Re: Bezpecnostni agentury - skryte noseni

A pozveš mne taky do klece?

Vše o právu, zákonech, zbrojním průkazu a souvisejících věcech
No, tak nic. Rrostar píše:Jasně... A třeba ani Ty nejsi...
Nehlede na fakt, ze:Prohlašuji, že já XYZ odmítám vykonat základní vojenskou službu, a to z důvodů mého svědomí a vlastního přesvědčení. Odsuzuji jakékoliv násilí a nemohl bych žít s vědomím, že bych musel na rozkaz nadřízených někomu ublížit, či ho dokonce zabít.
Jelikož jako občan České republiky dodržuji platné zákony, jsem připraven vykonat jako náhradu civilní službu.
K tem civilkarum - myslim si, ze civilkar je mensi zlo, nez nekdo, kdo si vybehal papiry a s tou vojnou vyjebal. Ono totiz civilkar si svuj "dluh" statu odslouzil jinak a jeste v dobe o 50% delsi. A "spolehlivy"? Spolehliveho cloveka jasne popisuje stejny zakon v paragrafu 23. O civilni sluzbe tam nevidim ani slovo.§ 28 zakona o zbranich píše:Oprávnění držitelů zbrojních průkazů:
(3) Držitel zbrojního průkazu skupiny D je oprávněn při výkonu zaměstnání nebo povolání
b) nosit nejvíce 2 zbraně uvedené v písmenu a) a střelivo do těchto zbraní na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném; zbraň a střelivo do této zbraně nesmí nosit viditelně.
Atamane, jsem "civilkář" co má ZP a zbraň. Už v době kdy jsem byl odveden a měl kůli škole odklady, jsem měl ZP sk.B (v 19ti letech) a aktivně chodil střílet.ataman píše:Mně osobně mnohem víc vadí to kolik bývalých civilkářů (absolventů tzv.civilní služby) má dnes ZP a zbraň. Přitom se fakticky veřejně zřekli jakéhokoliv vztahu ke zbraním z osobních, náboženských nebo jiných důvodů. Divím, že se toho ještě vojenská policie a OČTŘ nechytli, je to jenom po tom porovnat si dvě databáze.