Obecní-Městské policie - zkušenosti, názory,...

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Re: Obecní-Městské policie - zkušenosti, názory,...

Příspěvek od S474N » stř 27.2.2013, 8:36

| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od AREYOU » stř 27.2.2013, 9:54

Tak pokud na to ten obchod neměl nějaké povolení, že to tam může být postaveno jako reklama tak si myslím, že je to naprosto v okeju. Oni ty obchodňáky si totiž taky dělají co chtějí a jestli si prostě řekly tak to tady postavíme a hotovo bez nějakého povolení nebo oznámení nebo nevím co je na to potřeba, tak je to v pořádku a zbytečně se tady dělá z policie blbce.

VIP člen

Příspěvek od S474N » stř 27.2.2013, 10:14

AREYOU: zbytecne? No, kdyz se nad tim zamyslim do dusledku a hlavne doslova, tak mas pravdu. *3* *47*

Obrázek

VIP člen

Příspěvek od S474N » ned 30.6.2013, 12:37

Duchcovský strážník promluvil: Proč jsem napadeným manželům nepomohl

Jako obrovskou křivdu vnímá vyhazov z práce Jiří L. (51), strážník z Duchcova. Podle nadřízených nepomohl manželům surově napadeným partou opilých Romů. Sám vinu necítí. Chce se soudit. Blesk s ním jako jediný hovořil.

Manžele napadla skupina Romů, když se v noci vraceli domů. Útočili na ně klackem, ženu srazili na zem a kopali do ní. Incident ve městě vyvolal vlnu nepokojů. „Byl jsem na služebně sám. Když jsem viděl, co se na ulici děje, začal jsem to natáčet na kameru. Bez toho by chyběl důkaz. Romů byla převaha a všichni tvrdili, že konflikt vyvolali manželé,“ řekl Jiří L.

Dodal, že pak zaslechl nějaké klepání, zřejmě vzadu na okno. Vstal a šel se podívat ven. „Došel jsem až na roh. Služebna plná zbraní zůstala mezitím otevřená. Viděl jsem, jak se další Romové sbíhají ze všech stran. Kdybych mezi ně vletěl, mohli mě odzbrojit a střílet. Sám jsem střílet nemohl, mezi vysokými budovami a v ulici plné lidí je to nebezpečné. Mohl bych se tak sám dopustit protiprávního jednání. Udělal jsem proto jiné opatření, přivolal jsem posily,“ vysvětlil.

Své propuštění, které okamžitě následovalo, vnímá po 20 letech služby jako ponížení a křivdu.

Starostka: Nechránil napadené

Starostka Duchcova Jitka Bártová dala Jiřímu L. dva dny po incidentu výpověď za hrubé porušení pracovních povinností. „Jako službu konající strážník nevyužil všech dostupných zákonných prostředků a neprovedl zákrok, i když věděl, že je páchán trestný čin. Neučinil dostatečná opatření k ochraně života a zdraví napadených osob,“ uvedla.
Strážníkův advokát: Není povinen nasadit život

Lisého advokát Miloš Holas tvrdí, že výpověď, kterou dostal jeho klient, je protiprávní, a tudíž neplatná. Není prý řádně odůvodněná. „Městský strážník je pouhým zaměstnancem obce, proto jsou také pravomoci ve srovnání s příslušníkem Policie České republiky omezené. Strážník neskládá ani služební přísahu jako policista a není povinen nasadit život,“ argumentuje advokát.

Puvodni odkaz:
:arrow: http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalo ... omohl.html

Tak misto toho, aby ta lidska spina, ktera si lecila komplexy v uniforme drzela hubu, tak se jeste rozepisuje do novin a hraje si na ublizenyho? A nema v sobe ani kousek cti a hrdosti a jeste zacne argumentovat tim, ze NENI POVINEN NASADIT ZIVOT a ze NESKLADA PRISAHU JAKO POLICISTA? Tak k cemu je teda takova zumpa zrizena? K cemu potrebujeme takovou pakaz, co akorat doveze buzerovat lidi, hrat si na zasahovku a kdyz prijde na to, tak se radeji zakempuje pod zamkem? Na to, aby misto nasazovani zivota nasazovali boticky? Vsechny okamzite vyhazet, respektive z uniformy prehodit do cervenych reflexnich vest a sbirat do parku hovna! To jsem se zase po ranu teda nasral!

Obrázek

Příspěvek od AREYOU » ned 30.6.2013, 12:47

A co bys dělal ty na jeho místě? Z práce by ho vyhodil tak jako tak, teď za to, že nepomohl a pokud by pomohl tak za to, že se podílel na rasistickém útoku proti skupině nekomfliktních romů...úplně vidím ty titulky v novinách.

VIP člen

Příspěvek od S474N » ned 30.6.2013, 12:54

AREYOU: ja nic, bohuzel nemam vyucni list ani na kuchare, ani na zednika *4*

Obrázek

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » ned 30.6.2013, 12:56

Měl jim pomoct. Vylézt ven a zavřít za sebou je snad to nejmenší, aby ochránil další zbraně. Ještě bych mu napařil neposkytnutí pomoci. A i kdyby se měl dopustit dalších porušení čehokoli, pak by to přece snadno obhájil s tím, že chránil zdraví a život manželů. Pak se ostatní činy stávají netrestnými, jestli se nepletu.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Příspěvek od AREYOU » ned 30.6.2013, 13:03

Myslíš, že by něco obhájil, tak si nejsem tak jist každý by od něj dal ruce pryč a "neziskovky" chránící menšiny by hned věděli kde je problém - rasista v uniformě a agresivní manželský pár, takhle je bez práce...mohl taky dopadnout tak, že by se zachoval jak by měl, ale dostal by třeba basu, já se mu teda moc nedivím a rozhodně bych si nedovolil ho soudit, doma v teple je každej chytrej!

Příspěvek od Sailor » ned 30.6.2013, 13:06

S474N:Měšťáci nemusej mít maturu?
Jinak si nedokážu představit,že by mě pár cigošu odzbrojilo,když nejsem mezi nima v hloučku,ale blížím se k nim z dálky a mám 15 patron v zásobníku+jeden náhradní.Všechno je to o tréningu :wink:
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

VIP člen

Příspěvek od reddog » ned 30.6.2013, 13:14

AY:
Doma v teple mozna. Jen potom nechapu, proc to medializoval. Tim totiz dava jasne "poselstvi" ostatnim lidem. Pro mnohe toto vyzni takto: "Neobracejte se na MP, jsou to jen zamestnanci obce." Veru hodne spatnou sluzbu vykonal svym kolegum, velmi spatnou. A jeste neco dodam. Cekam jen, kdy to nejaky zmrd pouzije dal. "Hee, co se branite, co klepete na sluzeeebnu. Stejne na vas serou, bo maji strach o svuj ziiivot. Ani nevolejte mestaky." a vyvracej to ted tem, kteri pri nocnich excesech volaji na MP, aby jim prisli do panelaku uklidnit ty "jinak zijici" vesele a bezstarostne lidi.
Kdyz to vezmu do extremu, nemohl pouzit ten tolikrat omilany varovny vystrel???

Příspěvek od AREYOU » ned 30.6.2013, 13:29

reddog
možna to medializuje, protože si na něm starostka přihřívá politickou polívčičku a on už neví jak dál. Pro mě je trošku záhada, proč se řeší strážník MP s takovou rychlostí a hned je propuštěn, ale banda agresorů se směje, raději bych slyšel, že všem účastníkům napadení byli odebrány soc. dávky a bylo zahájeno trestní řízení, myslím si, že kdyby ten MP věděl, že pokud se postaví a ochrání manželský pár před bandou agresivních romů, že bude vyznamenán a ani v koutku mozku by ho nenapadlo, že ho může někdo nazývat rasistem atp., tak by hned zasáhnul, kdyby tam banda bělochů mlátila romský páreček tak si myslím, že by zasáhnul, ale v tomto případě si nemohl být jist jestli má konat svou povinnost, neb nedotknutelní jsou nedotknutelní.

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » ned 30.6.2013, 13:33

AREYOU píše:Myslíš, že by něco obhájil, tak si nejsem tak jist každý by od něj dal ruce pryč a "neziskovky" chránící menšiny by hned věděli kde je problém - rasista v uniformě a agresivní manželský pár, takhle je bez práce...mohl taky dopadnout tak, že by se zachoval jak by měl, ale dostal by třeba basu, já se mu teda moc nedivím a rozhodně bych si nedovolil ho soudit, doma v teple je každej chytrej!
Pokud budem ke všemu co děláme přistupovat tímto způsobem, kam se dostaneme??? Není to poněkud negativistické, paranoidní, pesimistické...?

Osobně jsem toho názoru, že člověk obecně by takto k věcem přistupovat neměl. A taky tak často nečiní. Toto byl spíše exces. Bohužel na místě, kde by civil pomohl spíš, než "školený", "cvičený", "placený"... A pravděpodobně by v této situaci právní důsledky probíral posléze.
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

Příspěvek od AREYOU » ned 30.6.2013, 13:42

"Pokud budem ke všemu co děláme přistupovat tímto způsobem, kam se dostaneme??? Není to poněkud negativistické, paranoidní, pesimistické...?"

Budeme doufat, že to tady nějak relativně v klidu dožijem, ovšem jako na tom budou naše děti to se bojím jen domýšlet...asi nám za naši lhostejnost nepoděkují, ale brzo budou volby tak stádo bude volit ČSSD, nebo ODS nebo TOPku, strany které jdou jasně proti vlastnímu národu, můžeme si za to sami.

Sorry už jsem OT, ale nějak na mě padla depka z toho všeho :huh: !

VIP člen

Příspěvek od reddog » ned 30.6.2013, 14:55

AY:
Ze bych nejradeji videl ty zmetky agresorske za katrem a nasledne i bez socialni podpory, o tom snad nepochybujes nejen u mne ;-)

Ale tak si rikam. Stal se nedobrovolne ucastnikem nespravedlnosti a zvolil si cestu. U soudu budou mit obe strany prilezitost, jak to vysvetlit. Ale bojim se, ze uz navzdy tady zustane pachut toho, ze proste nepomohl. Kdo jiny mel ihned pomoci, nez uniforma?

Ides pouzil k Budejicum v nadpisu clanku (prevzala samo Romea) slovo Pogrom. Tak jabych pouzil Lync u Duchcova. A co, budu presnejsi.

AY:
Nechci si ani predstavit, ze moji zene nebo dceri neotevrou zamerne dvere sluzebny pri napadeni. Co ochranuji tak cennejsiho, nez lidske zdravi a zivot? Kdyz by tam ta sebranka udelala curbes, alespon by jasne ukazali, o co jim jde - nicit, parazitovat, nicim kladnym neprispivat.

Příspěvek od Pařez » ned 30.6.2013, 15:46

Viděl bych to asi takto:
a)ten bývalý strážník je jasnou ukázkou toho,že policie,ať už městká nebo státní,se zasáhnout proti těmto "občanům" bojí a řekl bych,že je k tomuto i vychovávána
b)ukončení jeho PP není v přímé souvislosti se zavřenými dveřmi,ale spíše s únikem videa útoku ven

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od Mistral » ned 30.6.2013, 15:51

No, uvidíme, jak nakonec rozhodne soud. Třeba se nakonec ukáže, že měl pravdu.
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!

Příspěvek od Sailor » čtv 25.7.2013, 17:23

Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

VIP člen

Příspěvek od reddog » čtv 25.7.2013, 18:15

Tak navrat k puvodnimu ucelu? Snad bude v Praglu bezpecneji, kdyz pribude tolik fyzicky zdatnych a proverenych pracovniku venku na ulici.

Příspěvek od Sailor » pát 26.7.2013, 19:12

A Pražští měšťáci po druhé:
http://www.novinky.cz/domaci/308838-sna ... ktiky.html

Zbraň: víc než 1 :-)

Příspěvek od nettik » ned 29.9.2013, 21:44

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz