LOS a DRILLY.cz - porovnávání neporovnatelného

Ostatní debaty mimo zaměření, vtipy, když se prostě chcete vykecat :-)

Re: Naboj v komore - ANO ci NE?

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 16:27

cmk
nevím kolik má ten Kuba za sebou kurzů a je to jedno, protože nahánění sekund mu stejně nedovolí postupy získané na kurzech aplikovat...nebo ho nikdo neučil vydupávat...vím o jednom stylu kde to učí :-).
Kdyby u nás někdo takhle spadnul s prstem mimo spoušt stalo by se co...no nic. A že jsem našel video kde se s tím počítalo...vtipálku narazil jsem na to náhodou a bylo to zde dáno jako upozornění, že honit sekundy je trochu mimo obranné pojetí...já měl to štěstí, že jsem viděl na akcích s vaší hlavičkou pád se zbraní která byla nabitá a taky na te stejné akci jsem viděl vypadnout nabitou zbraň z pouzdra....stalo se něco...ne nebyl prst na spoušti.

Vy za to dáváte DQ my by jsme za to dali 100 kliků....co myslíš, že je více výchovné?

Myslím, že lidi co by šli z DRILLů si střelit k Vám LOS by tyto potíže (neznalost řešení závady, špatné pouzdra, atp.) neměli, protože nám jde o to jaké lidi mi uděláme a každému to tam dáváme pěkně sežrat dokud ho nevycepujeme.

Ano, "naši" střelci nebudou tak rychlí, ale klidně si stoupnu těsně vedle terče a nechám lidi z Advanced střílet a budu vědět, že se mi nic nestane, že to prostě unesou a dají....můžeš toto ty říct o "Vašich" lidech?

Partner MujGLOCK

Příspěvek od john.hawk » čtv 10.7.2014, 16:34

for CMK myslim si ze se mylis. ono eliminovat riziko u techto akci na minimum se da jedine tak ze nikdo nebude strilet vostryma. jedine tak se nic.nestane. ja delam hardcore veci ktere ty tvoje převyšují co do obtížnosti takže ji nemusím dělat 50000 ale stačí mi menší číslo ta průserovost se zvětšuje..a nikdy nic se nestalo. je to tim ze umím najít rovnováhu mezi efektivnost stí a bezpečností. U vás to já vidím jenom že to bezpečné pro konání závodu ale nic víc to samotnému střelci nedá bohužel je to tak

Příspěvek od maja » čtv 10.7.2014, 16:35

Pánové, neřešte to už tady. Tohle téma je o náboji v komoře a ne o LOSu nebo drillech.

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 10.7.2014, 17:12

Pokud to da strelci jen to, ze se nauci bezpecne zachazet se zbrani (nebo ze mu aspoň ukaze, ze neumi becpecne zachazet) pod urcitym tlakem (nervozita, cas), pak budu spokojen.
Nesnazime se vychovat profi strelce. Snazime se pestovat kulturu zbrani - tedy "schopnost zachazet bezpecne se zbrani".
Motto: Rychlejší, než 158 na drátě je 357 na opasku
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pokud víš, kolik máš zbraní, nemáš jich dost.

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 17:18

cmk: No právě cmk to co jsi napsal neděláte. Učíte je natahovat zbraň jednou rukou směrem k terčům proto tam ta židlička (na ulici nemožno provést), učíte je střílet z leže, ale už jim nedovolíte z leže tasit (kde si to ti lidi mají natrénovat, a pokud to jednou budou muset řešit z lehu tak i tasit...sakra to jsem nedělal vždycky byla pistole na stolku). Učíte je řešit závady s nataženou rukou a zbraní mířeno vpřed na terč což de dost blbě asi jako bys ve stejné poloze psal na mobilu sms....kdyby jste to dělali dobře my by jsme pak s těma lidma neměli tolik práce.

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 10.7.2014, 17:18

AREYOU píše:cmk
já měl to štěstí, že jsem viděl na akcích s vaší hlavičkou pád se zbraní která byla nabitá a taky na te stejné akci jsem viděl vypadnout nabitou zbraň z pouzdra....stalo se něco...ne nebyl prst na spoušti.
Vy za to dáváte DQ my by jsme za to dali 100 kliků....co myslíš, že je více výchovné?
No vidíš, a myslis, ze u nas někdo dostal DQ 2x za totez? Myslis, ze když mu vypadla zbran, ze se nezamyslel a nesel si koupit jiny pouzdro?
Myslím, že lidi co by šli z DRILLů si střelit k Vám LOS by tyto potíže (neznalost řešení závady, špatné pouzdra, atp.) neměli, protože nám jde o to jaké lidi mi uděláme a každému to tam dáváme pěkně sežrat dokud ho nevycepujeme.
Vzdyt ja ti to neberu. Proto ty delaj kurzy/drily a my delame zavody.
Jen nejsem presvedcenej, ze aby se vycepoval, musí nutne pobihat s kosou otocenej na lidi.
Ano, "naši" střelci nebudou tak rychlí, ale klidně si stoupnu těsně vedle terče a nechám lidi z Advanced střílet a budu vědět, že se mi nic nestane, že to prostě unesou a dají....můžeš toto ty říct o "Vašich" lidech?
A vidíš - nerisknul bys totez uz člověka, který nedela nic jiného nez sportovni obrannou/praktickou strelbu (tedy LOS a IPSC)? :-)

Porad se snazis podsunout LOSu, ze je malo jako KURZy nebo DRILLy... Jo, mas pravdu. Uz to pisu po devadesate osme... LOS není KURZ obranne strelby. Proste se s tim smir...
My sportovni (tedy soutěživou a hravou) formou rikame lidem "tohle ti jde nebo tohle ti nejde".
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 17:22

Pak cmk nechápu, proč název Lidová Obranná Střelba a proč lidi na forech píší pokud chceš zažít echt obranku jed do Otrokovic?

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 10.7.2014, 17:23

AREYOU píše:No právě cmk to co jsi napsal neděláte. Učíte je natahovat zbraň jednou rukou směrem k terčům proto tam ta židlička (na ulici nemožno provést), učíte je střílet z leže, ale už jim nedovolíte z leže tasit (kde si to ti lidi mají natrénovat, a pokud to jednou budou muset řešit z lehu tak i tasit...sakra to jsem nedělal vždycky byla pistole na stolku). Učíte je řešit závady s nataženou rukou a zbraní mířeno vpřed na terč což de dost blbě asi jako bys ve stejné poloze psal na mobilu sms....kdyby jste to dělali dobře my by jsme pak s těma lidma neměli tolik práce.
Takze budeme radsi lidi ucit porusovat podminky strelnic a mirit na sebe navzajem a ohrozaovat blizke okoli strelnice... Sorry, to nechame na Vas.

Krome strelby muzou všechno lidi zkouset doma nebo kdekoli na kurzu, třeba pod dohledem instruktoru, kteří zajisti, ze nikde nebudou zadne nezucastnene osoby, které by to mohlo ohrozit... Na LOSu ta moznost není.

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 10.7.2014, 17:24

AREYOU píše:Pak cmk nechápu, proč název Lidová Obranná Střelba a proč lidi na forech píší pokud chceš zažít echt obranku jed do Otrokovic?
Nechapes toho vic... Zkus napsat Amikum stejny argumenty k IDPA.

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 17:29

OK zeptám se jinak střelnice kde dělají kurzy Libovický, Aegis, Base47 není možno pronajmout pro LOS nebo nekonají se na těch střelnicích závody LOSu? Pokud na jednu z mých otázek dokážeš odpovědět ano, tak mi vysvětli jakto, že to jednou jde a jindy ne?

Pokud by jste jako organizace LOS začali tlačit na provozovatele střelnic, že chcete dělat toto a tamto a že si bezpečnost ohlídáte...pochybuji, že by Vám řekli NE přinášíte jim peníze a nakonec by to dopadlo..."hele Honzo tak to teda ohlídejte, ale at není průser" a všechno by šlo...peníze (kšeft) otvírají nejednu bránu a pokud by nějaký zatvrzelý svazrmovec řekl NE, tak by jste našli jinou střelnici a on by si to rozmyslel jestli chce přijít o kšeft.

Všechno jde a Vy jako LOS docela velká organizace na to tlačit můžete, ale přináší to více práce s lidma a více nervů.

PS proč mám psát amíků, mě američani nezajímají...prvně tvrdíš, že v americe bys přebíjení alá ICS neměl problém tolerovat, ale tady jsme v ČR a pak argumentuješ amíkama....no probud se.

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 10.7.2014, 17:40

Zadnej provozovatel strelnice mi nepovoli to, o cem se tu bavime...
Je snad jedina výjimka... Do prvního pruseru...

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 17:54

cmk píše:Zadnej provozovatel strelnice mi nepovoli to, o cem se tu bavime...
Je snad jedina výjimka... Do prvního pruseru...
Ano, BINGO a od toho jste tam kurva do prdele práce Vy, aby se to nestalo!!!
LOS jde udělat dobře, ale chce to lidi zapálený pro věc a tvrdou ruku a lidi vychovat...oni to zvládnou u nás na treninkovkách jsou lidi bez ZP i ženy a učíme je to tak jak se má a nikdo prst na spoušt nedá, protože ví, že by byl průser. Pokud budu všechno svazovat předpisama pak si střelec řekne no a co tak sáhnu na spoušt vždyt je tady všechno ultra bezpečné nic se nemůže stát, ale když ví že se stane a to hodně bude trochu jinak k tomu přistupovat.

Ani v tom, že do prvního průseru nemáš pravdu http://www.aegisteam.cz/blog/k2_nehoda/ pokud vím Aegis funguje dál....

Nejsou to z Vaší LOSí strany všechno jen výmluvy, proč to nejde? Kdo chce hledá jak to udělat kdo nechce hledá výmluvy...říkal můj děda.

Příspěvek od jajirka » čtv 10.7.2014, 19:00

No jestli se změní LOS k obrazu AY tak dost pravděpodobně budou stát dvojnásobek a to už tam určitě nepojedu, protože to bude pro mě moc drahé a náročné. To ale nevím kam jinam bych se mohl podívat a zkusit si to...

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 19:21

jajirka
startovné na LOS 300,- u nás na drillech startovné taky 300,- tak nevím, proč ta panika, proč by se mělo cokoliv zdražovat důvod? Ale dej na mne LOS se nezmění k obrazu AY můžeš být v klidu.

Příspěvek od KarelP » čtv 10.7.2014, 19:31

Zbytečně na to tlačíš Richarde. Nikdy se nepodaří udělat ze všech střelců "bojovníky". Z každého nestříká testosteron a kdybys např. Pavlu, která LOS miluje, fláknul lapou a celou situaci na ní řval, už by se tam nikdy neobjevila.
Mě to vyhovuje, mám rád výzvy ale ona to má prostě jinak. Na los jezdí různí střelci, namotivovaní IPSC závoďáci, "obrankáři" v maskáčích, nebo ti, co si chtějí prostě jenom střelit. Proč jim cpát nějaký styl? Ať to střelí jak umí za dodržení stanovených pravidel.
Našli jste něco co na trhu chybělo, očividně si to našlo dost zájemců, tak to rozvíjejte a nechte ty ostatní ať si to dělají po svém. Rád jezdím na drilly, ale stejně tak si rád střelím Steinerovu klubovku, Otrokovické "kino" nebo IPSC. Žít a nechat žít.

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 19:53

KarelP
sakra řeč jak víno...jj máš pravdu je to přesně jak jsi napsal. Ano, žít a nechat žít, ale i z druhé strany...respekt a pochopení...okay už nebudu tlačit, ale pokud zase někdo něco bude bonzovat a otravovat není možné to přehlížet, protože já razím ty do mě kamenem tak já do tebe dvouma.

Zbraň: G26

Příspěvek od SEIKEL » čtv 10.7.2014, 19:55

Obetoval jsem cas a cele vlakno procetl ... Honza ma muj obdiv za trpelivost .... ale se vsi uctou k Tobe Richarde .... timto pristupem a argumentaci nemuzes uspet .... akorat proti Drillum postves vic lidi nez doposud .... a to by byla skoda ... nemuzes spasit cely svet a sirit osvetu plosne .... kdo ma zajem prijde na drill nebo kurz nebo nebo .... koho bavi LOS tak at chodi tam .... kazdeho vec. V uzavrene skupine trenuj klidne seskok padakem s opetovanou palbou ... ale pochop ze otocit se pri prezentaci pri scanu nekolikrat čelem k divakum se nemusi kazdemu libit .... i kdyz mas prst mimo spoust a zbran miri sikmo k zemi ... mas navyky, mas to v ruce ... v poradku, ale je potreba rozlisovat, kdy jsem mezi svymi a trenujeme na jiny level a kdy je potreba demonstrativne dodrzovat bezpecnostni pravidla a provozni rad strelnice ... aby vsichni zucastneni meli pocit sucha a bezpeci. A neni mozne svuj pristup cpat vsem ... neber to jako kritiku ... ber to jako takovy komentar jedince s nadhledem ...

cmk

Příspěvek od cmk » čtv 10.7.2014, 19:58

Moje posledni poznamka uz je technicka, nikoliv fakticka.
Projdi si diskuzi, kdo je ten, co nekomu neco nuti, aby delal jinak a pak si vem do rukou vetu "zit a nechat zit" se kterou souhlasim a ktera hlavne neni dulezita tady na forech, ale na strelnici. Zit na strelnici tak, aby tam mohli zit i ostatni...

Zbraň: G17 a další

Příspěvek od Starosta » čtv 10.7.2014, 20:34

AY: Sorry, ale žít a nechat žít - to si děláš srandu s tímhle threadem, ne? :lol:

Reješ jako bejk do LOSu obecně, protože někdo (koho pokládáš za LOSáka) neumí střílet a má mizerný pouzdro, a někdo (koho pokládáš za LOSáka) na Tebe práská správci střelnice (neřeším, jestli oprávněně)?
Takže celej LOS je špatně a kurví obranku v Čechách?

Jo a žít a nechat žít - když do Tebe někdo kamenem, Ty do všech ostatních?
Trochu sebereflexe možná :roll:
Respekt pro sebe a DRILLy fakt nezískáš tím, že budeš rejt do cizí práce.
Starosta
-- Si vis pacem, para bellum --

Příspěvek od AREYOU » čtv 10.7.2014, 20:41

Říkal jsem, že už to nebudu tlačit....okay netlačte to ani vy. Každej vidí tu svou pravdu trochu jinak takže já osobně si myslím, že poškození jsme my a agresor je LOS, každej vidí tu pravdu svou...jinak celé to v osobní rovině odstaroval cmk tímto "Mirit na CZ střelnicích nabitym kverem nahoru a ještě to hodit na youtube - tenhle blbej napad nastesti moc lidi nenapadne :-)".

Zpět na „OFF TOPIC - BEZ ZAMĚŘENÍ“

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.
Český překlad – phpBB.cz