hermenet píše:Tak jsem si včera dočetl seriál Petra Vinše o zbraňové legislativě v okolních zemích, což ve mně vždy vyvolá depresivní náladu. Trochu mi to teď tady připadá jako hádky z obžerství a přežranosti. Máme být rádi, že jsme rádi a nezlobit...
Já dlouhodobě upozorňuju na to, jak jsou naše práva vyjímečná a
jak se VŠICHNI musíme chovat extrémně korektně a odpovědně, aby nikdo neměl důvod nás o ně připravit, zvlášť, když tlak z EU může být velice silný, a že selhání jednotlivců to můžou posrat úplně všem.
Většinou jsem za to sklízel kritiku a výsměch. Jsem rád, že to konečně začíná některým docházet.
Každý jednotlivý blb, který chlastá, každý senilní stařík, který dávno neměl vlastnit zbraně, každý dement, který si hraje na COOL instruktora a vesele si porušuje všeobecné zásady bezpečnosti manipulace se zbraněmi a porušuje provozní řád střelnice, každý správce střelnice, který kašle na svou práci a nedodržuje zákon, atd, to může
úplně všem zkazit.
Za to, co se dělo na střelnici Velká Bíteš, správce střelnice minimálně zaslouží vyhodit, a pokud je to stejná osoba jako nájemce nebo vlastník střelnice, střelnice by měla změnit majitele nebo nájemce. A pokud by na té střelnici mělo dojít k nějakému mediálně využitelnému incidentu, v rámci nastavení legislativy a situace v EU, kterou snad už někteří začínáte konečně chápat, by snad bylo lepší, kdyby ta střelnice přestala existovat úplně.