Příspěvek
od Smith » úte 02.2.2016, 20:22
Nedávno jsem si ho z hecu půjčil v AVIMu, tak se podělím o pár zcela subjektivních dojmů:
Chování při střelbě rozhodně žádná hrůza není, i když je samozřejmě živější než G19, kterou jsem měl s sebou. Zkoušel jsem G43 cvičně zastrčit za opasek, abych si zhruba představil možnosti skrytého nošení a je to paráda, prostě placák.
Jenže...
Říkal jsem, si že když je to Glock, bude i zvykání na něj nějak jednodušší, když už nějaké Glocky mám - ale ouha. Dobře, ovládací prvky jsou na stejných místech, jenže u čeho dneska ne? Jinak je to pocitově prostě úplně jiná věc do ruky. Plošší rukojeť kompletně mění možnosti úchopu, měl jsem celkem problémy srovnat na tom prckovi obě ruce. Jiný je i dosah na spoušť a dalo mi dost práce spouštění neurvat. Asi bychom se sžili, ale určitě bychom potřebovali vykouřit společně nějakou tu krabičku Sellierek navíc.
Tím určitě nechci říct, že by to byla špatná zbraň. Myslím, že mě tak trochu zklamala jenom proto, že jsem toho od ní jednoduše čekal nějak moc.
Vzal jsem si z toho jen naučení, že pokud bych uvažoval o zbrani téhle kategorie, pak se na G43 nemusím nijak vázat, protože si na ni budu zvykat úplně stejně, jako na kteroukoli podobnou pistolí jiné značky.
"No jo, dvě dávky..." Vražkov, 6.9.2008, stage 5