GLOCK 42 - kapesní pistole v 9mm Browning

Debata o pistolích GLOCK

Exot fóra
Exot fóra

Re: Kapesní Glock - G 42

Příspěvek od Stepan » pát 13.6.2014, 18:38

Třeba na mě budou hodní a ocení, že se snažím pomáhat???
Naposledy upravil(a) Stepan dne pát 13.6.2014, 18:40, celkem upraveno 1 x.

Zbraň: G17, CZ 858

Příspěvek od Cerberus » pát 13.6.2014, 18:39

tak na to si počkám :lol:
Nepotřebuju kurz sebeovládání. Potřebuju, aby mě lidi kolem přestali srát!

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » pát 13.6.2014, 19:41

zajimave reseni ale bohuzel nemam vahu abych to vyzkousel :)
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » pát 13.6.2014, 20:05

Obrazek v pohode, ale napad na palici

Co kdyz zbran spusti uz pri polovicni vaze sebe same? Za co ji budes pridrzovat, abys zachoval svislost a spoust byla tazena primo vzad?

Adekvatne tomu: co kdyz vaha zbrane nebude stacit na spusteni? Kam budes tlacit, aby to bylo svisle dolu? Vzhledem k tomu, kde ma zbran teziste to budes muset pridrzovat tak jako tak.

Co treba nalistovat vyrobce - nedokonaleho Gastona - a precist si to tam?
Nebo drzet zbran sevrenou za usti se zaverem svisle a na tu tycku krz spoust povesit igelitku s piskem/vodou/cimkoli, co pak zvazim?
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » pát 13.6.2014, 20:15

Myslel jsem, že je zbytečné přesně popisovat, jak to změřit. Zbraň samozřejmě celou dobu držíš v ruce a pomalu přitlačuješ k váze, abys stihnul přečíst maximální hodnotu před spuštěním. Kdyby pistole vážila 10 kilo, bylo by to úplně jedno. Až na to, že bys netlačil, ale táhnul.

Příspěvek od Sailor » pát 13.6.2014, 20:20

Štěpo ten nápad je pěkná hovadina,stejně jako všechny tvoje výlevy zde foru.Ale nakreslil si to pěkně,to zase jo . . .
Ale i tady se pěkně ukázalo,že si měl studovat technickej obor,to humanitní vzdělání pro tebe nebylo to pravé ořechové :wink:
Dále nechápu proč se zapojuješ do diskuse o zbrani kterou nechceš,která není lepší než jiná,má blbej sklon pažby,preferuješ sa/da system.Začínám věřit,že ty fakt chceš aby proti tobě lidi vystartovali a začali ti nadávat a pak se z toho uděláš.
naštěstí já jsem slušně vychovaný chlapec a neuchýlím se k těmto praktikám.
Ty zmetku :D
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » pát 13.6.2014, 20:29

Pro jistotu nebudu moc komentovat vaše příspěvky, ani co z nich vyplývá a co to vysvětluje.

Jenom bych dodal, že měření je poměrně pohodlné a opakovatelné. Dostanete spolehlivou hodnotu na desetiny kila, kdybyste si s tím vyhráli, i přesnější, ale nevím, jaký by to mělo smysl. Největší problém je v tom, jak jsem psal, že běžné kuchyňské váhy nedovedou vážit víc, než 5 kilo, takže součet hmotnosti předmětů k měření a tuhosti DA spouště u kohoutových zbraní může způsobit, že nic nemůžete změřit.

Jo a taky jsem zapomněl říct, že je samozřejmě nejpohodlnější použít digitální váhu.

Příspěvek od Sailor » pát 13.6.2014, 20:49

Není to přesné vůbec,mnohem lepší je ten starostův s igelitkou.
Ten tvůj je jeden z nejnepřesnějších široko daleko . . . .
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » pát 13.6.2014, 21:08

Ještě poslední věc - opakovatelnost měření samozřejmě hodně závisí na tom, aby byla tyčka pořád ve stejném místě spouště, proto je vhodné volit takový průměr tyčky v souvislosti se zakřivením spouště, aby se tak nějak samoudržovala ve stejném místě. Pak pokaždé pohybovat zbraní stejným směrem, mít to postavené tak, aby se to neviklalo a nemuseli jste zápasit s tím, aby se to nerozpadlo a mohli se soustředit na měření.

Jak jsem řekl, dá se bez problémů opakovaně měřit s přesností na desetiny kila.

Rád odpovím na další případné dotazy k realizaci měření, ale ono je stejně nejlepší, když si to člověk vyzkouší sám. Pokud jste kutilové, dá se snadno vyrobit jednoduchý stojánek na váhu pro praktičtější měření, kolík může být otočný kvůli odvalování po spoušti. Kolík se dá nahradit několika ložisky, s jedním by se nepracovalo moc pohodlně.

Víc mě momentálně nenapadá.

EDIT: pokud dvě ložiska umístíme několik mm od sebe, spoušť se bude díky jejímu tvaru automaticky centrovat v mezeře a měření by mohlo být ještě konzistentnější.

U zbraní, které mají uprostřed spouště pojistku, by pro spolehlivost měření bylo užitečné před měřením pojistku zafixovat ve stlačené poloze.
Přílohy

[Přípona png byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Naposledy upravil(a) Stepan dne sob 14.6.2014, 8:31, celkem upraveno 3 x.

Příspěvek od Pařez » pát 13.6.2014, 21:10

Nechci vám do toho pindat,ale z jakého důvodu chcete u "záložky" snižovat odpor spouště?

Příspěvek od Sailor » pát 13.6.2014, 21:33

Pařez:protože se z toho klukům špatně střílí. . . . a než bude dostupná jiná stojna,tak to chtěj nějak řešit.
Naposledy upravil(a) MujGLOCK.com dne stř 12.8.2015, 17:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Porušení pravidel - kresba a text byl odmazán

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » pát 13.6.2014, 21:36

Štěpán: Sorry, ale to nemá cenu. Je vidět, že jsi teoretik, který byl nejdál v kuchyni, aby zjistil, že leckterá váha je do 5kg.
Ale evidentně tě baví vymýšet něco, co už někdo před tebou vymyslel líp.
Blbý je, že si nedokážeš přiznat omyl - no to nevadí.

Aby ses hned neurazil, jakej jsem to zlořád, tak ti ještě jednou vypíšu, proč to nebude fungovat:
- potřebuješ to měřit rovnoběžně se závěrem
- přitlačováním rukou na kolíček to fakt neuděláš
- při procvaku ti hodnota na váze poskočí do háje
- nějaký údaj možná změříš opakovaně
- ...ale přitom měříš úplně chybným postupem a to číslo nedává smysl

Soustředíš se - jako obvykle - na něco, co vůbec není podstatné.
Ta vážící metoda nedává smysl ani když to osadíš ložisky a oblepíš gyroskopem z kartónu.
G42 má standardní glockovou spoušť, cca 2.5kg. Stačí se podívat na net (myslel jsem, že to ti jde).
Za chvíli bys tady asi nakreslil průběh naměřených hodnot, které bys integroval (nebo bys to nechal jiným, kteří to umí) - ale co z toho? Jako obvykle nic.

Pařez: Abych odpověděl na Tvůj dotaz ze svého pohledu - protože jsem zvyklý na lehčí stojnu u G17 (cca 1,5kg) a tuhle utáhnout mě "nutí" to strhávat - nemačká se mi to pohodlně a je to nezvyk.

A v rámci nějakého rozumného rozmezí si nemyslím, že by těžší spoušť byla nějak bezpečnější:
Je to o prstu, který spoušť snadno zmáčkne (i tu těžkou), pokud je v lučíku - anebo se do lučíku (k té lehké spoušti) vůbec nedostane.

Není to ale prst, kdo by rozhodoval ;)

EDIT:
Sailor: Zabils *84* *53* *4227*
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » pát 13.6.2014, 21:45

Starosto, já tuhle metodu úspěšně a pohodlně používám, odpovídat na komentář člověka, který jí nikdy nepoužil, je ztráta času.
Naposledy upravil(a) Stepan dne pát 13.6.2014, 21:58, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Sailor » pát 13.6.2014, 21:55

Stepan píše:já tuhle metodu úspěšně a pohodlně používám,
To ti věřím a asi ti nikdo nikdy nevyvrátí tvoje doměnky,že ta metoda je dobrá nebo minimálně srovnatelná s ostatníma metodama vid?
Je to jako se vším u tebe,máš svou pravdu a tu ti nikdo nevyvrátí a ty meleš tu furt tu svou.Na internetu to holt jde,v životě ne.

Příspěvek od Pařez » pát 13.6.2014, 21:57

Starosta píše: A v rámci nějakého rozumného rozmezí si nemyslím, že by těžší spoušť byla nějak bezpečnější:
Je to o prstu, který spoušť snadno zmáčkne (i tu těžkou), pokud je v lučíku - anebo se do lučíku (k té lehké spoušti) vůbec nedostane.

Není to ale prst, kdo by rozhodoval ;)
No já bych to viděl tak,že konstruktéři u Glocka nejsou blbci a vědí dobře proč to navrhli právě tak jak to navrhli.. :wink:

Příspěvek od Sailor » pát 13.6.2014, 22:08

Pařez: problém je v tom,že u jinejch glockú je na výběr v podobě jiné stojny,tady holt ještě ne.A u malé zbraně se při horším úchopu problémy se spouštěním ještě zvětšují,už chápeš?

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » pát 13.6.2014, 22:10

Sailor píše:To ti věřím a asi ti nikdo nikdy nevyvrátí tvoje doměnky, že ta metoda je dobrá nebo minimálně srovnatelná s ostatníma metodama vid?
Je to jako se vším u tebe,máš svou pravdu a tu ti nikdo nevyvrátí a ty meleš tu furt tu svou. Na internetu to holt jde, v životě ne.
Když si uvědomíš, jak přesně probíhá měření komerční měrkou (držíš jak zbraň, tak měrku, u mého měření se můžeš soustředit pouze na zbraň, když si uvědomíš, jak vypadají zakončení měrek a jak je (nebo spíš není) zajištěna jejich konzistentní poloha na spoušti, zjistíš, že moje metoda má potenciál být ještě lepší.

Ne, já nemám svojí pravdu, já jsem tu prezentoval metodu, kterou může každý podle libosti testovat, porovnávat s jinou, atd. To je všechno.
Naposledy upravil(a) Stepan dne pát 13.6.2014, 22:12, celkem upraveno 1 x.

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od pitt » pát 13.6.2014, 22:11

Stepan píše:Starosto, já tuhle metodu úspěšně a pohodlně používám, odpovídat na komentář člověka, který jí nikdy nepoužil, je ztráta času.
Stepane: sam jsi rekl ze jsi zacatecnik,co te vede k tomu si myslet ze ji uspesne pouzivas? Je to uspech pro tebe jako ze ti to funguje,nebo to funguje doopravfy a dava to smysluplne vysledky? S cim svoje vysledky pomerujes? Uz jsem mockrat zazil ze nekdo delal veci takovym zpusobem ze neodpovidali realite a dotycny si myslel ze dela vse spravne.
Sam jsi priznal ze jsi zacatecnik a snazis se tu vest odbornou debatu s lidma co maji se zbrani nekolikanasobne vice zkusenosti.

E. Strilel jsi vubec z g42?

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » pát 13.6.2014, 22:15

pitt píše:snazis se tu vest odbornou debatu s lidma co maji se zbrani nekolikanasobne vice zkusenosti.
Pitte, já z fyziky maturoval a úspěšně absolvoval několik vysokoškolských kurzů, já si myslím, že o takovýhle jednoduchých věcech dovedu uvažovat samostatně. Konkrétně tohle nemá se střelbou samotnou a mými omezenými zkušenosti s ní nic společného.

Příspěvek od Pařez » pát 13.6.2014, 22:16

Sailor:chápu chápu nejsem hloupý :lol:
Proč se pro obranné zbraně volí větší odpor spouště? *88*
Předpokládám,že G42 je obranná zbraň..
Ale samozřejmě proti gustu... :D

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz