G17 nebo G19?
Debata o pistolích GLOCK
Re: G17 nebo G19?
Byl jsem tam sám, GlockShop je dle mého nejlepší obchod v Brně. Já osobně nakupuji hlavně tam ochota majitele je suprová a trpělivost nekonečná jsem si tam nechal naskládat G26, G19, G19 se závitem a vytáhnul svoji G17 a prohazoval si to tam napichoval na regály a drilloval tam jak na LOSíku
asi tak za 40 minut se ptám jestli nějak nezdržuju, pán se podíval a říká "né klidně si tady blbněte".
Hehehe, blbnete, tak to jo. Dobry obchodnik je vyhra, navic kdyz veci i rozumi, je to parada. Takze jen at ti strili jen sama vitezstvi.
Dnes na LOSíku poprvé otestováno G19 se závitem (doteď stříleno s G17), oproti 17ce se hůře přebíjí, ze 17ky při vynuceném přebití zásobník vypadne rychle a sám u G19 kdy konec dlaně je zapřen za spodek zásobníku to nejde tak dobře a je potřeba si to nadrillovat a uvolnit trochu úchop, celkově má G19 horší úchop, ale to je věc zvyku, při taktickém přebíjení se menší zásobník hůře drží a navádění do zbraně je horší než u G17, při doražení zásobníku mě to kouslo do konce dlaně (zase je potřeba nadrillovat a uvolnit si úchop). Přesnost a chování zbraně se mi zdá stejná možná chování zbraně i lepší než u G17 - možná je to tím, že je ta hlaveň delší, nevím.
Takže za mě G17ka bude u mě pořád hrát první housle a G19 na nošení do lesa a jako záložka kdyby na soutěži něco stoplo 17náctku. např. kula v hlavni.
Takže za mě G17ka bude u mě pořád hrát první housle a G19 na nošení do lesa a jako záložka kdyby na soutěži něco stoplo 17náctku. např. kula v hlavni.
Zbraň: Glock 19 4 gen.
JJ tak vyřešeno, včera koupě G17 a je to fakt pro mě lepší na nošení rozdíl minimální, a protože G19 je opravdu hodně podobná zbraň tak jde do světamaja píše:To vybrání je viditelně různé u Gen. 3. Gen. 4 má zdrsnění udělané jinak, takže je to rozložené stejně, ale to nic nemění na faktu, že je tam celkově méně místa než u G17.
Mě taky G19 do ruky nesedí. Proto je potřeba zkoušet a vybírat.
Zbraň: GLOCK
jj, to jsou dilemata
vždycky mně to taky po čase chytne a začnu "řešit" velikosti géček, ale jedno dnes vím určitě, že ať mi sedne 23, nebo 36 jak chce dobře, vždycky to je s ohledem na nošení, opravdu dobře mi sedí 17, kdysi jsem si to myslel i o 21, ale prostě 17 vezmu do ruky a je to, jako když si navleču dobře padnoucí rukavici, nebo k čemu bych to přirovnal. A protože jsem to kdysi dost řešil a nebylo kde zkoušet a na MPI akci jsem nechtěl čekat, byl jsem vždycky rád za možnost vyzkoušení u někoho, kdo ten který model měl. Zkrátka, kdo by chtěl z okolí Českých Budějovic si někdy nějaké géčko zkusit, dejte vědět přes SZ a můžeme něco provětrat - třeba 17, 23, 19, 36, 27, 26. Třeba to někomu ulehčí rozhodování a pomůže při výběru. Jo a ještě něco, někdy je možná dobrý dát na první dojem, protože zrovna třeba u 23 jsem si jí vybíral tehdy jako dárek od manželky a to tak dlouho na střelnici spolu s dalšíma modelama 22, 21 a 30, že jsem zjistil, že mi snad sedí všechno dobře a vůbec jsem ve finále nemohl vybrat. Na konci různýho zapichování, střílení a zkoušení úchopu jsem tehdy zvolil 23, protože se mi zdála jako trochu stabilnější při rychlejší střelbě, ale zanedlouho jsem poznal, že to měla bejt 22. A to jsem tam nevystřílel nějakou bídnou stovku, ale hezkejch pár set čtyřicítek i pětačtyřicítek. Za mně teda, vzhledem k tématu, 17 a kdyby někdo řešil výběr, dejte vědět, třeba vám těch mých pár géček pomůže se zorientovat.
Hele ty by sis mohl otevrit vlastni testovaci serii 
| MujGLOCK | - < Forum > < Fotogalerie >
Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."

Zbraň: GLOCK
Zbraň: Glock 19 4 gen.
jj takže nejsem sám kdo má dilemata
, no nicméně teď mám G17 a G19 je ještě doma, nový majitel vycouval že si není jist jestli chce G19 tak řeším jak s co nejmenší ztrátou prodat nebo vyměnit, k tý 17-tce by se 26 hodil takhle je to fakt jen minimální rozdíl ale ta nabídka je super kdo můžete využijte já sice taky vybíral ale trochu ve spěchu a když je ta možnost k nezaplacení