Kapesní Glock - G 43 9mm Luger

Debata o pistolích GLOCK

Zbraň: G17

Re: Kapesní Glock - G 43 9mm Luger

Příspěvek od lukin » stř 03.2.2016, 19:06

Obyčejně si nevymýšlím.. :D

cmk

Příspěvek od cmk » stř 03.2.2016, 19:17

:-), tak jsem to ani nemyslel... Spis jsem cekal, nejakou nestastne napsanou vetu, ktera mohla byt spatne pochopena nebo tak neco...
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Zbraň: G17

Příspěvek od lukin » stř 03.2.2016, 19:25

Je to ale zvláštní.
De facto takto výrobce ještě podporuje,, špatnou techniku střelby"..
A taky,proč jen u ráže 9mm? Při špatné technice se dá strhávat jakákoliv ráže.
Jsem teda nováček,co se zbraní týče.Třeba mě někdo vyvede z omylu.L

Příspěvek od Lala » stř 03.2.2016, 23:04

Měl jsem to takto posunuté u nové G42, hned jsem si to ještě doma srovnal a jde přesně na střed.
Zarazilo mě však, že po jisté době jsem to měl opět posunuté hodně ke straně, opět srovnáno, a zatím se to neopakovalo.

Příspěvek od Rough boy » čtv 04.2.2016, 8:30

Heh...včera jsem psal, že to nemám ani na jednom géčku (při psaní příspěvku jsem koukal na hledí g42 a bylo v pohodě). Večer jsem s g42 trochu nešetrně klepnul, když jsem jí dával do trezoru a ráno se koukám, jestli jsem jí něco neprovedl a co nevidím...posunutý hledí úplně doprava :lol: Na první fotce je vidět hranka ze špíny, která kopírovala levý okraj hledí v rybině ještě včera před tím klepnutím.
O to víc mě zarazilo, že jsem ho dokázal !palcem! (sice poměrně velkou silou ale přece) vytlačit!!! pokud to trochu člověk zkoumá, tak podle své zbraně i fotek s dobrým rozlišením z netu zjišťuji, že všechna hledí ve fabrice natlačují zprava do leva. Odpovídají tomu i stopy, viditelné v rybině vpravo od hledí (viz. druhé foto). Tohle nasvědčuje, že hledí má tendenci se posouvat logicky směrem menšího odporu, tedy na stranu, kde je vymačklá povrchovka od prvotního lisování. Tedy doprava.
No nic, odmastil jsem to a zamáčknul hledí na Loctite, přesně na střed jako to bývalo původně. Ale do budoucna by to chtělo kovové hledí, tohle asi u těch hubeňourů od Gastona bude možná do budoucna problém...

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » čtv 04.2.2016, 8:44

No "problem", vzhledem k urceni toho kveru to asi nebude dostrelovani do zad prchajiciho zlodeje na vzdalenost 50m...
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » čtv 04.2.2016, 8:47

Snadnost, s jakou se dá posouvat plastové hledí na Glocku, mě velice nemile překvapila. U mého to sice nejde rukou, ale VELICE snadno v porovnání s ostatními zbraněmi. U spousty ostatních zbraní je potřeba na úpravu mířidel obrovské kladivo a kovový mezikus, mít zbraň ve svěráku a mlátit do toho jako blázen. K posunutí hledí na Glocku stačí malé kladívečko, kus dřeva a lehké ťuknutí.

Když si hledí úplně vyndáte, zjistíte, že je v něm zespodu kovová vložka. Pod ní si můžete přidat nějaký materiál (papír, kousek nějaké plastové folie, tenký hliníkový plech a podobně), aby se hledí neposouvalo tak snadno.

U tak snadno posuvného hledí hrozí, že se Vám posune nechtěně, když zbraní jenom o něco zavadíte, což je dost průšvih.
Naposledy upravil(a) Stepan dne čtv 04.2.2016, 8:50, celkem upraveno 1 x.

Příspěvek od Rough boy » čtv 04.2.2016, 8:50

S474N: Vzhledem k určení tohoto kvéru je s podivem, že tam ty mířidla výrobce vůbec dával, že... :roll:

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » čtv 04.2.2016, 9:02

Rough boy: ale no tak, netreba extremne dramatizovat, ale ani extremne zlehcovat.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od Rough boy » čtv 04.2.2016, 9:06

No právě. Já počítám, že v 99,99% tuhle pistolku budu v životě používat na střelnici, pro zábavu. A tam už by mi to docela vadilo. Po každém odložení kvéru na palpostu kontrolovat, jestli už se to zase nehnulo... V sebeobranné situaci bych stejně asi na mířidla nekoukal, tam mi to bude fuk.

VIP člen

Příspěvek od reddog » čtv 04.2.2016, 9:23

Stepan,
Je pravda, ze na nekolika zbranich jsem to osobne videl posunout lehce. Take je pravda, ze jsem videl uzivatele vselijak (nekdy i nemozne) provadet nouzove natazeni zaveru o hledi. Opakovane. Videl jsem ze zbran pouzivali na velmi silne udery proti tvrdym predmetum, videl jsem i ruzne jine skopiciny. Nejak jsem se sice na to nesoustredil, ale na rozhozeni hledi nikdo neupozornoval. Presto nevylucuji, ze hledim nelze pohnout lehceji, nez cekame. Jen s tim nekdo pohnout chce zamerne. Pro klid duse je take pravdou, ze nekteri resili fixaci.

Zbraň: ppk, SW shield

Příspěvek od doktor4x4 » čtv 04.2.2016, 10:43

Zakápnout lepidlem a hotovo. Hledí je z poměrně pružného polymeru, a plechová vložka v něm velkou sílu neudrží. Považuju to za výhodu, protože výměnu hledí zvládne každej doma a nemusí do toho tlouct šlághamrem.
Na druhou stranu posunout hledí jen běžnou silou palcem je taky blbě a dělá mi to jen glock mikrometr, kde je od nasazování zmršená jedna strana plechové vložky. Ostatní plastová hledí drží fest. Takže vyndat zkontrolovat, zalepit nebo vyměnit.

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » čtv 04.2.2016, 10:58

Osobně mi jako technicky elegantnější a čistší (doslova) řešení připadá zvětšení rozměrů hledí než lepení. Když tam ten plast má dostatečný tlak, tak dokáže na ty horní plochy výřezu v závěru docela pevně přilnout.

Příspěvek od Rough boy » čtv 04.2.2016, 11:19

Stepan: Určitě je, ale je to náročnější. To už bych asi radši dal frézaři hledí, ať mi ho za krabku cigár udělá i s mouchou z kovu.

doktor 4x4: Jestli to neudrží ten Loctite, tak ho tam napodruhé vlepím epoxidem na dva body a pak už se nehne. No a pokud by se někdy v budoucnu omlátilo, tak ho vyklepnu kilnerem a bude mi fuk, jestli se při demontáži ten kus plastu rozlítne nebo ne :D .

Příspěvek od 1981969 » stř 16.3.2016, 17:23

Tyhle miřidla jsou super...
https://www.youtube.com/watch?v=evHTKaRVPDs

Zbraň: Glock 43

Příspěvek od PetrG » stř 20.4.2016, 16:37

Tak je doma.

Rozhodoval jsem se mezi G26 a G43 chtěl jsem raději víc nábojů tedy 26 ale zase zbraň má být primárně na nošení tedy spíše G43. Rozhodnutí přišlo až překvapivě samo. Na pultě dvě zbraně a stačilo je vzít do ruky. G43 jako by vyráběli přímo pro moji ruku. Rozhodnuto, teď jen čekat, než dostanu techničák :)

Příspěvek od DrU2 » čtv 02.6.2016, 22:22

Prosim dotaz pro znal: Kdyz bych mel moznost si pri koupi G43ky vybrat z vice kusu, na co si dat pozor resp.ktery kus vzit radeji?
Napada me jen vyzkouset vuli ulozeni zaveru(jeho vakl do stran) a spasovani hlavne objimky v zaveru :huh: . Samozrejme ho natahnu a zkusim bezne veci, ale je jeste neco, co pomuze vybrat ten nejlepsi kus z moznych?
Dekuji za reakce.

Zbraň: 26

Příspěvek od ggrand » pát 03.6.2016, 0:05

Závěrový vakl do stran je nepodstatný. Mnohem důležitější je co nejmenší vakl nahoru/dolů, protože to ti ovlivňuje spoušť. Všecky kusy rozebrat, hledat kus s co nejmenší vůlí uzamčení hlavně jak u ústí, tak i u komory. To dělá přesnost. Dál by nebylo od věci vyzkoušet, který jde nejlíp natahovat bez pocitu dření, chod spouště, padání zásobníků. Ale to už jsou detaily. Pokud nemáš s géčkem zkušenosti, pochybuju, že něco poznáš. Navíc je to zbraň, u které nejde o mířenku.

Příspěvek od Rough boy » pát 03.6.2016, 7:33

Glock se vybírá podle nejhezčího výrobního čísla :twisted:
Ne, teď vážně. Co se týče spasování, pár mi jich rukama taky prošlo (nových, starých) a u žádného nebyl ve spasování komory a závěru citelný rozdíl. Přeci jen je ale pár věcí, na které koukám. Zkontroluj si v prvním případě, jak je opracované ústí hlavně. Zatím jsem to viděl jen na fotce (není to častý, ale ani ojedinělý jev), že nebyl úkos na ústí hlavně vyfrézován symetricky, jako např. zde:
http://s6.photobucket.com/user/mike9250 ... 3.jpg.html
Pak bych prohlídl náběh do komory u skluzavky, jestli to tam není nijak oprasené. To jsem zatím viděl jen u G42, ale radši na to jukni. Dále bych prohlídl, jestli u zápalníkové šachty, tam kde běhá zub zápalníku, není nikde uštíplý materiál. Jednu takovou zbraň (novou) jsem měl už v ruce. Sice zkontrolovanou zpětně výrobcem s prohlášením, že na funkci to nemá vliv, ale proč se na to nezaměřit a daný kus prostě nevzít. Nevím, z kolika kusů máš možnost vybírat, ale pokud budou alespoň tři, pak už bys nějaký drobný rozdíl mohl rozpoznat. Zbytek asi jak píše ggrand.

Zbraň: GLOCK 17

Příspěvek od HENRY » pát 03.6.2016, 8:51

A schválně mrkni jen na hledí jestli je naklepnuté doprava, jestli je to u všech nebo ne :D

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz