S474N: za dřívější jízlivost se omlouvám,byla blbá nálada

...,ale Ty na tom nejsi taky někdy o moc lépe

.
Pokusím se to popsat svým vlastním příkladem:
Někdy (spíš jej mám na střelnici) nosím Glock 17. Mám na něm spoušť něco pod 2kg (neměřím,nevážím řídím se podle svého pocitu zda vyhovuje

).Nosím jej ve Fobusu a s nábojem v komoře.Jelikož jej používám jak na sportovní (ne terčovou) střelbu tak i pro případnou obranu volím kompromis a nechci více snižovat odpor spouště.Proč?Ne mockrát,ale stalo se,že i s odporem 2kg jsem vystřelil na terč o nějakou milisekundu dříve než jsem chtěl.Proto mám ke snižování odporu u zbraní na nošení respekt.
99% času nosím LCP a ten má proklatě veeelmi dlooouhý chod spouště a jsem za něj rád,protože jej beru přesně tak k čemu byl vyroben.Ryze obranná zbraň na kontaktní vzdálenost tzn. ve stresu.Prostě vystřelí to až budu chtít minimálně na 120%,ne dříve.
Někdy je LCP v etuji s nábojem v komoře.Někdy je v etuji bez náboje v komoře.Někdy je v noci pod polštářem bez náboje v komoře,někdy je v kapse v kraťasích bez náboje v komoře,někdy je v náprsní kapse u saka bez náboje v komoře.Přestože vždy vím v jakém ho mám momentálně stavu ,tak nikdy není nic 100% a případy "náhodných" výstřelů to bohužel jen potvrzují (také si všichni byli určitě jistí že tam není..).
Velikost těchto zbraní je prostě předurčuje k nošení nejen v pouzdru (tam je ten snížený odpor dejme tomu ještě ok),ale právě v i kapsách,kabelkách,ledvinkách atd. atd.
A tam bude vždy při tahání (a to pod stresem) riziko nechtěného vstupu do lučíku vysoké.
Takže za mě u těchto prcků čím delší chod spouště,čím větší odpor tím lépe.
Uff