Příspěvek
od Biggles » úte 09.7.2013, 9:55
S474N: Na "pár" demonstracích jsem byl (pravda, nikoli posledních několik let) a na vlastní oči mám odpozorovánu změnu chování PČR. Od původní perlustrace a dohledu pár z protiextrémistického a několika uniforem až po pozdější manévry, kdy rozhodně neměří jedním metrem, či dokonce jedné skupině nechává výrazně větší prostor (od natáčení až po možnost napadání - rozdělování jen některých skupin, atd.), takže ANO policie se dostala do fáze, kdy konflikty leckdy i eskaluje (no to je i třeba, stádo je potřeba navyknout na mlácení neposlušných ovcí).
Jestli máš pocit, že je lepší, než včas poslat hlídku na hřiště, si plácat játra, jak jsou skvělí při zvládnutí demonstrace, budiž, je to tvůj názor, ale já si myslím, že to tak není. Na druhou stranu, spousta "radikálů" z prava i z leva systému dost usnadňuje práci a dává mu záminku pro podobné ukázky síly v očích většiny ovcí.
Když si prohlédneš ty videa (nikoli jedno) z budějek, je tam spoustu "pěkných" realizací "násilníků". V jednom videu bleděmodrá bunda (posléze s dalším kolegou od PČR) řeže teleskopem týpka, kterej (na videu před útokem) bloumal kolem, na druhém nechají dokopat kluka, holt to měli setsakra dlouhých dvacet možná třicet metrů daleko..........takhle by se dalo pokračovat. A po svých zkušenostech, kdy jsem je viděl párkrát na vlastní oči v akci, mám možná i trochu posunuté vnímání dál od objektivity.
edit: Chtěls odpověď ke své "poslední větě". Tak dobrá. Mohli problému předejít od prvotního zvládnutí situace na hřišti a vůbec bezpečnostní situace v lokalitě. A posléze v den akce? Vůbec k ní nemuselo dojít. Mohli třeba rozdělovat skupiny už od nádraží a jako samostatné je monitorovat, případně "usměrňovat". I to jsem kdysi zažil (např. Most cca 1999). Je zajímavé, že tehdy to PČR uměla, dnes musí nechat dojít situaci do houfu, nastrkat do onoho davu svoje "hrdiny" a pak se kasat, jak maj situaci v paži........
reddog: Já Matějku nepovažuji za neomylného guru, musím ovšem uznat, že s ním v mnoha věcech souhlasím.