Někdejší člen policejní zásahové jednotky dostal podmínku

Velmi zajímavé případy, které nesmí skončit v propadlišti dějin.

Zbraň: GLOCK

Re: Někdejší člen policejní zásahové jednotky dostal podmínk

Příspěvek od Mistral » pon 26.11.2012, 14:45

By mě zajímalo, na kolik taková sranda finančně vyjde ...
Mysli globálně, střílej lokálně. Nejsi kompetentní!

Zbraň: vícero

Příspěvek od Piggy » pon 26.11.2012, 17:02

Mistral: jeho nebo dohromady?

Příspěvek od Mistral » pon 26.11.2012, 19:08

Jeho výdaje na právní pomoc, znalce etc.

VIP člen

Příspěvek od Strelkyne » čtv 06.12.2012, 13:00

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-b ... uji-zakony

12. 12. 12 v 9:00 (škoda, že ne ve 12 :D ) je v HK další stání.
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca

Příspěvek od Mistral » stř 12.12.2012, 15:10

Výživné komentáře.

Příspěvek od Mistral » stř 12.12.2012, 15:50

VIP člen

Příspěvek od Strelkyne » stř 12.12.2012, 17:16

http://hradec.idnes.cz/kauza-expolicist ... zpravy_pos
http://www.novinky.cz/krimi/287598-expo ... trest.html
Nevydržela jsem až do vynesení rozsudku, ale myslím si, že soud rozhodl jako "ještě chytřejší Horákyně". Ve světle jasné NO z Tanvaldu si myslím, že tady je to NO také, jen tady místo kudly byl jako zbraň rotwailer.
Naposledy upravil(a) Strelkyne dne stř 12.12.2012, 21:19, celkem upraveno 1 x.
"Doufej ve spravedlnost, ale buď připraven i na bezpráví." Lucius Annaeus Seneca

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 12.12.2012, 19:00

Tak, ted jeste dotahnout nejak Krusne hory a zacnu snad verit tomu, ze se clovek dovola spravedlnosti.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

VIP člen

Příspěvek od Strelkyne » stř 12.12.2012, 21:18

Přesně to mě napadlo, že Garyho případ a Krušné hory jsou jak přes kopírák, co se porušování lidských práv a ústavy týče. :(
Tady se taky soudce snažil nepřijmout Foxovi znalečák od Zdeňka Maláníka, ale nakonec si to rozmyslel a posudek byl aspoň přečten. :D
EDIT: 14:46 v Událostech v regionech
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... regionech/
Naposledy upravil(a) Strelkyne dne čtv 13.12.2012, 10:37, celkem upraveno 1 x.

Expolicista dostal v novém procesu za zastřelení podmínku

Příspěvek od joker4id » čtv 13.12.2012, 8:34

Expolicista dostal v novém procesu za zastřelení člověka podmínečný trest

Bývalému policistovi Jiřímu Jungmanovi, který před čtyřmi lety v Trutnově zastřelil při potyčce člověka a jeho psa, uložil královéhradecký krajský soud dvouletý trest s podmíněným odkladem na pět let. Původní desetiletý trest za vraždu zrušil Ústavní soud a Jungman byl letos v září propuštěný z vězení.

Expolicista ke konkrétnímu incidentu v závěrečné řeči, která trvala téměř dvě a půl hodiny, znovu řekl, že se pouze bránil agresivnímu útoku muže, který na něj navíc poštval psa. „Jeho brutální napadení mé osoby a navíc útok psa jsem vnímal tak, jako by na mě útočil se zbraní. Je mi líto co se stalo, ale měl jsem strach o svůj život. Nechtěl jsem nikoho zabít, ale když jsem skončil na zemi, nebyl jsem schopen se bez použití zbraně účinně bránit,“ řekl ve středu před soudem Jungman.

V závěrečné řeči se Jungman snažil soud přesvědčit o své nevinně všemi možnými výklady práva o nutné sebeobraně, odvoláním na různé nesrovnalosti ve spisech, nedostatek důkazů, účelové výroky soudních znalců a citáty trestního zákona. Odvolával se i na některá soudní rozhodnutí v obdobných případech. Předseda senátu dlouze a trpělivě naslouchal jeho závěrečné řeči, ale minimálně čtyřikrát musel bývalého policistu upozornit, že se již opakuje nebo jeho řeč nesouvisí s projednávaným případem.

Jen jsem se chtěl podívat, proč ten pes tak dlouho v noci štěká. Nenechávalo mě nikdy klidným, když se někde dělo něco podezřelého.
Expolicista
Hradecký soud Jungmanovi již v roce 2010 uložil dvouletý trest s podmíněným odkladem na pět let, a to za ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Vrchní soud v Praze ale čin překvalifikoval na vraždu a poslal Jungmana na deset let do věznice s ostrahou. Před dvěma lety verdikt potvrdil Nejvyšší soud. Letos však zasáhl Ústavní soud, desetiletý trest zrušil a kauzu vrátil hradeckému krajskému soudu. Důvodem mělo být extrémně vadné hodnocení provedených důkazů.

Střelba v Trutnově
Jungman se v květnu 2008 v Trutnově měl dostat do slovní a poté i fyzické potyčky s dalším mužem. Oba byli podle spisu opilí. Vše začalo tím, že se Jungman při cestě z restaurace zastavil u mužova domu a údajně dráždil psa za plotem.

„Jen jsem se chtěl podívat, proč ten pes tak dlouho v noci štěká. Nenechávalo mě nikdy klidným, když se někde dělo něco podezřelého. Když jsem stál u vrat, tak ta se najednou rozlétla, vyběhl ten muž a začal mě mlátit a vyhrožovat smrtí. Přitom na mě poštval svého rotvajlera,“ tvrdil Jungman. Poté se strhla potyčka, která skončila střelbou. Jeden z výstřelů Jungmannovy pistole zasáhl muže do srdce. Bývalý policista zastřelil i psa.

Bývalý policista, který v den incidentu nebyl ve službě, již dříve u soudu přiznal, že v inkriminovaný den popíjel s kolegy alkohol a měl u sebe legálně drženou soukromou zbraň. Tu u sebe nosil mimo službu na svou ochranu proti případné pomstě. „Pochybil jsem, že jsem popíjel alkohol, když jsem u sebe měl zbraň,“ řekl u soudu Jungman.

celý článek včetně velmi zábavné diskuze : http://www.novinky.cz/krimi/287598-expo ... trest.html
Optimista se učí anglicky, pesimista rusky a realista se učí střílet.

Příspěvek od Gary » čtv 13.12.2012, 10:09

Ahoj všem. Pokud by byl stále zájem, pro toto fórum poskytnu veškerá rozhodnutí soudů, která byla doposud v mém případě vydána. Ať má každý možnost udělat si o věci obrázek z oficiálních pramenů a ne na základě mediálních zpráv (či diskuzí pod články na netu).

Pro ty, kdo mi celou dobu věřili i ty, co nikoli - s Foxem bojujeme s větrnými mlýny a nikomu bych tohle nepřál prožívat. Je otázkou, zda není lepší se nechat raději zabít, jako to "udělal" pan F. Sahula, když vás náhodou někdo přepadne na cestě z restaurace. Protože být napaden opilý = může si za to sám, neměl provokovat...

Gary

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 13.12.2012, 10:24

Gary: budu se opakovat - rad si velmi vsechno prectu.

Obrázek

Zbraň: Weaponized sarcasm

Příspěvek od jry2000 » čtv 13.12.2012, 10:58

Gary - gratuluji k uspesnemu zvratu v rozsudcich. Jen tak dal. Je smutne, ze to slo tak dlouhou cestou.

Radi si tu projdem veskerou dokumentaci, co se rozhodnes uvolnit - pripadne Tvoje komentare, nazory a veskere deni okolo.

Certidlo - vim, ze je to docela hodne prace, nicmene nedaly by se po dohode s Garym vyvesit dokumenty stejnym zpusobem jako mas "Strelbu v Krusnych horach"?
Lajte mi lhu-li

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 13.12.2012, 11:05

jry2000: samozrejme, ze daly, vzdyt uz jsem to i drive v tomto tematu nabizel a zatim bez odezvy *4*

Obrázek

Zbraň: P01

Příspěvek od npc051 » čtv 13.12.2012, 14:57

hm. ja mam vystudovany matfyz a mam v krvi, ze kdyz se resi nejaka slozitejsi formule a jsou tam komplikovane vstupni podminky, tak to semo tamo muze mit pomerne slozita reseni, nicmene si nedokazu vybavit priklad tak nekonzistentniho "reseni" jak to predvadeji soudy, prvni instance podminka, odvolani, 10let, znovu potvrzeno 10let, ustavni to zrusi a prvni instance potvrdi stary rozsudek, mezitim je obzalovany 2 roky zavreny... to se ti soudci vubec nestiti takhle pracovat ? Jak se jim asi zije s vedomim, ze svou praci podelali, ze az Ustavni soud musel zjednat napravu a vytknout jim, ze zcela pominuli Jungmanovy argumenty a rozhodli o jeho vině bez odpovídajících důkazů....(K porušení základních práv stěžovatele došlo v posuzovaném případě především v procesu dokazování před obecnými soudy, zejména extrémně vadným hodnocením provedených důkazů .... a dale ...... Již samotná tato rozkolísanost názorů státních orgánů, aplikujících trestní normy, je negativním jevem, který nepřispívá k právní stabilitě a předvídatelnosti rozhodování a může znejistit obviněného ve volbě efektivních prostředků obhajoby. V dané době, kdy došlo přijetím nového trestního zákoníku k radikální změně právní úpravy a k zavedení zcela nových právních institutů, a kdy dosud neexistovala ustálená judikatura, je snad taková rozkolísanost pochopitelná; tím více je však třeba trvat na požadavku, aby orgány činné v trestním řízení posuzovaly skutkový a právní stav velmi důkladně a aby pro zvolenou právní kvalifikaci uvedly zevrubné argumenty. Za takové situace je třeba také dbát také na to, aby obviněný měl reálnou možnost v každém okamžiku trestního řízení seznat, jaká právní kvalifikace mu hrozí a aby měl možnost na tyto opakované změny reagovat. To se však v posuzovaném případě nestalo.)

Neni to samo o sobe na trestny cin? Zavrit vlastni neschopnosti protipravne cloveka? Vzdyt de facto Ustavni soud usvedcuje obecne soudy z nekompetentnosti, nedbalosti a poruseni prava a to dokonce prava garantovaneho Ustavou...

Masakr.

Příspěvek od jry2000 » čtv 13.12.2012, 15:44

Certidlo - Neslo by upravit URL na mujglock ohledne tohoto pripadu? Precijen "Zabiti psa a majitele" je trosku predjimajici.

NPC051 - Prosim priste to rozepis do nekolika souvislych vet pro nas, co nemaji na foru ve zvyku lustit dlouha souveti :). Dekuji.
Lajte mi lhu-li

VIP člen

Příspěvek od S474N » čtv 13.12.2012, 16:18

jry2000: tak pro odliseni pripadu bys to nazval tak? Navic zabiti a vrazda je dost podstatny rozdil *4*

Obrázek

Příspěvek od jry2000 » čtv 13.12.2012, 16:20

Strelba v Trutnove napriklad :)
Lajte mi lhu-li

Příspěvek od Gary » čtv 13.12.2012, 16:31

Nechci si stěžovat to ne, ale přeci jen jsem myslel, že tu je o něco větší objektivita než u bulvárních médií a je pravda, že URL ve zmíněném tvaru nebudí dojem objektivity, ale spíš senzacechtivosti. Jak to odlišit? Já bych návrhy měl, ale to by zase nebylo objektivní z mé strany. (např. ta Střelba v Trutnově nezní zle, jak navrhl jry2000)

Promiň, ale ať už vražda nebo zabití, pro člověka, který se snaží dokázat, že jednal v nutné obraně, to vyzní stejně. Zvláště, když to zní, jako by někdo bezdůvodně zastřelil někoho, kdo jen venčil svého mazlíčka v parku.

S novináři a podobně znějícími, zavádějícími, titulky jsem si užil své. Chtěl bych jen požádat o trochu korektnosti, pokud by to šlo. Pokud ne, holt s tím nic neudělám. Díky za pochopení.

Gary

Zpět na „Sledované případy“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz