GLOCK 42 - kapesní pistole v 9mm Browning

Debata o pistolích GLOCK

Zbraň: G17 a další

Re: Kapesní Glock - G 42

Příspěvek od Starosta » sob 14.6.2014, 0:12

Štěpán: Panenko Marjá, takže tobě jde o to, abychom si mohli levně změřit spoušť.
Nemá to důvod, prostě to tady uvádíš jako jeden způsob.
Pár lidí sice tvrdí, že jsou lepší a vysvětlujou, proč navážíš blbé hodnoty, ale ty to tak úspěšně používáš.
Takže to musí fungovat správně, protože jsi fyzikální kádr?!

Vykládáš něco o měrkách spouště, přičemž jsi nikdy zřejmě žádnou neviděl, ale je důležité přijít s dogmatem, že pro sportovce je to nutnost.
Takže pánové, sbalte fidlátka, ukliďte diplomy, pokud nemáte trigger pull gauge, nejste sportovci.
Nebo aspoň ne takový, jaký měl na mysli růžový klaun (díky, nemusel jsem dlouho hledat označení).

Tvrdíš, že "když už se někdo snaží tu spoušť ladit, tak je přirozené, aby věděl přesně, kam a jak postupuje". Dokonce jsi poladil spoušťák asi(?) na čtyřech kvérech. A pak píšeš, že to měříš jen tak orientačně a pro zajímavost kvůli zlepšení.
Hm, hm, hm...
A proč sem teda do prdele cpeš ty svoje rozumy nepodložený? Protože jsi odmaturoval z fyziky?!

Obrázek

OK, taky jsem maturoval z fyziky a absolvoval pár vysokoškolských kurzů :lol:

Můžeš mi vysvětlit, kde jsem udělal věcnou chybu, když jsem argumentoval proti té tvé metodě? Klidně vědecky, já si to už nějak přelouskám.
Anebo je zase čas vyklidit pole, protože se po tobě chtějí argumenty? Tomu se říká "trefování se do tebe"???

Poslední dobou mám pocit, že trávením času tady s tím individuem už je na mě moc.

Ještě jednou s dovolením zopakuju, že kdyby měl někdo zájem o ty Pearce Grip prodlužky zásobníku na G42, ať se ozve do SZ.
A teď si zkusím dát od tohohle tématu aspoň na chvíli pokoj...
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od Tomm45 » sob 14.6.2014, 2:12

možná jsem jenom idiot, ale prostě nechápu, proč by Štěpánův vynález neměl fungovat?
A dokonce mi to přijde jako jednodušší způsob, než věšet za spoušť předměty v konkrétní váze...
Starosta píše: - potřebuješ to měřit rovnoběžně se závěrem
- přitlačováním rukou na kolíček to fakt neuděláš
- při procvaku ti hodnota na váze poskočí do háje
- nějaký údaj možná změříš opakovaně
- ...ale přitom měříš úplně chybným postupem a to číslo nedává smysl
ad 1: to Štěpánův vynález umožňuje...
ad 2: proč?
ad 3: ano, viz ad 4...
ad 5: čím je postup chybný a proč nebude číslo dávat smysl?

VIP člen

Zbraň: GLOCK 19

Příspěvek od S474N » sob 14.6.2014, 8:32

Parez: odpovedel ti Sailor, ja jenom dodam:
- polovicni hmotnost
- ovladaci prvky stejne (respektive zachyt zasobniku jeste lepsi)
- miridla stejne
- super velikost

Jediny minus vidim v malem zachytu zaveru (na G19 mam rozsireny) a ve stojine spouste. Doufam, ze oboje se podari velmi brzo vyresit. Jinak vzhledem k urceni te zbrane, nemam az takovy problem s jejim pouzitim jakozto "priloznik", jen me stve, ze na treba 10m mi to pri rychlostrelbe jde o par cm niz (zrejme "diky" strhavani pri nutnem razantnejsim stisknuti spouste).

V kazdem pripade by mne realne zajimalo, kde kdokoliv vidi problem z hlediska bezpecnosti ci ovladani pri jine stojine spouste. Osobne vnimam jako bezpecnostni prvek prst mimo spoust a ne to, jestli ma spoust 2 nebo 2,5 kg.
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Obrázek

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » sob 14.6.2014, 8:42

Starosto, dokážeš připustit, že bych mohl navrhnout něco užitečného? Nebo už jsi se tak zabydlel v nenávisti a útočném chování, že nejsi schopný ho změnit?

VIP člen

Příspěvek od S474N » sob 14.6.2014, 8:46

Stepan: a co kdyby ses ty sam vzpamatoval ze sve nenavisti a sel tedy tak prikladem? Starosta ti vypsal konkretni veci, proc je to dle nej nesmysl, tak co kdybys prestal plakat a mlet nesmysly o nenavisti a KONKRETNE reagoval argumenty na jim podane argumenty? Ja vim, to bys musel premyslet a to boli, snadnejsi je to prevracet do role mucednika...

Obrázek

Exot fóra
Exot fóra

Příspěvek od Stepan » sob 14.6.2014, 8:51

Satane, kdyby Starosta nebyl líný a VYZKOUŠEL SI TO a pořádně se nad tím zamyslel, nemohl by napsat nic, co napsal, já nebudu ztrácet čas reagováním a sáhodlouhým argumentováním nesmyslů, když navíc člověk, s nímž diskutuju, je hnaný hlavně nelibostí ke mně a racionální argumenty by nepadaly na úrodnou půdu.

Příspěvek od Pařez » sob 14.6.2014, 8:58

S474N: Pokusím se to lépe vysvětlit :) velikost této zbraně má to kouzlo,že ji lze nosit např. v kapse u saka (a všude možně jinde :mrgreen: ).Pokud budu nucen ve stresu "tasit" z kapsy u saka,tak budu raději za větší odpor spouště... :D

VIP člen

Příspěvek od S474N » sob 14.6.2014, 9:02

Parez: nosit nadrcnutej kver volne v kapse bez jakekoliv ochrany luciku je dle meho nazoru hodno idiota, bez ohledu na odpor spouste.

Obrázek

Příspěvek od Pařez » sob 14.6.2014, 9:24

S474N:a pročpak tam ten větší odpor asi dávají *88*

VIP člen

Příspěvek od S474N » sob 14.6.2014, 9:27

Parez: vetsi? Je to pokud vim standardni odpor. Naopak se jeste prodavaji jeste podstatne tvrdsi, treba takova tzv. New York.

BTW chces opravdu seriozne a vazne tvrdit, ze je rozumne nosit nadrcnutej kver volne v kapse?

Obrázek

Příspěvek od Pařez » sob 14.6.2014, 9:32

A kdy máš 100% jistotu,že nadrcnutý není?

VIP člen

Příspěvek od S474N » sob 14.6.2014, 9:34

Zejmena kdyz je spoust v zadni casti *4*

Nicmene jakou to ma souvislost?

Obrázek

Příspěvek od Pařez » sob 14.6.2014, 9:42

Souvislost je asi taková,že ten kdo nosí pistoli v kapse je idiot a Ty stav zbraně kontroluješ podle polohy spouště...

VIP člen

Příspěvek od S474N » sob 14.6.2014, 9:56

Parez: vypadlo ti tam slovo VOLNE nadrcnuty kver v kapse.

Obrázek

Příspěvek od Int1m1thy » sob 14.6.2014, 11:38

Parez: ty nevis v jakym stavu mas zbrane ? ze nevis kdy je nadrcnuta ?
G17gen4

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » sob 14.6.2014, 12:10

My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od Pařez » sob 14.6.2014, 16:13

Int1m1thy píše:Parez: ty nevis v jakym stavu mas zbrane ? ze nevis kdy je nadrcnuta ?
Já vím vždy v jakém stavu mám zbraň.Ale vždy k ní přistupuji jako by nadrcnutá byla i když není.Myslím,že je to jedno ze základních pravidel v manipulaci..

S474N: žádné volné nadrcnutí v kapse mi nevypadlo,protože jsem to ani nevkládal.O nadrcnutí v kapse píšeš Ty.Já píšu o kapesní pistoli (viz název tématu) a s nošením pistole v kapse problém nemám.Já osobně,když ji mám v kapse tak v komoře nenosím,ale to nevylučuje pravidlo o přístupu ke zbrani jako by tam náboj byl.

Svými kydy zde se jen snažím upozornit na to,že snižovat u kapesní pitole odpor spouště je jako odstranit jednu z pojistek.Každej by si odpor snížil,ale ne každý to bude nosit ve futrále a pak si může ustřelit třeba ptáka :mrgreen:

Zbraň: GLOCK 19C

Příspěvek od Julek » sob 14.6.2014, 17:12

GLocka 42 nemám, ale co říká Pařez - ohledně odporu spouště u zbraní této kategorie - my přijde logické. Už nekomuntuju strhávání atd.

Můj Sigíček má spoušť jako samet :)
Něco o mě www.danyi.cz

VIP člen

Příspěvek od reddog » sob 14.6.2014, 19:44

Julek:
Nema. Jako samet ji ma Katy od Daliho na svem SASiku. Nicmene ten tvuj k tomu taky prijde. Rozdil mezi nima je x vystrelu a to udela svoje. Stihl jsem na Srazu ten tvuj a chvili na to i ten od Katy. Nicmene, furt lepsi jak na 42 (kdyz prihlednu k faktu, ze kazdy je specificky sam od sebe). Pricemz mi ani na jedne 42 nijak vyrazne nevadil, ale pritom je 42 opravdu mnohem (subjektivne) horsi nez i klasika tovarni 19, 17...atd.
Jak pise Cert, rad bych to zkusil s vymenenou stoinou. 8-)

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » sob 14.6.2014, 20:32

Tomm45 píše:možná jsem jenom idiot, ale prostě nechápu, proč by Štěpánův vynález neměl fungovat?
A dokonce mi to přijde jako jednodušší způsob, než věšet za spoušť předměty v konkrétní váze...
Starosta píše: - potřebuješ to měřit rovnoběžně se závěrem
- přitlačováním rukou na kolíček to fakt neuděláš
- při procvaku ti hodnota na váze poskočí do háje
- nějaký údaj možná změříš opakovaně
- ...ale přitom měříš úplně chybným postupem a to číslo nedává smysl
ad 1: to Štěpánův vynález umožňuje...
ad 2: proč?
ad 3: ano, viz ad 4...
ad 5: čím je postup chybný a proč nebude číslo dávat smysl?
Ahoj, nejsi idiot - uz tim, ze pripoustis, ze bys jim mohl byt. (Narozdil od Stepana, ktery nikdy chybu nepripusti.)

Ad 1. Teoreticky ano, ale...
Ad 2. neudelas to, protoze pokazde budes tlacit pazbu trochu jinym smerem, takze vznikne slozeny vektor, ktery povazujes za ten "svuj" jednoduchy. Navic...
Ad 3. i kdyz vyloucime tu pomerne velkou nepresnost chveni ruky pri postupnem tlaceni a nutnost zapamatovat si (nebo spis do-odhadnout), kolik to bylo na vaze pred tim procvaknutim (tento postup prosim porovnej se zvazenim pytliku s moukou, flasky s vodou, nebo jineho variabilniho zavazi), tak stejne...
Ad 4. dostanes udaj, ktery je jeste zkresleny tim, ze netlacis porad stejne rovnobezne se zaverem (viz vektor vyse).

Stepan: Nevim, proc porad pokladas stejne recnicke otazky, na ktere nechces slyset (nebo uverit) odpoved:

Ne, nenavist me nezaslepuje.
Zaslepuje me nasrani z tveho demagogickeho zpusobu trolli diskuse, kdy neprinasis vecne nazory, jen plevel.
Sere me, ze se povysujes nad vsechny ostatni a pritom umis hovno.
Z toho, co o tobe vim, jsi jen nedozraly teoretik a demagog. Presto se jednou za cas do te diskuse s tebou zase zapojim - asi jsem nepoucitelnej.

Ale aby bylo jasno, ten tvuj navrh na mereni spouste jsem zpocatku kvitoval s povdekem, protoze se zdalo, ze se snazis aspon cosi vytvorit.
Nerikam, ze ta druha metoda je spasna a o triliardu % spolehlivejsi, ale poukazal jsem na konkretni duvody, proc je imho jedna lepsi nez druha.

Pan Stepan si ovsem nevidi do huby a tak zacal zase plevelit kecama o sportovcich a ladeni spousti, procez se znovu etabloval do role ukrizovaneho chudacka, namisto vecne diskuse.

Opet na stejnem bode jako ostatni diskuse s ruzovym klaunem - ztraceny cas.

Pekny vikend vsem.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz