublizit mne a me rodine. Buh mi dal rozhreseni. Seznamil mne s lidmi, kteri mi ukazuji cestu vlastniho pokroku. Rady, instruktaze, podporu moralni i fyzickou, abych byl lepe pripraven, pokud nekdy ta blba situace k obrane mne a mych milovanych prijde. Je jen na mne, jak k tomu pristoupim. Je to i na vas.

Biggles:
Ty vis, ze si vzdy rad prectu tvoje prispevky a s drtivou vetsinou i souhlasim. Maji hlavu a patu a kdyz se zrovinka nepustis do prilisnych emoci ;-) , pak jsou i maximalne vyvazene. Pitt je v jadru dobry chlap. Presne ten, o ktereho se rad v boji opres protoze vis, ze te ve srackach nenecha. Je velka skoda, ze mu nejak nejde celou tu vec vysvetlit na sklo stejne, jako ji popsal a rozklicoval mne osobne (telefonicky, ale to je asi jedno). Nacelnik ma tady totiz opet jednou zasadni pravdu. Mnohe by se utribrilo pri diskuzi zocivoci. Hehe a aby si nekdo nedelal divnopredstavy a samodomneky, ja zastavam nazor, ze zbrane patri do ruky kazdemu, kdo ma pravo se branit. Stejne tak tvrdim, ze gavrmentu nejde o snizovani poctu zabitych/zavrazdenych lidi z rukou legalne drzenych, ale jen o utuzeni moci systemovym narizenim. A asi uz chapes, ze Pitt neni zastupcem gavrmentu. Ten to vidi ze sve pozice, kdy pri svych (muheheheheehehe) stox kilech a silene vysce umi rany stejne rozdavat, jako prijimat.

Vsechny diskutujici nikoli prosim ale zadam, aby si pred ostrejsim sdelenim predstavili ty na druhe strane skla. Pevne verim, ze se vsichni budeme osobne potkavat vice a vice a ze si budeme moci navzajem sve predstavy o zivote nalezite vysvetlovat (vozim v aute dost veci, bejzbolku klidanko pridam, muhehehehehe). Pro rypaly a latentni nasilniky, jakoz pro hatery negativisty a jinou sebranku - ta posledni veta v zavorce, to je ironie, ja spoustu veci nosim hlavne u sebe, muhehehehehehe. Ano, i toto byla ironie.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » sob 09.11.2013, 7:57

Tak nekolik stran jsem se drzel, ale uz taky napisu. Stokilovou hranici jsem teda taky prekrocil, nicmene dva metry nemam, stejne jako zavodne nedelam thajsky box a ani neaspiruji na instruktora v krav maga. Venuji se jinym vecem, ktere mi osobne davaji vetsi smysl, nez se nechat dobrovolne mlatit. Nevylucuji, ze to nekoho muze bavit a naopak mu drzim palce, ale stejne tak by dotycny mel "nechat zit ostatni". Chapu, ze je hloupe pul zivota venovat cviceni a zaroven si uvedomovat, ze staci padesatikilova barbinka s kverem, ktera smahem "maze rozdily". Asi by me to taky iritovalo, ale tak to proste je. Stejne jako je faktem to, ze se proste stavaji situace, jako je zminena v uvodnim prispevku. Bohuzel to tak je a lze urcite rici, ze s pravdepodobnosti blizici se jistote, by dotycny vrazdil tak jako tak. Nekteri zcela zjevne nechteji pochopit, ze zbran je pouhym prostredkem, ale to rozhodnuti vyslo odjinud. Pokud pro nektere neni toto v prijatelne mire rizika, tak by mne zajimalo, jak funguji v jinych strankach zivota, kde to riziko je radove (ano, RADOVE!) vyssi.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » sob 09.11.2013, 10:19

S474N píše:... je faktem to, ze se proste stavaji situace, jako je zminena v uvodnim prispevku. Bohuzel to tak je a lze urcite rici, ze s pravdepodobnosti blizici se jistote, by dotycny vrazdil tak jako tak. Nekteri zcela zjevne nechteji pochopit, ze zbran je pouhym prostredkem...
Palná zbraň je prostředkem k zabíjení s určitými vlastnostmi. Umožňuje účinně zabíjet zdálky bez přímého fyzického kontaktu s obětí nebo její blízkosti, tahle vzdálenost dělá zabíjení mnohem jednodušší (je to takové odosobněné zabíjení bez toho, aby pachatel viděl oběti zblízka do očí, aby měl na sobě jejich krev, atd), a za druhé umožňuje zabíjet s vynaložením minimálního fyzického úsilí. Je velký rozdíl někoho ubodat nožem nebo umlátit tyčí nebo jenom zdálky zamířit a pohnout jedním prstem. Tohle je ten hlavní důvod, proč se palné zbraně zvláštně regulují.

Když máme několik způsobů zabíjení, z nihž je jeden MNOHEM jednodušší z psychického i fyzického hlediska než ty ostatní a pachatel použil právě ten nejjednodušší, opravdu nemůžeme usoudit, že by použil i ty mnohem nepříjemnější a namáhavější způsoby. V tomhle konkrétním případě je skoro jisté, že by pachatel nezabíjel, kdyby neměl palné zbraně.

Když už jsem napsal tohle, musím zmínit i časté "domácí zabijačky" s použitím nože. Nejsou v rozporu s tím, co jsem psal, díky tomu, že palné zbraně jsou v běžné domácnosti mnohem méně dostupné než nože (navíc v domácnostech, kde k takových věcem dochází, žijí lidi, kteří by zbraň legálně s velkou pravděpodobností nemohli získat). Když je někdo psychopat (a navíc pod vlivem) zvyklý bodat lidi nožem, tak už na něj nějaké všeobecné principy neplatí.

Ale pokud pachatel masakru v Raškovicích nebyl pod vlivem a nebyl úplný šílenec, každá i docela malá překážka ho mohla od útoku odradit. Nejenom to, že by neměl palné zbraně, ale i jenom to, aby v domku měli normální funkční dveře a neotevřeli mu hned a podívali se nejdřív kukátkem a nepustili ho dovnitř. Dokonce si myslím, že tohle by zabránilo tragédii s mnohem větší pravděpodobností, než kdyby byla rodina uvnitř ozbrojená. Protože málokdo nosí i doma a je ve střehu i doma. Úplně ideální situace by byla, kdyby si ho hned nepustili dovnitř a byli ozbrojení, mohli se uvést do pohotovosti a kdyby se do domku začal dobývat oknem, už by na něj byli připravení.

Takže kdybych si měl sám pro sebe rekapitulovat příčiny tragédie podle toho, jak šly po sobě:

1) Naivita a neopatrnost obětí, když si pustili cizího člověka do domu.
2) Oběti se nebyli schopné účinně bránit, nebyly ozbrojené
3) Samotný vrah.

Samozřejmě vrah je ta hlavní příčina, ale v té časové posloupnosti je až třetí.

(přirozeně neznám přesné vztahy mezi všemi zúčastněnými, ale kdyby mi přišel k baráku člověk za vnučkou, tak bych se jí nejdřív zeptal, jestli se s ním chce bavit, nezávisle na tom, jak moc bych toho člověka znal nebo neznal)

Ať o tom uvažuju jak chci, pořád mi jako nejlepší řešení připadá co nejširší rozšíření zbraní mezi slušnými, odpovědnými, opatrnými a psychicky normálními lidmi, kteří namají problém s alkoholem nebo jinými látkami. Jestli je někdo blázen nebo se holt musí testovat, to se nedá nic dělat. A i kdyby testy prošel i blázen, ostatní by se o něj díky širokému rozšíření zbraní rychle postarali, kbyby se chystal něco provést nebo by něco prováděl.

Další poznámka: kdyby u nás fungovala spravedlnost a pravdu by se ÚČINNĚ TRESTALO, on by si i agresivní a nezodpovědnýčlověk sám dokázal dát dohromady, že by si pistoli neměl pořizovat, protože by mu hrozilo něco velice ošklivého, kdyby s ní provedl nějaký zločin. Anebo by s ní nic neprovedl, kdyby jí už měl. Všechno končí u toho, že tady nefunguje spravedlnost a ve skutečnosti se vůbec netrestá.

Příspěvek od Sailor » sob 09.11.2013, 10:37

Štěpáne ty se mi fakt zdáš.
Stepan píše:V tomhle konkrétním případě je skoro jisté, že by pachatel nezabíjel, kdyby neměl palné zbraně.
A na to si přišel jak?Je to jen tvoje spekulace a žvást.Ten střelec šel pravděpodobně jen po té slečně,ostatní to schytali pravděpodobně jenom protože tam byli.Kdyby neměl kvér,přejel by ji třeba autem,to je taky neosobní.Takže zakážeš řidičáky nebo jak?
Stepan píše:1) Naivita a neopatrnost obětí, když si pustili cizího člověka do domu.
Ale běž,ty cinto!Oni nikoho nikam nepouštěli,vlezl tam rozstříleným oknem.Znáš vůbec ten případ?
Takže když už máš rád to shrnování do bodú . .
1) Seš jouda
2) Nemáš ani ahnung o čem hovoříš
3) Díky tvému chování na zbraňovejch forech,kde si byl zabanován bys měl jít na psychotesty,páč ty bany asi kvůli něčemu byly viď?
4) Ber na vědomí co říkal třeba s474n nebo hawk,tohle se prostě stává a stávat bude,je to v lidské povaze(určitejch lidí) a nikdy prostě nebude 0 incidentú.
Naposledy upravil(a) Sailor dne sob 09.11.2013, 10:41, celkem upraveno 1 x.
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » sob 09.11.2013, 10:41

Sailore, i pokud jsem se dopustil nějaké nepřesnosti, to co jsem napsal dává pořád smysl.

Jinak tvůj projev je mimořádně neslušný a primitivní a je mi líto, že se na internetu musím potkávat s lidmi, s kterými by mě to v normálním životě ani nenapadlo.

Nevím, jestli jsi schopný to pochopit, ale ono nestačí něco nazvat žvástem, pokud s tím nesouhlasíš. Ono je to takové o něco komplikovanější, ale nebudu ztrácet čas s vysvětlováním.

Příspěvek od Sailor » sob 09.11.2013, 10:47

Stepan:
Ty se ale dopouštíš nepřesností furt . .
V mém příspěvku sem to nazval žvástem a hned zatím sem vysvětlil proč tomu tak je,všiml sis toho?
Nazval sem tě joudou,nic víc,nemyslím že by muj projev byl vulgární,když tak to popiš lépe,co se ti nezdá.
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » sob 09.11.2013, 10:56

Že takové věci se stávají a stávaly a stávat budou je pravda, bohužel dnes se k takovým lidem chováme dost divným způsobem a (podle mě) je vůbec netrestáme a navíc násilné chování široce propagujeme v médiích.

Příspěvek od Sailor » sob 09.11.2013, 11:10

Stepan píše:Že takové věci se stávají a stávaly a stávat budou je pravda
No vidíš,že dokážeš hovořit i rozumně . .
Stepan píše:bohužel dnes se k takovým lidem chováme dost divným způsobem a (podle mě) je vůbec netrestáme
Jakto,že ne?Já sem přesvědčen,že maník dostane 20 let možná doživotní flastr
Stepan píše: násilné chování široce propagujeme v médiích.
Tak se nekoukej na TV a do novin a násilí přestane existovat :D

Příspěvek od jajirka » sob 09.11.2013, 11:17

Chvílemi mi přijde, že tu někdo má velmi reálnou představu o tom, že zachraňuje svět a je tak geniální, že mu obyčejní lidé nemohou rozumět. Tak sám vede spravedlivý boj za spravedlnost a kdyby mohl létat, nazýval by se Supermanem, takhle je jen Odpadlík...

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » sob 09.11.2013, 15:13

Biggles - máš pravdu, pokud bych měl nějaká data, potvrzující nade vši pochybnost prospěšnost psychotestů, jistě bych je zveřejnil. A to i s přihlédnutím k tomu, jak nespolehlivé jsou veškeré výzkumy (viz předvolební odhady apod.). Čemu se ale divím, je to to, že člověk, nadávající ostatním (zesměšňující ostatní přiřazením k) do levičáků, najednou tak prahne a volá po nějakých výzkumech, statistickách atd.
Víš co, "milý" Bigglesi? Já ke svému uvažování nepotřebuji žádné kolonky, nepotřebuji studovat cizí výzkumy z cizích zemí. Já se řídím tím, čemu se kdysi říkalo selský rozum, spojený s vlastní životní zkušeností. A jak jsem již několikrát uvedl, z vlastní zkušenosti naprosto nepochybuji o prospěšnosti psychotestů v mém zaměstnání, kde jejich negativní výslekdy zabraňují tomu, aby nebezpečné "stroje" řídili jedinci, mající problém s déletrvajícím soustředěním, rozhodováním v krizových situacích, zkratkovitostí jednání apod. Na základě této zkušenosti si tedy dovoluji tvrdit, že jsou-li psychotesty prospěšné v místě "A", mohou býti prospěšné i v místě "B".
Bohužel tuto svou zkušenosti nemám podloženu ničím, co bych Ti tady mohl prezentovat, výsledky psychotestů se sice v podniku archivují, ale jsou majetkem společnosti a přístup k nim má velmi omezený počet lidí. Pochybuji, že někde jinde je tomu jinak.
Můžeš mi teď pro změnu Ty srozumitelně uvést, na základě čeho, jaké životní situace, jakých životních zkušeností, vzniklo Tvé odmítavé stanovisko k psychotestům?
Co se týká Tvé věty: nemluvě o směšném názoru spojujícím nutnost psychotestů se stoupajícím množství zbraní vlastníka, kdy zcela opomíjíš fakt, že většina vražd se střelnou zbraní se odehrává se stisknutou jednou spouští - stále dokola se tady znovu a znovu opakuje - a teď už myslím, že je to záměrné, protože dost dobře není možné, aby význam sdělení několikráte opakovaného nepochopil někdo, kdo má dostatek inteligence potřebné pro získání ZP - překroucení toho, co jako svoji myšlenku prezentuji. Ano, zbraň můžeš reálně použít najednou jen jednu, možná dvě.
Ale nikdo si arzenál 9 zbraní nepořídí najednou, pořizuje si je postupně a pokud s každým pořízením nové (nad nějaký ten úředně stanovený počet) projde dalšími psychotesty, je tady určitá šance (ano, šance, nic více), že duševní stav takového jedince bude kontinuálně sledován, tudíž může být již v zárodku odhalena nějaká počínající duševní porucha. Tohle, ta určitá kontrola duševního stavu jedince, majícího v sobě potřebu hromadit zbraně nad možnosti reálného použití, je smyslem mé myšlenky.
Přečti si ty dvě věty prosím několikrát, snad konečně pochopíš princip toho, co mám na mysli.

Jajirka - dokázal bys prosím nějak shrnout smysl všech Tvých příspěvků tady? Obecně většinou nemívám problém s chápáním toho, co "chtěl básník říci", u Tebe mi podstata Tvého sdělení nějak uniká, pokud tou podstatou není sdělení, že každý s odlišným názorem je pro Tebe mimoň.

Příspěvek od UZI-TAZI » sob 09.11.2013, 17:15

Vždy,když se stane nějaký průser s legálně drženou zbraní,tak novináře,a různé "pachatele dobra" napadne nějak omezit majitele legálně držených zbraní.To už jsem si byť s nevolí zvykl.Ale že na zbraňovém fóru se najdou podobní...to mě udivuje.Někdo si pořídí zbraň na obranu,někdo na sport,lov,...někdo jen tak.Někdo si tím zvedá sebevědomí,a někdo nad hromadou zbraní onanuje.A CO MÁ BEJT??? Proč to někomu vadí?Názor: "někdo má víc zbraní než potřebuje,tak šup s ním na psychotesty" Co to je proboha???
Někdo někoho zavraždil,a lidi by mělo zajímat (pokud už mají potřebu se zajímat) proč to udělal?Co ho k takovému činu vedlo?Proč mu během pár hodin v hlavě takhle přeskočilo (plánovaná vražda to s vysokou pravděpodobností nebyla).
Je snažší svalit vinu na ty jeho zbraně,a hledat spásu v jejich omezení.Podobnou reakci bych čekal u širší veřejnosti,která hledá viníka toho masakru,a chce slyšet nejlépe teď hned,co s tím tedy jako uděláme,aby se to už nemohlo nikdy stát.Ale podobnou reakci zde???

Příspěvek od jajirka » sob 09.11.2013, 17:32

Lars: Myslím že hledáte řešení, ke kterému chybí problém.

PS: Čekal sem na potrefenou husu...

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz