Ukrajina 2014

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Shi

Re: Ukrajina 2014

Příspěvek od Shi » úte 20.5.2014, 18:14

Int1m1thy: A na nějaký věcný a aspoň trochu pravdivý argument se po své lži o tom, že ukrajinská Alpha neexistuje, se nezmůžeš ?
----
Jak vidíš, nejsi sám kdo umí plivat jedovaté sliny. Tak zkus prosím tuto diskusi držet aspoň trochu ve věcné rovině.
----

Amerikanofil ani NATO nejsem. Třeba podle mě se v Iráku NATO chovalo jako banda idiotů bez plánu co dál po skončení bombardování. USA nechápou, že každá země není zvědavá na bombardérem importovanou demokracii. Invazi do iráku podělali už tím, že první válku v souladu s požadavkem OSN ukončili v půlce tažení, takže Saddám měl možnost zlikvidovat opozici. Válka bez vize jak ji vyhrát a co dělat po skončení války nemůže skončit úspěchem.

Při druhé válce v zálivu pak USA/NATO neměli na své straně v Iráku už nikoho, což byl totální průšvih. Můj názor je, že už před první invazí do Iráku si NATO mělo najmout ruské poradce, pak by to celé nemuselo skončit takovým fiaskem, protože rusové jsou mnohem mazanější, než američané.

Na druhou stranu nezazlívám USA, že do Iráku vpadli kvůli chemickým zbraním, které se tam nakonec nenašly, protože Saddám původně kvůli Iránu dělal všechno proto, aby svět věřil, že tam chemické zbraně jsou a hrál s inspektory OSN hru na schovávanou, aby tento dojem posílil. Když to zkombinuji s informací o tom, jak se češi před rokem 1989 podíleli na výstavbě podzemní chemické továrny někde hluboko v iráckých horách, tak se američanům nedivím, že existenci zbraní uvěřili a docela by mě zajímalo, zda američani tu podzemní továrnu už našli :lol: .

VIP člen

Příspěvek od reddog » úte 20.5.2014, 18:29

Shi:
O tech budovatelich podzemni tovarny z nasi zeme vis neco vic? Docela by mne to zajimalo :wink:

Příspěvek od Pařez » úte 20.5.2014, 20:04

Shi píše:.... Ukrajina má díky obrovským plochám černozemě potenciál potravinářské velmoci a tudíž může být jako kořist velmi zajímavá pro kohokoliv, to nepadlo. Zato padlo, že na Ukrajině pro Rusko nic moc zajímavého není, což je lež protože Ukrajina je právě pro své černozemě mimořádně zajímavá a s tím jak se mění klima, tak hrozí, že v mnoha regionech nebude co jíst.
Potenciál potravinářské velmoci jo? Řepka tam bude,řepka :lol:

EDIT:nějaké nové komentáře:
Finský diplomat vyzývá všechny evropské národy k odporu proti USA
http://svobodnenoviny.eu/finsky-diploma ... proti-usa/

MARINE LE PENOVÁ: PŘÁTELSTVÍ S RUSKEM JE NUTNÉ K ZACHOVÁNÍ MÍRU
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4074 ... ovani-miru

Nigel Farage: Krizi na Ukrajině vyprovokovala EU. Londýn je taky vinen
http://www.stalo-se.cz/?p=18858

Příspěvek od Biggles » stř 21.5.2014, 1:18

Ehm, takže fakta přebijeme hloupými výkřiky (Int1m1thy) nebo politickými proklamacemi (Pařez)? No a pak kdepak je ta demagogie a věcná diskuze...

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » stř 21.5.2014, 1:31

Tuhle debatu si rád pročtu, protože mi přijde, že některé informace a souvislosti bych jinde těžko hledal. Ale některé výkřiky jsou fakt z říše snů.

Fakt by mě zajímaly Tvoje argumenty, Int1m1thy, máš-li nějaké.
Pokud ne, můžeš si pro další odpustit jízlivé pindy, nejsou na místě.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od Int1m1thy » stř 21.5.2014, 3:35

Starosto: vuci tem dvema si to neodpustim, oni jsou pro me stejny ***** jako ja pro ne... teda vlastne 3 kdyz pocitam i Covera se kterym se moje internetove pre tahnou uz hodne let ;)

BTW: to ze Alphu ukrajinska SBU nema je fakt...kdyby ten velice chytry SHI umel trochu anglicky tak si precte jak je to s ,,Alphou´´ na Ukrajine i na tej jeho WIKI to je napsany... to ze neumi anglicky, neznamena ze ja nemam pravdu... a pochybuju ze tam v tom konfliktu bude Alpha z jinych zemich kde jednotka s timto nazvem je...

The Kiev territorial unit of Group "A" was converted into Service "C" of the Security Service of Ukraine (SBU) in 1992.[5] Nevertheless, it has continued to be informally called "Alpha"

nevolite nahodou cibulku.net ? mate stejny nazory... Biggles,Shi atd.

Pro ty co nevi videjko...
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1011 ... 043/video/
G17gen4

Příspěvek od Biggles » stř 21.5.2014, 6:29

Takže hvězdičky místo názoru? To svědčí výrazně více o tobě než-li o mně (nás). A s tou angličtinou, resp. chápáním významu psaného textu bys měl pohnout...jinak se nemůžeš divit, že v diskuzi nestíháš...

Shi

Příspěvek od Shi » stř 21.5.2014, 7:56

Int1m1thy: Aha, takže teď se z toho zkoušíš vykroutit tím, že Alpha není oficiální název. :lol:
http://alfa.org.ua/?r=history píše: 1 октября 2011 года в г. Одессе впервые в истории бойцы украинской «Альфы» вступили в открытое боестолкновение с террористами и обезвредили их.
Možná bys jim měl na Ukrajinu napsat, že svou vlastní historii mají na svém veteránském webu blbě :lol: :lol: :lol:

Shi

Příspěvek od Shi » stř 21.5.2014, 8:32

reddog píše:Shi:
O tech budovatelich podzemni tovarny z nasi zeme vis neco vic? Docela by mne to zajimalo :wink:
Je to už dost dávno, z doslechu a nebylo to zrovna konkrétní a týká se to událostí, které jsou tak 30 let staré. K rozhovoru pak došlo v souvislosti s válkou v zálivu a chemickými zbraněmi.

Informace byly v náznacích zhruba v tom duchu, že je ráno v nějakém městě naložili na nákladní auta zakrytá plachtami, mnoho hodin (4 až 5) je vezli někam hluboko do hor, kde je nechali vystoupit v podzemí a tam se pak montovala technologie o jejímž účelu se mluvčí nevyjadřoval. Jenom konstatoval, že kdo neví kde to v těch horách je, ten to nikdy nenajde, protože je to jako hledat jehlu v kupce sena. Víc moc toho nepadlo.

Jinak jsem se dočetl, že rozdíly mezi linkou na výrobu pesticidů a linkou na výrobu chemických zbraní jsou velmi malé, rozdíly ve vstupních surovinách jsou taktéž minimální. Proto je rozumnější chemické zbraně neskladovat v hotovém stavu, pokud je tedy nehodláš v blízké době používat. Mnohem rozumnější je mít linku a mít na skladě suroviny a když to potřebuješ, tak si to vyrobíš - tedy pokud toho nepotřebuješ rychle desítky nebo stovky tun. A před světem si všechno bez problémů obhájíš, protože pesticidy potřebuješ pro své zemědělce, ne ? Vždyť všechno je jen pro mírové účely:

http://www.youtube.com/watch?v=tNB0ooqnchc

Už za války v zálivu se proslýchalo, že je podezření, že věci souvisejícími s chemickými zbraněmi byly vyexportovány do Sýrie. Bylo to interpretováno jako záminka, aby USA v zápětí mohly napadnout Sýrii. USA v zápětí Sýrii nenapadly, ale zato se v Sýrii našlo obrovské množství chemických zbraní. Výroky o tom, že část chemického bohatství Sýrie pochází z Iráku se objevují dodnes:
http://news.investors.com/ibd-editorial ... z2ezWuXfxU

Jak to bylo doopravdy se nejspíš nikdy nedozvíme.

Příspěvek od Starosta » stř 21.5.2014, 9:42

Int1m1thy píše:Starosto: vuci tem dvema si to neodpustim, oni jsou pro me stejny ***** jako ja pro ne... teda vlastne 3 kdyz pocitam i Covera se kterym se moje internetove pre tahnou uz hodne let ;)
Potom to teda ale spadá do osobních výpadů, nikoli věcné diskuse.

Mám to tedy brát tak, že Ti nejde ani tak o argumenty, jako hanění těch dvou za jejich protiruský, argumenty podložený názor?
Nechci podsouvat, jen mi to tak zatím přijde...

Je fakt potřeba dělat z každého protiruského argumentu - "nojo, jak mu člověk šáhne na EU, tak má hned osinu v prdeli, to je ale komediant, koukněte na něj"! :roll:
Starosta

Příspěvek od Int1m1thy » stř 21.5.2014, 14:19

Starosta: kde sem nenapsal podlozeny nazor ?
Biggles: proc bych nemel stihat ?
Shi: oficialni neni... at si rikaj treba bratrstvo kocici packy...
G17gen4

Příspěvek od Starosta » stř 21.5.2014, 14:24

Int1m1thy píše:kdokoliv rekne neco co neni uplne koser pro EU a NATO je podle Bigglese nepresny :D
Int1m1thy píše::D to je krasny jakmile nekdo rekne neco trochu proti USA ci NATO jak ty amikofilove zacnou vylejzat a rvat ze to neni pravda :lol:
To mi nepřijde jako argumenty.
Starosta

Příspěvek od Int1m1thy » stř 21.5.2014, 14:31

Starosta: oba komenty co si vytah byli z duvodu jejich kritiky na pana Kollera.
G17gen4

Příspěvek od cover72 » stř 21.5.2014, 14:40

Int1m1thy píše:kdyz pocitam i Covera se kterym se moje internetove pre tahnou uz hodne let ;)
Tak to leda pod nějakým jiným nickem, ne? Protože že bych se od roku 2k6 hádal s nějakým Int1m1thy, to se tedy nepamatuji. V živé paměti mám jen to, že opakovaně vytáčím různé hnědokošiláky ze Zvedavce, různé melouny z Greenpeace a mladé Svazáky; jinak nic dlouhodobého.

Příspěvek od Int1m1thy » stř 21.5.2014, 14:45

cover: j, tech bylo... myslim ze to zaclo na lidech :D mozna jeste nekde jinde... a myslim ze radarem v brdech
G17gen4

Příspěvek od cover72 » stř 21.5.2014, 15:22

Z lidí si pamatuji jen Oliho Tartyho nebo jak se jmenoval... Ale jj, tam to začalo. Kvůli Tamášovcům jsem tehdy nahodil stránky -- kdyby nebylo plánlů na radar v Brdech, tak bych o žádném MG nevěděl a dost možná bych ani neměl zbroják... Jo jo, Tak jde čas :D
Naposledy upravil(a) cover72 dne stř 21.5.2014, 15:24, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Biggles » stř 21.5.2014, 15:23

Int1m1thy: Proč bys neměl stíhat? Ty to asi opravdu nevidíš. Začněme tou Alphou, copak si to postoval za citaci? Tak si jí v klidu přelož...a pak zalez do svýho rudýhou koutku...
edit: Ano kritizoval jsem (nejen já) p.Kollera, nicméně věcně, což je záležitost na kterou viditelně nemáš ani buňky a ani informace.
Naposledy upravil(a) Biggles dne stř 21.5.2014, 15:26, celkem upraveno 1 x.

Shi

Příspěvek od Shi » stř 21.5.2014, 15:25

Int1m1thy píše:Shi: Ukrajinci zadnou Alphu nemaj... takze ruska Alpha jedine,

Cover: a ruska Alpha zahodi svoje kolimatory?
Takže ukrajinská Alpha podle tebe neexistuje, ale zato ruská Alpha podle tebe existuje.
Int1m1thy píše: Shi: oficialni neni... at si rikaj treba bratrstvo kocici packy...
A že se podle tebe ruská Alpha oficiálně taky nejmenuje Alpha (Альфа), ale jmenuje se spíš Управление "А"* , to ti zjevně ani náznakem nevadí.

Nezlob se, ale diskuse s tebou mi začíná připomínat diskusi s těmi, kteří to dotáhli až na exota. Jestli stojíš o to být kandidátem na exota, tak admini ti to určitě umožní :-)

------
*) Přesněji spíš Федеральная служба безопасности - Центр специального назначения -Управление "А".

Příspěvek od Int1m1thy » stř 21.5.2014, 15:51

bigglesi: v klidu si ji preloz ty... :D prej rudej koutek :D
Shi: Ruska Alpha tam to A aspon ma, ukrajinska ma jini pismenko coz musis vedet...
cover: jo to byli casi :D a legendarni vyrok ze ,,radar pece ptaky za letu´´ :D
G17gen4

Příspěvek od Biggles » stř 21.5.2014, 16:10

Takže si zopákni AJ, písmenka raději taky.
Nebo jinak, co je psáno v tom, cos zkopíroval? Přelož to prosím, ať je vidět, kde je ašíbka...
Když jsme u toho podkládání názorů, tak bys mohl napsat, co obsahuje Budapešťské memorandum, když si se tak oháněl "smlouvou o jaderném odzbrojení Ukrajiny", také bych rád od tebe viděl TTD raket Iskander a k tomu zdroj, že jsou to zbraně s největším akčním rádiusem v Kaliningradské oblasti. K tomu bys mohl přihodit nějaká data o spolehlivosti, připravenosi, případně vycvičenosti USAF vs. vzdušných sil RF. Pokud bys i vysvětlil, jak funguje podávání letového plánu a jaký je (je-li) rozdíl v takovém případě mezi běžným a vládním letem, by bylo to fajn. To jen pro začátek z tvých nesmyslů...
Pak možná přijdeme i na to, proč by "NATO" mělo dávat něco Rusku, a proč by to "něco" měla být Ukrajina (což je zhovadilost hned ze dvou důvodů - přijdeš aspoň na jeden?)...jak si tady ventiloval.

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz