Příspěvek
od john.hawk » sob 26.3.2016, 20:30
LOS a videa atp. aneb trochu jsem se rozkecal
Před pár dny jsem měl delší rozhovor s člověkem kterého si nesmírně vážím o tom co se teď kolem Drillů děje. Ptal se mě na tu kauzu, proč jsme stáhli videa a vůbec tak nějak zabrousil na to, proč jsme ve válce s LOSem. Trochu jsem se s ním o tom rozhovořil a překvapilo mne, že spoustu lidí vůbec neví co a jak ve skutečnosti je, tak mi dovolte to trochu dát na pravou míru.
Stažení videií bylo na přání správce střelnice na kterého tlačili lidi z PČR důvody byly dosti mlhavé, ale v kostce se dá říct, že se těmhle lidem nelíbí jakým způsobem vlastně trénujeme a že naše položky nebo náročnost v nich jsou na úrovni zásahovek a takhle tedy civilové trénovat NESMÍ. Jelikož nám asi nikdo šablonu jak trénovat nedá, protože to by jsme se mu mohli vysmát, tak si alespoň vydupali, že si nepřejí, aby jsme se u toho natáčeli a vlastně ukazovali, že v civilním sektoru trénujeme minimálně kvalitně jako zásahovky. Možná by to bylo úsměvné kdyby to nebyla pravda! Naše stanovisko je, že videa se stáhla neb nám jde hlavně o to trénovat a videa byla pouze takové zpestření. Našlo se pár lidí co nám posílali odkazy na videa ze stejné střelnice nebo "závadná" videa s tím, že máme taky tlačit na správce střelnic atp. NE tohle my dělat nebudeme! Takové přizdisráčství z toho je nám zle! Do budoucna videa chystáme, ale již na zablokovaném a placeném kanále (makáme na tom) takže videa budou nebojte.
Co se k údajné válce s LOSem týče tak to je trochu přehnaný mýtus, ale musím uznat, že sám na tom mám velký podíl vinny a Honza alias Johny mi v tom nemalou částí pomáhal. Tady si musím nakydat sračky na hlavu a s odstupem času přiznat, že toto pošťuchování které sem svým arogantním vyjadřováním směrem k LOSu dost rozfoukal a náhle se to rozhořelo do hrozného ohně. Pak už to šlo ráz na ráz a nějak nebralo konce. Osobně proti lidem z LOSu nic nemám a možná to někoho překvapí, ale jsou lidi kteří se okolo LOSu pohybují a kterých si pořád vážím a vždy a rád s něma pokecám. Vezmu-li to od začátku tak první drill který jsem pořádal s mojí přítelkyní Monikou byl plně obsazen lidma z LOSu. Vzpomínám si na to, že kdyby mi David Klementa nezapůjčil timer, Jiří Šimek nezapůjčil stojany na terče a Honza Kittner nepomáhal v organizaci asi by první drill nedopadl tak dobře. Nejsem žádné nevděčné hovado a dobře si pamatuji na jejich pomoc, taky si myslím, že s klukama mám dodnes dobré vztahy. Dokonce i s tehdejším ředitelem LOSu Honzou Koreckým ač jsme si kolikrát někde na forech vyměnili nehezkou nadávku pořád nějak vycházíme a co se týče nějakých věcí je řešíme formou soukromých zpráv. Osobně jsem dříve již Honzovi Koreckému navrhoval nějakou jemnější formu drillového závodu např. podle pravidel LOSu, ale dle našeho vyhodnocovacího systému pro zkušenější střelce LOSu, bohužel je škoda, že se nic takového neuskutečnilo. Jestli se čeká na náš vztřícný krok tak tady je a veřejně říkám, že se spolupráci s LOSem nebráníme a klidně softdrill pro LOSaře uděláme pokud bude zájem.
Dnes není doba na to, aby jsme hledali rozdílné a hádali se, nyní jsme ve válce! Všichni majitelé zbrojních průkazů se musí spojit neb společného nepřítele který nás chce odzbrojit máme před očima a víme kdo to je. Nehledejme a nevytvářejme konflik mezi sebou.
S pozdravem Richard