Bezpecnostni agentury - skryte noseni
Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech
Zbraň: Glock 19
Re: Bezpecnostni agentury - skryte noseni
Pokud si myslis, ze s "kufrem penez" a viditelnou zbrani toho "zajemce" odradis, tak se drobatko mylis. Je-li rozhodnut pro penize jit, pak se na to pripravi. Uz jsem to psal drive - tim utocnika jen navedes, kde mas prvni.
No a pro dopravu penez (pozor, cehokoli cenneho - klient urcuje) pres opravdu nebezpecnou lokaci, pak plati jina pravidla.
Bankomat hypermarketu nebo preprava trzby z Tesco ci Kamflandu neni (tak casto) vyhodnocovana jako kriticka. Navic tady opravdu muze dojit k dohode viz S474N o nekrytem. Problemove misto a vec je pak hlavne osobni ochrana "balicku" (opet klient urcuje), casto nezname nebezpecnosti. Tady na sebe v otevrenem prostoru (mysleno prostor se zakazem viditelneho noseni) bude tou viditelnou zbrani clen BA upozornovat asi jen v pripade, kdy se bude citit bezpecne (asi citis ten rozpor). Opravnene asi pochybuji o tom, ze do Krnovskeho kurdistanu pro nebezpecny balicek dorazi dodavka s partou hovadek v jasne rozpoznatelne uniforme konkretni agentury a plne ovesena zbranemi si z parkoviste prejde do budovy pro predmet ochrany (opet mysleno pres prostor, kde neni dovoleno viditelne nosit). Docela narez ve vilkove ctvrti, kdyz ke klientovi nelze priject az do garaze. (hehe, sousede, copak, bude u vas bum bum? Ja jen ze bych si skocil pro svou petastouru, uz jsem dlouho nevetral hlaven)
Pravda, rouska temna zakryje, bezne, ocim to, co videt nemaji. Ale pro zasahy v noci by melo platit totez co vyse psane.
Takze za mne shrnuti: tesco, pocta, kamfland, glombus a podobne, s viditelnou zbrani nikoliv, ale je mozno. Personalni ochrana, preprava utajeneho "balicku" s viditelnou zbrani v zadnem pripade. Vse z duvodu taktiky, bezpecnosti a zakonnosti (a rekl bych i v napsanem poradi).
Pro kafe a koblihu s pistoli na odiv chodi snad je serif v USA, pohotovost vyzbroje se opravdu resi jinak.
K rychle jizde snad jen jednu vec. Kazdy z nas uz nekdy spechal. Ruku na srdce, velka cast z nas uz se taky "u piva" pochlubila, jak rychle jsme dali treba Pragl, Krno, nebo Madrid. A to casto i pracovni cestou. Takze za mne: prestanu se chlubit porusovanim predpisu.
Rostar:
Snad jsem to nenapsal zle. Je-li to vsak jinak, oprav mne prosim. Stale totiz verim, ze se Ti jen zpocatku nepodarilo prezentovat svuj postoj vhodne. A je to skoda, protoze to tady mohou (a ctou) potencionalni klienti.
A pro vsechny rozhorcene, kteri tvrdi, ze do viditelneho noseni, ovcanum nic neni (ci nemaji do toho strkat nos v pripade BA), KAZDEHO s viditelnou zbrani povazuji za rizikoveho a proto k nemu budu takto pristupovat. Chcete-li vedet proc, pak doporucuji par stran zpet me vysvetleni. A opravdu si nemyslim, ze ze sveho nazoru budu mit cokoli na prdeli. Dosud se ale taky vse podarilo vyresit ustni domluvou, takze se mi chlupy na zadeli jezit nemusely.
Poznamka do notysku a pod carou:
Vekem ani myslenim jsem nikdy nebyl blizek PS VB
Tomik
Zbraň: Glock 19

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1
Tomuhle se říká anarchie a jsem přesvědčen, že v tomhle by jsi rozhodně žít nechtěl..tmx píše:... at si kazdy dela co potrebuje...

Wyntil - opět upozorňuji na podstatný významový rozdíl mezi slůvky "holt" a "hold"!
Sakra chlapi - jak se chcete vyjadřovat k nějakému tématu, když nerozlišujete takovéto rozdíly??

Zbraň: 3 kusy
No tak k tomu beznemu obcanovi snad jen jedno.
Vubec si nedovolim posuzovat a odhadovat bezneho obcana, tisic lidi - tisic pohledu na vec. Snad jen diky medialnim masazim ke zbranim lze hovorit o jiste tendencnosti nestrelcu.
Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1
A závěrem (protože jsem už toho napsal opravdu více než dost) chci vyzvednout ještě to, co zůstalo skoro nepovšimnuto - dle mého je zarážející i skutečnost, že dlouholetý pracovník různých BA nedokázal odhadnout reakci svého okolí (nás na MG fóru), což by myslím ve své profesi alespoň částečně měl umět...?
Prijde mi to cele zvlastni, ze prave CMK, ktery se v souvislosti s LEX a apoliticnosti predevsim ohani tim, ze by NEKDY NEKDO v televizni debate mohl pripadnou politicnost napadnout a to by mozna mohlo nejak LEXu uskodit.
A na druhou stranu svym vystupovanim dava "protivnikum" do ruky doslova klacek. Vzdyt si to predstavme, stejny scenar - televizni debata se zastupci LEX. A najednou nekdo z opozice proti zbranim rekne: "Ale pane XYZ, vy nam tu tvrdite, jak vam jde o zakon, jak jsou strelci jedni z nejslusnejsich lidi vubec a na druhou stranu tam a tam pisete, ze pri porusovani zakona o zbranich a strelivu vlastne o nic nejde a celou situaci jeste zlehcujete nejakymi pupeny na zadku."
Nemel by to byt sam LEX, kdo by mel vyzyvat ostatni drzitele, aby si hlidali ty "zavadove" a pripadne na ne upozornovali? Ostre se vyhradit proti takovym excesum a ne jenom mhourit oci nebo to zlehcovat? Neni to nahodou prirozeny stav jakekoliv komory, cechu ci sdruzeni? Prijde mi to tak absurdni, jakoby treba motoristicke sdruzeni schvalovalo (respektive zlehcovalo) jizdu 180 po dalnici v CR a jeste "shazovalo" ty, co na to upozornuji s tim, ze vlastne o nic nejde.
Jsem opravdu sam, komu prave toto prijde zvlastni?

Zbraň: CZ52
k těm BA,u nás v Ústí jich samozřejmě taky pár je,občas přijdou ke mě do krámu,ti co mají ostrou nosí skrytě,ti co mají plynovku nebo vzduchovku to ve většině případů vůbec neřešej,musím říct že mi to vadí,takže je vždy upozorním ať si to schovaj a nebo zmizej...

Spíš jízdu rychlostí 135km/h po dálnici. Formálně jde samozřejmě o porušení předpisů, ale věcně nikomu nevzniká reálná újma.S474N píše:Prijde mi to tak absurdni, jakoby treba motoristicke sdruzeni schvalovalo (respektive zlehcovalo) jizdu 180 po dalnici v CR a jeste "shazovalo" ty, co na to upozornuji s tim, ze vlastne o nic nejde.
Jsem opravdu sam, komu prave toto prijde zvlastni?

Nic takového tam není.Quirinus píše:A co jsem si měl z tvého příspěvku odnést (krom informace, že když jedeš 130km/h v levym pruhu, tak nerad pouštíš)?
A to tam zase vlastně je...Sailor píše:To, že když pojede carloss 135 a ty ho nato upozorníš,nehodí ti vestu na hlavu

Ale už dost OT...

Důvod: Sloučeny dva po sobě jdoucí příspěvky! Porušení bodu 6 pravidel!
Zbraň: GLOCK
Jediné porušení zákona je případ,kdy takovýto "vyšší zájem"NEEXISTUJE.Takže stačí dodržovat již platnou legislativu,a není potřeba ani ten "modrák"(modré světlo přednosti v jízdě - Vynucování)

ad modráky: I jiné služby je používají. V souladu se zákony této země. I ony na to mají příslušné papíry. A to je jejich "služba" podpořená zákony této země. Práce BA je pořád "pouhý" předmět podnikání. Tedy je po právní stránce na roveň postaven každému jinému občanovi a nepožívá žádných nepsaných vyjímek a tolerancí.
Zbraň: GLOCK