GLOCK - vady a závady .

Debata o pistolích GLOCK

Zbraň: GLOCK 17

Re: GLOCK - vady a závady .

Příspěvek od HENRY » stř 19.1.2011, 21:06

Netvrd te mi ze neko nemel zadny problem a nebo nestrilite?? a vali se vam to doma? :shock:

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » stř 19.1.2011, 21:48

mam pouhych 10tisic a zadny problem.

kolik jsi vystrilel kdyz se ti staly ty zavady?
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od HENRY » stř 19.1.2011, 21:52

kuba:tak pruzinka spouste cca 50000 distancni pouzdro cca 65000 a ten zachyt zasobniku neco okolo 80000 :D

Zbraň: glock 17

Příspěvek od kuba » stř 19.1.2011, 21:54

jo pri tolika se nejaky vyskytnou:) taky proto nejaky zakladni veci budu menit po tolika, u glocka co mam na noseni tedy.
My only worry about death is that my girl will sell my gear for what I SAID I paid for it...
http://www.facebook.com/severoceskygteam

Příspěvek od HENRY » stř 19.1.2011, 22:00

Nejlepsi je ze oprava je jen za par korun a clovek si to vymeni sam a ta posledni byla nejlepsi v MPI me mile privitali a behem 5 min odstraneno se slovy to se u glocka nesmi stat a ze nejsem nic dluzen :D

Zbraň: Glock 19 4gen

Příspěvek od smrtakovec » čtv 27.1.2011, 18:40

Koupil jsem si NEW Glock 19 gen.4 a hned při první střelbě 50 střel jsem musel asi tak 10 x rozeb. zbraň a na nic jsem neprišel ,zbraň nevystřelila. Měl jsem ji na reklamaci.
Při další návštěvě střelnice se mi závada opakovala opět 50 střel. Zavolal jsem si správce střelnice a ten mi poradil, že musim bochnout zapěstim do uzavěru, že není zbraň ochozená. Je to možnýýý ???? :shock: :shock:

Příspěvek od Zajic » čtv 27.1.2011, 18:48

smrtakovec: Mozne je vsechno. Bohuzel nepise jake jsi pouzil naboje ? podle vseho by mohly byt malinko baculatejsi, a nebo strela byla nejaka delsi a zasekla se o nabeh vyvrtu, proto ti zbran nedovirala zaver a musel jsi po zaveru bouchat rukou.
Jestli jsi ale strilel original treba SB, tak by mohla byt vada nekde jinde. Chce to zbran rozdelat a kazdy naboj tam zkusit volne strcit, musi jit strcit do komory volne a po otoceni hlavne ti musi vypadnout :wink:
Pokud tam zustane naboj a nebo nepujde uplne zasunout na doraz, tak je bud vadna komora, coz by bylo velice divne u nove zbrane ?!
Takze nejspis spatne naboje.

Příspěvek od smrtakovec » čtv 27.1.2011, 18:59

použivam náboje 9mm Luger S&B - kupoval jsem si Glock kvuli spolehlivosti tak ted nevim ..... :?

Příspěvek od Zajic » čtv 27.1.2011, 19:06

To nastve, ale nejdriv vyzkousej rozebrat zbran a zasouvat naboje jeden podruhem do komor. Pak dej vedet jak to slo :wink:
Mozne je, ze jsi treba zbran nejak divne drzel obouruc a pri drzeni sis mohl pribrzdovat nevedome zaver prstem, takze pri nabiti nemel tu rychlost a silu aby dobre uzamknul.

Ono je to tezko radit, chtelo by to zbran zkusit i na sucho jak funguje a jestli treba neni nejak ztuhla nebo tak neco :?:

Příspěvek od Pistolník » pát 28.1.2011, 11:27

Nejčastější problém s nedoražením závěru (u origoš střeliva) bývá při hodně volném držení zbraně. Tato spotřebuje energií na kopnutí hódně nahoru a zpátky a již nemá energický doraz vpřed. Nevím však, jak zkušený jsi střelec a nerad bych tě urazil. Stává se to začátečníkům a stačí jen zbraň držet o něco pevněji.

Příspěvek od smrtakovec » pát 28.1.2011, 16:06

No asi máte kluci pravdu jsem střelecký kuře a tohle je má první zbraň. :D :D

Příspěvek od Caravelle » pát 20.5.2011, 22:57

Zdravím Vás, mám krátce Glocka z druhé ruky a objevil se trošku problém (nebo je to možná normální, ale moc mi to nepřijde) - situace: pistole je vybitá (po ráně jistoty) závěr dám dozadu, do komory vložím náboj, bohužel při schození závěr doprovodím a hlaveň není uzamknuta, ani vytahovač "nezacvakl" o hranu náboje, tudíž závěr dorazím a ... vyjde rána..!!
proto se na Vás obracím s prosbou, nebo spíš dotazem, zda-li je to možné, nebo normální?
Díky. D.

edit: jinak se jedná o G17 9x19

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » pát 20.5.2011, 23:05

No tak to rozhodne normalni neni. Muzes to nejak bliz popsat? Kdyby ti to vystrelilo pri nedomcenym zaveru, tak je to dost fatalni zavada zbrane, ktera konci dost fatalnim pruserem. Zkus to treba natocit se susilkou, nejak si to neumim predstavit.
Nemas treba zaseklej udernik v predni poloze, ze by cumel ze zaveru dopredu? I kdyz se mi zase nezda, ze bys dokazal odpalit naboj jen dorazenim rukou. Je v tom origo spoustak? Nesahas na spoust doufam :)
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Příspěvek od Caravelle » pát 20.5.2011, 23:13

nene, na spoušť opravdu nesahám. budu se snažit to ještě jednou popsat:
Beru do ruky zbraň, která je zkontrolovaná, závěr vpředu a je po ráně jistoty (vystřeleno).
Natáhnu závěr dozadu a do komory hodím náboj. Při pohybu závěru vpřed ho ale doprovodím rukou, takže se zcela nedorazí a vytahovač se nechytne za hranu náboje, tzn. hlaveň není zamčena v závěru a z venku je vidět cca 2mm spodní hrany náboje. Pak závěr dorazím rukou dopředu a při doražení zbraň spustí. zkoušel jsem to pak i se sušilkou a závada se opakuje (občas zbraň vystřelí, občas ne)

a co jsem koukal, tak spoušťák je origo, jediné co je v tom měněné (ne mnou) je stojina a pružina spouště.

Zbraň: 2x HK USP 9x19, 2xM4

Příspěvek od admix » pát 20.5.2011, 23:22

Kdyz zaver doprovodis, tak vytahovac nepreskoci a musi se lehce dorazit, to je normalni. Ze potom zbran spusti je spatne, ta nema vystrelit, dokud nezmacknes spoust.
Glocky neznam dost podrobne na dalsi radu, ale rozhodne je to zavada.

EDIT: udela to treba, kdyz shodis zaver ze zachytu s prazdnou komorou? Abys nejak nasimuloval ten naraz pri dorazeni zaveru.
"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
Obrázek
Dual HK USP 9x19mm + Colt M4A2 5.56x45mm + PAR15/Dlask A3 .223Rem/5.56x45mm NATO, EOTech 512.A65/1

Příspěvek od Caravelle » pát 20.5.2011, 23:47

když schodíš závěr ze záchytu tak ne, jen když není doraženej a ty ho dorazíš rukou

Příspěvek od FRENKY » sob 21.5.2011, 5:53

Ať už závěr shodíš ze záchytu, nebo ho pomalu spouštíš rukou, tak v každém případě by měl úderník zůstat předepnutý vzadu (tedy jištěn jak pádovou pojistkou, tak blokací zápalníku).
Nedovedu si vůbec představit, jak může dojít k odpálení náboje.
Osobně bych to tipnul na nějakou fatální závadu spoušťáku nebo pojistek.

V jakém stavu je spoušť když je nedozamčený závěr?

Ještě mě napadlo, říkals že máš měněnou stojinu a pružinu. Jsou to origo díly?
Dovedu si teoreticky představit, že v důsledku špatné stojiny nefunguje přerušovač. Pak úderník nezůstane zachycený a mohl by (teoreticky) odpálit.

Zkus tohle: sundej závěr a zkus prstem zatlačit na kříž táhla (směrem dolů) a pak vychýlit stojinu směrem dovnitř (doleva při běžném držení zbraně) a tohle několikrát dokola opakuj.
Vyskakuje táhlo při vychýlení stojiny nahoru?
Pak se ještě mrkni na spodek závěru. V místě kontaktu se stojinou je takový schod, který ji právě vychyluje do strany. Není třeba tam nějaký problém? Případně není třeba zbroušený ten ohnutý zobáček stojiny, který se dotýká závěru? Nebo není broušený ozub úderníku?
Taky zkontroluj zadní "cíp" kříže táhla, který je v kontaktu s ozubem úderníku. Měl by být vyhnutý mírně směrem nahoru.
Blokace úderníku funguje?

Nemáš tam třeba zásah tohoto typu nezdokumentovany-tuning-spouste-ostrane ... t7300.html ? :)

Jinak už fakt nevím :)

Mé doporučení: Puč si od někoho komplet spoušťák a případně i úderník a vyzkoušej to s tím. Pokud si na výměnu netroufáš sám, nech si to zkontrolovat a vyměnit někým zkušeným.
V tomto stavu ale rozhodně nenos zbraň s nábojem v komoře. A taky bacha při natahování. Riziko, že ti to odpálí už při natažení zbraně je vysoké, i když se ti to zatím nestalo.
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Zbraň: Glock

Příspěvek od panvrabec » sob 21.5.2011, 13:10

Admix: To je blbost, kdyby mu zůstával úderník zaseklý vpředu, tak by z toho měl automat pokud by mu to vyhazovalo :o
Ale normální to není, zašel bych k puškaři, nebo zbraň normálně reklamovat u prodejce. Mohlo by to být HODNĚ nebezpečné a doporučil bych ti zbraň nenosit né jen s nábojem v komoře, ale nenosit jí vůbec a ani z ní zatím nestřílet. Těžko říct jestli jsi tam něco nepokakal. Ale moc tam není co zkazit tak fakt nevím :?

Příspěvek od Caravelle » sob 21.5.2011, 14:17

Takže! záhada vyřešena - celý problém byl v domečku spouště, u původního, který byl ve zbrani byla "jaksi" zesílená stěna směrem ke spoušti (viz. foto), tzn, kříž táhla se nemohl dostat dopředu a tudíž byla !!!pořád!!! odjištěna blokace úderníku a současně kříž táhla minimálně jistil úderník v poloze nataženo.
Tím byl samozřejmě zkrácen i chod spouště na minimum. Tímto Vám děkuji za rady a pro mě je to dost velké poučení do budoucna.
Přílohy

[Přípona jpg byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]

Příspěvek od FRENKY » sob 21.5.2011, 14:23

No vida, takže přeci jen variace tohoto nezdokumentovany-tuning-spouste-ostrane ... t7300.html

Jen pro zajímavost, to zesílení tam bylo doděláno, nebo to byla pevná součást kontejneru?

Mimochodem, ten kdo ti to takto prodal a neupozornil tě, by zasloužil do držky.
Jsem jednoznačně pro zavedení povinného psychologického vyšetření ... humanistů.

Zpět na „Pistole GLOCK“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz