Bezpecnostni agentury - skryte noseni

Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech

VIP člen

Re: Bezpecnostni agentury - skryte noseni

Příspěvek od reddog » stř 08.5.2013, 6:20

"cui bono"
Cim dal vic bych rekl, ze podnet (pokud to bylo udani) prisel od nekoho, kdo na veci nema moralni zajem, ale spise obchodni.

Edit

Rostar:
Preci jen mi to trochu vrta hlavou. Pul sichty za tebou jezdi monitorovaci. Behem te pul sichty jsi prevazel penize nebo provadel kontrolni cinnost? Ono jde o to, co je vlastne zajima. A kdyz uz jsem u tech spikleneckych teorii, byla to opravdu PCR? Ja jen, abychom tu za cas pripadne nemeli nejakou tu patalii z prepadackou vozu :(
Klidne do SZ.

Edit2:

Tak jsem si to tu procetl zpetne znovu az k tomu prvnimu odkazu na udani a neco tu vysumelo do vesmiru.
Dve strany zpet CMK naznacil... Mozna nastal cas se znovu optat, kdo tedy??

Zbraň: GLOCK

Příspěvek od rostar » stř 08.5.2013, 9:08

Jednalo se o standardní výkon noční směny. Žádný převoz peněz ani zájmových osob. Při výjezdu ze základy se napojili a to celkem na těsno až to bylo úsměvné. Evidentně jim nevadilo, že se odkopou. Zřejmě bylo jejich úkolem "něco" nafotit/natočit. S typem kamery, kterou měli, museli na těsno, pokud chtěli nějaký detail. Diskrétní sledovačka se dělá úplně jinak. Placky vypadaly jako pravé.
Ještě mně napadá: Před cca 14 dny jsme řešili vloupaní. Klientovi vybrali autoservis. Protože klient je zároveň dobrý známy, tak jsme se do toho zakousli. Podle dostupných idícií a kamerového záznamu jsme odhalili skupinku feťáku/zlodějů, prostě zmrdů. Po důrazném přesvědčování nám prozradili svůj úkryt. Jednalo se o dvě garáže, narvané autorádiema, reprákama, navigacema, noťasama, telefonama atp. V jedné byla dokonce varna pervitinu. Ve finále jsme předali Policii v úhledném balíčku 6 pašíků, včetně kradeného zboží. Tak mně napadá, jestli nás třeba nepozorují proto, že chtějí vědět jak se to dělá :lol: (To myslím samozřejmě v žertu) R
Si vis pacem, para bellum!

Zbraň: 3 kusy

Příspěvek od Carloss » stř 08.5.2013, 9:16

rostar píše:...Protože klient je zároveň dobrý známy, tak jsme se do toho zakousli....
Kdyby to nebyl "dobrý známý", tak byste se do toho nezakousli? ;-)

Jinak ano, i sledovačka může být zcelá záměrně "odkrytá".
ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK, NP22, Auto-Ordnance 1911A1 WWII, SIG P239, BARK9

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » stř 08.5.2013, 9:27

rostar: a co jako mysleli, ze natoci? Zvlast, jestli tam nedochazelo k prevozu penez nebo jine "zajmove cinnosti", pri ktere by dochazelo k necemu nekalemu. No nevim, je to cele nejake velmi divne, kdyby to byli kluci z OOD SKPV, tak myslim, ze dodnes nevis, ze te nekdo sledoval. Tohle vypadalo na naprosto amaterskou zalezitost, jejimz ucelem spis mela byt proklamace, abys moc dobre vedel, ze te nekdo sleduje.

Mimochodem, rekl bych, ze cele se to dostava do trosicku paranoidni roviny toho, ze cokoliv "nestandardniho" se stane, tak hned za to muze nejaky tajemny udavac (i kdyz moc tajemny asi nebude, kdyz CMK psal, ze vi, kdo to je...).
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Příspěvek od rostar » stř 08.5.2013, 10:12

Carloss: Standardní služby BA (konkrétně PCO a zásahové skupiny) jsou nastavené trochu jinak. Hlavně se jedná o zákrok při činu, nebo bezprostředně po něm. Následné pátrání, vyšetřování a dopadení pachatelů s prodlevou od činu, je už dost nadstardadní záležitost a je převážně v kompetenci Policie. Samozřejmě, lze i toto, v rámci detektivních služeb. Ale to je jiná cenová relace, než když si klient platí paušál např. 1000,-Kč/1 měsíc. Zmiňovanou akci jsme provedli převážně ve svém volnu, bez nároku na odměnu. Ty pro své známe, nebo rodinu nikdy nic neuděláš? R

Satan: Je to jak píšeš. Kdyby to byli "esaři" tak o tom nevím. Stalo se mi, že jsem dělal osobku klientovi o kterém jsem nevěděl, že na něm je zájem. Dověděl jsem se to až při podání vysvětlení, kdy jsem čuměl na fotky jak ho doprovázím, převážím atp.
Že jsem profesně deformován, o tom žádná. Paranoidní? Možná. Ale snad to ještě nenabourává zdravý úsudek. R

Příspěvek od Carloss » stř 08.5.2013, 12:21

No.. ode mě to byla spíše akademická otázka... A k tomu sledování... I esa uměj sledovat s účelem, abys o tom právě věděl. Prostě to může být záměr, abys věděl, že jste pod drobnohledem.

Příspěvek od rostar » stř 08.5.2013, 14:43

Carloss: Pokud by to tak bylo, je to na palici. Policie vyčlení lidí a peníze aby sledovala zda někomu z BA nečouhá kvér. Takže třeba nebude mít prostředky na chytání pachatelů. Tak ty pachatele budou chytat BA a Policie za nima bude jezdit s kamerou, aby věděli, že jsou pod drobnohledem(záměrně jsem to nadsadil). To mi příjde moc i na ČR. R

Příspěvek od Carloss » stř 08.5.2013, 17:27

Tak zase těžko říct, z jakého důvodu to dělali tak, jak to dělali.

Příspěvek od Sailor » čtv 09.5.2013, 20:38

Už sem to tu psal,lidé u policie co něco uměj,dělají smyslupnější věci(a díky bohu za ně),ti ostatní nemají duševní potenciál či jakoukoliv možnost myšlenkovejch pochodú . . .
Tito zřejmě patřili do té druhé partičky :wink:
Glock 26 gen.4,Glock 42,CZ 75,Colt Huntsman,Mossberg Maverick 88,FN Baby Browning

Příspěvek od ataman » pát 10.5.2013, 0:19

Koukám téma ve stylu mravnost nade vše. Na jednu stranu souhlasím s tím, že zákon by se měl dodržovat, na stranu druhou si nemyslím, že by se zrovna tím, že někdo z nějaké BA má u sebe zbraň neskrytě, měla plevelit linka 158/112. Kdyby bylo toto téma o skrytém nošení vůbec pak ano, uvidím li na veřejnosti individuum se zbraní, je jediné rozumné řešení zavolat tísňovou linku. Určitě ho nepůjdu řešit osobně, obzvlášť ne na Václaváku kde má u sebe zbraň kdejaký válečný uprchlík co hlídá veselé domy apod. A pokud vím řada policistů v civilu se za určitých okolností rovněž nenamáhá zbraň schovávat na veřejnosti rovněž. Na rozdíl od civilů žádné zkoušky na nošení zbraně nedělají a po práci chodí na pivo i se zbraní apod. Kdo nevěří ať si projde třeba Bartolomějsou a okolí. U BA je předpoklad, že máli dotyčný zbraň, pak má ZP tudíž musel složit předepsané zkoušky, navíc určité povinnosti ukládá majitelům těchto firem vůči prověřování svých zaměstnanců i živnostenský zákon, kdo má koncesi ví o čem mluvím. Stejně tak zákon o obecní policii nařizuje co musí MPíčko absolvovat aby empíčkem mohlo být. Pokud o jejich inteligenci někdo pochybuje nechť se zamyslí sám nad sebou. A může začít třeba tím jak parkuje apod. Můj osobní názor je, že mi "čouhající pistole" u BA vadí mnohem míň než individuum v naleštěném audi, které ani neví že to co řídí má blinkry když přejíždí z pruhu do pruhu, nebo že existuje nějaká bezpečná vzdálenost a levý pruh na dálnici je pro jen pro předjíždění. Být na místě bezpečáka který veze kufr apod. (mnohdy ani neví co vezou) a přijít ke mně někdo kdo se se mnou chce vykecávat o zbrani tak volám minimálně svoje operační já. Myslím že v takovém případě je odpověď "co je vám do toho" ještě velmi velká slušnost a ryzí český přístup. Být to jinde napřed s vámi "vytřou chodník" a pak možná i s omluvou poděkují.

VIP člen

Příspěvek od S474N » pát 10.5.2013, 8:24

ataman: jakozto ono individuum z Vaclavaku mam dotaz - za kterou bezpecnostku kopes? *71*

Obrázek

Příspěvek od Biggles » pát 10.5.2013, 8:44

S tím vytíráním bych byl vopatrnej............

Příspěvek od rostar » pát 10.5.2013, 10:02

ataman: V zahraničí je to hodně jinak. V Afu, (ale nejen tam) přijít chytrolín za členem ochranky na rizikovou vzdálenost, tak má velký problém. Ale tam jsou taky značně větší rizika. To nelze porovnávat.
Mně zaráží skutečnost, že u nás je neodpustitelné, když členovi ochranky čouhá zbraň z taktické vesty. Takový člověk se přece musí potrestat. Sebrat mu ZP, vyhodit z práce a nejlépe úplně zničit aby si uvědomil jak strašnou kurvárnu udělal. Na druhé straně, sedni si klidně do parku s láhví chlastu, nebo injekční stříkačkou a vulgárně pokřikuj na kolemjdoucí a nikdo si tě ani nevšimne. Tak kurva, kde to žijem? Já bych očekával, že už by si mohla společnost zvyknout na to, že nosit zbraň je normální. Ať už je vidět, či ne. Opak je zřejmě pravdou. Důkazem toho je, že se jebou držitelé zbraní mezi sebou.
Pro dokreslení, kdo chce pracovat u náší zásahovky, musí mít nejen certifikát ochrany osob a majetku. Ale taky certifikát bodyguardigu a certifikát detektiv konspicient. A také prokazatelně znalost nějakého bojového umění/sportu. Protože tato činnost jednoduše tyto prvky obsahuje.
Víš co, kdyby příšel frajer a řekl ,, Ty kámo čouhá ti kvér", tak na něj mrknu a řeknu ,,Jo, dík kámo". Ale to stejně nehrozí, protože MY VIDITELNĚ NENOSÍME!!!!!!!!!!! R

Příspěvek od Biggles » pát 10.5.2013, 10:37

Jsem nevěděl, že v Opavě je to jak v Áčku................to abych si kurňa dával bacha až pojedu k tchánovcům :D Celej problém není v odkrytým nošení (případně jeho prosazení), ale v tom, žes nenapsal to, co v tomhle příspěvku (poslední odstaveček), ale místo toho sis tahal triko známostma s PČR a v souvislosti s tím, že zákony neplatěj pro každýho......... Každýho boj, ale viditelně těch certifikátů furt nepotřebujete ve firmě dost..........(možná by místo prokazatelný znalosti bojovýho umění bylo lepší prokazatelný vlastnictví selskýho rozumu).

Příspěvek od rostar » pát 10.5.2013, 10:57

Já jsem napsal, že Opava je jako Áčko, nebo že je to neporovnatelné??? Stejně je to tím taháním trika atd. Z Tvého příspěvku je jasně zřejmé, že každý si může cokoli vyložit "po svém" dle svého vlastního "selského rozumu". To je zase Tvůj boj. Pokud Tvůj selský rozum znamená překrucování, nebo úplná změna významu, hurá do politiky. R

Příspěvek od Biggles » pát 10.5.2013, 11:05

Proto je tam smajl (pro méně chápavý a některé pracovníky SBS).

Příspěvek od rostar » pát 10.5.2013, 11:17

Hm, já se tady už moc rozepisovat nechci. Třeba bys...(pardon, nějak se mi tam vnutilo s) třeba by to mohl zase někdo použít proti mně.
Tak mně napadá, jezdíš často do Opavy? R

Příspěvek od Biggles » pát 10.5.2013, 11:19

Často ne.....a kousek vedle........do Opavy jezdím jen velmi zřídkavě z mých řídkých návštěv příbuzenstva........
edit: Zveš mne na panáka? 8-)

Příspěvek od rostar » pát 10.5.2013, 11:30

Jasně :wink: Třeba zjistíš, že nejsem takový kokot jak si myslíš. A třeba ani Ty nejsi. Mám zrovna doma dva litry kvalitního kalvádosu, tak se stav. R

VIP člen

Příspěvek od S474N » pát 10.5.2013, 11:34

rostar: hele a co se spakovat a dojet na sraz *88*

Ale prosimte, idealne v civilu, nic couhajiciho a klimbajiciho nechcem videt :lol:

Obrázek

Zpět na „Právní koutek“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz