GLOCK - vady a závady .

Debata o pistolích GLOCK

Zbraň: CZ 85

Příspěvek od Vláďa » čtv 05.2.2009, 19:05

MISSFAST : no nevím, není to nuda, když je vše v klidu a pohodě? Jo taková reklamace u jednoho nejmenovaného českého výrobce, to je teprve ten správný adrenalin a akce... :lol: :lol: :lol:

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 05.2.2009, 20:19

MissFast - to mel kdysi Glock zaruku 10 let? Nebo je nejaka "dobra" vazba na MPi? Vymena 10let stareho zaveru zdarma povazuji za hodne nadstandardni...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

PB

Příspěvek od PB » čtv 05.2.2009, 23:12

v prd.li je, ze to vubec prasklo :/

Zbraň: CZ 85

Příspěvek od Vláďa » čtv 05.2.2009, 23:40

PB : vezmi cca 3 stavební kolečka, nalož je vrchovatě municí, a tu pak vystřílej... Mám obavy, že většina zbraní bude mít problémy ještě dřív, než budeš v polovině...

HV

MujGLOCK fotograf

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od HV » pát 06.2.2009, 8:05

Poslední dobou se mi u G26 občas stane, že mi vytahovač nevytáhne hilznu. Tuhle jsem zrovinka Tomovi ukazoval moje nepodařené ladění spouště a když jsem chtěl vyndat z komory, závěr vzadu náboj v komoře. Pravda, naposledy vystříleno cca 200 přebíjenek a od té doby nečištěno, ale stejně mi to nedá se nepoptat jestli se to někomu z vás již nestalo. Nevylučuji blbej rantl na náboji, ale zase tak špatně nevypadal. Vytahovač byl sice zasviněnej, ale že by kvůli tomu nemohl vytáhnout, to se mi nezdá. Udělalo mi to i na jolce v Květnici na světýlkách hned po přebití. To jsem to měl pokousaný tak, že mi skoro nešel vyndat zásobník ani přetáhnout závěr. Tam nebyl čas na zkoumání příčiny.
...zbraně, mám zbraně

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » pát 06.2.2009, 8:32

HV: no von problem klidne muze byt i v tech prebijenkach.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » pát 06.2.2009, 8:54

To samozřejmě nevylučuji, ale až takového charakteru, že mi vytahovač nechá náboj v komoře při pokusu o vybití? Na rantlu toho náboje nic podezřelého nebylo. Jo a při návštěvě střelnice o vánočních svátcích z 200 ran ani jedna závada. Projevuje se to silně náhodně a to mě znervózňuje. Do Květnice vezmu origo celopláště a uvidíme.
...zbraně, mám zbraně

Příspěvek od polucias » pát 06.2.2009, 10:57

po kokkých ranách robíš kompletnú rozborku zbrane? ak vôbec....
myslím koplet udernik, kopllet rám?
ono pri prebyjaných sa to sviní trochu inak, trochu iným bordelom.

rozober to celkom a vyčisti poriadne a nebudeš mat žiadne problémy,

mne začali takéto nahodne drodné zavady ked som zistil že vobec nečistím uderník ani zbytok ustrojenstva, zbran som mal z komisu, bolo znej malo strielané ale ja som znej dal za 2roky cez 5000 a ked som rozobral udernik skoro som odpadol čo tam bolo, ten chuj predomnou tam kvapkal olej!!!
odvtedy čistím koplet zbraň každých 1000rán, a žiadne náhodné závady neexistujú, a ruku na srdce, ak má ta zbraň chrániť mňa a mojich blizkych, niečo ako náhodná chyba nesmie nastat
Izraeli Combat Shooting + Glock 17+ Taurus Pt 1911 + http://www.RBSD.cz + http://www.combatsim.eu

Příspěvek od Lukáš Koukal » pát 06.2.2009, 11:00

@Rychlámyš: úspěšná reklamace, dobrá reklamace :) Každopádně to ale ruplo v místě, kde bych to byl rozhodně nečekal.

@HV: zkontroluj pořádně délku náboje. Pravděpodobně se ti střela zakousne do začátku přechodového kužele a vytahovač se pak přesmekne, protože to tam drží jak fras. Stalo se mi totéž s Limity v prckovi, prostě se to muselo vystřelit.
Obrázek

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » pát 06.2.2009, 11:55

polucias: protože střílím olovo, téměř po každé návštěvě střelnice vyčístím G kompletně vč. úderníku.

Lukáš Koukal: to by mohla být příčina, do Květnice vezmu celopláště a přebíjenky zkontroluju
...zbraně, mám zbraně

Příspěvek od MISSFAST! » pát 06.2.2009, 12:56

V době, kdy jsem to kupoval, byla myslím záruka 2 možná tři roky.
Jinak nešlo o reklamaci, to bych si u 10letého kusu snad ani nedovolil. Spíše jsem (před vyhozením opotřebovaného materiálu do popelnice a zakoupením nového) chtěl u dovozce zjistit, zda má oprava z technických i finančních důvodů smysl.
Bylo mi řečeno, že technicky ano a cena kolem 5000,-. To bylo pro mě přijatelné, protože tato konkrétní zbraň je z hlediska prodejní ceny jistě již daleko za zenitem, nicméně a mám k ní jistý osobní vztah a případnou novou bych dostával do současného stavu "zajetosti" asi tak 5 let.
Co se týče nadstandardnosti vztahů s dovozcem, v tomto případě si troufnu tvrdit, že zřejmě nehrál žádnou roli.

cmk: Máš naprostou pravdu, ale zřejmě slušnej oddíl. Ale můžeme to časem zkusit i u jiných výrobců. Uvidíme, jestli nám odtamtud pošlou zadarmo závěr nebo pošlou nás někam :-)

Příspěvek od Lukáš Koukal » pát 06.2.2009, 13:36

@HV: vem samotnou hlaveň, pár patron a zakoušej do komory. Hoď jí tam, ze zadu na ní zlehka klepni jako když ji tam dorazí závěr... dobře udělanej náboj musí vlastní vahou vypadnout, když ten lauf otočíš komorou dolů. Když se budou některý lepit, bude jasný že jsi s délkou na hraně a o pár desetinek mm prostě ubereš.
Obrázek

cmk

Příspěvek od cmk » pát 06.2.2009, 14:06

Jestli je to ten Glock, jehoz seriova spoust se po desitkach tisic vystrelu prostrilela k naprosty hladkosti a schopnosti strlitet se splitem pod 0.1, tak docela chapu, ze to neni zbran k vyhozeni... Minimalne ram se spoustakem... Ram sice muze prasknout, ale pri cene 1.200 Kc je to skoro spotrebak :-)
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od MISSFAST! » pát 06.2.2009, 14:18

cmk:
Přesně ten to je.
A po výměně závěru? Dal jsem s tím na AVIMu pár ran, chodí jako drak a "pocitově" to je jenom trošičičičičičičičičišku něco jiného, než předtím. Kdybych to neveděl, zřejmě to ani nepoznám.

Příspěvek od MISSFAST! » pát 06.2.2009, 14:39

@HV:
Lukáš Koukal:
Nepřebíjím osobně, ale zkušenost mám podobnou z dob, kdy u přebíjených Limitů tu a tam měli zřejmě trošku "otylejší", rozuměj nafouklé nábojnice.
Tehdy jsem si vzal řádně špinavou hlaveň z Glocka, pustil do ní náboj a co nepředvedlo charakteristický "cink" volného dopadu jsem dal stranou. Co "cinklo", samo zas bez potíží vypadlo z hlavně a při střelbě no problém
Z vyřazených pak většina vystřelila bez potíží, tu a tam ale došlo k výše popisovanému přeskoku drápku vytahovače. Stalo se také, že nábojnice byla natolik "tlustá", že se ji ani nepodařilo dostat do komory celou a dorazit závěr.
Pokud mám zkušenost z tréninku jiných střelců, tak se popisovaná závada vyskytuje dosti často u ČZ, zejména starších typů 75/85, pokud zbraň není delší dobu čištěna, neboť sklon k "zasviněnosti" drápku vytahovače je tam zřejmě větší.
Nutno ovšem ještě ke cti Limiťáků dodat, že tím trpěl jen 1 z cca 100-200 nábojů a už DÁVNO to nědělá.

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » pát 06.2.2009, 15:09

Uz se mi u limitu taky stalo, ze nabojnice byla tak znetvorena, ze se zakousla v komore a zaver nedorazil o par mm, pritom strela v ni normalne drzela :) Byl to teda jeden z 1000+
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Příspěvek od Lukáš Koukal » pát 06.2.2009, 15:23

@Missfast: to pak jde o to, co se kouše. Já HVho pochopil tak, že se mu vytahovač přesmekne jen při vybíjení zbraně, při střelbě bez problémů - pak je to prakticky s jistotou dlouhý náboj a střela kousnutá ve vývrtu. Když na to srazí závěr a vystřelí, samotná nábojnice vyletí ven jako nic. Jestli to zlobí i při střelbě, pak může být problém i v rozměru hilzen. Mimochodem s tím vytahováním mají v těsnějších komorách problém oceláky - nábojnice se při výstřelu v komoře roztáhne, ale mosaz se v tom zlomu vteřiny zase o něco vrátí, jakoby smrskne zpátky. Ocel mnohem méně - obzvlášť v těsné komoře tak je v té ploše proklatě velké tření a vystřelená hilzna nejde ven.
Obrázek

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » pát 06.2.2009, 16:09

no pokousalo se mi to při druhém výstřelu po přebití na světýlkách při plesu v opeře. Tak jsem si picnul pouze na 6 světýlek z 10. Nemohl jsem si pak ani hnout se závěrem (byl pootevřený) ani vytáhnout zásobník. Ten jsem nakonec vytáhnul, ale byla to fuška. Nebyl čas na zkoumání, Sten mě honil pryč :) ale připadalo mi to jako že je prázdná hilzna povytažená a další už se tlačí na její místo.
...zbraně, mám zbraně

Příspěvek od MISSFAST! » pát 06.2.2009, 17:14

HV:
Jestli byla prázdná hilzna napolo v komoře a na její místo se tlačila jiná, pak by to ovšem mohlo být něco úplně jiného a sice MĚKKÁ DÍVČÍ RUKA, neboli držení příliš měkké v zápěstí a loktech. Obvykle se to přihodí zejména méně zkušenému střelci při střelbě v komplikovanější situaci (běh, extrémní polohy), kdy myslí více na "průvodní činnsti střelby" než na střelbu samotnou a na držení si tolik nedává pozor. Typické je to pro jednoruční střelbu.
Je to způsobeno nedostatečným odporem těla proti zpětnému rázu zbraně. Prostě se kusu energie rázu povolí pohnout dozadu nikoli jen závěrem ale i celou zbraní. Závěr pak sice nabere nový náboj, ale není natolik vzadu, aby vyhodil práznou hilznu a pak je z toho ten guláš v okénku.
Pomoc je v zásadě jednoduchá, musíš flintu trochu silově "přeprat" a postavit jí pořádnou protiváhu. PS" zvládají to i 45 kilové slečny s trochou tréninku.
Když už to nastane
- nejdřív zafixovat záchytkou závěr v zadní poloze
- pak povytáhnout nebo úplně vyndat zásobník
- vysypat bordel z hlavně a okénka
a dál už to snad znáš.

HV

MujGLOCK fotograf

Příspěvek od HV » pát 06.2.2009, 18:00

MISSFAST!: Nejsem si jist, jestli je to zrovinka tento případ. Něco podobného se mi stávalo u K100 při měkké pružině vytahovače a zasviněném vytahovači. Hmm, na jemné držení si dávám pozor. Že by tohle? No tos mi tedy nasadil brouka do hlavy. Ale možná bych se optal jinak, z 2000 přebíjenek se mi to nestalo ani jednou a z přebíjenek z nové várky už asi 5x. Nemohlo by to být malou navážkou?
...zbraně, mám zbraně

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz