Koukám, že jsem tady rozpoutala zbytečné emoce.
Vložila jsem sem ten příspěvek na kvůli nějaké senzaci a v době vkládání jsem taky nevěděla, že tam došlo ke kopu do hlavy a celkem chápu Pitta, že si myslel, že mi jde jen o senzaci. Šlo mi ale zejména o to, co tady psal Satan a další, že ani obrana se zbraní proti holým rukám nemusí být zcela zjevně nepřiměřená, což s radostí tvrdí soudy a zejména jeden místní favorit z VS v Praze. A až třeba (nedej bůh) budeme někdo stát před soudem a obhajovat svou obranu proti neozbrojenému útočníkovi (ano, celé je to špatně, protože to, že to nebyla NO nám musí nade vší pochybnost prokázat soud, ale tak to u nás prostě není), tak se nám třeba budou hodit argumenty v podobě těchto případů. Třeba si nějaký soudce konečně uvědomí, že napadený člověk může mít zcela odůvodněný strach o svůj život i když proti němu stojí "jen" mlátička s holýma rukama. A mělo by pak být jedno, jak se útok vyvíjel, ale je nutné zvrátit všeobecnou představu lidí, co se nikdy nervali, že v hospodské rvačce nejde o život. O život jde vždycky a vždycky by také mělo jít o to, jakým následkům jsem nutnou obranou zabránila a ne to, kolik nebezpečných ran jsem koupila. Kde je psáno, že se ten útočník taky nechystal mě kopnout do hlavy?
A to je to, oč tu běží.