Střelec na Frýdecko-Místecku zabil dědečka a vnučku, její ma

Události o zbraních ve světě i u nás, trestné činy se zbraní, apod.

Partner MujGLOCK

Re: Střelec na Frýdecko-Místecku zabil dědečka a vnučku, jej

Příspěvek od john.hawk » sob 09.11.2013, 17:41

Já se omlouvám, ale budu muset nesouhlasit s tou částí ohledně psychotestů, jako člen PČR jsem prošel několikráte, prošli i jiní co pak například měli potíže s gamblingem a z toho jeden se z těch dluhů zastřelil ve službě, další pod vlivem gamblingu a dlůhů spáchal LP s služební zbraní a teďka sedí ve vtos. Lidská psychika se vyvíjí v čase, i psychotesty se vyvijí v čase, bylo dřív to už neplatí dneska a co navíc, nikdo z studovaných nemůže předpovědět co bude v budoucnu, jsou lidé silní co stejně podlehnou a jsou lidé slabí co na sobě pracují aby nikdy nepodlehli tomu zlu co je bohužel v každém z nás..sometimes..
Tedy Psycholog a psychotest odhalí něco v aktuálním čase, a ještě možná ano, možná ne..měl by..ale určitě neodhalí nic do budoucna..a jako všechno se dají ošidit ze strany zkoumaného nebo ze strany zkoumatele..
co se týká samotného provedení vraždy stisknutím spouště, ano je to velmi pohodlné, snadné, bezkontaktní stejně jako střelba z kuše nebo z luku..a myslím si že nikdo po lukostřelcích psychotesty nepožadoval a ani požadovat nebude..
Co mně osobně vadí, že vnímám jakousi mediálně promyšlenou antigun strategii vedenou tím směrem že slušní lidí přeci nepotřebují být ozbrojeni..a ten kdo je ozbrojen je jaksi podezřelý jaksi nenormální jaksi prostě vybočující že to přeci nemůže být slušnej člověk..viz soudce Lněnička.. takhle nás občas veřejnost vnímá, už jsme se provinili tím že jsme ozbrojení.. a je na nás, abychom ostatním dokázali že nejsme ty případy z černých kronik..

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od pitt » sob 09.11.2013, 17:56

jen pro ujasnění.....já fakt nejsem pro zákaz zbraní,a souhlasím že člověk by měl možnost se bránit,ale co mě vadí je to co se v poslední době stává mnohem častěji....a to je řešení "běžných" konfliktů kvérem. Jak řešit když kretén na křižovatce vytáhne kvér a šermuje ti s ním před xichtem pořvávajíc že jsem ten blinkr dal pozdě....to je to oč mě tu běží. Jasně budete namítat že je to selkhání jedince,ale to selhání se stává poměrně často a ve statistikách se nachází minimálně, protože z valné většiny se toto nehlásí.........tak zase do mě

Zbraň: Weaponized sarcasm

Příspěvek od jry2000 » sob 09.11.2013, 17:58

A kdyz zacnou mavat baseballovyma palkama, tak budes stejnym fofrem volat po omezeni baseballovych palek?
A co budes omezovat po palkach?
Lajte mi lhu-li

Příspěvek od Pařez » sob 09.11.2013, 18:10

Velmi bych si rozmyslel volat po plošných psychotestech!
Jistě by se objevilo plno odborníků psychoanalytiků,kteří se velmi rádi na tomto tématu uživí a jistě budou pracovat objektivně a nezávisle jak je to u nás v posledních letech v módě u různých soudních "znalců".

Příklad zde:
Ivo Svoboda aneb Život genia ve dvanácti dokumentech

http://paragraphos.pecina.cz/2013/11/iv ... ia-ve.html

Děkuji,ale posouzení od nějakého Freuda z plzeňské turbo-univerzity opravdu nepotřebuji,protože můj pes to zvládne stejně a za mnohem nižších nákladů :wink:

Příspěvek od pitt » sob 09.11.2013, 18:19

jry2000 píše:A kdyz zacnou mavat baseballovyma palkama, tak budes stejnym fofrem volat po omezeni baseballovych palek?
A co budes omezovat po palkach?
ty jsi taky jantar...celkem logicky se před bejzbolkou utíká líp,než před kulkou a úplně stejně se jí i jednodušeji brání a útok bejzbolkou trvá krapet dýl,než kulkou

Příspěvek od Pařez » sob 09.11.2013, 18:22

pitt:nemáš Ty nějaký negativní zážitek z kruhového objezdu? :)

Příspěvek od pitt » sob 09.11.2013, 18:27

jak se to vezme, ale mimochodem mě docela vadí argumenty tipu.......ale tohle zabíjí taky, zakážeš to?

Příspěvek od jry2000 » sob 09.11.2013, 18:34

No a co kdyz budou sermovat nelegalne drzenyma zbranema .... ty bys taky zakazal? A co kdyz budou mirit prakem, nebo lukem a sipem? A co kdyz budou mirit po domacku vyrobenou zbrani nebo derringerem? A otazka nepokladam jako argument, ptam se na nazor.

Zamenujes nasledek za pricinu. Kdo mava bezduvodne kverem v krizovatce ma dostat okamzite flastr. Taktez utoci-li baseballkou, prakem, lukem a sipem, strikackou, hadem nebo tankem (vycet neni kompletni, pouze pro ilustraci .... ).

Otazku se ptam, protoze by mne zajimalo pokud budes zakazovat vsechno plosne nebo jsi schopen obhajit rozdil mezi tim, co jeste ano a co jeste ne a proc ne a v cem je vlastne sakra rozdil.
Lajte mi lhu-li

Zbraň: Glock 26, Steyr L9A1

Příspěvek od Lars » sob 09.11.2013, 19:00

Uzi - čteš vůbec a snažíš se porozumět tomu, co píší ostatní, nebo si jedeš pořád jen tu svoji, dokolečka ohranou?
Pokud by jsi jen trochu pozorně četl, nemohl by jsi napsat (pokud jsi tedy reagoval na mě): Je snažší svalit vinu na ty jeho zbraně,a hledat spásu v jejich omezení.
Opakování je sice - jak se tak s oblibou říká - matkou moudrosti, ale já se pořád dokola opakovat odmítám.
A mimochodem - já si naopak myslím, že plánovaná vražda to s vysokou pravděpodobností byla, on si totiž ten magor (plánovaně) sedl do auta a na místo činu si (plánovaně) dojel, stejně tak si (plánovaně) doma nabil dvě pistole, a (opět jak jinak než plánovaně) navlékl vestu.

Jajirka - pokud událost v Raškovicích nepovažuješ za problém, neshodneme se a další vzájemná interakce mezi námi je zbytečná.

Johny - netvrdím, že moje idea je samospasitelná, pokud někdo přijde na lepší (přičemž za ĺepší nepovažuji názor: raději do toho nešťourat), přivítám ho. Jen si - opět na základě vlastních zkušeností - myslím, že zisk ZP je u nás až příliš snadný a stejně tak až příliš snadné je hromadění zbraní bez jejich reálného využití.

Jry2000 - docela rozumím Tvému stanovisku, ale není to ono náhodou tak, že (cituji) kdo mava bezduvodne kverem v krizovatce, neměl kvér kvůli své psychické labilitě vůbec dostat? Podle mě ano, protože tuhle labilitu by kvalitní psychotest snad odhalil...

Příspěvek od jry2000 » sob 09.11.2013, 19:06

Jaky psychotest musis absolvovat na ziskani nelegalne drzene zbrane?

Jo - jukni na film Equillibrium .... tam mas nadherne zobrazeny tebou navrhovany raj :)
Lajte mi lhu-li

Příspěvek od Lars » sob 09.11.2013, 19:10

A ony byly použity nelegálně získané zbraně? :wink:
Já doteď myslel, že se bavíme o tomhle konkrétním případu, pokud bychom to brali celopološně (všechny vraždy střelnou zbraní za posledních xlet), považoval bych za zbytečné se do diskuze vůbec zapojovat.

Příspěvek od Pařez » sob 09.11.2013, 19:11

Lars:a co Ti u nás přijde na získání ZP příliš snadné?

Příspěvek od Lars » sob 09.11.2013, 19:15

Pařez píše:Lars:a co Ti u nás přijde na získání ZP příliš snadné?
Že by snadnost jeho získání? :wink:

Promiň Pařezi, ale na tu otázku se nedalo reagovat jinak.

Příspěvek od Pařez » sob 09.11.2013, 19:16

Lars: a jak by jsi to získání chtěl ztížit?

Příspěvek od Biggles » sob 09.11.2013, 19:27

Larsi, mohl bych ti připomenout několik "aktivních střelců", kteří byli dokonce pod psychologickým dohledem, ale zůstanu u tohoto jednoho případu. Zazněla informace, že prošel psychotesty. Všiml sis? A to nemluvím o několika svých známých v bílých pláštích, kteří mají na smysl psychotestů v řízení o získání ZP obdobný názor, co já....... Nicméně klidně si dál trvej na tom, že u vysoké pece jsou psychotesty žůžobájo a je potřeba je naroubovat kamkoli jinam.
pitte, já jsem doopravdy přesvědčen, že současný stav je dostačující a každé další utažení šroubů nepřinese větší užitek než škodu (jsou jiné věci v tomto směru k řešení, např. centrální registr, či likvidace databází v případě válečného konfliktu, atd......). Ohledně mávání kvérem na křižovatce jen tolik, že pokud to nikdo ani nenahlásí (jak tvrdíš, že se to nedostane do statistik), tak to nejspíš není závažné pro nikoho tak, aby mu to stálo za protokol.......... tak proč by to mělo stát za buzeraci třistatisíc lidí? A mám takový dojem, že taková událost proběhla médii relativně nedávno................. s plynovkou........

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » sob 09.11.2013, 19:30

To je argumentace panecku, bavime se o konkretnim pripadu, ale zavadet psychotesty chceme celoplosne. *71*

Mimochodem, srovnavat psychotesty na obsluhu stroju a na vlastneni kveru, to je taky logika.

Pitt: a ten "tvuj kamarad" to i hlasil? Predpokladam u zakonadbaleho obcana, ze urcite ano.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Lars » sob 09.11.2013, 19:32

Pařez - No, to už je jiná :)
Nevím, jestli to ještě platí (pohybuji se v oblasti trochu jiných financí), ale když sis chtěl koupit nové lambo, tak než jsi dostal klíčky, musel jsi absolovovat jakýsi několikadenní "výcvik" přímo na okruhu v továrně.
Stejně tak kdysi řidičák na motorku platil do obsahu 500 kubíků, pokud jsi chtěl na něco silnějšího, dělal jsi po nějakém čase nové zkoušky.
Takže bych to viděl něco jako kombinaci obého - přísnější výcvik spojený s povinnými psychotesty, možná platnost na omezenou dobu pro nižší ráži (.22lr), pak znovu nějaká forma zkoušek + testu, teprve po nich možnost "plnotučné" ráže.

Kdykoliv když se o zbraních bavím s někým známým, většinový argument je: já bych si kvér taky pořídil, ale když ono je to docela složité. A já na tohle namítám: vždyť získání ZP je dnes mnohem jednodušší, než zisk ŘP (za předpokladu předchozí bezúhonnosti, to je dnes asi to "nejtěžší" kritérium pro zisk ZP).
Přijde Ti správné, že to tak je?
(a pokud chceš nějaký konkrétnější případ, tak jedině přes mail)

Satan - ona lidská psychika funguje jinak u strojů a jinak u zbraní?

Biggles - prošel jedním psychotestem, před xlety, když ZP získal. Od té doby jeho duševní stav už nikoho nezajímal. Je to správné u člověka s 9 zbraněmi? Podle mě ne, podle Tebe ano - na tomhle vzájemném poznání svých stanovisek můžeme naši diskuzi ukončit.

Edit: už nebudu psát další příspěvek, tak ještě závěrečný dotaz na Bigglse - vlastníš křišťálovou kouli, nebo dovedeš nějak jinak předpovídat budoucnost, že s jistotou víš, že něco konkrétního k ničemu nebude?
Pokud máš, poprosím Tě o pár konkrétních čísel do příštího tahu Sportky, pokud nemáš, tak jen střílíš od pasu podle toho, co se Ti líbí/nelíbí.
Naposledy upravil(a) Lars dne sob 09.11.2013, 19:40, celkem upraveno 3 x.

Příspěvek od Biggles » sob 09.11.2013, 19:34

K tomu mne Satane ještě napadá, že kdo na vojně neprošel psychtestama ani na UAZa, tak skončil u strážáků se saprem :D :D :D
edit: Výtečně Larsi, takže po ukázání, že tvoje opatření jsou k ničemu, vymyslíme další obezličku systému, jak to lidem otrávit bez efektu na snížení kriminality s legální střelnou zbraní, super :D
edit 2: Jasně tak už je budem dělat opakovaně, prima. Jak často? Jednou za týden (to je tak doba kdy by MOŽNÁ měli trochu význam)? A mimochodem, fakt musíš tak strašně závidět, že má někdo o hračku víc? :D
edit 3: Tvému vzorku z nestřelecké části populace připadá získání ZP dostatečně složité ( o jejich dojmy tu původně, aspoň tobě, šlo - citace:"Když nad tím tak vlastně uvažuju - pokud se tak odpůrcům a zakazovačům vezme jejich hlavní argument, vůbec mi nebudou vadit třeba i pravidelné a povinné psychotesty .."), takže proč máš nyní TY dojem, že všechno je špatně?
Naposledy upravil(a) Biggles dne sob 09.11.2013, 19:44, celkem upraveno 3 x.

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » sob 09.11.2013, 19:36

Lars: no pokud si psal, ze jde zejmena o to, aby dotycny provozem stroje neublizil druhemu, tak si dovolim tvrdit, ze je to uplne neco jineho, nez noseni zbrane za ucelem osobni ochrany. Pokud ty ten rozdil nedokazes vycitit uz jenom z logiky veci (coz nechapu, kdyz si tu machroval selskym rozumem ?!?), tak je asi neco spatne.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Pařez » sob 09.11.2013, 19:40

Lars:a já naopak znám lidi,kteří se nebyli a nejsou schopni připravit na teorii.
A psychotesty?Kdyby byly plošně zavedeny,tak si je do týdne stáhneš z netu i s doporučenými odpověďmi :lol:

Jinak samozřejmě nikomu nic nebrání nechávat se pravidelně vyšetřit :mrgreen:

Zpět na „Černá kronika“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz