EU chce odzbrojit občany Evropy

Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech

Re: EU chce odzbrojit občany Evropy

Příspěvek od Pařez » stř 08.6.2016, 12:18

Jediná naděje a řešení bude zdržovací taktika a kličkování s implementací do naší legislativy. Doufejme, že toho naše vláda a zákonodárci budou schopni.
EU v současné podobě má již úmrtní list za uchem, záleží ovšem jak dlouho bude agónie trvat a kolik škody zvládne ještě napáchat..

Třeba se stane zázrak a v pátek to hlasování neprojde. Ale moc tomu nevěřím, protože většina nynějších čelných politiků ze západu jsou ultralevičáci.

Zbraň: G17 3 Gen. CSV-9

Příspěvek od Erunamo » stř 08.6.2016, 12:45

Libi se mi na tom vsem jak najednou vsichni prozreli. Priklad:

Kolega v praci pred trema mesicema. Myslivec jak poleno. Rikam mu: ,,Hele, bude zakaz zbrani, mozna to prijde i na vas. Nechces podepsat petici?"
Odpoved: ,,Nam to sebrat nemuzou, potrebuju pusku pro vykon povolani. Navic vam sportovnim strelcum to stejne patri. Akorat delate problemy."

Dnes odpoledne: ,, Ty prosim te kde to mam podepsat a jak to vlastne vypada a co bude zakazano?"

A takovych prikladu mam asi deset.
Listina základních práv a svobod článek 23.

Příspěvek od Pařez » stř 08.6.2016, 13:16

Jo jo, tomu se říká pozdě bycha honit. Jen u nás tam mohlo být podepsáno minimálně půl milionu lidí. Vzhledem k množství podpisů na to kakali v celé Evropě, tak teď budou koukat debi.ové :(

Zbraň: ZKM456

Příspěvek od Freed55 » stř 08.6.2016, 20:57

Projekt EUROMED:
http://blog.aktualne.cz/blogy/benjamin- ... temid=9365

Po precteni tohoto clanku se mi otvira kudla v kapse.Pokud je to pravda,a ja myslim ze ano, pak je to neuveritelna arogance ,vlastizrada a podvod na obcany EU.
Do lonskeho roku jsem povazoval vsechna nabozenstvi za neskodne a velmi podobne. Pak jsem si precetl studii Pravo Saria pro nemuslimy a prozrel jsem. Po shlednuti zprav s 99% mladych muzu -muslimu a komentarem redaktoru ze jde o ubohe rodiny s detmi, uprchliky pred valkou ,ve me zacal hlodat cerv pochybnosti o korektnosti novinaru. Potom prisli teroristicke utoky v EU a nasledne stupidni reakce EK -odzbrojit legalni drzitele zbrani-obcany za kazdou cenu.
Dnes ve me zacina opet hlodat onen cerv pochybnosti. Nebyla to nahodou zinscenovana obet ve jmenu vyssiho cile pod taktovkou EK? Zni to silene,ze? Ale copak se ona EK nechova silene? V kazdem pripade, EK se toho chytla veelmi rychle. Takova rychlost je u teto org. neskutecna a nikdy predtim se neco podobneho nestalo.
V tomto kontextu pak snaha EK o zakaz legalnich zbrani drive nez bude mit predsednictvi Slovensko, dava desivy smysl.
Druha varianta by byla, ze se EK snazi do budoucna zabranit ozbrojovani muslimu legalnimi zbranemi, ale nechteji to rict na plno. Najisto pocitaji ,ze válka uvnitr EU je na spadnuti a timto zakazem tomu zabrani-naivkove.
To je ale stejne silena jako hloupa filozofie.
Nazorny priklad byl na Krymu,kde doslo k odzbrojeni vojenskych posadek povstalci.

Pisu mozna trochu zmatene, cloume mnou zlost ,jen si na EU vzpomenu.

Zbraň: CZ 75 D Compact

Příspěvek od andre100 » čtv 09.6.2016, 11:59

Vidím to špatně,
poslední týdny je mi z toho na nic. Nevěřím ministrovi Chovancovi ani vládě, že se za nás postaví...maximálně si vyjednají výjimku pro sebe a svoje věrné. Tenhle jakoby jejich postoj za práva majitelů zbraní je pouze omáčka pro voliče (300.000 lidí a členů jejich rodin) a slouží jako jejich alibi. Celá věc je prakticky hotová a ikdyby češi nakrásně chtěli, budou přehlasováni.
Co mě ale na tom štve nejvíc je to, že jsem se pokoušel působit na majitele zbrani ve svém okolí v tom smyslu aby podepsali petici LEXu a i tu evropskou...až pod hubu jsem jim to poslal odkazem. Většina znich nepodepsala. Mě připadá že jim je to snad i jedno :shock:

Příspěvek od Steiner » čtv 09.6.2016, 13:20

https://twitter.com/Milan_Chovanec
9.6.2016 Milan Chovanec píše:Vyslechl jsem důvody odborné střelecké veřejnosti proti směrnici EU o zbraních. Chápu je, v Lucemburku budu proti.

Zbraň: G17 3 Gen. CSV-9

Příspěvek od Erunamo » pát 10.6.2016, 13:33

A je to odklepnuto. Diky EU za zachranu pred terorismem. Zatim jsem nikde nenasel pomer hlasu, snad se to objevi.

http://www.consilium.europa.eu/en/press ... n-control/
Listina základních práv a svobod článek 23.

Příspěvek od cipis » pát 10.6.2016, 14:38

Co je odklepnuto? To "nic" neznamená, je to jen jedna prohraná bitva, další bude v Parlamentu, no a pak, až budou tři různé verze (Komise, Rada, Parlament), tak to teprve začne být zajímavé.

Příspěvek od Borodov » pát 10.6.2016, 14:42

2Cipis: to ale neznamena, ze by me to momentalne stvalo min... :evil:
2Erunamo: hlasovani po zemich by me take zajimalo

Příspěvek od Pařez » pát 10.6.2016, 15:20

https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... proti.html

http://zpravy.idnes.cz/zbrane-eu-smerni ... anicni_ert

Díky Milanovi za tento rasantní postoj :lol:

Milan Chovanec už při příchodu na dnešní schůzku v Lucembursku zopakoval, že ČR se návrh nelíbí a nepodporuje jej.

Zbraň: G17 G4

Příspěvek od magicglock » pát 10.6.2016, 18:32

Dotaz. Jsem zmaten podmínkami. To jako že i G17 chtějí zakázat???
G17 Gen4

Příspěvek od George » pát 10.6.2016, 18:36

Magicglock: Cituji z analýzy MVČR, viz můj příspěvek výše:

"Tento návrh je opět značně nejasný. Zásobník na více než 20 nábojů lze připojit v zásadě na jakoukoli zbraň, která je konstruovaná pro použití odnímatelného zásobníku. Rovněž např. pro řadu běžných samonabíjecích pistolí jsou vyráběny zásobníky s kapacitou vyšší. Kategorie zbraně by tak byla odvozována nikoli od technických charakteristik zbraně, ale měnila by se podle toho, jaký by do ní byl vložen zásobník. To by vedlo k naprostému chaosu v kategorizaci zbraní. Ustanovení však připouští i výrazně přísnější výklad, a sice považovat všechny zbraně s odnímatelným zásobníkem za zakázané z důvodu, že by v nich mohl (byť i jen teoreticky) být použit zásobník s kapacitou vyšší než 20 nábojů.
Samonabíjecí (poloautomatické) zbraně, jejichž zásobník nebo nábojová komora pojmou více jak tři a méně jak 22 nábojů, budou patřit mezi zbraně kategorie B – podléhající povolení (bod B7 přílohy).
Podstatnou změnou je ale také fakt, že by povolení na tyto zbraně kategorie B (bod B7) mohlo být uděleno pouze pro účely lovu nebo sportovní střelby. To znamená, že držení samonabíjecích zbraní (pistolí) z důvodu ochrany zdraví, života a majetku by bylo nemožné."

Zbraň: Glock 17

Příspěvek od Kess1 » pát 10.6.2016, 19:06

Celá nikým nevolená EK by se měla smažit v PEKLE!!!A to nejen za tento paskvil,ale i za zamoření Evropy ,,mírumilovným,,ISLÁMEM!!Parchanti!!

Zbraň: G17 G4

Příspěvek od magicglock » pát 10.6.2016, 19:12

George: tak nejsem blbej,pochopil jsem to dobře. Díky za utvrzení
G17 Gen4

Příspěvek od Řepa » pát 10.6.2016, 19:15

Ale copak ? A co to takhle dát najevo při volbách.
Jsou strany, které jsou pro opuštění EU. Nebo třeba v případném referendu o vystoupení z EU.
Střelci, lovci, rybáři, modeláři, akvaristi, včelaři, motorkáři...... Buď už se Vás to dotklo, nebo Vás restrikce z EU ještě čekají. Ta banda mamrdů se nezastaví a budou kecat do všeho.
Olomoucké tvarůžky si vzít nedáme :-)

Příspěvek od Pařez » pát 10.6.2016, 19:24

Řepa: ve volbách zvítězí Babiš a ten to nijak zdržovat nebude,protože žije z EU jako pijavice.
Zbývá jen navrhnout kompromis, že za každou odevzdanou zbraň obdržíme květinu a obrázek Václava Havla, abychom se proti zlu mohli bránit láskou :D Květina bude za stokorunový kolek a obrázek za dvousetkorunový :D
A kdo se tím neubrání jeho chyba, protože projevil málo lásky :D

Příspěvek od Int1m1thy » pát 10.6.2016, 19:37

Repa: pokud se to tech co si jmenoval netyka tak to resit nebudou, az budou potom zakazovat motorky tak se budou ozyvat motorkari atd., ale na naky strelce z vysoka srat budou ;)

Ted nadchazi hlavni otazka ? koupit koberec velko ci malo objemovej, a jestli koukat spis po typech Aladin nebo Mohamed Bi-Girlbo nebo Virginsor ?
G17gen4

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Luke » pát 10.6.2016, 19:55

Dovolim si otazku, resp. upozorneni.
Jiz nekolik dni ctu a v TV slycham teorii, ze jakakoli varianta smernice bude schvalena, urcite nebude retroaktivni. Tzn. nove zakazane zbrane ( temer vsechny ) se zabavovat nebudou, pouze jiz nebude mozne jejich nabyvani, resp. pro nabyvani budou platit podminky jako pro kategorii A. Dnes jsem si osobne overil, ze tato informace je mezi verejnosti skutecne rozsirena.
Nicmene cl. 9 dnes schvaleneho navrhu rika neco jineho. Naprosto zretelne se tam mluvi o odnimani velkokapacitnich zasobniku, zbrani pro ne a odnimani povoleni k jejich vlastneni, pokud takove povoleni bylo drive vydano. Bohuzel jsem ho nasel jen v EN.
http://data.consilium.europa.eu/doc/doc ... NIT/en/pdf
Some semi-automatic firearms can easily be converted to automatic firearms, thus posing a threat to security. Even in the absence of such conversion (…) certain semi-automatic firearms may be very dangerous when their capacity regarding the number of rounds is high. Therefore, semi-automatic firearms with a fixed loading device allowing to fire a high number of rounds, as well as semi-automatic firearm in combination with a removable loading device with a high number of rounds should be prohibited for civilian use. Such loading devices, such as fixed or detachable magazines, as well as feeding belts, should also be prohibited. When individuals are found to be in the possession of such loading devices these should be seized, as well as any semi-automatic centre fire firearms to which these could be fitted, even if the possession of these firearms was authorised. These individuals should also be deprived from their authorisation.
Cili se ptam, jestli nekdo skutecne vi, jak to bude. Info prevzate z medii pls vynechte, placaji tam nesmysly.

Zbraň: Glock 17, Glock 26

Příspěvek od hermenet » pát 10.6.2016, 19:57

Pokusme se být optimisty: pokud bude jednotná směrnice a celoevropský registr, měli bychom šanci se na ostatních zemích domoci práva se se svým kolťákem nebo S&W MP9 shield (do kterýho se snad delší zásobníky nevyráběj) smět vypravit do spřátelených zemí bez průvodních listů, eu průkazů, zvacích dopisů a podobných nesmyslů, ne? ––– Já vím...
A chudáci Briti, pokud neBrexnou, by se mohli domoci práva se znovu ozbrojit. ;-)

Zpět na „Právní koutek“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz